پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۲
معاون ابتکار:

دلیل بیماری تنفسی خوزستانی‌ها گرده‌افشانی است!

معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه معضل اصلی آلودگی هوا در اهواز گرد و غباری است که از خارج از کشور وارد می‌شود، گفت: مردم خوزستان چندین سال پیاپی پس از اولین بارش، با بیماری تنفسی مواجه می‌شدند که پس از بررسی‌ها متوجه شدیم علت اصلی این بیماری، گرده‌افشانی نوعی گیاه مهاجم به نام کنوکارپوس است.
کد خبر : ۳۴۴۳۷۳
صراط: معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه معضل اصلی آلودگی هوا در اهواز گرد و غباری است که از خارج از کشور وارد می‌شود، گفت: مردم خوزستان چندین سال پیاپی پس از اولین بارش، با بیماری تنفسی مواجه می‌شدند که پس از بررسی‌ها متوجه شدیم علت اصلی این بیماری، گرده‌افشانی نوعی گیاه مهاجم به نام کنوکارپوس است.

به گزارش فارس، سعید متصدی در همایش روز ملی هوای پاک که با حضور ابتکار رئیس سازمان محیط زیست و نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در سالن همایش‌های سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: شعاری که برای روز هوای پاک سال جاری در نظر گرفته شده است «با هم به سوی هوای پاک» است و این شعار گویای همه چیز است و اینکه توسط یک سازمان نمی‌توانیم کاری انجام دهیم، باید همه با هم اقدام کنیم تا بتوانیم به هدف خود که هوای پاک است، برسیم.

وی ادامه داد: در سه سال اخیر و با آغاز دولت تدبیر و امید، فعالیت‌های زیادی انجام شد و تلاشی که در جمع دستگاه‌ها صورت گرفت، غیر قابل وصف بود. امروز کشور در ارتباط با کاهش آلودگی هوا، دارای یک برنامه مدون و پشتیبانی مردم است و این جای شکر دارد که توانسته‌ایم مجموعه‌ای از بخش‌ها را در کنار هم قرار دهیم.

متصدی افزود: ارتقای کیفیت سوخت، تغییر سوخت نیروگاه‌ها، افزایش 34 درصدی مصرف گاز در نیروگاه‌ها از جمله اقدامات خوبی است که طی سال‌های گذشته انجام شده است. امروز کمتر از 10 درصد نیروگاه‌ها از سوخت مازوت استفاده می‌کنند که امیدواریم این میزان در سال آتی به صفر برسد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به نظارت بر واحدهای صنعتی گفت: با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداردها و حدود مجاز خروجی صنایع را بعد از بیست سال کاهش دادیم و راه‌اندازی سیستم یکپارچه معاینه فنی، اقدام خوب دیگری بود که محقق شد، به گونه‌ای که امروز تمام سیستم معاینه فنی به یک سیستم متصل هستند و با مصوبه شورای عالی محیط زیست، امروز حدود مجازی داریم که کاملاً کاربردی است و در معاینه‌های فنی، تمام قطعات خودرو را کنترل می‌کند.

متصدی افزود: ممنوعیت تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری یعنی ارتقای تکنولوژی انژکتوری در ایران است. تا امروز 144 مدل موتورسیکلت انژکتوری طی ماه‌های گذشته تولید شده است و غلظت بنزن در سوخت امروز ما در حد استاندارد است.

وی ادامه داد: بحث مهم دیگر، کنترل ساخت و سازهای شهری است که سازمان محیط زیست به این موضوع ورود پیدا کرده است، به عنوان مثال؛ اصلاح طرح تفصیلی منطقه 22 شهرداری تهران، نمادی از این حضور و بارگذاری جمعیتی است.

معاون محیط زیست اظهار داشت: هم‌اکنون 188 ایستگاه پایش هوا در کل کشور فعالیت می‌کنند، اگر آمارهای سال 92 را با سال جاری مقایسه کنیم، خواهیم دید که بیش از 60 تا 70 روز از آلودگی‌ها را کاهش داده‌ایم و قطعاً از این پس شرایط بهتر خواهد بود، چرا که معضل اصلی آلودگی هوا بیشتر در فصول سرد سال است و امیدواریم تا پایان دی‌ماه شاخص بسیار بهتر شود. در خصوص کیفیت هوای شهر اصفهان نیز باید گفت شرایط فوق‌العاده بهتر است و قابل وصف نیست، به گونه‌ای که تا امروز فقط 3 روز بنفش داشتیم.

متصدی به موضوع آلودگی هوای اهواز نیز اشاره کرد و گفت: معضل اصلی در اهواز، گرد و غباری است که از خارج می‌آید، امسال تلاش کردیم در پاییز برنامه مصوبی را برای کاهش میزان فرآوری فرآورده‌های خام نفتی در اطراف اهواز داشته باشیم و اتفاق دیگر، معضلی بود که برای چندین سال پیاپی برای مردم آن منطقه مشکل ایجاد کرده بود و آن هم بحث بیماری تنفسی‌ای بود که پس از اولین بارش در خوزستان اتفاق می‌افتاد که با پیگیری‌ها و تلاش ما، متوجه شدیم که ریشه این بیماری‌ها، گرده‌افشانی کنوکارپوس بود که این گیاه نوعی گیاه مهاجم و غیربومی است که امسال با هرس به موقع آنها، تعداد بیماران را از 28 هزار نفر به زیر 1000 نفر برسانیم.

وی افزود: با بررسی میزان گاز ازن در هوای شهر تهران از سال 92 تا 95 شاهد هستیم که کاملاً روند کاهشی بوده است، همچنین شاخص اکسیدهای گوگرد نیز روند کاهشی داشته است. در خصوص ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون نیز توانستیم شاخص ها را به زیر حد استاندارد برسانیم که اگر فعالیت‌ها پیگیری و ادامه دهیم، به راحتی آلودگی هوا قابلیت کاهش دارد.

معاون محیط زیست ادامه داد: تأکید بر کنترل بارگذاری‌ها، یکپارچه‌سازی سیستم‌های پایش، استفاده از مدل‌های پیش‌بینی با کمک هواشناسی، مدیریت شهری و ساماندهی تردد شبانه خودروهای فرسوده، کنترل ساخت و سازها و توسعه حمل و نقل عمومی از جمله اقدامات آتی است که در دستور کار قرار دارد.