پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵
بررسی لایحه بودجه ۹۷ با حضور نوبخت در مجلس

بودجه ۹۷ برنامه‌ای برای حل مشکل اشتغال ندارد / قیمت بنزین برای گروه‌های پر مصرف افزایش یابد

جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل به‌ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
کد خبر : ۴۰۰۴۶۲

گروه سیاسی صراط: یکصد و هفتاد‌ و یکمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه 8 بهمن)، دقایقی پیش به‌ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور 194 از نمایندگان آغاز شد.

لاریجانی در آغاز این جلسه گفت: پیش از جلسه علنی امروز، مجلس جلسه غیرعلنی برای بررسی کلیات بوجه سال 97 داشته است.

دستور‌کار امروز صحن علنی مجلس به‌شرح زیر است:

**بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال 1397 کل کشور

**ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه یک‌فوریتی اصلاح بند 2 ماده واحده قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی‌ها در بنادر

**ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک‌فوریتی استفساریه تبصره 2 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی

**گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی در مورد طرح یک‌فوریتی الحاق دو ماده به قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور

**گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در مورد اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار.

مقصودی: حقوقهای نجونی در بودجه ۹۷ ساماندهی شد
۶ سال پیش

حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه 8 بهمن قوه مقننه در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 97 کل کشور گفت: آنچه که در کمیسیون تلفیق مصوب شد بر مبنای برنامه ششم توسعه است.

وی ادامه داد: در بودجه سال 97 که در کمیسیون تلفیق نیز مصوب شد به مشکلات معیشت مردم، اشتغال، ریزگردها، روستائیان و تقویت بنیه دفاعی کشو ر توجه ویژه‌ای شده است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس  با بیان اینکه در کمیسیون تلفیق باید توجه بیشتری به بازنشستگان و پاداش پایان خدمت آنها می‌شد افزود: البته گامهای خوبی با افزایش 20 درصدی حقوق معلمان در این کمیسیون برداشته شد و یکی از نکات دیگر مهم این بود که مدارس از پرداخت پول آب، برق و گاز معاف شدند.

مقصودی تصریح کرد: یک درصد از سود شرکتهای دولتی که 4 هزار میلیارد تومان بوده حذف وبرای پاداش پایان خدمت بازنشستگان و سرانه مدارس اختصاص یافته که کار خوبی است.

وی ادامه داد: از دولت درخواست داریم بودجه آموزش و پرورش را در موعد مقرر به آنها پرداخت کند و در بودجه سال آینده به داد آموزش و پرورش برسد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس  با تاکید بر اینکه در چند سال آینده 65 هزار معلم بازنشسته می‌شوند اضافه کرد: از مقام معظم رهبری درخواست داریم اجازه دهند تا از صندوق توسعه ملی دو میلیارد برداشته و به امر بازنشستگی معلمان اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه در بودجه سال 97 انضباط مالی را شاهد هستیم گفت: دولت پیشنهاد داده بود که قیمت سوخت افزایش پیدا کند که با توجه به شرایط کشور کمیسیون تلفیق با آن موافقت نکرد.

مقصودی با بیان اینکه در بودجه سال 97 پرداختی‌ها به صورت حقوقهای نجومی ساماندهی شد اظهار داشت: پاداش پایان خدمت نباید بیش از 7 برابر از حقوقها باشد البته بعضا دیده می‌شد که به برخی افراد پاداش یک میلیاردی به صورت نقدی پرداخت می‌شد و به معلمان 30 میلیون تومان پاداش پایان خدمت آن هم به صورت قطره‌چکانی پرداخت می‌شد.

وی ادامه داد: در بودجه سال 97 به بخش آبرساین به روستانها، آبرسانی تحت فشار و بحث آبخیزداری توجه ویژه‌ای شده و بودجه مناسبی در اختیار این بخشها قرار گرفته است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس  با تاکید بر  اینکه یکی از ویژگیهای بودجه سال 97 این است که نرخ ارز شفاف شده است عنوان کرد: پیشنهاد دولت دو نرخی شدن ارز بود اما کمسیون تلفیق با آن موافقت نکرد و پایه نرخ ارز را 3500 تومان تعیین کرد.

وی با اشاره به اینکه در بودجه سال 97 توجه ویژه‌ای به طرح تحول سلامت شده است، یادآور شد: نکات خوبی در بودجه سال 97 برای تسویه 100 هزار میلیاردی دولت به بانکها، شهرداریها و پیمانکاران و تامین اجتماعی انجام شده که باعث رونق و اشتغال می‌شود.

نوبخت: گزارش تفریغ بودجه حیثیت دولت را بُرد
۶ سال پیش

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در حاشیه جلسه علنی امروز(یکشنبه، 8 بهمن) در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا نگران نیستید که حذف بودجه برخی موسسات فرهنگی ناخواسته برای دولت مشکلات ایجاد می‌کند، گفت:  چنین ظرفیتی برای تخریب وجود دارد، ما از آن با خبر هستیم و طبیعی است، اما از این که هراس داشته باشیم، خیر، این طور نیست، اگر می‌ترسیدیم، این کار را نمی‌کردیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سوال که شب گذشته در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفته بودید که قرائت گزارش تفریغ بودجه اصلا به عهده دیوان محاسبات در صحن مجلس نیست و به آیین نامه داخلی مجلس استناد کرده بودید، آیا این رویه ایراد دارد و باید اصلاح شود، گفت: این روال غلط است و باید اصلاح شود، این رویه باید حتما اصلاح شود، وقتی چنین آثار تخریبی داشته باشد، باید اصلاح شود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: در ماده 221 آیین‌نامه داخلی مجلس آمده است که در ماده 103 قانون محاسبات عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی کلیه اسناد و مدارکی که حساب‌های دریافت و پرداخت دستگاه‌ها را نشان می‌دهد و طبق همان شرایطی که در ماده آیین‌نامه داخلی مجلس آمده، باید به دیوان محاسبات ارائه کند و دیوان محاسبات نیز آن را دریافت کرده و با سایر اسناد منطبق و گزارشی تهیه کند و نظر خود را هم در آن گزارش به مجلس تقدیم کند که رسیدگی آن بر عهده کمیسیون‌های مجلس است.

