شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۵:۴۸

۶سناريو براي تعيين قيمت گاز

مديرعامل شركت ملي گاز ايران گفت: براي ۷ ماهه نخست سال جديد، از ۱۵ فروردين تا ۱۵ آبان، ۶ سناريو در ستاد هدفمند‌سازي يارانه‌ها مطرح است كه بر اساس آن بزودي قيمت گاز اعلام مي‌شود.
کد خبر : ۱۸۰۳۴

به گزارش فارس، جواد اوجي در نشست خبري در جمع خبرنگاران گفت: طي جلساتي كه با ستاد هدفمندي يارانه‌ها برگزار مي‌شود، قيمت بهاي گاز در سال جديد به زودي اعلام خواهد شد.
وي در مورد امكان كاهش قيمت گفت: هر چيزي احتمال دارد، اما هنوز قيمت نهايي نشده است.

*صرفه جويي ‌ها معادل خوراك ۷ پتروشيمي است

مديرعامل شركت ملي گاز ايران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس كه ميزان مصرف در بخش خانگي و كشاورزي قبل و بعد از هدفمندي يارانه‌ها چگونه بوده است، گفت: بر اساس شبيه‌سازي‌ها كه در مدل‌هاي يك ميليون و ۲۰۰ هزار مشترك جديد بررسي شده، روزانه ۲۰ الي ۲۵ ميليون متر مكعب در مصرف سوخت خانگي كاهش ايجاد شده كه معادل خوراك ۷ پتروشيمي است.

*افزايش گازرساني به صنايع و نيروگاه‌ها از محل صرفه‌جويي خانگي

وي در پاسخ به سوال ديگر فارس كه دليل افزايش مصرف گاز در بخش صنعت بعد از هدفمندي يارانه‌ها چه بوده است، گفت: با توجه به كاهش مصرف خانگي بعد از هدفمندي‌ يارانه‌ها اين سهم به بخش صنعت منتقل شده و همچنين خود توليدكنندگان نيز با توجه به مقرون به صرفه بودن از اين حامل انرژي استفاده مي‌كنند.
در همين راستا مديرعامل شركت ملي گاز ايران مصرف گاز در بخش صنعت قبل از اجراي هدفمندي‌يارانه‌ها را ۷۲ ميليون متر مكعب در روز و بعد از آن را ۸۳ ميليون متر مكعب عنوان كرد.
اوجي همچنين در خصوص عملكرد شركت ملي گاز در سال جاري گفت: به‌رغم اينكه نسبت به سالهاي گذشته ۵ الي ۶ درجه كاهش دما رخ داده و در ماه‌هاي دي و بهمن در ۲۵ استان دما زير صفر بود،اما تعطيلي گاز و افت فشار در هيچ جاي كشور وجود نداشت و گازرساني به صنايع هم محدوديتي نداشت.
وي افزود: گازرساني به نيروگاه‌ها با ۶ درصد افزايش به روزانه ۱۲۴ ميليون متر مكعب رسيد در حالي كه سال گذشته اين رقم روزانه ۱۱۶ متر مكعب بود.
وي همچنين از رشد ۱۶ درصدي گازرساني به صنايع خبر داد كه روزانه به ۷۳.۴ ميليون متر مكعب رسيده است.
اوجي با اشاره به صادرات ۹ ميليارد متر مكعبي صادرات در سال جاري گفت: صادرات گاز افزايش ۲۷.۶ درصدي داشته و واردات نيز نزديك به ۲۳ ميليون متر مكعب رسيده است.
اوجي همچنين مصرف تجاري و خانگي را روزانه ۲۱۳ ميليون متر مكعب و همچنين گازرساني به CNGها را ۱۴ ميليون متر مكعب عنوان كرد.
وي گفت: امسال يك ميليون و ۱۸۰ هزار مشترك جديد اضافه شده كه تعداد مشتركان به ۱۳ ميليون و ۴۰۰ هزار رسيده است.
معاون وزير نفت همچنين به افزايش ۷ هزار مشترك در بخش صنعت و همچنين تغذيه ۵ نيروگاه جديد اشاره كرد كه با اين احتساب تعداد نيروگاه‌هايي كه به آنها گازرساني مي‌شود به رقم ۵۹ رسيده است.
اوجي خاطرنشان كرد: در حال حاضر خانوارهاي تحت پوشش گازرساني در منطقه شهري را ۹۵ درصد و در منطقه روستايي ۴۵ درصد تشكيل مي‌دهد و مجموعاً ۶۵.۵ ميليون نفر را پوشش مي‌دهد.
وي همچنين از افزايش ظرفيت فرآورش ۴۹۵ ميليون متر مكعب در روز در برخي پالايشگاه‌ها بويژه فجر جم اشاره كرد كه اين ميزان روزانه به ۵۲۰ ميليون متر مكعب رسيده است.

