پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
شجونی:

اصلاح‌طلبان هر روز یك پرت و پلایی می‌گویند/ خیال نمی‌كنم روحانی در سال 96 رای بیاورد

من دلم برای آقای روحانی می‌سوزد ایشان در لباس روحانیت است ولی از اصولگرایان فاصله گرفته الان زیر بیرق كارگزاران و اصلاح‌طلب‌ها خودش را پنهان می‌كند؟
کد خبر : ۲۴۰۹۵۴
صراط: روزنامه اصلاح طلب آرمان گفتگویی با حجت‌الاسلام جعفر شجونی، عضو جامعه روحانیت مبارز  انجام داده است:
 
   آقای روحانی گفته است وظیفه نیروی انتظامی اجرای اسلام نیست بلكه اجرای قانون است و انتقادات و تائیداتی به این اظهارات شد.  به‌عنوان یك شخصیت حوزوی در این خصوص چه نظری دارید؟
مراجع تقلید جواب ایشان را دادند و من هم با آنها همزبان هستم.
  شما با ایشان در این خصوص صحبتی داشتید؟
این بار اول نیست كه آقای روحانی در این مورد صحبت كرده است. دلواپسان هم در مجلس به این صحبت‌های رئیس‌جمهور ایراد وارد كردند. به هرحال ایشان باید توجه بیشتری داشته باشند به اینكه چه صحبت‌هایی می‌كنند. چراكه حرف ایشان درست نیست. نیروی انتظامی مجری قانون است. قانون ما هم غیراسلامی نیست. لذا اینكه ایشان فرموده‌اند نیروی انتظامی مجری اسلام مردم نیست حرف درستی نیست و قانون هم كه اسلامی است باید قوه مجریه اجرا كند كه آن هم به نیروی انتظامی است. به این ترتیب این حرف ایشان به‌نظرم درست نیست.
  آیا شما فكر می‌كنید تجمعاتی كه در حاشیه سخنرانی‌ها به‌وجود می‌آید در واكنش به رویكردهاست؟ مثلا دو روز پیش در دانشگاه امیركبیر به خاطر حضور آیت‌ا... ‌هاشمی در این دانشگاه عده‌ای دست به تجمع زدند و شعار سر دادند.
من هم این اخبار را شنیدم. باید توجه كرد كه در كشور آزادی وجود دارد و به هر حال یك عده از دانشجویان ما ناراحتند. به عقیده من آقای‌ هاشمی چند وقتی است كه حرف‌های دو پهلو زده كه به ضرر خودش هم تمام شده است.
  اما بحث فقط درمورد آقای ‌هاشمی نبوده، چند وقت پیش عده‌ای به نوه امام(ره) هم نامه‌ای نوشته بودند و اعلام كرده بودند اگر ایشان به گرگان سفر کند، حادثه‌ای مثل حادثه شیراز را به وجود خواهند آورد.
این آقایان نباید حرف‌هایی بزنند كه این بحث‌ها را به وجود بیاورد. به هر حال آزادی این است. دانشجویان گاهی طرفدار یك شخص هستند و گاهی طرفدار فرد دیگر.
  آیا می‌توان پذیرفت هركس كه بخواهد سخنرانی كند عده‌ای حتی با عنوان دانشجو چنین رفتارهایی انجام دهند؟ آیا اگر این رفتارها در دوران احمدی‌نژاد صورت می‌گرفت، پذیرفته بود؟
خب بكنند، سوال كنند و جواب بگیرند. آزادی همین است. در هر زمانی همه آزادند حرف بزنند. اما اگر معقول‌تر سخن بگویند، بهتر است. الان دانشجویان وقتی خدمت مقام معظم رهبری هم می‌روند حرف‌های خودشان را مطرح می‌كنند.
  اما حوادث با تجمع و تظاهرات صورت گرفت.
با تظاهرات كه مشكلی حل نمی‌شود.