نوبخت ادامه داد: به همین جهت، روال این طور است که وقتی این گزارش تفریغ بودجه 95 تهیه شد، آن را تقدیم هیئت‌رئیسه می‌کنند و رئیس دیوان محاسبات اجازه دارد که یک ساعت درباره این گزارش توضیح دهد، نه که آن را قرائت کند که امر معقولی هم است و ضابطه‌ها مشخص می‌‌شود.

وی گفت: هیئت‌رئیسه مجلس نیز این گزارش را به تعداد کمیسیون‌ها تقسیم می‌کند و هر کمیسیون نیز یک ماه فرصت دارد در حوزه خود مطالب را بررسی و سپس به کمیسیون اصلی که کمیسیون برنامه و بودجه است، ارائه دهد و این کمیسیون نیز سه ماه فرصت دارد، هم گزارش کمیسیون‌ها را دریافت کرده و هم توضیح دستگاه‌های اجرایی را اخذ کند که این نکته مهمی است و باید طبق مر آیین‌نامه داخلی مجلس به آن توجه شود.

نوبخت افزود: در گزارش تفریغ بودجه 95 از سوی دیوان محاسبات مطالبی مطرح شد که اگر از بنده می پرسیدند همه را شفاف می گفتیم. حیثیت دولت و دستگاه های دولتی با قرائت این گزارش بُرده شد و گفتند که فلان پول واریز نشد و یا فلان پول به جای دیگری واریز شده است.

وی یادآور شد: عده ای هم مترصد این هستند که از هر فرصتی برای تخریب ملت استفاده کنند آنها هم در این موج سوار شدند و موضوع پراکنده شد، بنده چقدر باید انرژی صرف کنم که نشان دهم که همه این جواب ها روشن بود چرا از بنده سوال نکردید که پاسخ را به شما بگویم به همین جهت در ماده 221 آیین نامه داخلی مجلس می گوید که سه ماه بعد کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گزارش نهایی را قرائت می کند که حدودا قرائت گزارش تفریغ چهارماه زمان می برد و فرصت کافی در اختیار دستگاه های اجرایی برای ارایه توضیحات وجود دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دستگاهی خطا کرده حتما باید به جامعه معرفی شود . تمام تلاش ما بر این است که بودجه کشور شفاف شود اما این به معنی اطلاع رسانی براساس گمانه زنی نیست. ما داریم با این کار با حیثیت یک دولت بازی می کنیم و به دستگاه های دولتی به نوعی تشویش اذهان عمومی ایجاد می شود که اینها پول ها را به حساب عمومی واریز نکردند .

نوبخت اضافه کرد: افزود: طوری گزارش بیان شد و نابه هنگام بیان شد که این آثار سوء‌را داشت. اگر به مر قانون برگردیم، به دقت به آن توجه شده است. معتقدم که این رویه برای قرائت گزارش تفریغ بودجه سالانه باید اصلاح شود و ما همکاری های بیشتری با دیوان محاسبات داشته باشیم.

وی گفت: عزیزان دیوان محاسبات، کارشناسان با تجربه‌ای هستند، ای کاش می‌توانستیم مدیریت بیشتری در این کار می‌کردیم و معتقدیم باید دیوان محاسبات را تقویت کنیم، چراکه این دیوان چشم نظام و مجلس و مردم است، همانطور که سازمان برنامه بودجه همین نقش دیوان محاسبات را در قوه مجریه دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دیوان محاسبات با کارکردهایش در دهه‌های گذشته خیلی فاصله گرفته است؛ گزارش تفریغ بودجه 95 و اعداد و ارقامی که از برداشت ها و پرداخت های دولت مطرح شد دستمایه رسانه‌های بیگانه قرار گرفت که این ظلم به نظام است.

نوبخت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا از فاصله قرائت گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه 95 تا کنون این گلایه ها را به دیوان محاسبات منتقل کرده اید یا خیر گفت: بله. هم با رییس دیوان محاسبات و هم با رییس مجلس و رییس جمهوری در این زمینه صحبت هایی داشتم.

جعفرپور: قیمت بنزین برای گروه‌های پر مصرف افزایش یابد
۶ سال پیش

جمشید جعفرپور نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی، امروز(یکشنبه 8 بهمن) در صحن علنی پارلمان در موافقت با لایحه بودجه سال 97 با بیان اینکه بودجه سال 97 دارای نقاط قوت و ضعف است، گفت: دغدغه مشترک مخالفان و موافقان با بودجه دستیابی به یک بودجه کارآمد است.

وی با بیان اینکه بودجه سال 97 نقاط قوت فراوانی دارد، افزود: این بودجه توجه ویژه‌ای به عدالت مالیاتی کرده است، اصلاح مالیات پلکانی حقوق کارکنان جزء نقاط قوت بودجه سال آینده است.

نماینده مردم لارستان در مجلس با تاکید بر اینکه بودجه 97 به دنبال شفافیت مالی است، ادامه داد: اینکه بودجه 97 میزان نظارت بر اعتبارات پرداخت شده به نهاد‌های عمومی را بالا برده از نقاط قابل دفاع این لایحه است.

جعفرپور با بیان اینکه دولت در بودجه سال آینده به صورت مدیریت شده از طرح تحول سلامت حمایت کرده است، گفت: با توجه به شرایط موجود کشور حتما ما باید مدافع و حامی طرح تحول سلامت باشیم چرا که این طرح از نکاتی است که رضایت عمومی جامعه را کسب کرده است.

نماینده مردم لارستان در مجلس با بیان اینکه افزایش قیمت حامل‌های انرژی در کمیسیون تلفیق تصویب نشد، گفت: اما در صحن علنی افزایش قیمت حامل‌های انرژی باید به شکل مدیریت شده برای گروه‌های پر مصرف صورت بگیرد.

جعفر پور با تکید بر اینکه یارانه‌ها به اغشار آسیب پذیر پرداخت شود، تصریح کرد: در حال حاضر با مجوزی که به دولت داده شده امید این است که، دولت از این مجوز استفاده کرده و هر چه زودتر یارانه‌ها را به سمت اغشار آسیب پذیر هدایت کند.

