پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵

اگر بخواهیم برای انقلاب شعار بسازیم

انقلاب اسلامی ایران، درست مثل روزهای اول خروش و خیزش، امروز هم به شعارهای الهام بخش محتاج است تا ارزش ها و آرمان ها را در اجتماعات انسانی، برجسته کرده و با اتحاد «شور و شعور»، جوانان را به مفاهیم اصیل انقلاب، باورمند سازد.
کد خبر : ۴۰۱۸۵۱

صراط: تردید نکنیم که باید شعارهای انقلاب را جدی گرفت. گرچه به خاطر شعارگرایی افراطی برخی مسؤولان، شعارگریزی را مطلوب دانسته ایم، اما به این سادگی ها نمی شود ظرفیت حرکت آفرین شعارهای انقلابی را نادیده گرفت. انقلاب اسلامی ایران، درست مثل روزهای اول خروش و خیزش، امروز هم به شعارهای الهام بخش محتاج است تا ارزش ها و آرمان ها را در اجتماعات انسانی، برجسته کرده و با اتحاد «شور و شعور»، جوانان را به مفاهیم اصیل انقلاب، باورمند سازد.

به گزارش فارس، این شعارها را چگونه باید خلق کرد؟ عموما اینگونه بوده است که مردم، خودشان آزادانه برای پاسخ به اتفاقات محیطی، شعارهایی خلق کرده اند، اما گزارش های تاریخی نشان می دهد که برخی از شعارهای پایدار و مانا، دسترنج فکری برخی گروه ها یا نخبگان بوده است.

عده ای از دوستان انقلابی در کاشان، در یک حرکت نو و در قالب یک کار گروهی، نسبت به تولید شعارهایی برای راهپیمایی 22 بهمن اقدام کرده اند. این نکات، حاصل آن حرکت است که بر اساس واکاوی برخی شعارهای نسل اول انقلاب به دست آمده است:

- «نصر من الله و فتح قریب، مرگ بر این سلطنت پر فریب»: در ساخت شعارها، حتما باید از منطق قرآن الهام گرفت.

- «الله اکبر، الله اکبر، خمینی رهبر»: شعارها باید مردم را به سمت توحید و اعتقاد به وحدانیت خدا فرا بخواند. شرک را بزداید و وحدت بیافریند.

- «خمینی قهرمان، فرموده است اینچنین، به امت مسلمان»: می شود در شعارسازی از نقل قول های مستقیم استفاده کرد تا اندیشه رهبران برجسته، به لایه های مردمی نفوذ داده شود.

- «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»: حتما باید برخی شعارهای اصیل، دقیق و پر محتوای صدر انقلاب، برای همیشه حفظ شود؛ درست نظیر همین شعار که جنبه معیار و شاخص دارد.

- «ای شاه خائن، آواره گردی، خاک وطن را ویرانه کردی»: حتما باید به ابعاد زیباشناسانه شعار توجه کرد و برای ساخت آن از ریتم ها و فرم های جذاب و انگیزاننده بهره گرفت. شعارهای موزون و خوش آهنگ همیشه به یاد می مانند.

- «از جان خود گذشتیم، با خون خود نوشتیم، یا مرگ یا خمینی»: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در شعارها به عنوان یک اصل بنیادین باید مد نظر قرار گیرد.

- «ما همه سرباز توایم خمینی، گوش به فرمان توایم خمینی»: توجه به روحیه ولایت پذیری و تبعیت از اوامر ولی، بایستی در شعارهای انقلابی ما جایگاه ویژه و ممتازی داشته باشد.

- «به ظلم طاغوتیان، به جور فرعونیان، یا حجه بن الحسن، عجل علی ظهورک»: مهدویت یکی از شاخصه هایی است که نقطه ممیزه شعارهای انقلاب اسلامی از بقیه طیف های سیاسی مبارزاتی است. این عنصر، همان چیزی است که امیدواری به آینده درخشان انقلاب و جهان را در دل ها زنده می دارد.

- «نهضت ما حسینیه، رهبر ما خمینیه»: توجه به فرهنگ عاشورا، همواره در سر سلسله شعارسازی های ما، نقش و جایگاه داشته است.

شعارها باید نو و بدیع باشد. مبتکرانه بوده و به پیوست های رسانه ای خود باید توجه ویژه داشته باشد. رعایت سادگی و قابلیت تکرار می تواند شعار را فرازمانی کند. عدالتخواهی و مطالبه گری دو محوری است که بایستی همواره در شعارسازی های انقلابی، مد نظر قرار گیرد. دشمن ستیزی عنصری است که باعث می شود شعارها به نقاط مد نظر اصابت کرده و اثرگذار شوند.

به هرتقدیر باید شعارهای انقلابی را جدی انگاشت و برای آن فرایندهای تولید و توزیع صحیحی، خلق نمود.