پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸

مشاور ظریف: در دوره 10ساله محدودیت‌ را می‌پذیریم!

وی افزود: ما در دوره 10 ساله محدودیت‌هایی را می‌پذیریم تا به مزایایی برسیم. مشاور حقوقی وزارت امور خارجه در ادامه خاطرنشان کرد: ما با توافقی و مذاکراتی موافقت خواهیم کرد که در آن هیچ یک از حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ما تضییع نشود.
کد خبر : ۲۳۲۱۲۵
مشاور ظریف: در دوره 10ساله محدودیت‌ را می‌پذیریم!
صراط: عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با بیان اینکه بزرگ‌ترین هدف ما در مذاکرات هسته‌ای خروج پرونده از فصل 7 منشور سازمان ملل است گفت: اگر سایه فصل 7 منشور سازمان ملل و وجود پرونده هسته‌ای ما در شورای امنیت از بین نرود ما در مذاکرات هیچ دستاوردی نداشته‌ایم و اگر در این مورد به توافق برسیم، توافق حاصل شده است.

داوود محمد‌نیا عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌آی با حضور در همایش جایگاه فناوری هسته‌ای در توسعه علمی و اقتصادی حوزه‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور که صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد پیرامون مذاکرات هسته‌ای به سخنرانی پرداخت.
 
وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه ریشه نوع برخورد با پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی به مسائل ایدئولوژیک برمی‌گردد گفت: تنها ریشه این برخورد به ماهیت انقلاب اسلامی و رسالت جهانی انقلاب اسلامی برمی‌گردد. دلیلی ندارد که پرونده هسته‌ای ایران به عنوان بحران در جامعه بین‌الملل مطرح شود.
 
وی افزود: جمهوری اسلامی از جمله معاهداتی که از آن خارج نشده و نخواهد شد معاهده NPT است. ما سردمدار استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای هستیم و جمهوری اسلامی به معاهده NPT پایبند بوده است.
 
مشاور حقوقی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمریکا سنت دیرینه‌ای دارد که هرگاه با پدیده‌ای مواجه است آن را تبدیل به تهدید جهانی می‌کند و دشمن خود را دشمن بین‌المللی تعریف می‌کند.
 
محمدنیا با بیان اینکه تهدیدانگاری درباره جمهوری اسلامی از ابتدا در دستور آمریکا بوده است گفت: مصداق آن نیز ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و فصل 7 منشور سازمان ملل است.
 
وی خاطرنشان کرد: از سال 2003 میلادی موضوع فعالیت هسته‌ای ما یک مشکل سیاسی و امنیتی شد و شورای حکام بنده را به شورای امنیت ارجاع داد و تمام رژیم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و منافقین در این پرونده قرار گرفت و با افشاگری‌هایی که انجام دادند مصادیقی را به عنوان پنهان‌کاری مطرح کرد.
 
عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خاطرنشان کرد: البته رفتن پرونده ما به شورای امنیت به معنای پایان دنیا نیست پرونده ما از سال 2006 تا به امروز در شورای امنیت است اما ماحصل آن مقاومت ملی و تدابیر رهبری و حرکت منسجم سیاسی بود.
 
وی ادامه داد: اولین قطعنامه صادره در سال 2006 که پرونده هسته‌ای ما را تحت فصل 7 قرار داد به دنبال تعلیق کامل غنی‌سازی و فعالیت توسعه‌ای ما بود و آنان اعلام کردند که هر موقع اینان تعلیق شد ما با جمهوری اسلامی صحبت می‌کنیم اما حقیقت آن بود که نه 1+5 بلکه نظام بین‌الملل نتوانست از سال 2006 خود جلوتر بیاید اما جمهوری اسلامی فعالیت‌های خود را تعلیق نکرد و تا به امروز پیش رفت.
 
محمدنیا با بیان اینکه برخورد طرف مقابل سیاسی است گفت: طرف مقابل بنا ندارد هیچ اعتمادی حتی با فتوای رهبری به جمهوری اسلامی بکند.
 
مشاور حقوقی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: یک اولویت بزرگ در جلوی ما قرار گرفته و آن خروج از این وضعیت است. ما از روز اول طرح جامع دیپلماسی هسته‌ای کشور را مطرح کرده بودیم و اساس ورود ما به مذاکرات غیر امنیتی‌سازی موضوع هسته‌ای و رفع موانع توسعه کشور بود.
 
عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تاکید کرد: اگر سایه فصل 7 منشور سازمان ملل و وجود پرونده هسته‌ای ما در شورای امنیت از بین نرود ما در مذاکرات هیچ دستاوردی نداشته‌ایم و این بزرگ‌ترین هدف ما در مذاکرات هسته‌ای قرار داده شده و دنبال می‌شود و اگر در این مورد به توافق برسیم، توافق حاصل شده است.
 
محمدنیا با بیان اینکه پرونده هسته‌ای ما هیچ انحرافی نداشته که در فصل 7 به منشور سازمان ملل گنجانده شود گفت: در روز اول توافق جامع رفع تحریم‌ها اتفاق می‌افتد. رئیس‌جمهور در دستور مذاکرات به ما گفته‌اند که حتی می‌توانید برداشتن تحریم‌های اقتصادی را در اولویت‌های بعدی قرار دهیم و این نشان از عزم جدی مسئولان دارد و اولویت خروج پرونده از شورای امنیت است تا پرونده در مدار عادی خود باشد.
 
وی افزود: ما در دوره 10 ساله محدودیت‌هایی را می‌پذیریم تا به مزایایی برسیم.
 
مشاور حقوقی وزارت امور خارجه در ادامه خاطرنشان کرد: ما با توافقی و مذاکراتی موافقت خواهیم کرد که در آن هیچ یک از حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ما تضییع نشود.
 
محمدنیا ادامه داد: همچنین با توافقی موافقت خواهیم کرد که در آن مسیر تحقیق و توسعه ما باز باشد. در توافق جامع غنی‌سازی صنعتی داریم و هیچ یک از دستاوردهای فعلی ما نابود نخواهد شد. راکتور آب سنگین اراک باقی خواهد ماند و تاسیسات فردوی ما باز خواهد بود البته با تغییر کاربری.
 
عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ما توافقی را می‌پذیریم که رفع کامل تحریم‌ها در سطح آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت باشد که از روز اول توافق فاتحه این تحریم‌ها خوانده خواهد شد. قرار نیست تحریمی باقی بماند و موضع ما این است که تحریم شورای امنیت نیز برداشته شود و پرونده از شورای امنیت خارج شود.
منبع: فارس