کاظمی: بودجه ۹۷ شفاف و دارای انضباط مالی است
۶ سال پیش

علی کاظمی نماینده اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی، امروز(یکشنبه 8 بهمن)در صحن علنی پارلمان در موافقت با لایحه بودجه سال 97، گفت: بودجه سال 97، بودجه‌ای عملیاتیست که این موضوع خواست همه کارشناسان و نمایندگان بود که امیدواریم این روش را در سال‌های بعدی هم داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بودجه سال 97 شفاف و دارای انظباط مالی است، افزود: حزف اجازه استفاده ماهیانه از ماضاد منابع نفتی توسط دولت در راستای شفافیت و انظباط مالی است.

نماینده مردم اردل و فارسان در بخش دیگری از نطق خود با بیان اینکه در تبصره 17 برخی از ردیف‌ها حزف و برخی اصلاح شده‌اند، تصریح کرد:بسیاری از ردیف‌ها در ذیل نهاد‌های اجرایی قرار گرفته‌اند تا به نمایندگان در مجلس پاسخگو باشند، که این هم در جهت انضباط مالی بودجه سال آینده است.

کاظمی با تاکید بر اینکه در بودجه سال آینده توجه ویژه‌ای به بافت‌های فرسوده شده است، ادامه داد:وضعیت بافت‌های فرسوده در زمان اتفاقاتی مانند زلزله  بسیار نگران کننده هستند که توجه به آنها ضروریست.

وی در بخش دیگری از نطق خود با بیان اینکه در بودجه سال 97 توجه ویژه‌ای به محیط زیست شده است، گفت:همه ما می‌دانیم که امروزه یکی از چالش‌های اصلی جهانی و منطقه‌ای محیط زیست است که دولت نیز در لایحه با حل مسئله پسماند‌ها در جهت حل مشکل محیط زیست گام برداشته است.

کاظمی تصریح کرد: دولت با توجه ویژه به گسترش حمل و نقل عمومی و همچنین حل مشکل ریزگرد‌ها در بودجه سال آینده توجه خاصی به مسئله محیط زیست داشته است.

سبحانی‌فرد:‌ بازتوزیع یارانه‌ها از نکات مثبت بودجه۹۷ است
۶ سال پیش

رمضانعلی سبحانی فرد نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی صبح امروز(8بهمن) در موافقت با کلیات لایحه بودجه 97 گفت: مواردی در بودجه از جمله توجه به آموزش و پرورش، حقوق فرهنگیان و معوقات حقوق بگیران هست که باید در جزئیات بودجه بررسی شود.

وی افزود: بودجه امسال نسبت به بودجه سنوات گذشته تغییرات اساسی دارد. در گذشته بودجه با چانه زنی انجام می‌شد اما اکنون از شفافیت و انضباط مالی بیشتری برخوردار است. تغییر دیگری که در این لایحه مشاهده می شود کاهش ردیف‌های متفرقه و توجه به ردیف های اصلی است.

سبحانی فرد با بیان اینکه تعداد 868 طرح ملی استانی شده که نشان دهنده دادن اختیار بیشتر به استانها است، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از خوبی‌های این لایحه اولویت‌بندی بخش های مختلف و توجه به مسئله آبرسانی است. فرسودگی شبکه‌های آب با وجود کاهش بارندگی منجر به صرفه جویی می‌شود. اولویت دیگر محیط زیست است که اتفاقات چند سال اخیر آن را مورد توجه قرار داده است .

نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به ساماندهی حمل و نقل عمومی، توجه به حمل و نقل ریلی ریلی و مقاوم سازی بافت فرسوده در بودجه 97، درباره توجه به بنیه دفاعی گفت: در شرایطی که استکبار جهانی به دنبال بحران آفرینی است، ضرورت دارد که به بنیه دفاعی توجه کنیم. ما باید زیرساخت‌های گردشگری را فراهم کنیم تا اتکای ما به نفت از بین برود و در بخش اقتصاد رونق اشتغال داشته باشیم.

وی افزود: معیشت و اشتغال از دردهای ماست که از طریق باز توزیع یارانه‌ها و توجه به سه میلیون نفر که در فقر مطلق هستند، موجب گسترش عدالت اجتماعی خواهد شد.

سبحانی فرد با بیان اینکه در بودجه 97 به امر بهداشت و سلامت توجه شده، اظهار داشت: بیمه سلامت از بیمه‌های بزرگ کشور است و 41 میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند که 7500 میلیارد اعتبار آن تامین شده است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس با بیان اینکه خیل عظمی جوانا جویا کار در راهند، با اشاره به طرح‌های نیمه تمام کشور، گفت: حدود 70 هزار پروژخ نیمه تمام داریم که نیاز به 500 هزار میلیارد پول دارد و اگر این امر ادامه یابد بیست سال طول می‌کشد که تمام یابد که براساس تبصره 19، از طریق واگذاری 14 هزار پروژه موجب اشتغال‌زایی می‌شود.

فولادگر: دو سوم بودجه ۹۷ خارج از نظارت مجلس است
۶ سال پیش

حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان  در مجلس در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 97 کل کشور گفت: ساختار بودجه‌ریزی ما هنوز همان ساختار سابق است و امسال تنها اندک اصلاحاتی در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی داشته است که با این وجود نمی‌توانیم ادعا کنیم که بودجه سال 97 یک بودجه عملیاتی است و تا وقتی که ساختار بودجه‌ریزی ما اصلاح نشود این مهم تحقق پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه دو سوم از ارقام بودجه سال 97 از حوزه نظارت مجلس خارج است، عنوان کرد: حدود 800 هزار میلیارد بودجه بانکها و موسسات انتفاعی است اما ما نمایندگان چقدر وقت کرده‌ایم وارد این اعداد و ارقام شویم این مشکل مربوط به ساختار غلط بودجه‌ریزی کشور است و کی بناست این شیوه بودجه‌ریزی اصلاح شود.

