جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲
پژوهشگران دریافتند؛

مهار مرگبارترین بیماری ها با این حشره

پژوهشگران با استفاده از فناوری های جدید و دستکاری های ژنتیکی به مبارزه با بیماری های مرگبار می پردازند.
کد خبر : ۲۹۳۴۰۰
صراط: دانشمندان چینی در یک آزمایشگاه در این کشور در حال تولید نسل ژنتیکی جدیدی از پشه های نر هستند تا با رها کردن آنها در فضای باز و مناطق هدف به نابودی برخی بیماری های ناشی از گزش حشرات از جمله تب دنگی بپردازند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، اساس این کار نابودی و ضعیف کردن جمعیت پشه های ناقل برخی بیماری ها است و پژوهشگران امیدوار هستند با موفقیت آمیز بودن این شیوه بتوان از آن در کنترل و مهار بیماری زیکا در کشور برزیل نیز استفاده کرد.

بررسی ها نشان می دهند، بر اساس آمارها پشه کشنده ترین حیوان در جهان است و سالانه باعث مرگ بیش ازیک میلیون نفر در سراسر دنیا می شود.

دانشمندان این حشرات ژنتیکی را در یکی از مناطق آلوده به تب دنگی در کشور چین رها کرده اند تا مانع از ابتلای ساکنان به این بیماری شود.

بیماری تب دنگی هر سال باعث مرگ بیش از 25 هزار انسان در سراسر جهان می شود که از این میان تعداد زیادی از قربانیان از کشور چین هستند.

در حال حاضر دانشمندان در حدود 6 و نیم میلیون پشه ضد عفونی شده که ناقل بیماری تب دنگی نیستند را در اطراف جزایر کوچک در کشور چین رها کرده اند.

کشور برزیل در نظر دارد در صورت موفقیت این طرح ، پشه های ژنتیکی اصلاح شده را توسط پهپاد در مناطق آلوده پخش کند تا به این ترتیب بیماری را مهار کند.

در طرح همسوی دیگر که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح شده است، قرار است با استفاده از نوعی دستگاه و تابش اشعه گاما، پشه ها را ضد ویروس زیکا ضد عفونی کنند تا به این ترتیب مانع از انتشار بیماری در کشورهای درگیر شوند.

به گفته محققان اپیدمی بیماری هایی چون زیکا و تب دنگی می تواند کل جهان را با چالشی بسیار خطرناک و پیچیده مواجه کند و سبب مرگ و یا معلولیت میلیون ها انسان و نوزاد تازه بدنیا آمده شود.