جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۵

آخرین آمار از طلاق و زنان معتاد در کشور

رئیس سازمان بهزیستی گفت: به ازای هر 4.2 دهم ازدواج در کشور یک مورد به طلاق منجر می‎شود در حالی که در 20 سال قبل، این آمار یک طلاق به ازای هر 18 ازدواج ثبت شده است.
کد خبر : ۳۴۶۰۰۰

صراط: رئیس سازمان بهزیستی گفت: به ازای هر 4.2 دهم ازدواج در کشور یک مورد به طلاق منجر می‎شود در حالی که در 20 سال قبل، این آمار یک طلاق به ازای هر 18 ازدواج ثبت شده است.

به گزارش فارس از بیجار، انوشیروان محسنی‌بندپی سه‌شنبه شب در جلسه شورای اداری اجتماعی شهرستان بیجار که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در آمفی‌تئاتر مجتمع نور اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان برگزار شد، ضمن تقدیر از مدیرکل بهزیستی کردستان بخاطر کسب عنوان برتر در ارزیابی عملکرد بین دستگاه‌های کل کشور، اظهار کرد: این موفقیت با همکاری همه جانبه و تلاش‌های بی‌وقفه همکاران در ادارات بهزیستی کل استان کسب شده است.

وی تحولات ایجاد شده در ساختار زندگی و جوامع و همچنین صنعتی‌شدن زندگی را موجب مهیاشدن شرایط برای رشد روزافزون آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: این مسأله دغدغه مقام معظم رهبری شده است تا جایی که معظم‌له طی نیم سال گذشته 4 بار دستگاه‌ها و روسای سه قوه و دستگاه‌های دست اندرکار مسائل آسیب‌های اجتماعی را به حضور بپذیرند و خواستار ارائه گزارش کار شده‌اند.

این مقام مسوول ادامه داد: رهبر معظم در راستای پیشگیری و مهار آسیب‌های اجتماعی پنج محور از جمله اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی و توجه به نقاط بحرانی در کشور را در نظر گرفته‌اند.

به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، این سازمان به عنوان تخصصی‌ترین نهادی که در این زمینه‌ها ایفای نقش می‌کند در کاهش آسیب‌های اجتماعی و عملی‌کردن فرامین رهبری در این زمینه نقش اساسی را عهده‌دار است.

محسنی‌بندپی ادامه داد: بعد از ارائه گزارش کار این سازمان در حضور مقام معظم رهبری، ایشان رضایت نسبی از عملکرد این سازمان را اعلام کردند.

 وی به ساماندهی کارها و فعالیت‌های سازمان بهزیستی در سه محور اشاره و بیان کرد: اولین فعالیت ما تلاش در راستای جلوگیری از بروز و شیوع آسیب‌های اجتماعی و جلوگیری از معلولیت‌هاست چرا که پیشگیری اثربخش و هزینه کمتری به همراه خواهد داشت و مداخلات نیز بهنگام و اثربخش است.

محسنی‌بندپی گفت: در این زمینه در رابطه با طلاق، اعتیاد، جلوگیری از خودکشی و مفاسد اخلاقی اقداماتی انجام شده و سازمان و همکاران را مجهز به آخرین دستاوردهای علمی کرده‌ایم تا در مرحله اول آسیب‌ها را کنترل و مهار کنیم.

از هر 4.2 دهم ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است

وی عنوان کرد: در کشور از 4.2 دهم ازدواج یک طلاق ثبت شده  به طوری که در 20 سال قبل این آمار یک طلاق به ازای هر 18 ازدواج بود.

محسنی‌بندپی گفت: نمی‌توان رشد آمار طلاق را به یکباره منفی کرد اما می‌توانیم این میزان را متوقف کنیم و با اقدامات گسترده و پایدار، مستمر و فرایندمحور و سیستمی بتوانیم آنها را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از دستگاه‌های اصلی و وظیفه‌مند در بحث ازدواج و طلاق، سازمان  بهزیستی است، گفت: 3 هزار و 900 مدرس در بحث ازدواج در یک‌هزار و 900 مرکز مشاوره ارائه خدمت می‌کنند.