نماینده مردم اصفهان  در مجلس  ادامه داد: از حدود 4 هزار و 400 میلیارد بودجه عمومی دولت 60 هزار میلیارد بودجه عمرانی است که این رقم در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته و تنها یک هفتم بودجه عمومی کشور است حال ما چگونه می‌خواهیم کشور را توسعه بدهیم.

فولادگر با تاکید بر نقش بخش خصوصی در عمران و سرمایه‌گذاری کشور عنوان کرد: تا وقتی از توان بخش خصوصی در توسعه کشور استفاده نکنیم و بار را از دوش دولت برنداریم همین مشکلات پابرجا خواهد بود.

وی تصریح کرد: در سیاستهای برنامه ششم تصریح شده است که صندوق توسعه ملی می‌بایست از دسترس قوانین بودجه‌ای خارج شود و اتکای بودجه به درآمدهای نفتی کاهش یابد. هرچند درآمدهای مالیاتی دولت امسال افزایش داشته اما باید توجه داشت نباید فشار این موضوع بر روی عموم مردم باشد و می‌بایست از کسانی که فرار مالیاتی دارند نیز مالیات اخذ شود.

نماینده مردم اصفهان  در مجلس  عنوان کرد: سال گذشته در برنامه ششم تصویب شد که حقوق بازنشستگان همسانسازی شود، شورای نگهبان به این مصوبه مجلس ایراد گرفت و این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت که در نهایت نظر مجلس تصویب شد. اما در یکسال گذشته در فضای مجازی موجی علیه شورای نگهبان راه افتاد که این شورا مخالف افزایش حقوق بازنشستگان است در حالی که نظر شورای نگهبان دقیقا براساس قانون اساسی بوده است.

فولادگر خاطرنشان کرد: موضوع برداشتهای دولت از صندوق توسعه ملی هم ماجرای شبیه به این دارد. این چه شیوه‌ای است که دولت در پیش گرفته، بعضی از مسائل که برای آنها از صندوق توسعه ملی قرار بود برداشتی صورت بگیرد و مجوز آن اخذ شود حذف شده که این اقدام براساس مصوبات قانون برنامه ششم بوده است اما نباید این موضوع را متوجه عالیترین مقام نظام کنیم و نظرها را به سمت مقامات عالیرتبه نظام جلب کنیم.

ذوالقدر: اهتمام دولت برای کوچک‌سازی در لایحه بودجه ۹۷
۶ سال پیش

فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه، 8 بهمن) پارلمان، در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 97، با تأکید بر اینکه شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای جهت‌دهی شده که مردم در اکثر نقاط، خط فقر را تجربه کرده‌اند، اظهار داشت: لایحه بودجه سال 97 به موضوع سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توجه ویژه‌ای داشته است.

وی یکی از نقاط قوت لایحه بودجه سال 97 را واگذاری اختیارات به استان‌ها دانست و افزود: این امر باعث شفافیت در امور می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: واگذاری اختیارات به استان‌ها در بودجه‌نویسی برای سال 97، نشان‌دهنده توجه دولت به فقرزدایی است که از جمله آنها نیز می‌توان به عدالت و معافیت مالیاتی و حقوق‌های کمتر 2 میلیون و 300 هزار تومان اشاره کرد.

ذوالقدر با تأکید بر اینکه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، تقویت نهاد خانواده و توجه به نقش سازنده آن و اختصاص 5 درصد از اعتبارات هزینه‌ای استان‌ها به حوزه بانوان، از نکات مهمی است که در لایحه بودجه سال 97 مکورد توجه قرار گرفته است، گفت: یکی دیگر از نقاط قوت لایحه بودجه سال 97، رویکرد دولت برای بازشناسایی و ایجاد بانک اطلاعاتی خانوارها در دریافت یارانه‌ها است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه 97 در پایان خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه سال 97 بر موضوع کوچک‌سازی دولت توجه جدی شده است.

سلیمی: سرنوشت صندوق ذخیره ارزی برای صندوق توسعه ملی تکرار نشود
۶ سال پیش

علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس در مخالفت با بودجه 97 کل کشور طی سخنانی با اشاره به اینکه بودجه 97 بودجه‌ای نیست که انتظارات ما در بحث انضباط مالی برآورده کند، گفت: در بحث عملیاتی بودن بودجه طبق قانون برنامه ششم تکلیف دولت است که این اقدام را انجام دهد، اما در دستورالعمل دولت برای عملیاتی کردن بودجه هر دستگاه باید سامانه‌ای تعریف کند و در آن سامانه عملکرد خود را گزارش دهد.

وی افزود: اما دولت برای ایجاد چنین سامانه‌ای هیچگونه بودجه‌ای را تعریف نکرده است که این خود جای ابهام دارد.

نماینده مردم محلات در مجلس گفت: در بحث شفاف‌سازی 367 هزار میلیارد به عنوان بودجه عمومی در نظر گرفته شده اما متاسفانه حدود 300 هزار میلیارد از بودجه عمومی در لایحه پنهان مانده است. همچنین 65 هزار میلیارد تومان بودجه بخش یارانه پنهان مانده است از طرفی قرار است 5 میلیارد دلار وام خارجی گرفته شود که معلوم نیست این وام کجا هزینه شود. 

سلیمی افزود: بسیاری از شرکتهای دولت زیانده هستند بیش از 800 هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی است ولی نظارت دقیقی از این شرکتها انجام نمی‌شود. همچنین در بحث هدفمندی یارانه‌ها اعداد و ارقام با آنچه در گزارش نهایی کمیسیون تلفیق آمده اختلاف فاحشی دارد.

وی ادامه داد: با جمع کل درآمدهای حساب شده در بودجه 102 هزار میلیارد تومان جمع درآمدها است ولی در گزارش کمیسیون تلفیق تنها 87 هزار میلیارد تومان کل درآمدها ذکر شده است که با عدد واقعی تفاوت فاحشی دارد.

نماینده مردم محلات در مجلس گفت: قرار است 38 میلیون نفر از یارانه‌بگیران از لیست دریافت یارانه حذف شوند ولی اطلاعات خانوار هنوز تکمیل نشده و علی‌رغم گذشت سالها از اقدام برای ثبت اطلاعات خانوار هنوز این اطلاعات با نواقصی روبروست. 

