جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۳

آماری از تلفات حوادث کار در ایران

پس از انتشار آمار حوادث ناشی کار باز هم کارگران ساختمانی سرلیست تلفات حوادث کار هستند که از کل تلفات حوادث کار ۳۳۳ تن از جان باختگان سهم کارگران ساختمانی بوده است.
کد خبر : ۲۲۷۶۱۰
صراط: سومین عامل مرگ و میر در جهان و دومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از تصادفات حوادث ناشی از کاراست. مطابق آمار سازمان تأمین اجتماعی در نه ماهه سال جاری یکهزار و 506  نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند.

 که از کل تلفات حوادث کار 9 ماهه امسال 685 تن به دلیل سقوط از بلندی، 333 تن بر اثر برخورد جسم سخت، 228 تن به دلیل برق گرفتگی، 72 تن به دلیل کمبود اکسیژن، 58 تن بر اثر سوختگی و 130 تن به دلیل سایر موارد جان خود را از دست داده‌اند.

این به این معنی است که 333 تن از جان باختگان سهم کارگران ساختمانی بوده است.کارگران ساختمانی رکن مهم سازندگی کشور هستند و با توجه به اهمیت جایگاه این کارگران‌‌، آن چنان که باید به این قشر زحمتکش توجه نمی‌شود و امروزه آمار حوادث ساختمانی بیشتر از حد معمول است.

*امسال هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشد

این آمار که ناشی از مرگ خاموش کارگرانی است که برای تأمین معیشت خود و خانواده‌شان، مجبور هستند به کار در هر شرایطی تن دهند،تا جایی که علاوه بر اینکه تعدادی از کارگران در حین حادثه دچار مرگ می‌شوند عده ای از کارگران دچار نقص عضو می‌شوند که بدون داشتن بیمه مجبور به تأمین هزینه های دشوار زندگی شوند.

 هادی ساداتی، نایب رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به اینکه منتظر اعلام سهمیه بیمه کارگران ساختمانی از سوی تأمین اجتماعی هستیم گفت:امسال هیچ سهمیه‌ای هنوز اختصاص پیدا نکرده است.

وی با اشاره به «قانون اصلاح ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی» بیان کرد: ماده واحده- ماده (5) قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 1387.12.14و تبصره های آن به شرح زیر اصلاح می شود، این ماده سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کرده است با دریافت هفت درصد(7%) حق بیمه سهم بیمه شده(از کارگر) و پانزده درصد(15%) مجموع عوارض صدور پروانه (از مالک) نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند. در صورت عدم تأمین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه ای کارگران با تصویب هیأت وزیران، افزایش سقف مجموع عوارض تا بیست درصد(20%) بلامانع است.

ساداتی افزود: با توجه به اینکه افزایش بیست درصدی منوط به تصویب هیأت وزیران است، بنابراین تأمین اجتماعی منتظر مصوبه هیأت وزیر برای بیمه کارگران ساختمانی است. حق بیمه کارگران ساختمانی در سال93 مطابق افزایش 25 درصدی حقوق افزایش یافت و برای سال 94 میزان حق بیمه مطابق با افزایش حقوق سال آینده افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در چهار سال گذشته بیمه کارگران ساختمانی بر اساس سهمیه‌ای که تعیین شده بود، به میزان هر سال 200 هزار کارگر را شامل می‌شد، اما  امسال هیچ سهمیه‌ای هنوز اختصاص پیدا نکرده است.

* کارگران ساختمانی سرلیست حوادث ناشی از کار هستند

سقوط از ارتفاع، برخورد مصالح ساختمانی با سر و کمر و در ‌‌نهایت فلج شدن آنان از جمله آسیب‌هایی است که کارگران ساختمانی ممکن است با آن روبرو شوند. به طور مثال کارگرانی که با سیمان کار می‌کنند، با مشکلات و بیماری‌های زیادی اعم از خورندگی نسوج بدن، آسیب به شش و چشم‌ها و ایجاد حساسیت مواجه می‌شوند.