  با این حال در روز سخنرانی آقای‌ هاشمی تجمع صورت گرفت. قبل از آن هم آیت‌ا... حسن خمینی را تهدید كرده بودند.
باید ببینیم این افراد چه صحبت‌هایی كرده‌اند كه به آنها اینگونه واكنش نشان داده شد. آنها باید حواسشان را جمع كنند. مملكت باید یكپارچه اصولگرا باشد. البته آزادی هم هست كه هركس بخواهد حرفی بزند.
  شما تاکید کردید که كشور باید یكپارچه اصولگرا باشد، پس تكلیف اصلاح‌طلبان چیست؟ جایگاه آنها در كشور یكپارچه اصولگرا كجاست؟
اصلاح‌طلبان واقعا اهل قانون نبودند. برخی از این افراد عملا بد كردند و به سمت فتنه رفتند. آنها در لندن اتاق فكر درست كردند. اصلاح‌طلبان هر روز یك پرت و پلایی می‌گویند. بنابراین اینها طرفدار ندارند. حتی مجمع روحانیون مبارز هم به قول آیت‌ا... رحیمیان از آرمان‌ها جدا شدند. ما انقلاب كردیم، شاه را فراری دادیم. این مملكت، مملكت قرآن و شهداست. این حرف‌ها چیست كه اصلاح‌طلبان می‌زنند.
  آقای روحانی روز سه‌شنبه مجددا گفتند صاحبان فرهنگ نیازی به گشت ارشاد ندارند، به هر حال این جملات مورد پسند اقلیتی در کشور نیست. فکر می‌کنید همین را بهانه قرار دهند تا آقای روحانی در سال 96 رای نیاورد؟
خیال نمی‌كنم رای بیاورد. آقای روحانی شش سال است كه از جامعه روحانیت جدا شده و یك اصولگرا هم همراه ایشان نیست و نتوانسته یك وزیر علوم اصولگرا بیاورد. چند وزیری كه برای وزارت علوم آمدند را مجلس رد كرد. من دلم برای آقای روحانی می‌سوزد ایشان در لباس روحانیت است ولی از اصولگرایان فاصله گرفته الان زیر بیرق كارگزاران و اصلاح‌طلب‌ها خودش را پنهان می‌كند؟!!
  شما درحالی با آقای روحانی اختلاف موضع دارید که زمانی با ایشان در یك حزب قرار داشتید.
ایشان قرار بود بیاید جامعه روحانیت. آن موقعی كه ایشان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری می‌كرد، در مسجد كوثر آمده بود تا برای خراسانی‌ها سخنرانی كند. او آن روز گفت آقای شجونی هم اینجا هستند و می‌دانند كه من جزو جامعه روحانیت هستم اما مدتی است به آنجا نرفته‌ام، با این حال قصد دارم به جامعه روحانیت بروم. با اینكه چند نفر از جامعه روحانیت به دیدن آقای روحانی رفته بودند، ایشان هنوز بازدید آنها را پس نداده‌اند و از روحانیت جدا شد!! ما هم حریف كسانی كه از روحانیت جدا می‌شود، نیستیم! آقای روحانی عده‌ای را هم دعوت كردند اما ما نرفتیم و دلسوز این هستیم كه ضربه‌ای به شخصیت ایشان وارد نشود، چون هم روحانی است و هم جزو جامعه روحانیت بوده است.اما اکنون ایشان نه جزو جامعه روحانیت است و نه جزو اصلاح‌طلبان است. اصلا ما هنوز نفهمیدم كه آقای روحانی جزو چه حزب و گروهی است!