سلیمی با اشاره به صندوق توسعه ملی و برداشت بی‌حساب و کتاب از این صندوق گفت: با توجه به افزایش افسارگسیخته برداشت از صندوق توسعه ملی بیم آن می‌رود که سرنوشت این صندوق نیز همانند صندوق ذخیره ارزی شود. چرا که برداشت از صندوق توسعه حدود 200 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: هزینه جاری دولت برخلاف گفته‌ها 300 هزار میلیارد تومان شده است که نزدیک به 10 درصد افزایش را نسبت به سال قبل نشان می‌دهد در حالی که دولت باید براساس قانون برنامه ششم توسعه هزینه جاری خود را 10 درصد کاهش می‌داد.

نماینده مردم محلات در مجلس در انتهای اظهاراتش گفت: در مجموع به نظر می‌رسد بودجه 97 نه تنها تورم‌زا بوده و رکود را افزایش می‌دهد بلکه به تولید داخلی بی‌توجه بوده و در بحث نرخ ارز چشم‌انداز مطلوبی را ندارد و نقدینگی به شکل سرسام‌آوری افزایش خواهد یافت.

سعیدی: دخل و خرج دولت بسیار نامیزان است
۶ سال پیش

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در صحن علنی امروز و در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 97 به محورهای زیر اشاره کرد:

دخل و خرج دولت بسیار نامیزان است به طوری که هم باید از صندوق توسعه برداشت کنیم و هم از بخش خصوصی استقراض کنیم.

چاپ اوراق و اسناد بلای جان بودجه شده است و در میان مدت آسیب جدی به اقتصاد وارد کرده و باعث افزایش بدهی های دولت خواهد شد.

تا برنامه مشخصی برای اشتغال ارئه نشود دولت قادر به اشتغالزایی نخواهد بود و این وعده ها مردم را ناامید خواهد کرد.

برای اشتغالزایی باید روند سرمایه گذاری را تسهیل کنیم و با آغوش باز سرمایه گذاران را پذیرا باشیم.

بانک ها را ملزم کنید که بخشی از سود خود را در راه تولید استفاده کنند.

دولت باید جرات کند برنامه منظم و منسجمی برای یارانه ها ارائه کند و از دهک های پایین جامعه حمایت کند.

محمدی: تنظیم بودجه برمبنای عملکرد ویژگی مثبت لایحه ۹۷ است
۶ سال پیش

داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی  در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 97 کل کشور طی سخنانی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در بودجه سال 97 تنظیم بودجه برمبنای عملکرد بوده که یکی از قدم‌های مثبت دولت نیز محسوب می‌شود چرا که ما در سالهای قبلی درصدی از بودجه به را استانها اختصاص می‌دادیم بدون آنکه قیمت تمام شده خدمات در اختیار قرار داده شده به مردم روشن باشد.

وی افزود: مجلس از سالها پیش به دنبال نهادینه کردن تنظیم بودجه براساس عملکرد بود که باعث ایجاد شفافیت در دستگاه‌ها، افزایش ضریب بهره‌وری و کاهش هزینه‌های کشور می‌شود که خوشبختانه ما در لایحه بودجه 97 شاهد این موضوع هستیم.

نماینده مردم قزوین در مجلس با بیان اینکه در بودجه 97 توجه به موضوع اشتغال در دستور کار قرار گرفته گفت: در تبصره 14 بودجه 97 به بحث اشتغال توجه ویژه‌ای شده و با هدف‌گیری یک میلیون و 30 هزار شغل و تخصیص 73 هزار میلیارد تومان به این امر انشاءالله گام مهمی برای اشتغال بویژه در بخش روستاها برداشته خواهد شد. 

محمدی درباره پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی در کشور گفت: پروژه‌های نیمه‌عمرانی در کشور ما به موضوعی تبدیل شده که گریبانگیر دولت و مجلس شده است که از حدود 70 هزار پروژه ملی و استانی تنها 4 هزار پروژه در سال گذشته واگذار شده ولی در لایحه امسال تدابیری اندیشیده شده تا با به کارگیری بخش خصوصی و بخش عمومی نسبت به تقویت پروژه‌های عمرانی و اتمام آنها اقدام کنیم.

وی گفت: یکی از عواملی که باعث افزایش خسارات جانی و مالی در کشور شده است، بحث عدم توجه به بافت‌های فرسوده بوده است. در این بودجه شاهد هستیم که توجه خوبی به این موضوع شده است.

نماینده مردم قزوین در مجلس با اشاره به توجه به تقویت بنیه دفاعی در لایحه بودجه 97 گفت: در شرایطی که کشور ما آماج حملات و توطئه‌های گوناگون آمریکا، رژیم صهیونیستی و رژیم جنایتکار سعودی قرار گرفته تقویت بنیه دفاعی از اهم موضوعات است که در این بخش دولت اهتمام خوبی به خرج داده و در موضوع افزایش توان دفاعی کشور با توجه به تلاشهای دشمنان نظام اسلامی برای تقویت نیروهای مسلح توجه خوبی شده است.

محمدی گفت: توجه به گردشگری برای راه‌اندازی اشتغال ارزان با توجه به اینکه کشور ما از لحاظ پیشینه تاریخی و جاذبه گردشگری جزو 10 کشور برتر دنیا محسوب می‌شود بسیار حائز اهمیت است اما متاسفانه به لحاظ جذب درآمد در این بخش ما در زمره 80 کشور برتر دنیا هم نیستیم که در بودجه 97 توجه به این بخش به خوبی قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: توجه به اقشار ضعیف جامعه از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در بودجه سال 97 ملموس بوده به طوری که در تبصره 14، 22 هزار و 300 میلیارد ریال برای زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست اختصاص داده شده است.

