پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲

اجرای طرح های اشتغالی به تعویق افتاد

در حالی دولت صحبت از اجرای طرح های اشتغالی به منظور ایجاد ۹۷۰ هزار شغل در سال ۹۶ می کرد که دولتی ها اجرای این طرح ها را به سال آینده موکول کرده اند.
کد خبر : ۳۹۸۲۵۹

صراط: طرح‌های کارورزی (ویژه فارغ التحصیلان بیکار دانشگاهی)، مهارت آموزی در محیط کار واقعی (ویژه جوانان ۱۵ سال به بالا)، مشوق‌های کارفرمایی (حمایت از بیمه‌ای دولت از کارفرمایان به منظور ترغیب جذب نیروی کار) و همچنین توسعه رسته‌های منتخب (طرح تکاپو) ۴ برنامه هدفگذاری شده درقالب برنامه اشتغال فراگیر است تیر ماه سال جاری به منظور ایجاد ۹۷۰ هزار شغل ابلاغ شد.

به گزارش تسنیم علاوه بر این طرح به طور همزمان طرح برداشت ۱.۵ میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال روستاییان در دستور کار قرار گرفت پس از آن همایشی تحت عنوان اجرای دو برنامه ایجاد اشتغال فراگیر اشتغال ۹۶ و همچنین ایجاد اشتغال روستایی و عشایری در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

هدف اصلی دولت برای پیگیری همزمان این دو طرح ایجاد ۹۷۰ هزار شغل در سال ۹۶ بود. حتی در متن ابلاغیه طرح اشتغال فراگیر آمده است. کارگروه منتخب «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» (متشکل از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس‌جمهور) «برنامه اشتغال فراگیر» (به شرح پیوست ممهور به مهر دبیرخانه ستاد) موضوع جلسه سی و ششم ستاد مورخ ۱۸/۲/۱۳۹۶ را با هدف افزایش جمعیت شاغل کشور به میزان ۹۷۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۶ را با رعایت موارد ذیل مورد تصویب قرار داد.

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم طی چند ماه اخیر چندبار افزود: دولت در سال جاری هم با اجرای برنامه‌های مختلف ایجاد حدود ۹۷۰ هزار اشتغال را پیش بینی کرده است و با روند رشد اقتصادی در کشور این میزان اشتغال قابل تحقق است.

در حالی برنامه اشتغال فراگیر برای ۹۷۰ هزار شغل است که عیسی منصوری، معاون اشتغال وزیر کار چندی پیش تحقق اشتغال برای ۹۷۰ هزار نفر را مشروط به مداخله درست در بازار کاردانست و گفت: با وجود اینکه دولتی‌ها اعتقاد دارند ظرفیت ایجاد شغل در بازار کار مهیا نیست، برنامه ریزی‌ها روی کاغذ حکایت از ایجاد ۹۷۰ هزار شغل دارد.

معاون اشتغال ربیعی معتقد است که ظرفیت ایجاد شغل در کشور تنها ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار شغل است و ما بقی با مداخله درست در بازار کار امکان پذیر است.

همچنین علی ربیعی، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی شهریورماه بیان کرد: اقتصاد ایران در بهترین حالت ممکن می‌تواند ۵۰۰ هزار شغل در سال ایجاد کند، لذا باید سیاست‌های مبتنی بر مدیریت بازار کار را در پیش بگیریم. با رشد ۶ درصدی ظرفیت اشتغالزایی اقتصاد ما حداکثر ۵۰۰ هزار شغل در سال است.

درحالی که دولت برنامه اشتغال فراگیر را برای ایجاد ۹۷۰ هزار شغل تهیه و ابلاغ کرد که با محاسبات ربیعی به صورت طبیعی نیمی از برنامه ششم توسعه امکان اجرایی شدن را ندارد. چرا که دولت مکلف به ایجاد ۹۷۰ هزار شغل است و ربیعی اعتقاد دارد تنها ۵۰۰ هزارشغل می‌توان ایجاد کرد. با آمار جدید ربیعی برای اشتغالزایی نیمی از برنامه ششم اجرایی نمی‌شود.

اکنون صحبت‌ها حکایت از چیزدیگری دارد. آمار‌های بازار کار حکایت از این دارد که نه تنها ایجاد نیمی از برنامه اشتغال هم امکان پذیر نشد، بلکه در صحبت‌های مسئولان اجرای برنامه اشتغال به سال ۹۷ موکول شده است.

نکته جالب اینجاست که دولت طی سال‌های گذشته طرح‌های مختلف وتکراری اشتغال از جمله مشاغل عمومی، حرکت، رشد فراگیر اشتغال، توسعه پایدار اشتغال، اشتغال ضد فقر، از یارانه به کارانه و... با هدف بهبود در شرایط اشتغال دنبال کرده، اما تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده است و اکنون در حالی هنوز بودجه اشتغال فراگیر ابلاغ نشده است که دولت چراغ خاموش اجرای این طرح‌های مختلف اشتغالی در سال ۹۶ را به سال آینده موکول کرده است.