این مقام مسوول گفت: امسال خط 1480 سازمان بهزیستی را در سراسر کشور به دو برابر رسانده‌ایم که بتوانیم مشاوره‌هایمان را بهنگام و مداخلاتمان موثرتر باشد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه در زمینه اعتیاد نیز نگاه‌های سنتی را دور کرده‌ایم، به خطر زنانه‌شدن آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد اشاره کرد و گفت: براساس آمارهای موجود، در میانگین سنی 15 تا 25 سال به ازای هر 6 مرد معتاد، یک زن معتاد وجود دارد.

محسنی‌بندپی گفت: در سن بین 25 تا 45 سال نیز از هر 17 مرد معتاد، یک زن معتاد و در سن بین 45 تا 60 سال از هر 18 مرد معتاد، یک زن معتاد وجود دارد.

زنانه‌شدن آسیب‌های احتماعی یک بحران جدی است

وی با بیان اینکه وقتی سن اعتیاد پایین آمده و به سن 15 تا 25 می‌رسد به نقش محوری مادر در این زمینه اشاره کرد و افزود: در سیستان و بلوچستان در تحقیقی در 50 کودک زیر 15 سال معتاد، 75 درصد از آنها کسانی بودند که پدر و مادر معتاد داشته‌اند، 3.9 دهم درصد کسانی بودند که مادر معتاد داشته و 3.8 دهم درصد نیز پدرانشان معتاد بوده‌اند.

محسنی‌بندپی بار دیگر به نقش محوری زنان در آسیب‌ اجتماعی اعتیاد اشاره و بیان کرد: اگر این روند در کشور ادامه یابد با بحرانی مواجه خواهیم شد که کنترل و مهار آن بسیار سخت خواهد بود.

ولادت 35 تا 45 هزار معلول در کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور از ولادت 35 تا 40 هزار معلول در کشور خبر داد و گفت: در کل کشور غربالگری ازدواج را به عنوان یک الزام اعلام کرده‌ایم تا تاریخچه خانواده‌ها را برای معلول‌زایی بررسی کنیم.

محسنی‌بندپی گفت: فراهم کردن بستر و انگیزه و شرایط لازم برای ورود خیرین نیک‌اندیش از برنامه‌های اصلی سازمان بهزیستی کشور است.

وی ادامه داد: آموزه‌های دینی و تمام احکام اسلامی ما را به کمک به همنوع دعوت می‌کند بنابراین خیرین برای کمک‌های خیرخواهانه در کشور قطعا پیشتاز خواهند بود اما در این زمینه نیز عملکرد مطلوبی نداشته‌ایم.

وی گفت: ما دولتی‌ها در این زمینه مقصر بوده‌ایم و آنقدر بروکراسی اداری برای اعطای مجوز به خیرین ایجاد کرده‌ایم که خیرین از کمک و کارش پشیمان می‌شوند.

اعطای نشان مسوولیت اجتماعی به خیرین فعال

محسنی‌بندپی گفت: اکنون بستر را برای کمک خیرین فراهم کرده‌ایم و رئیس جمهور نیز دستور داده است به کسانی که در این مسیر عاشقانه ورود پیدا کرده‌اند و اقدامات ماندگاری انجام می‌دهند نشان مسوولیت اجتماعی اعطا شود.

وی به برگزاری همایشی کشوری با عنوان «خیر جمعی و نشان مسوولیت اجتماعی» با یادواره شهید فیاض‌بخش که بنیانگذار بهزیستی بوده‌اند، اشاره کرد و بر گسترش و نهادینه‌کردن فرهنگ کمک به دیگران و خیراندیشی در جامعه تأکید داشت.

راه‌اندازی اورژانس اجتماعی بیجار در سال 96

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه از اختصاص یارانه خاص و ویژه به استان کردستان و شهرستان بیجار خبر داد و گفت: تمامی کلاس و کارگاه آموزشی، تأمین مدرس و برگزاری کارگاه آن در طول سال را سازمان متقبل خواهد شد.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه سیاست‌های سلیقه‌ای باید کنار گذاشته شود و در توانمندسازی افراد باید تلاش بیشتری کرد، افزود: در خودکفایی و توانمندسازی افراد باید تلاش بیشتری شود و این مهم را در سال 95 و 96 افزایش خواهیم داد.

وی از راه‌اندازی اورژانس اجتماعی در سال 96 در بیجار خبر داد و گفت: 140 شهرستان بالای 50 هزار نفر را مجهز به اورژانس اجتماعی خواهیم کرد.