ابطحی: بودجه ۹۷ برنامه‌ای برای حل مشکل اشتغال ندارد
۶ سال پیش

سیدمحمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس در مخالفت با لایحه بودجه سال 97 کل کشور گفت: من در ابتدا صحبتی با شورای نگهبان دارم. براساس اصل 52 قانون اساسی دولت موظف است تا بودجه را براساس قانون تدوین کند اما بودجه سال 97 براساس کدام قانون تدوین شده است؟ چرا شورای نگهبان به این تخلف دولت ورود نمی‌کند؟

وی افزود: هنوز قانون برنامه و بودجه مصوب سال 51 حاکم است و براساس آن می‌بایست دولت نظر شورای پول و اعتبار را نیز برای تدوین بودجه اخذ می‌کرده، اما کی شورای پول و اعتبار برای تدوین بودجه 97 نظر داده است؟

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس با بیان اینکه پیش‌بینی درآمدها در لایحه بودجه شفاف نیست، تصریح کرد: ما منابع پوچ زیادی در لایحه داریم و در لایحه بودجه 97 تعارض منابع درآمدی بسیار زیاد است. آیا استقراض دولت از صندوق توسعه ملی به کسری پنهان بودجه دامن نمی‌زند؟

ابطحی ادامه داد: برخلاف نظر دولت و بخش همکارانی که مدعی هستند بودجه سال 97 عملیاتی است در این لایحه به هزینه‌های جاری بیش از هزینه‌های عمرانی توجه شده و معلوم نیست بهای تمام شده خدمت چقدر در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه دغدغه امروز مردم اشتغال و معیشت است عنوان کرد: در لایحه بودجه سال 97 رد پای دقیقی برای حل مشکل معیشت و اشتغال وجود ندارد و معلوم نیست با چه برنامه‌ای قرار است 980 هزار شغل ایجاد شود.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس با بیان اینکه عدم انطباق بودجه با برنامه ششم داستان غم‌انگیزی است، گفت: هدف برنامه ششم کاهش وابستگی دولت به نفت بوده است اما دولت با استقراض از صندوق توسعه ملی عملا برنامه ششم را نقض کرده است. همچنین در تبصره 5 لایحه بودجه بدهی‌های دولت با بدهی پرداخت می‌شود یعنی دولت می‌خواهد 194 هزار میلیارد اوراق مشارکت صادر کند که کشور با این اوراق مشارکت اوراق می‌شود.

ابطحی در پایان عنوان کرد: طرح تحول سلامت هم با 18 هزار میلیارد کسری بودجه به جایی نمی‌رسد و استانی شدن آموزش و پرورش و بنیاد شهید نیز مردم را به دم در استانداریها کشانده‌اند.

بنیادی: هیئت رئیسه نحوه تصویب بودجه شرکت‌های دولتی را شفاف کند
۶ سال پیش

 بهروز بنیادی نماینده مردم کاشمر در مجلس دهم، صبح امروز(8 بهمن) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات بودجه 97، با بیان اینکه امروز همه با نگرانی به ارزیابی بودجه می‌پردازیم، گفت: بودجه برای شرایط اقتصادی سختی نوشته شده، در حالی که 6 هزار پروژه ملی و 65 هزار پروژه شهرستانی روی دوش دولت است، نوشتن این بودجه کار سختی است.

وی افزود: با دگرگونی‌های حال حاضر خاورمیانه باید سطح بالای اقتصادی خود را به دست بیاوریم اما بودجه 97 طرحی برای حضور در اقتصاد جهانی ندارد. در انتخابات قول ایجاد اشتغال داده شد اما 13 درصد از جمعیت کار، فاقد هرگونه شغل است. در بودجه امسال بودجه عمرانی کم شده تا به به اشتغال دست یابیم اما این کار کاملا اشتباه است.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت چگونه دولت می‌خواهد یارانه 30 میلیون نفر را قطع کند، اظهار داشت: با قطع یارانه‌ها تامین امنیت و کنترل آسیب‌های اجتماعی ناممکن خواهد بود.

بنیادی با بیان اینکه در بودجه 97 راهکاری برای معوقات فرهنگیان و جذب توریست درنظر گرفته نشده، خاطرنشان کرد:  امروز سهم ایران سه هزارم درصد اقتصاد جهانی است و باید به یک درصد برسد اما دشمنان ما این مسیر را قطع کردند و باید سیاست جدیدی اتخاذ شود.

وی افزود: در بودجه 97 برای اولین بار در بحث مالیات‌ها، نهادهایی مانند آستان قدس و زیر مجموعه‌های رهبری درج شده که نشان دهنده نگاه عدالت محور رهبر معظم انقلاب است. اصرار بر سیاست سرکوب نرخ ارز موجب فساد خواهد شد و سبب کاهش انگیزه‌های تولید و رشد اقتصادی می‌شود.

نماینده مردم کاشمر در مجلس در پایان گفت: از هیئت‌ رئیسه مجلس می‌خواهیم نحوه تصویب بودجه شرکت‌های دولتی را شفاف کنند چراکه رانت‌ها و اختلاس‌ها و حقوق‌های نجومی در این بخش روی‌ می‌دهد.

فرهنگی: تغییرات در یارانه‌ها سبب نگرانی مردم شده است
۶ سال پیش

محمد‌حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، امروز (یکشنبه 8 بهمن) در صحن علنی پارلمان در مخالفت با لایحه بودجه سال 97، اظهار داشت: تبصره 3 ماده 186 آئین‌نامه داخلی مجلس، اشاره دارد که با رد کلیات لایحه بحران ایجاد نمی‌شود و بر اساس این تبصره در صورت رد کلیات لایحه، لایحه به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود تا ظرف 72 ساعت گزارش اصلاحی تدوین شود.

وی با بیان اینکه انتظار همگان از لوایح ایجاد تحولات مثبت در اداره کشور است، افزود: در برخی از کشور‌های دنیا مجالس آنها تنها به بررسی لایحه سالانه می‌پردازند و کاری به اصلاح قوانین و رسیدگی به آنها ندارند و این هم به‌دلیل اهمیتی است که شکل‌گیری بودجه در زندگی مردم آن جامعه و بخش‌های مختلف فعال در آن جامعه دارد.

نماینده مردم تبریز در مجلس در بخش دیگری از نطق خود تأکید کرد: در لایحه بودجه سال 97 نه‌تنها شاهد کاهش حجم دولت نیستیم، بلکه آنچه شاهد هستیم متورم شدن دولت با سیاست‌های نادرست و با افزایش بودجه جاری به‌طور گسترده است.

