شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲

مرمت محراب تاریخی حرم امام علی(ع)

رئیس کارگروه حفظ و مرمت آثار تاریخی ستاد بازسازی عتبات عالیات از مرمت محراب تاریخی حرم مطهر علوی خبر داد.
کد خبر : ۲۵۳۴۵۸

صراط: بسیاری از ابنیه باستانی در اعتاب مقدسه، اثر هنرمندان ایرانی است که از نظر تاریخی و میراث فرهنگی، ارزش بالایی دارند. از این رو مرمت و بازسازی آنها در دستور کار ستاد بازسازی عتبات عالیات قرار دارد.

به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، علیرضا بهرمان، استاد دانشگاه در این باره گفت: با حمایت ستاد بازسازی عتبات عالیات، پروژه مرمت «محراب زرین‌فام» حرم مطهر امام علی(ع) در نجف اشرف با بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

وی افزود: این محراب که قرون متوالی در حرم مطهر علوی نصب بوده به‌دست خاندان «ابی طاهر» یکی از مشهورترین استادکاران ایرانی در قرن هفتم و هشتم هجری شمسی در کاشان ساخته شده است.

این استاد دانشگاه گفت: خاندان «ابی طاهر» محراب‌های زیادی را برای بقاء متبرکه مانند حرم امام رضا(ع) ساخته اند که برخی از آنها امروز زینت‌بخش موزه های ایران و جهان است.

رئیس کارگروه حفظ و مرمت آثار تاریخی ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: بررسی‌های علمی و تاریخی نشان می‌دهد که محراب زرین‌فام حرم مطهر علوی یکی از زیباترین محراب‌های ساخته شده در دوره ایلخانی است که براثر گذر زمان دچار آسیب شده و برخی از قطعات و بخش‌های آن نیز از بین رفته است.

بهرمان تصریح کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات پس از مذاکره با تولیت حرم مطهر علوی، طرح مرمت این محراب زیبای تاریخی را از 6 ماه پیش آغاز کرده است که پس از اتمام کار طی چهار ماه آینده در محل سابق خود نصب خواهد شد.

وی درباره مراحل پژوهشی اجرای این طرح گفت: برای انجام این پروژه، مطالعات تاریخی وسیعی صورت گرفت و توانستیم براساس مطالعات تطبیقی، شمایل اصلی محراب را استخراج و براساس آن قسمت‌های مفقودشده را طراحی کنیم.

اساس مطالعات تطبیقی، شمایل اصلی محراب را استخراج و براساس آن قسمت‌های مفقودشده را طراحی کنیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضر مشغول ساخت قطعات مفقوده هستیم، اظهار کرد: با توجه به اینکه تکنیک‌های ساخت این محراب‌ها در اثر گذر قرن‌ها، فراموش شده است از اصول علمی روز برای مرمت این اثر استفاده می‌شود.