*وضعيت قراردادهاي گازي با كشورهاي همسايه

مديرعامل شركت ملي گاز ايران با اشاره به قراردادهاي گازي سال جاري به ميزان ۹ هزار ميليارد تومان اشاره كرد و گفت: در تابستان خط گازي دولت‌آباد - تركمنستان كه سالانه ۶ ميليارد متر مكعب ظرفيت دارد، بسته شده و در طول سال ۱۴ ميليارد متر مكعب واردات خواهد شد.
وي همچنين افزود: قراردادي هم در اين خصوص با كشور آذربايجان بسته شده كه جزئيات آن بزودي اعلام مي‌شود و همچنين طي قرارداد معاوضه برق و گاز با كشور ارمنستان به ازاي تحويل يك متر مكعب گاز ۳ كيلووات ساعت برق تحويل مي‌گيريم، قراردادي نيز با كشور پاكستان منعقد شده كه روزانه۲۱.۵ ميليون متر مكعب گاز به پاكستان صادر مي‌شود.
اوجي همچنين به قرارداد ۴ هزار ميليارد توماني با بانك صادرات با مشاركت ۸۰ درصد بانك و ۲۰ درصد شركت ملي گاز براي احداث پالايشگاه بيد‌بلند ۲ و استحصال اتان از پارسيان اشاره كرد.

*سرمايه‌گذاري ۳۷ هزار ميليارد توماني گاز در برنامه پنجم

وي افزود: پيش‌بيني مي‌شود كه در سال ۹۰ حداقل ۷ هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري داشته باشيم كه در پايان برنامه پنجم به ۳۷ هزار ميليارد تومان براي انتقال، احداث و توسعه پالايشگاه‌ها سرمايه‌گذاري شود.
وي همچنين افزود: در حال حاضر ۴۷ درصد خانوارها فيش گاز ۱۱ هزار توماني، ۱۶ درصد ۱۸ هزار توماني، ۱۳ درصد ۲۷ هزار توماني، ۹ درصد ۳۸ هزار توماني، ۶ درصد ۵۴ هزار توماني و ۴ درصد ۷۳ هزار توماني پرداخت مي‌كنند.
اوجي گفت: در حال حاضر طبق آخرين آمار ۷۰ درصد قبوض گاز مشتركان پرداخت شده است.

نظرات بینندگان
ناشناس
|
United States of America
|
۰۲:۴۶ - ۱۸ اسفند ۱۳۸۹
۱
۰
بابا چرا مسولین به خودشون سختی میدن اگخه همه چیزو ده برابر گرونم بشه صداشون در نمی یاد 30 ساله که صداشون در نیومده
من یه سوال دارم ما وقتی گاز ونفت صادر می کنیم به کشور ها می گیم صرفه جویی کنید تا برای آیندگان بمونه!!!!!
ولی وقتی به خود ملت می رسه قبض قرمز میاد واخطار می دن که گازو قطع می کنن مگه پولشونمی گیرید بدون یارانه وبا قیمت جهانی!!!
یا مصرف برای همسایه خوبه!!!
مردم صرفه جویی کنن که پول گاز در جیب آقایان وآقازاده ها بره تا تو انگلیس خوش بگذرنونن
واینکه نگید پولش صرف مملکت میشه تا تولید در کشور بالا بره اونم با کلی واردات از چین. داریم می بینیم با این همه پول چقدر بیکار داریم .
همیشه وقتی به مردم نیاز دارید التماس دعا دارید تو راهپیمایی وانتخابات همین که اینا می گذره همه جوره واز همه لحاظ به مردم فشار میارید وداریم به سمتی میریم که دوران کمونیست زنده بشه ودارین گدا پروری میکنید وپول نفت رو با منت به مردم می دین وهزار جور تبلیغ می کنید
نوش جونتون امیدوارم خدا اون دنیا حق این چیزهارو از مسوولین بگیره