فرهنگی با ابراز اینکه در لایحه بودجه نسبت به کشاورزی و آب غفلت شده است، گفت: کاهش 50درصدی اعتبارات هم در سازه و هم در شبکه و کاهش 50درصدی اعتبارات بخش کشاورزی و همچنین کاهش 30درصدی بیمه محصولات کشاورزی از جمله مصادیقی است که در این زمینه می‌توان به آنها اشاره کرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه کمیسیون تلفیق بودجه در بخش یارانه‌ها تغییراتی به‌وجود آورده است، تصریح کرد: این تغییرات سبب عدم نگرانی مردم که در جامعه زندگی خودشان را بر اساس همین منابع تنظیم کرده‌اند نشده است.

یوسف‌نژاد: تغییرات در لایحه بودجه با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی جامعه بوده است
۶ سال پیش

علی‌اصغر یوسف‌نژاد سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 97 صبح امروز (یکشنبه 8 بهمن) در صحن علنی پارلمان گزارشی از مصوبات کمیسیون متبوعش درباره لایحه تقدیمی دولت ارائه داد.

وی با اشاره به روند بررسی و تصویب لایحه بودجه 97 در کمیسیون تلفیق گفت: در بررسی لایحه تقدیمی دولت کمیسیون تلفیق طی 32 جلسه با تشکیل کارگروه‌هایی درباره مسائلی که جامعه با آن درگیر است از جمله اشتغال، هدفمندی یارانه‌ها، طرح تحول سلامت، بحث ایثارگران و صندوق‌ها به بررسی این موضوعات پرداخت.

نماینده مردم ساری در مجلس افزود: طی بررسی لایحه بودجه 97 جلسات مختلفی با آقای لاریجانی و همچنین رئیس جمهور داشتیم تا آنکه نسبت به مسائل مختلف جامعه که در لایحه به آن اشاره شده بود اجماع نظر کنیم گرچه حذف یا اصلاح و یا تغییر بندهای لایحه در اختیار مجلس است ولی ما تلاش کردیم با همکار ی دولت لایحه بودجه 97 را با بهترین نحو ممکن مورد بررسی قرار داده و تصویب برسانیم.

یوسف‌نژاد گفت: در برخی بندهای لایحه که موارد آن به صلاح جامعه نبود با در نظر گرفتن نظرات کارشناسان و با نگاه به پیامدها و اثرات بندهای مختلف لایحه تغییراتی در لایحه ایجاد شد.

وی افزود: ملاک کمیسیون تلفیق در نظر گرفتن پیامد تصمیمات ما در جامعه بوده و این یک متغیر بوده که امکان داشته در مسائل اقتصادی جایی نداشته باشد ولی ما همراه با منطق مالی و بودجه‌ای تلاش کردیم قشر ضعیف جامعه را نیز در نظر بگیریم.

نماینده مردم ساری در مجلس با بیان اینکه ملاک بررسی کمیسیون تلفیق بر چهار پایه شفافیت، عدالت، انضباط و نظارت در بودجه قرار داشته گفت: البته موارد ذکر شده امکان دارد در سایر لایحه‌های بودجه سالهای گذشته نیز بوده باشد. اما در لایحه بودجه سال 97 به شکل واضح و روشن بعضی تغییرات را داشته‌ایم که نتایج آن تغییرات به نفع مردم بوده است.

یوسف‌نژاد گفت: در بخش انضباط ملاک کمیسیون تلفیق توجه به اسناد بالادستی و قانون برنامه ششم توسعه بوده و سعی شد تا سایه سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در بودجه دیده شود و بودجه سال 97 برشی از این برنامه‌های بالادستی باشد.

وی گفت: یکی از بندهای تصویبی ما در تبصره 12 این بوده که دیوان محاسبات بر اعتبارات پرداخت شده به نهادهای عمومی و غیردولتی نظارت کامل داشته باشد. همچنین در تبصره 12 منع هرگونه تسهیلات از محل درآمد اختصاصی را در جنبه نظارتی قرار داده است.

فلاحت پیشه: عدالت در پرداخت‌ها از شاخصه‌های بودجه ۹۷ است
۶ سال پیش

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده اسلام‌آباد غرب در مجلس جلسه علنی امروز (یکشنبه 8 بهمن) قوه مقننه در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 97 کل کشور گفت: اولین کاری که در کمیسیون تلفیق انجام شد این بود که با هرگونه گرانی در بودجه سال آینده مخالفت شود.

وی با بیان اینکه در زمان رکود نباید گرانی را به جامعه تحمیل کرد، ادامه داد: با رای 75 درصدی اعضای کمیسیون تلفیق افزایش هر نوع قیمت‌ها و گرانی‌ها مخالفت شد و در کمیسیون نیز با گراان شدن 50 دصدی حامل‌های انرژی بویژه بنزین بشدت مخالفت شد.

فلاحت پیشه افزود: اگر که مخالفت با افزایش هرگونه نرخها منابع دولت را کاهش می‌دهد اما نباید در زمان رکود طبق اصل اقتصادی گرانی را به جامعه تحمیل کرد.

وی با بیان اینکه یکی از مصوبات کمیسیون تلفیق حذف اجازه به دولت برای استفاده ماهیانه از مازاد درآمدهای نفتی بود، اضافه کرد: دولت اجازه خواسته بود که هرگاه قیمت نفت از سقف تعیین شده بیشتر شد آن را برداشت کند و هزینه کند که کمیسیون تلفیق این درخواست را حذف کرد.

نماینده اسلام‌آباد غرب در مجلس با بیان اینکه دولت درخواست کرده بود که 5 هزار میلیارد و 800 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کند گفت: البته در بخشهایی نیاز به اذن رهبری داشت و ما در کمیسیون با بخش جاری آن مخالفت کردیم.

فلاحت‌پیشه عنوان کرد: جدولی را در کمیسیون تلفیق تصویب کردیم که اجازه برداشت 4 میلیارد دلار به دولت داده می‌شود که در بحث آبرسانی روستایی، بنیه دفاعی، آبیاری، مقابله با ریزگردها، کمک به زلزله‌زدگان هزینه کند.