  حالا می‌خواهیم چند سوال هم درخصوص انتخابات مجلس دهم بپرسیم. فكر می‌كنید دولت برای انتخابات مجلس لیستی از كاندیداهای خود بدهد؟
ما اول باید ببینیم اعضای این لیست تائید صلاحیت می‌شوند یا نه. در یك بازی فوتبال سوت را دست داور بازی می‌دهند. یك سوت هم می‌دهند نه 10 تا. داور ما برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان است. ما باید ببینیم داور ما كه شورای نگهبان است این افراد را قبول می‌كند یا نه. ضمن اینكه مجلسی كه دولتی باشد، به چه دردی می‌خورد؟ دولت اگر بخواهد این كارها را بكند تیشه به ریشه خودش خواهد زد. هر شهری مردمی دارد كه روحانیان، بازاریان و كارمندان آنجا یك فرد وارسته را به‌عنوان كاندیدا معرفی می‌كنند.
  دولت بارها گفته امنیت انتخابات مجلس را تضمین خواهد كرد. دولت چگونه می‌تواند امنیت انتخابات را تضمین كند؟
مدیریت انتخابات به عهده وزارت كشور است. وزیر كشور هم یكی از وزرای دولت است. و گرنه اگر دولت بخواهد نمایندگان دولتی معرفی كند كه كسی به آنها رای نمی‌دهد.
  فكر می‌كنید دولت چگونه خواهد توانست فضای كشور را تا انتخابات آرام نگه دارد؟
فضا آرام است و بحمدا... با رهبری شایسته‌ مقام معظم رهبری كسی جنجال نخواهد كرد.
  حالا دولت برای حفظ این فضای آرام چه كار باید بكند؟
فضای آرام این است كه مردم چه می‌خواهند. این دولت آمده نان مردم را گران كرده است. من عقیده‌ام این است كه وقتی دولتی سر كار بیاید و نان را گران كند چه هنری دارد؟ دولت نان مردم را كه گران كرده؟! چیزهای دیگر را گران كرده است. دولت وقتی شایسته است كه رفاه و آسایش مردم را در نظر بگیرد. مقام معظم رهبری هم فرمودند ملت با دولت همزبانی كند. همه ما آمادگی داریم با دولت همدلی كنیم. اگر هم كسی داد و فریادی دارد باید به مرجع ذی‌صلاح برود و شكایت كند وگرنه اگر همه جلوی مجلس بروند و فریاد بزنند اصلا فایده ندارد. حاکمیتی سر كار آمده كه مردمی است و می‌خواهد به مردم خدمت كند. راه و چاه را هم دولت باید پیدا كند.
 
 در محافل بحث حضور آقای احمدی‌نژاد برای انتخابات مجلس مطرح می‌شود، ارزیابی شما چگونه است؟
همانطور كه عرض كردم اگر شورای نگهبان به كسی اجازه فعالیت داد ممكن است آن فرد هم طرفدارانی داشته باشد كه به او رای بدهند. مثلا الان صحبت احمدی‌نژاد است. اما این گمانه‌زنی‌ها كه این فرد می‌آید یا نه و رد می‌شود یا نه اصلا فایده‌ای ندارد. باید ببینیم شورای نگهبان چه كار می‌كند.
  اگر احمدی‌نژاد تائید صلاحیت شود شما از ایشان حمایت می‌كنید؟
اگر این اتفاق بیفتد حتما دلایلی برای تائید صلاحیت او وجود داشته است. مردم هم آزادند به هركسی كه شورای نگبهان تائید كند در صورتی که بخواهند، رای بدهند.
  بحث دیگر هم اینكه تركیب مجلس آینده عوض خواهد شد و در واقع افراد تندرو از مجلس رخت برمی‌بندند. نظر شما در این خصوص چیست؟
الان ما یك نفر تندرو در مجلس نداریم!! تندرو یعنی چی؟ آقا كسی در مجلس، غیرقانونی حرف می‌زند؟ این یك تهمتی است كه در دنیا همیشه بوده است. چه كسی تندرو است؟ آیا بزرگان تندرو بوده‌اند یا نمایندگان مجلس؟ تندرو یعنی چه؟ آیا می‌شود گفت عده‌ای كندرو هستند و برخی دیگر تندرو هستند؟
  بحث اسفندیار رحیم‌مشایی هم این روزها داغ شده یك روز می‌گوید نگفته‌ام نمی‌آیم و روز دیگر حرف‌هایش را تكذیب می‌كند. ارزیابی شما از این مساله چیست؟
این مساله که چه کسانی صلاحیت حضور در انتخابات را دارند، دست شورای نگهبان است. من و شما پایگاهی نداریم، آنها چندین پایگاه و موسسه دارند كه این موسسات به شورای نگهبان اطلاع می‌دهد. بنابراین شورای نگبهان است كه می‌تواند بگوید چه كسی صلاحیت دارد و چه كسی صلاحیت ندارد. حالا فرقی نمی‌كند مشایی باشد یا هرکس دیگر. هركسی كه باشد در صورت احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان برای ما محترم است و در نهایت علاقه‌مندانش به او رای می‌دهند و بقیه به شخص دیگری رای می‌دهند. آزادی همین است.