 این در حالی است که  با وجود روند صعودی مرگ‌های ناشی از حوادث کار در سال‌های گذشته و رشد این آمار از 697 فوتی در سال 1383 به یک هزار و 994 فوتی در سال 1392، این آمار در 9 ماهه نخست امسال، روندی نزولی در پیش گرفت و با 3/4 درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به یک هزار و 506 فوتی رسید.

اما با این وجود باز هم آمارها حاکی از این است که کارگران ساختمانی سرلیست حوادث ناشی از کار هستند. از یک هزار و 506 فوتی بر اثر حوداث ناشی از کار طی 9 ماهه امسال، یک هزار و 494 تن، مرد و 12 تن نیز زن بودند. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل یک هزار و 539 تن از جان باختگان ناشی از حوادث کاری، مرد و 20 تن نیز زن بودند.

بر اساس این گزارش، امسال، طی 9 ماه، استان‌های تهران با 364، خراسان رضوی با 120 و اصفهان با 112 فوتی بیشترین و استان‌های کهکیلویه و بویراحمد با پنج، خراسان شمالی با هشت و ایلام و خراسان جنوبی هر کدام با 9 فوتی کمترین آمار تلفات حوادث کار را داشته‌اند.

براساس گزارش پزشکی قانونی کشور، مطابق آمارهای موجود در حوادث کار 9 ماهه امسال، سقوط از بلندی با 45/5 درصد بیشترین علت مرگ در حوادث کار را به خود اختصاص داد که پس از آن اصابت جسم سخت با 22/1 و برق گرفتگی با 15/1 درصد بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را در برمی گیرد.

 از کل تلفات حوادث کار 9 ماهه امسال 685 تن به دلیل سقوط از بلندی، 333 تن بر اثر برخورد جسم سخت، 228 تن به دلیل برق گرفتگی، 72 تن به دلیل کمبود اکسیژن، 58 تن بر اثر سوختگی و 130 تن به دلیل سایر موارد جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش تسنیم، سقوط کارگر ساختمانی به عمق چاه، کارگر ساختمانی با سقوط از 5 طبقه روی پشت بام منزل دو طبقه مجاور افتاد و از چند ناحیه از بدن دچار شکستگی شد، سقوط کارگر به چاه 30 متری، سقوط 3 کارگر از سقف مصلای زنجان، سقوط جرثقیل روی ساختمان و چند خودرو در سعادت آباد، سقوط مرگبار کارگر گچ کار به چاهک آسانسور، سقوط مرگبار کارگر 29ساله، کارگر ساختمان نیمه ساز به داخل چاله آسانسور سقوط کرد و جان خود را از دست داد، باز هم سقوط کارگر ساختمانی از ارتفاع، نجات معجزه آسای یک کارگر پس از سقوط از ارتفاع 20 متری؛تیترخبرهایی است که برای قضاوت درباره مظلومیت کارگران ساختمانی کافی است.نگاه به این اخبار نشان می‌دهد که با توجه به سهم عظیم کارگران ساختمانی در حوادث ناشی از کار هیچ دلسوزی برای کارگران وجود ندارد.

عواملی مانند فقدان حداقل آموزش به کارگران، فقدان امکانات ایمنی (لباس مناسب، کلاه، دستکش، کمربند و...) و بهداشتی، ساعت کار طولانی و که خستگی مفرط و پایین آمدن تمرکز در حین کار، عدم امنیت شغلی را به دنبال دارد، تنها چند مورد از دلایلی است که مرگ خاموش کارگران رقم می‌زند.شاید بیمه کارگران ساختمانی در این میان تنها پیشتوانه ای برای گذران زندگی آن دسته از کارگرانی باشد که از بد روزگار دچار حادثه شده  و با حمایت های اجتماعی بیمه، بتوانند روزگار بگذرانند.انتظار می‌رود مسئولان با توجه به آمار بالای حوادث ناشی از کار برای کارگران ساختمانی توجه به بحث بیمه و آموزش ایمنی کارگران را مورد نظر قرار دهند.

منبع: تسنیم
برچسب ها: تلفات کار صراط