وی با اشاره به حذف جدول 17 از بودجه سال 97 نیز یادآور شد: در گذشته برخی اشخاص حقیقی و حقوقی بودجه‌ای دریافت می‌کردند که هزینه‌کرد آن مشخص نبود که ما این جدول را حذف کردیم چون برخی موارد توجیهی نداشت. البته ما در تبصره 12 لایحه بودجه نیز مصوب کردیم نهادهای عمومی غیردولتی، اشخاص حقیقی و حقوقی که بوجه دریافت می‌کنند دیوان محاسبات بر آنها نظارت داشته باشد.

نماینده اسلام‌آباد غرب در مجلس با تاکید بر اینکه عدالت در پرداختی‌ها از شاخصه‌های بودجه سال 97 کل کشور است، خاطرنشان کرد: سقف معافیت مالیاتی را برای حقوقها دو میلیون و 300 هزار تومان تعیین کردیم که بیشتر آن به صورت پلکانی افزایش می‌یابد.

وی با اعلام اینکه 2 هزار میلیارد برای مستمری حقوق بازنشستگان ا ختصاص داده شد، اظهار داشت: ردیف افزایش حقوق بازنشستگان را دو برابری تعیین کردیم و همچنین این اجازه را از سه قوه گرفتیم که سپرده‌گذاری در بانکها نداشته باشند تا با آن کار مدیریتی کنند.

فلاحت‌پیشه با اشاره به بحث‌های صورت گرفته در کمیسیون تلفیق درباره یارانه‌ها نیز گفت: اتفاق نظر در کمیسیون بر این بود که یارانه‌ها باید به نیازمندان داده شود و از این طریق با فقر مطلق مقابله شود.

نماینده اسلام‌آباد غرب در مجلس تصریح کرد: برخی پیشنهاد داده بودند که یارانه هیچ فردی قطع نشود که این خلاف قانون است ما دولت را ملزم کردیم که یارانه افرادی که نیازمند نیستند را حذف کند.

وی با بیان اینکه طرحهای عمرانی زیادی در کشور وجود دارد اما منابع مالی ما نیز کم است، گفت: باید سقفی برای پروژه‌های عمرانی تعریف کنیم که این مشکلات حل شود.

میرزایی: بودجه امسال عملیاتی نیست و انضباط مالی ندارد
۶ سال پیش

جلال میرزایی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 8 بهمن) پارلمان و در مخالفت با کلیات لایجه بودجه 97 گفت: ما در بودجه‌نویسی با برخی واقعیت‌ها مواجه هستیم که از جمله آنها محدود بودن منابع درآمدی است.

وی با تاکید بر اینکه بحرانهای جدی در کشور از قبیل بحران کمبود آب و خشکسالی وجود دارد که می‌بایست بودجه‌ریزی، انضباط مالی داشته باشد اظهار داشت: تجربه کشورهای دیگر نظیر یونان، اسپانیا، ترکیه و چند کشور آسیای شرقی نشان می‌دهد که این کشورها دو گام اساسی صرفه‌جویی در هزینه‌ها و افزایش درآمدها را برای رفع مشکلاتشان اتخاذ کرده‌اند که ما نیز خوب بود این روشها را اتخاذ می‌کردیم.

میرزایی یکی از ضعف‌های لایحه بودجه 97 را صرفه‌جویی نکردن در منابع مالی دانست و گفت: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران و اذعان مجامع بین‌المللی کشور ما با بحران خشکسالی و کمبود آب مواجه است و امیدوارم با برف و بارانی که در روزهای اخیر شاهد بودیم، این مسئله فراموش نشود؛ ما در همه جلسات درباره کمبود آب صحبت کرده‌ایم اما جهت‌گیری بودجه به سمت رفع بحران خشکسالی نمی‌»رود. 

نماینده مردم ایلام در مجلس اضافه کرد: در لابحه بودجه 97 منابعی به سازمانها برای بحران خشکسالی اختصاص داده شده که کارکرد آنها در این زمینه مشخص نیست.

وی در ادامه به موضوع افزایش نیافتن حقوق برخی مقامات و اعضای‌ هیئت‌علمی دانشگآ‌ه‌ها طبق تصمیم کمیسیون تلفیق اشاره کرد و افزود: برخی صحبت‌ها و تصمیمات ما را یاد دولت گذشته می‌اندازد، بنام عدالت بحث افزایش حقوق‌ها به گونه‌ای تدوین شده که موجب نارضایتی اقشار تحصیلکرده و تاثیرگذار جامعه، اعضای هیئت‌های علمی دانشگآه‌های علوم پزشکی و قضات شده است، این تصمیم با عدالت سازگار نیست.

وی با بیان اینکه در لایحه بودجه سال 97 بودجه‌ریزی عملیاتی، اشتغال تولید و صادرات مدنظر قرار نگرفته و فقط در حد شعار باقی مانده گفت: ما در هیچ بخش بودجه سال 97 اثری از توجه به صادرات را نمی‌بینیم و در ارتباط با تولید نیز سیاست مشخصی نداریم و فقط این سیاستها معطوف به حمایت از مصرف کننده شده است.

میرزایی اضافه کرد: دولت در تدوین بودجه 97، بودجه‌ریزی عملیاتی را مدنظر قرار داده بود، اما این بودجه‌ای که امروز به صحن مجلس آمده عملیاتی نیست، باید مشخص شود که وظایف و همپوشانی‌های سازمانها در تخصیص بودجه چقدر است. به عنوان مثال بودجه‌ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی و جهاد دانشگاهی برای یک کار مشخص تخصیص داده شده است.

نماینده مردم ایلام در مجلس افزود: 6 میلیارد ریال برای شورای نظارت بر صدا و سیما تخصیص داده شده که اصلا معلوم نیست برای چیست؟

وی در پایان با تاکید بر اینکه از نگاه مردم بودجه‌ریزی عملیاتی، رسیده به اهداف و نه فعالیتهای بودجه‌ای خاطرنشان کرد: اشتغال و صرف اعتبارات آن فقط روی کاغذ انجام نمی‌شود بلکه آن را باید عملیاتی کنیم.