پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۳

معرفی برندگان سی و سومین جشنواره موسیقی فجر

مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره موسیقی فجر شامگاه شنبه سی ام دی ماه با حضور هنرمندان عرصه موسیقی و اهالی رسانه‌ها در تالار وحدت برگزار شد.
کد خبر : ۳۹۹۴۵۶

صراط: مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره موسیقی فجر شامگاه شنبه سی ام دی ماه با حضور هنرمندان عرصه موسیقی و اهالی رسانه‌ها در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش میزان، برنامه با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن توسط شاکرنژاد شروع شد و در ادامه گروه ارکستر ملی به رهبری فریدون شهبازیان و خوانندگی سالار عقیلی قطعات جام مدهوشی و ایران را برای مخاطبان اجرا کرد.

در ادامه سجادی مجری برنامه بر روی صحنه حاضر شد و با تشکر از حضور حضار در تالار وحدت از حجت الاسلام و المسلمین مازنی و وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی صالحی امیری و خانم ذوالقدر جهت حضور در این مراسم تشکر کرد.

براساس این گزارش، سپس حمیدرضا نوربخش دبیر سی سومین موسیقی جشنواره فجر پشت میکروفن حاضر شد و متن بیانیه‌ای را به این شرح خواند:

"از استادان گران قدر و هنرمندان عزیز و اهالی محترم عرصه موسیقی خیرمقدم عرض می‌کنم به ویژه مسئولان کشوری که در این برنامه حضور پیدا کردید گزارش مربوط به جشنواره در کتابچه آن شرح داده شده است و در اختیار حضار قرار داده می‌شود چند نکته را برای حضار عرض می‌کنم مروری بر فعالیت‌های انجام شده در سه دوره گذشته جشنواره موسیقی فجر نشان دهنده ظرفیت بی بدیل هنر موسیقی میان دیگر هنر‌ها است و عظمت این هنر غیر قابل انکار است این ظرفیت بالا در دهه اخیر بیشتر نمایان شده و بیش از نیمی از بودجه این عرصه از محل فروش بلیط تکمیل شده است. لازم می‌دانم اشاره کنم به سیاست گذاری در جهت تعادل بخشی حمایت از موسیقی‌های جدی و هنری است. میزان فروش بلیط اجرا‌های غیر از موسیقی پاپ در دوره سی و یکم تاکنون جهش قابل توجهی پیدا کرده است به گونه‌ای که میزان موسیقی سنتی و تلفیقی به سطح فروش موسیقی پاپ رسیده است. این مسئله را باید به عنوان یکی از موفقیت‌های جشنواره در عرصه سیاست گذاری و رویکرد ارزشی جشنواره سه دوره اخیر یاد کرد چرا که در دوره‌های قبل بخش پاپ بیش از ۸۰ درصد درآمد جشنواره به خود اختصاص می‌داد. اصلاح آیین نامه‌های داوری اجرایی و تلاش برای بالا بردن سطح کیفی برنامه‌ها جزء راهکار‌های مناسب و کارشناسی شده در ترسیم افق‌های بلندتر و بالاتر جشنواره است که اعتبار جشنواره را در روند صعودی قرار می‌دهد و حمایت‌های وازرت فرهنگ و ارشاد به ویژه معاونت امور هنری که لازم می‌دانم یاد می‌کنم از برادر عزیز و ارزشمند علی مرادخانی که این روز‌ها دچار بیماری آنفلوآنزا شدند و امشب در بین ما حضور ندارند و التماس دعا داشتند. از حمایت‌های دکتر حسینی معاونت جدید امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر موسیقی تغییراتی در بخش‌های مختلف از جمله بخش رقابتی باربد و به ویژه بخش بین الملل رخ داد و مخاطبان جشنواره با استقبال گرم نسبت به این رویداد موسیقیایی به خوبی آن را رصد کردند و همواره جشنواره هر زمان که با رشد کیفی روبرو شود با استقبال مخاطبان همراه خواهد شد. نکته بعدی اشاره به این موضوع مهم است که جشنواره موسیقی فجر آیینه تمام نما و کارنامه فعالیت همه هنرمندان علاقه‌مند به هنر موسیقی در سایر رشته‌های این عرصه است و از این نظر همه عزیزان و هنرمندان در آن سهیم هستند و با مشارکت خود چه از نظر فکری و مشورتی در جهت رفع نواقص فعالانه حضور داشته باشند. جشنواره موسیقی فجر فقط و فقط با نگاه کیفی و فنی و هنری و نسبت به ممیزی آثار و هرگز مانعی برای حضور هنرمندان خود در اجرای آثار فاخر نبوده و نیست.

