پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵

لاریجانی: دولتی‌ها از رفع مشکلات فرهنگی عاجزند

وی اظهار کرد: زمانی که این اتفاق روی می‌دهد، افراد با استفاده از شبکه‌های مختلف ارتباطی، تأثیرگذار می‌شوند و نه منفعل؛ چرا که شبکه‌های ارتباطی یا افراد را منفعل می‌کند و یا زمینه را برای فعالیت آنان فراهم می‌کند.
کد خبر : ۲۲۳۸۲۴
صراط: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هیاهوهای سیاسی در منطقه و مسائل کشور نباید ذهن ما را از آگاهی‌بخشی دینی به شیوه‌های گذشته جدا کند.

علی لاریجانی چهارشنبه شب در جمع ائمه جماعات و روحانیون همدان اظهار کرد: تحولاتی که در مسائل فرهنگی در کشور ما متناسب با شرایط دنیا در حال وقوع است، اقتضائاتی دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امروز دسترسی به اطلاعات با تنوع زیاد در اختیار همگان قرار دارد که متناسب با ذات شرایط معاصر امروز است، افزود: در حال حاضر تحول در دسترسی به اطلاعات و تنوع اطلاعات و سردرگمی در اطلاع‌رسانی وجود دارد که تنها مختص به ایران نیست و در سراسر دنیا وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تنوع اطلاعات باعث می‌شود تا فرقه‌گرایی رایج شود و اگر تمهیدات لازم در جوامع اندیشیده نشود، آشفتگی رخ خواهد داد.

وی با تأکید بر اینکه در گذشته در زمینه فرهنگی، سازمان‌هایی وجود داشتند که امور فرهنگی را سازماندهی می‌کردند و مردم از آن‌ها استفاده می‌کردند، خاطرنشان کرد: در دنیای غرب این نهادها را تضعیف کردند و با مسائلی که با توجه به امکانات امروزی به وجود آمده، رو‌به‌رو شدند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه در کشور ما نیز برخی از مسائل نشأت گرفته از شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، گفت: آنچه که می‌تواند از فرهنگ بومی و تفکرات دینی ما صیانت کند، زنده نگاه داشتن ارتباط روحانیت و مردم است.

وی اظهار کرد: زمانی که این اتفاق روی می‌دهد، افراد با استفاده از شبکه‌های مختلف ارتباطی، تأثیرگذار می‌شوند و نه منفعل؛ چرا که شبکه‌های ارتباطی یا افراد را منفعل می‌کند و یا زمینه را برای فعالیت آنان فراهم می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اگر افراد از لحاظ مبانی دینی قوی نباشند، منفعل خواهند شد، گفت: اگر زمینه‌های ایمانی در افراد و آگاهی‌های دینی قوی و اطلاعات دینی به خوبی شکل گیرد، از امکانات می‌توانند به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

وی با تأکید بر اینکه قشری که می‌تواند جامعه را متأثر کند، روحانیت است، اظهار کرد: روحانیتی که مسئولیت اسلام‌شناسی را بین مردم برعهده دارد از بیشترین صلاحیت برای آگاهی‌بخشی جامعه برخوردار بوده و باید خود را برای انجام وظیفه در جامعه مهیا کنند.

لاریجانی با بیان اینکه در اکثر روستاها روحانی وجود ندارد، افزود: ظاهراً روحانیون وجود دارند اما به روستاها نمی‌روند، باید در این حوزه مشکلات را برطرف کرده و سازماندهی لازم صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه جریان‌های فرهنگی را با دولت نمی‌توان حل کرد، ادامه داد: دولتی‌ها عاجزتر از آن هستند که تأثیر مهم در درون افراد بگذرند و جوانان را منقلب کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این اقدام از عهده دولت بر نمی‌آید و به برقراری رابطه دینی و قلبی نیاز داریم که در شرایط فعلی بیش از گذشته به آن نیازمندیم تا سازمان روحانیت با مردم ارتباط برقرار و اسلام را بین جوانان ترویج کند.

وی با بیان اینکه باید بودجه لازم برای ساختن ساختمان‌های حوزه علمیه در نظر گرفته شده، گفت: البته سازمان روحانیت نباید زیر نظر دولت باشد.

لاریجانی با اشاره به اینکه سازمان روحانیت باید مستقل باشند، اظهار کرد: تاکنون برای برخی از مناطق بودجه برای ساختن مدارس در نظر گرفته شده که البته به اندازه کافی نبوده است.

وی با تأکید بر اینکه عدم تعادل در بودجه فرهنگی کشور وجود دارد، افزود: در هر منطقه‌ای که حوزه علمیه و یا مسجد وجود دارد، تأثیر فرهنگی خود را در آن منطقه می‎گذارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بدانیم کار سازمان یافته‌ای برای شرایط امروز نیاز داریم، تصریح کرد: در حال حاضر تحولات سیاسی ذهن‌ها را به سوی خود جلب می‌کند و به مسائل فرهنگی که زیربنای مسائل سیاسی است کمتر توجه می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در مسائل فرهنگی مهمتر از مسائل سیاسی است، ادامه داد: مسائل فرهنگی زیربنای مسائل سیاسی است، که مدت زمان زیادی برای تغییر و تأثیر نیاز دارد.

لاریجانی با بیان اینکه تغییر شرایط فرهنگی به زمان زیادی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: هیاهوهای سیاسی در منطقه و مسائل کشور نباید ذهن ما را از آگاهی‌بخشی دینی به شیوه‌های گذشته جدا کند.

وی با اشاره به اینکه ما باید دغدغه‌های مسائل مهم داشته باشیم، گفت: امروز بیش از گذشته به حرکت فرهنگی اصیل اسلامی را با روش بومی خودمان نیاز داریم که جامعه را برای تأثیرگذاری بیشتر قدرتمند می‌کند.

نماینده مردم قم در مجلس با تأکید بر اینکه یک هوشیاری در کل جامعه اسلامی در داخل و خارج کشور به وجود آمده، اظهار کرد: موجی هوشیاری هم ریشه فکری و هم عاطفی دارد و اگر به وسیله مبانی فکری غنی نشود می‌تواند تحت تأثیر امواجی تغییر کند.

وی افزود: هر چه موج‌های ایجادی عمیق‌تر و دارای استدلال قوی‌تر باشد، پایه‌های دینی قوی‌تر شده و ماندگاری بیداری اسلامی بیشتر خواهد بود.
منبع: فارس