  اما آقای مشایی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم صلاحیتش احراز نشد. اما این بحث هم مطرح شد كه كسانی كه برای ریاست‌جمهوری تائید نشدند به این معناست كه برای ریاست‌جمهوری صلاحیت نداشته‌اند و در پست‌های دیگر می‌توانند خدمت كنند. برای نمایندگی ایشان ارزیابی شما چیست؟ آیا فكر می‌كنید صلاحیت او احراز شود؟
باز هم می‌گویم این شورای نگهبان است كه باید بگوید صلاحیت او در ریاست‌جمهوری رد می‌شود اما برای انتخابات مجلس صلاحیت دارد. این مساله هنوز اتفاق نیفتاده و اطلاعی در دست ما نیست.
  گفته می‌شود اصولگرایان برای انتخابات مجلس می‌خواهند به وحدت برسند. وضعیت این وحدت الان چگونه است؟
وحدت اصولگرایان بسیار خوب است. آقایان هم با هم ملاقات كرده‌اند و سایر گروه‌ها و احزابی كه متدین هستند تحت اشراف جامعتین هستند و ان‌شاءا... اصولگرایان پیروز می‌شوند.
  اما گفته می‌شود جبهه پایداری با این وحدت زاویه دارد؟
نه، چنین چیزی وجود ندارد. ببینید الان آیت‌ا... مصباح، آیت‌ا... محمد یزدی و آیت‌ا... موحدی‌كرمانی جلسه داشتند. ما هم در جامعه روحانیت تائید كردیم.
  بحث حذف یارانه‌ها از سوی دولت مطرح می‌شود. اگر یارانه‌ها حذف بشود تكلیف افرادی كه چشمشان به این مبلغ است چه می‌شود؟
این که هنوز اتفاق نیفتاده و ان‌شاءا... این‌طور نخواهد شد. اما اگر دولت فقیر باشد، درآمد نداشته باشد و بخواهد نفت را ارزان بفروشد و بخواهد مالیات كم بگیرد یا تحریم ما ادامه پیدا كند دولت از ملت همین خواهش را می‌كند كه ثروتمندان یارانه نگیرند و به قشر ضعیف‌تر یارانه تعلق بگیرد. البته این بستگی به دولت، سخنگوی دولت و سازمان برنامه و بودجه دارد.
  چگونه احمدی‌نژادی كه خود را ساده‌زیست معرفی می‌كرد، الان دفترش را به ولنجك منتقل كرده است و جلساتش را آنجا برگزار می‌كند؟
 ایشان هنوز طرفدارانی دارد كه از او حمایت می‌كنند. من پاسخی در این مورد ندارم. من هم تا به حال ولنجك نرفته‌ام چون با احمدی‌نژاد هم كاری ندارم. البته با روحانی هم كاری ندارم. من می‌گویم ما زندان رفته‌ایم و انقلاب كرده‌ایم و دلمان می‌خواهد انقلاب و رهبری ما پیروز بشود، این اعتقاد ماست و سر آن ایستاده‌ایم. حتی هزار تومان هم از جمهوری اسلامی، گیر من نیامده است.
برچسب ها: صراط شجونی