پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۷

عامل اصلی شیوع آنفلوانزای پرندگان در ایران

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان گفت: پرندگان مهاجر عامل اصلی شیوع ویروس آنفلوانزای حاد پرندگان هستند.
کد خبر : ۳۴۳۷۵۴
صراط: مجتبی ورمقانی روز شنبه در جلسه کارگروه تخصصی خشکسالی و مخاطرات کشاورزی در سنندج اظهار کرد: مخزن اصلی آنفلوانزا، پرندگان آبزی مهاجر هستند که هر ساله بخاطر شروع فصل سرما به مناطق گرم‌تر از جمله کشور ما و تالاب‌ها مهاجرت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: پرندگان مهاجر عامل اصلی انتقال بیماری به پرندگان بومی بوده و پرندگان بومی هم عامل انتقال آن به واحدهای صنعتی هستند.

ورمقانی با عنوان اینکه، اولین کانون‌های درگیری و ابتلا به این ویروس در نزدیکی تالاب‌ها بوده است، عنوان کرد: آلودگی به دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم صورت می‌گیرد که آلودگی آب، خاک، لباس، مدفوع و ترشحات بدن پرنده می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با تاکید بر اینکه، عدم رعایت کامل اصول امنیت زیستی مشخص‌ترین عامل ورود بیماری به واحدهای صنعتی است، خاطرنشان کرد: این ویروس دارای 45 گونه میزبان بوده و اولین گزارش ابتلا به این بیماری در کشور از استان تهران در تاریخ 22 آبان بوده که تاکنون 93 کانون درگیر در کشور شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه تا کنون هیچ گزارشی از ابتلای انسان به این تیپ از ویروس در کشور داده نشده است، افزود: شدت این بیماری بسیار بالا بوده و متاسفانه همه مزارع پرورش مرغ‌های تخمگذار، مادر، گوشتی و مرغ بومی را آلوده می‌کند.

ورمقانی ادامه داد: اما از عوامل اصلی گسترش بیماری می‌توان به نزدیکی تالاب‌ها، عرضه و فروش مستقیم مرغ زنده، فعالیت بازارهای خرید و فروش پرندگان، تراکم بالای طیور بومی در منطقه، تردد پرندگان آزاد پرواز و عدم رعایت اصول امنیت زیستی و انتقال به وسیله کارگران و ماشین آلات موجود در واحدهای پرورش طیور صنعتی اشاره کرد.

وی اعلام کرد: اداره کل دامپزشکی به طور کامل به بررسی این بیماری پرداخته و تاکنون بیش از 1893 بازدید در سطح استان، 2440 نمونه برداری و نزدیک به 5004 مورد آزمایش صورت گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد: به صورت شبانه روزی از کشتارگاها بازدید به عمل آمده و اکیپ‌های دولتی در کشتارگاه‌ها مستقر هستند که بر بهداشتی بودن و ضدعفونی مناسب کشتارگاه‌ها نظارت کرده و جای هیچگونه نگرانی برای مصرف مرغ تولیدی در استان وجود ندارد.

وی عنوان کرد: کلاس‌های آموزشی جهت پیشگیری از ورود بیماری و مبارزه با آن برای تکنسین‌های دامپزشکی برگزار شده و از طریق صدا و سیما اطلاع رسانی مناسب و برنامه‌های مختلف در این خصوص صورت گرفته است.

ورمقانی خاطرنشان کرد: با همکاری اداره محیط زیست، کاملا تالاب‌ها و سدها را کنترل می‌کنیم و 10 هزار پوستر در روستاهای کل استان جهت اطلاع رسانی و آگاهی مردم از این بیماری توزیع شده است.