قطعاً جذابیت در اجرا و جذب مخاطب شرط اصلی شرکت گروه‌های موسیقی است. اجازه می‌خواهم نکته پایانی را نسبت به مدیران و مسئولان و وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی به عنوان متولی عرصه موسیقی عرض کنم. عظیم‌ترین و شریف‌ترین هنرمندان در عرصه موسیقی حضور دارند چرا که علی رغم همه مشکلات و تنگ نظری‌ها و سختی‌هایی که در عین تکرار برای هنرمندان لاینحل مانده در چهار دهه گذشته، اما با انگیزه و عشق وافر به خلق آثار مشغول هستند و کماکان امیدوار به حمایت وزارت ارشاد و حل شدن مسائل و مشکلاتی که در عرصه موسیقی وجود دارند هستند.

در ادامه صالحی امیری- وزیر فرهنگ و ارشاد گفت:

موسیقی ایرانی نشان ایرانیت است همان گونه که زبان فارسی نشان ایرانیت است با موسیقی و نوا‌های موسیقیایی به حیات هنری ادامه می‌دهد موسیقی دانانی داریم که از نام وطن و برای ایرانیت تمام تلاش خود را کرده اند و موسیقی ایرانی را از بزرگان ایرانی اعم از فردوسی، حافظ، سعدی، مولانا می‌شناسیم این‌ها مفاخر ایران هستند موسیقی ایران با آن‌ها جاودانه است و همه جا صحبت از این بزرگان است و در موسیقی ایرانی نام آن‌ها شنیده می‌شود و آنان درجات موسیقی ایرانی را بالا برده اند موسیقی ایرانی نماد مقاومت است موسیقی ایرانی با کوک جان مردم سرزمین ایران بوده است روزگاری که مردم با اتفاقات مختلف دست و پنجه نرم کرده اند موسیقی ایرانی نیز نقش پررنگی در کنار مردم داشته است در ایام دفاع مقدس این موسیقی ایرانی بود که در این دوره پرحادثه و پرفراز و فرود حوادث را با خود به پیش می‌برد در فتح خرمشهر با موسیقی جاودان خسته باد این پیروزی در خاطرمان ثبت است و هر بار به خاطر می‌آوریم موسیقی ایرانی موسیقی قومیت ما است و در هر ناحیه رنگ و بوی خود را دارد موسیقی ایرانی که در شرق جهان نشانه از معنویت شرقی است و عرفان و معنویت شرقی با موسیقی ایرانی پیوند ناگسستنی دارد اگر موسیقی ایرانی با این نوا‌ها را پاس بداریم و جزئی از درجه فرهنگی بالای خود آن را بیش از پیش مورد حمایت قرار دهیم بیش از گذشته در ارتباطات و تعاملات موثر خواهد بود موسیقی ایرانی اخلاق آداب و فرهنگ ایرانی را به همراه دارد جشنواره موسیقی فجر میدانی برای حضور متنوع گونه‌های مختلف موسیقی ایرانی و جهانی است گفتگوی جهانی از طریق موسیقی بی کلام فرصتی است تا بین کشور‌ها تعامل برقرار شود این جشنواره فرصتی است برای انتقال موسیقی ایرانی و گسترش روابط جهانی است و اینک در پایان جشنواره سی و سوم از شیفتگان این موسیقی می‌خواهیم با نگاه درست و همراهی در قوت‌ها و نقد در ضعف هایمان و پیشنهاداتی که دارند ما را در پیشبرد جشنواره‌ای موفق در ادامه راه کمک کنند.

به گزارش میزان، گروه‌ها و هنرمندان ایرانی و خارجی شرکت کننده در بخش‌های مختلف سی و سومین جشنواره موسیقی فجر از روز چهارشنبه بیستم دی ماه میزبان مخاطبان و علاقه‌مندان موسیقی در شش تالار پایتخت بودند.

لیست برندگان سی و سومین جشنواره موسیقی فجر به شرح زیر است:

لوح تقدیر در بخش موسیقی کلاسیک برای نوازندگی در آلبوم وکالیست به پریسا پیرزاده تعلق گرفت

جایزه باربد به بهترین آهنگسازی بخش کلاسیک مشترکاً تعلق علیرضا بشیرالدین و امیر مویدین

بهترین آهنگساز بخش موسیقی بی کلام میلاد درخشانی

بهترین آهنگسازی بخش موسیقی ایرانی باکلام کاوه صالحی برای آلبوم این هم حکایتی است

بهترین خوانندگی موسیقی ایرانی باکلام علیرضا قربانی

علیرضا قربانی پس از دریافت جایزه گفت: جای بسیاری از هنرمندان موسیقی به عنوان نامزد در این سالن خالی است هنر روح دارد و رتبه بندی در درجه چندم است امیدوارم که همه با هم در عرصه موسیقی به خوبی پیش برویم.

