جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹

حزب دردسرسازی که وحدت اصلاح‌طلبان را نشانه گرفته!

پیش از این از سوی بزرگان جریان خاص عنوان می‌شد که اعتدال و اصلاحات یکی هستند و اساساً بحث وحدت یا تفرقه میان آنها بلاوجه است! اما مواضع اخیر ابراز شده از سوی سخنگوی این حزب، چینش پازل‌های بازی را تغییر داده است.
کد خبر : ۲۷۱۷۴۵
صراط: عبدالله ناصری، فعال اصلاح‌طلب و از اعضای بنیاد باران، اخیراً طی اظهاراتی که سایت حزب ندای ایرانیان آنها را منتشر کرده با بیان اینکه ممکن است در بین شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه افرادی باشند که همراهی با اصولگرایان را ترجیح بدهند! گفته است: اما جریان عمومی و بخش اثرگذار حزب اعتدال و توسعه نیز همراه با جریان اصلاح‌طلبان در انتخابات حاضر خواهد شد.

اظهارات ناصری که القاگر وجود شکاف و دوئیت در شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه به عنوان نزدیک‌ترین حزب سیاسی به دولت روحانی است! با صحبت‌های چندی قبل غلامعلی دهقان، سخنگوی این حزب تضاد دارد.

وی در گفت‌وگو با آرمان امروز ضمن اذعان به مستقل بودن لیست اعتدالگرایان، طی سخنانی گفته بود:‌

«در شرایط کنونی حزب اعتدال و توسعه با اصلاح‌طلبان مشترکات و تفاوت‌هایی دارد که هر کدام باید در جایگاه خود مورد بررسی قرار بگیرد. حزب اعتدال و توسعه با اصولگرایان معتدل نیز دارای اشتراکات و تفاوت‌هایی است که هر کدام از این تفاوت‌ها و اشتراکات ممکن است سرنوشت و کیفیت حضور در انتخابات آینده را مشخص کند. این در حالی است که یکی از برنامه‌های حزب اعتدال و توسعه این است که از چهره‌های مستقل اعتدالی نیز در لیست انتخاباتی خود استفاده کند. در شرایط کنونی بسیاری از لیست‌های انتخاباتی که به نام اعتدال‌گرایان منتشر می‌شود در واقع تنها نام اعتدالی دارند و برخی از افراد حاضر در این لیست‌ها معتدل نیستند و مشی اعتدالی ندارند. در نتیجه لیست ارائه شده توسط حزب اعتدال و توسعه دارای تشابهات و تفاوت‌هایی با لیست اصلاح‌طلبان و همچنین اصولگرایان معتدل است اما مستقل خواهد بود.»

این صحبت‌های دهقان که دالّ بر عدم وحدت اعتدالگرایان با اصلاح‌طلبان و قطعی بودن ارائه لیست جداگانه از سوی آنها (تا این لحظه) بود، انتقادات زیادی را در میانه اردوگاه جریان سیاسی خاص برانگیخت.

همچنین است که تاکنون هیچ نشانه‌ای از انشقاق در میان اعضای مبرّز حزب اعتدال و توسعه رؤیت نشده است ضمن آنکه صحبت‌های دهقان با واقعیت‌های صحنه هم انطباق بیشتری دارد تا اظهارات ناصری.

پیش از این از سوی بزرگان جریان خاص عنوان می‌شد که اعتدال و اصلاحات یکی هستند و اساساً بحث وحدت یا تفرقه میان آنها بلاوجه است! اما مواضع اخیر ابراز شده از سوی سخنگوی این حزب، چینش پازل‌های بازی را تغییر داده است.

علی شکوری‌راد، فعال اصلاح‌طلب و دبیر کل حزب اتحاد ملت نیز اخیراً گفته است:‌ «حزب اعتدال و توسعه به تنهایی بیانگر اعتدال نیست»

محمدرضا عارف هم به تازگی در یک دیدار سیاسی اظهار کرده است: «توصیه ما به دوستانمان در جریان اعتدال این است که همانگونه که در انتخابات 92 با وحدت و همگرایی موجب پیروزی آقای روحانی شدیم در انتخابات مجلس هم بهتر است با ارائه یک لیست واحد زمینه ساز پیروزی تفکر اصلاح‌طلبی و اعتدالگرایی شویم و تدبیر حکم می کند دوستان جریان اعتدال راه خود را از اصلاح‌طلبان جدا نکنند تا انشالله در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 هم با مشکلاتی رو به رو نشویم»

محمد کیانوش‌راد، دیگر فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز به تازگی طی یادداشتی که در شماره یکشنبه گذشته روزنامه آرمان امروز منتشر شد، در همین رابطه نوشته است: احتمال وجود جریان مستقلی به نام اعتدالگرایان نیز دور از ذهن نیست و جریانی چون اعتدالگرایان نیز شاید به دلایلی مانند نوع نگاه و سلیقه سیاسی این امکان را داشته باشد تا از مجموعه نیروهای اصولگرا و اصلاح‌طلب و مستقل‌ها لیست متفاوتی عرضه کند.

در عین حال، قابل ذکر است که تمام مسئله اصلاح‌طلبان، لیست انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه نیست و به نظر می‌رسد حضور چهره‌های مستقل اصلاح‌طلب نظیر «مصطفی کواکبیان» و نیز عزم حزب جدید‌الولاده ندای ایرانیان برای حضور قطعی و پر حجم در انتخابات مجلس دهم نیز بر حجم مشکلات لیست انتخابی آنان بیافزاید.

در همین رابطه، اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب چندی قبل عنوان کرده بود که اصلاح‌طلبان به دلیل عدم اطمینان از تأیید صلاحیت نامزدهای خود، نمی‌توانند با فراغ بال برای رسیدن به وحدت تلاش کنند.

اعتراض اصلاح‌طلبان به خودمحورپنداری حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات آتی هم معضل غامض دیگری است که در روزهای اخیر به کرّات از سوی برخی عناصر جریان خاص مورد اشاره قرار گرفته است.
منبع: فارس