شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵

احتمال تغییرات ساختاری در وزارت نیرو

احتمالاتی چون حذف معاونت برق و انرژی و معاونت آب و آبفای وزارت نیرو و ارتقا درجه مدیران عامل شرکت های مادرتخصصی و همچنین تشکیل شرکت مادرتخصصی توزیع برق کشور مطرح است.
کد خبر : ۳۸۸۰۶۴
صراط: احتمالاتی چون حذف معاونت برق و انرژی و معاونت آب و آبفای وزارت نیرو و ارتقا درجه مدیران عامل شرکت های مادرتخصصی و همچنین تشکیل شرکت مادرتخصصی توزیع برق کشور مطرح است.

به گزارش تسنیم، تغییر ساختاری در صنعت برق کشور با هدف کارآمدتر شدن و چابکی بیشتر نسبت به گذشته همواره در طی 6 سال اخیر مطرح بوده و با آمدن «حمید چیت چیان» بر سر کار در سال 92 مباحث مربوط به تغییرات ساختاری در صنعت برق کشور جدی تر پیگیری شد.

شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از سال 1348 با مسئولیت توسعه تأسیسات تولید، انتقال و عمده فروشی برق تشکیل شد و تا امروز که قریب به 48 سال از عمر این شرکت دولتی می گذرد، تمامی مسئولیت های تولید، انتقال و توزیع برق کشور بر عهده آن بوده است.

با در دستور کار قرار گرفتن اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی در وزارت نیرو، به منظور خصوصی سازی صنعت برق طرح جداسازی بخش های تولید و انتقال و توزیع مطرح شد اما در طی سالهای گذشته اجرای این طرح با اقبال مسئولان امر مواجه نشد تا اینکه در دولت یازدهم این موضوع در دستور کار قرار گرفت و با تشکیل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران، بخش تولید از شرکت توانیر جدا شد.

اکنون شرکت توانیر، در بخش انتقال و توزیع برق کشور مسئولیت مدیریتی دارد، اما در وزارت نیرو طرحی در حال بررسی است تا با تشکیل شرکت مادرتخصصی توزیع برق ایران، شرکت مادرتخصصی توانیر در بخش انتقال و فوق توزیع متمرکز شود.

پیشینه این طرح به مصوبه هیئت وزیران در جلسه بیست و هشتم اسفندماه سال 92 باز می گردد. در این مصوبه عنوان شده بود که "شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اصلاح اساسنامه شرکت سازمان توسعه برق ایران و شرکت مادرتخصصی توزیع نیروی برق با اصلاح اساسنامه شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) تشکیل می‌شوند".

با وجود تشکیل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و منحل شدن شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق، هنوز خبری از تشکیل شرکت مادرتخصصی توزیع برق ایران نیست؛ اما پیگیری‌ها حاکی از این است که وزارت نیرو همچنان این مسئله را در دستور کار دارد و بررسی ها برای اجرای این مصوبه 4 سال قبل هیئت وزیران ادامه دارد.

از سوی دیگر احتمالاتی در خصوص افزایش قدرت شرکت های مادرتخصصی چون شرکت تولید نیروی برق حرارتی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، شرکت توسعه منابع آب ایران و شرکت توانیر مطرح است که در این صورت مدیران عامل این شرکت ها به سمت معاون وزیر ارتقا یافته و بخش های معاونت آب و آبفا و معاونت برق و انرژی از وزارت نیرو حذف می شوند. این موضوع تا امروز فقط به عنوان یک احتمال روی کاغذ مطرح است و هیچ تصمیم قاطعی برای آن گرفته نشده است.

«رضا اردکانیان» وزیر نیرو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "آیا احتمال اعمال تغییر ساختاری جدید در صنعت برق کشور وجود دارد؟"، گفت: حدود یک هفته است که در وزارت نیرو مشغول به کار شده ام و بخش های مختلف این وزارتخانه را که پیش از این مورد مطالعه قرار داده بودم، بازدید کردم و در خصوص اولویت ها و مشکلات وزارت نیرو در بخش آب و برق برنامه های مدون دارم؛ اما هنوز وارد مبحث تغییرات ساختاری صنعت برق نشده‌ام.