بهترین آهنگسازی بخش موسیقی تلفیقی دستگاهی بی کلام به گلنوش صالحی برای آلبوم ۱۰ تیر تعلق گرفت

بهترین آهنگسازی بخش موسیقی تلفیقی دستگاهی با کلام با توجه به هارمونی و فرم جدید در کار به فرزاد میلانی برای آلبوم نوستالژی نامه تعلق گرفت.

هیئت داوران در موسیقی تلفیقی با کلام آلبوم حرف بزن میلاد درخشانی را به عنوان بهترین موسیقی انتخاب کرد.

میلاد درخشانی پس از دریافت جایزه گفت: امسال دو آلبوم من منتشر شد که از طرف جشنواره مورد پذیرش قرار گرفت و این جوایز را به پدر و مادرم و برادرم تقدیم می‌کنم.

بهترین آهنگسازی بخش موسیقی دستگاه بی کلام تعلق گرفت به قاسم رحیم زاده برای آلبوم آواز رود

در بخش موسیقی دستگاهی با کلام از سوی هیئت داوران، هیچ یک از آلبوم‌ها حائز تندیس دانسته نشدند.

دو جایزه به عنوان لوح تقدیر برای مجید مولانیان برای آلبوم عشق زنده باید و محمد عشقی برای آلبوم سربالا در نظر گرفته شد.

مجید مولانیان پس از دریافت جایزه گفت: دومین جایزه‌ای است که به خاطر این آلبوم دریافت می‌کنم دلیل آن این است که همیشه کیفیت برای من و گروهم مهم بود و فکر می‌کنم جامعه هنری لازم است به این موضوع فکر کند که سطح کیفی آثار را بالا ببریم.

در بخش خوانندگی موسیقی دستگاهی باکلام برای بخش بهترین خوانندگی هیچ آلبومی حائز دریافت تندیس شناخته نشد، اما دو لوح تقدیر به سالار عقیلی برای آلبوم میهن وطن خوش‌تر و وحید تاج برای عشق زنده باید داده شد.

سالار عقیلی بعد از دریافت جایزه گفت: از شما مردم عزیز و همچنین هیئت داوران سپاسگذارم همان طور که علیرضا قربانی فرمودند: لوح‌ها و جوایز ملاک نیست و مهم تاثیرگذاری هنرمندان جامعه است و امیدوارم هنرمندان با هم خوب باشند و از هم روی برنگردانند و صرفاً در مجالس ختم همدیگر را نبینند.

جایزه باربد بهترین موسیقی به موسسه پرده هنر موسیقی به مدیریت امیرعباس ستایشگر رسید.

ستایشگر پس از دریافت جایزه گفت: از روند مثبت دفتر موسیقی که اجازه دادند در این دوره دو ساله با دفتر موسیقی همراهی کنم تشکر می‌کنم کسانی که به من جایزه دادند قطعاً برای تشویق به فعالیت جوانان است و الا پیشکسوتان زیادی در این عرصه حضور دارند که لیاقتشان دریافت این جایزه است از وزیر فرهنگ و ارشاد و مجلس تقاضا می‌کنم قانون کپی رایت را در مجلس بررسی کرده و به تصویب برسد تا کار‌های ما بدون اجازه کپی نشود برای بهبود این وضعیت نیازمند نگاه مسئولین هستیم.

بهترین آهنگسازی بخش موسیقی پاپ تعلق می‌گیرد به کاوه یغمایی برای آلبوم ناگهان رفته

باربد بهترین خوانندگی موسیقی پاپ به مهدی یراحی برای آلبوم قدی رسید.

مهدی یراحی پس از دریافت جایزه گفت: دیروز هوای اهواز بسیار خراب بود و من نگران هموطنانم در خوزستان هستم تصمیم گرفتم از طریق این تریبون یادی از مردمم کنم تا شاید فکری به حالشان شود از هیئت داوران برای این انتخاب تشکر می‌کنم و از همه عواملی که در فراهم آوردن این آلبوم مرا یاری کردند تشکر می‌کنم.

لوح تقدیر بخش موسیقی نواحی به واسطه اجرای درست قطعات و تنظیم درست به شهبار شاهین پور برای آلبوم میخک بند رسید.

اثر برگزیده و مولف در بخش پژوهش به فوزیه نشر از پیشگامان پژوهش در حوزه موسیقی نوایی رسید.

پایان بخش مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره موسیقی فجر اجرای موسیقی پاپ توسط مهدی یراحی بود.