صراط: اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در خصوص وضعیت بازار خشکبار کشور اظهار کرد: خشکبار از اقلام مهم و استراتژیک بوده است، به طوریکه در این بخش از 117 میلیون تن تولید محصولات کشاورزی حدود 30 میلیون تن آن اقلام باغات بوده که از ین میزان، 2 میلیون تن به کشورهای دیگر صادر می شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران،وی بیان کرد: در این میان خرما نیز از اقلامی است که تولید بسیاری را به خود اختصاص داده، به طوریکه میزان تولید این محصول در کشور حدود 2 میلیون تن بوده که 200 هزار تن از آن صادر و مابقی صرف رفع نیاز داخلی می شود.
این مقام مسئول بخش خصوصی با اشاره به اینکه پسته یکی از محصولاتی است که از تقاضا بالایی در کشور و بازارهای جهانی برخوردار است، افزود: میزان تولید پسته در کشور 250 هزار تن بوده که 50 هزار تن آن مصرف نیاز داخلی، 10 هزار تن ضایعات و حدود 150 هزار تن، میزان صادرات این محصول به دیگر کشور ها بوده است. البته در 8 ماه نخست امسال، 175 هزار تن پسته صادر شده است.
به گفته عسگر اولادی؛ میزان ارز دریافتی از محل صادرات خشکبار حدود 1.5 میلیارد دلار بوده که پسته یک میلیارد ازاین میزان را به خود اختصاص داده است. این بخش پس از صادرات محصولات پتروشیمی، بزرگترین منبع درآمد غیرنفتی کشور است.
رئیس اتاق ایران و چین ادامه داد: حدود 12 میلیون نفر در بخش خشکبار کشور اشتغال دارند که از این تعداد 3 میلیون در باغات، 3 میلیون در کارگاه بسته بندی و مابقی در قسمت های دیگر به فعالیت می پردازند.
عسگراولادی در خصوص بازارهای هدف خشکبار تولیدی کشور گفت: چین، اولین و بزرگترین و بعد از آن کشورهای حوزه خلیج فارس ، روسیه و کشورهای اروپایی، خریدار محصولات ایران هستند. البته لازم ذکر است که در بخش تولید خشکبار؛ تولیدات کشورهای آمریکا بعد از ما و ترکیه در جایگاه سوم قرار دارند.
به گفته وی؛ مجموع میزان تولید خشکبار در دنیا حدود 600 هزار تن بوده که از این میزان 250 هزار تن سهم کشور ایران است.
عضو اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران در خاتمه یادآور شد: برنامههایی در خصوص نوسازی ماشین آلات، تعویض و به روز کردن دستگاه های کارگاه های تولیدی در دستور کار قرار داده ایم. در حال حاضر برخی از کارگاههای کرمان به دستگاههای جدیدی تجهیز شده اند که موجب افزایش میزان تولید و عرضه کالاهایشان شده است.