پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۸
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر:

2 هزار معتاد در کشور جان باختند

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ناخالصی‌های مواد مخدر را عامل اصلی افزایش آمار مرگ و میر در بین معتادان عنوان کرد و افزود: سودجویان به مواد مخدر افزودنی‌هایی می‌افزایند که موجب مرگ و میر می‌شود.
کد خبر : ۲۲۰۹۳۵
صراط: علیرضا جزینی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمانشاه از مرگ 2 هزار نفر از معتادان طی هشت ماهه امسال در کشور خبر داد.

وی با بیان اینکه این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش مواجه بوده است، گفت: 200 نفر از آنها زنان هستند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ناخالصی‌های مواد مخدر را عامل اصلی افزایش آمار مرگ و میر در بین معتادان عنوان کرد و افزود: سودجویان به مواد مخدر افزودنی‌هایی می‌افزایند که موجب مرگ و میر می‌شود.

جزینی مصرف مضاعف مواد مخدر را دلیل دیگر افزایش مرگ و میر ناشی از اعتیاد اعلام کرد و گفت: در استان کرمانشاه نیز مرگ و میرها نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است و در مجموع 94 نفر شامل 9 زن و 85 مرد نیز به دلیل اعتیاد فوت کردند.

وی آموزش و آگاه‌سازی را اساس پیشگیری اولیه از اعتیاد دانست و گفت: برای موضوع پیشگیری اولیه از اعتیاد سندی را به تصویب ستاد مبارزه با مواد مخدر رساندیم که به تصویب هیئت وزیران نیز رسیده است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: این سند با برش‌های استانی و مختص استان‌ها اجرایی می‌شود.

جزینی بیان داشت: برای این سند اعتباری به تصویب رسیده که 80 درصد اعتبار را باید سازمان‌‌ها و 20 درصد را ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت کنند که تا چاکنون سهم 80 درصدی پرداخت نشده است.

به گفته این مسئول، در این سند مصوب شده که در مدت پنج سال 40 میلیون نفر از جمعیت زیر پوشش قرار بگیرند.

وی جمعیت هدف را بیشتر از جوانان بیان کرد و گفت: در این حوزه وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی دستگاه‌های متولی هستند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در همین راستا سامانه مشاوره 09628 برای تماس‌های مردمی راه‌اندازی شده که تاکنون 300 هزار نفر با این مرکز تماس گرفته که نسبت به سال گذشته 120 درصد آمار تماس‌ها افزایش یافته و 84 درصد تماس‌گیران نیز از بین زنان و دغدغه‌های مربوط به فرزندان بوده است.

جزینی از فعالیت 2 هزار و 89 سازمان مردم‌نهاد مبارزه با مواد مخدر که در سه حوزه کاهش آسیب، پیشگیری و درمان فعالیت می‌کنند در کشور خبر داد و بیان داشت: آمار این سازمان‌ها نسبت به سال گذشته 72 درصد افزایش یافته است.

وی اشاره‌ای به مراکز ترک اعتیاد در کشور داشت و ادامه داد: یک‌هزار و 400 مرکز غیرمجاز شناسایی و با 89 درصد آنها برخورد شده و یا در مسیر تصحیح قرار گرفته‌اند.

این مسئول از کشف 33 میلیون قرص و آمپول غیرمجاز طی 9 ماهه امسال در کشور خبر داد و افزود: یک محموله چهار میلیون تنی در شیراز و یک محموله چهار میلیون تنی ترامادول در تهران کشف شد.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تصریح اینکه در کشور به این اندازه مصرف نداریم، گفت: این امر نشان از فعالیت جنگ نرم دشمن دارد و اساساً در کشور بر گسترش درمان پرهیزمدار تأکید می‌شود به‌ویژه در مورد معتادان به شیشه که پروتکل درمانی ندارد.

جزینی آماری هم از کشفیات مواد مخدر ظرف 24 ساعت گذشته داد و گفت: در 24 ساعت گذشته 10 تن مواد مخدر از شهر‌های مختلف کشف شده است.

وی افزود: یک درصد دانش‌آموزان متوسطه به بالا با مشکل اعتیاد مواجه هستند.

این مسئول گفت: افراد معتادی که خودمعرف بوده و دارای گواهی درمان هستند بیمار و افراد فاقد کارت درمان به‌عنوان مجرم شناخته می‌شوند و به‌دنبال تعبیه مراکز اقامتی بلندمدت برای نگه‌داری این افراد هستیم.

جزینی در مورد عوامل اصلی اعتیاد نیز گفت: موضوعاتی همچون لذت، کنجکاوی، پر کردن اوقات فراغت از مهمترین مسائل اصلی اعتیاد در بررسی‌های صورت گرفته است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس مبنی بر اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر برای جلوگیری از ورود مواد مخدر از مرزهای شرقی کشور گفت: در شرق کشور اقدامات خوبی انجام شده است.

وی احداث 122 کیلومتر جاده مرزی و 44 پاسگاه و برجک را از مهمترین اقدامات برشمرد و خاطرنشان کرد: 75 درصد کشفیات مواد مخدر در حاشیه مرزها و مرز صورت می‌گیرد، البته انسداد مرز و کنترل‌ها باید افزایش یابد.

جزینی در مورد مبتلایان به ایدز نیز گفت: 67 درصد افرادی که از سرنگ مشترک استفاده می‌کردند به ایدز مبتلا هستند که با ایجاد مراکز کاهش آسیب و توزیع اقلام بهداشتی این رقم به 45 درصد رسیده است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 500 تن مواد مخدر در سال مصرف داریم، ادامه داد: 26 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر از شیشه استفاده می‌کنند.

وی بیان داشت: مسئله حرفه‌آموزی و اشتغال‌زایی بهبودیافتگان از دام اعتیاد برای اختصاص اعتبار پنج درصدی اشتغال از سوی هیئت وزیران مصوب شده که این امر تاکنون صورت نگرفته است.

به گفته این مسئول، طی تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد مبارزه با مواد مخدر و صندوق مهر امام رضا(ع)، کارآفرینانی که بهبودیافتگان را جذب کنند از پنج تا 10 میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهند کرد.

جزینی با بیان اینکه تا پایان سال نیز در مرحله اول 500 نفر مشغول به کار می‌شوند، خاطرنشان کرد: در تفاهم‌نامه امضا شده با سازمان فنی و حرفه‌ای توافق شده که 25 هزار بهبودیافته به‌طور سالانه آموزش‌های این سازمان را فراگیرند.
منبع: فارس