يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۱

بلندپروازی‌برای‌تسخیربازارکشورهزارویک‌شب

شاه بیت نشست شناسایی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در عراق افزایش صادرات استان کرمانشاه به این کشور همسایه تا مرز 10 میلیارد دلار است هدف گذاری که با توجه به صادرات 4.5 میلیارد دلاری کل کشور و 2.7 میلیارد دلاری کرمانشاه در سال جاری به عراق، کمی بلند پروازانه به نظر می رسد.
کد خبر : ۱۶۰۳۶۹
صراط: یکی از شاخص ها خوب برای محک زدن قدرت تولید، استحکام اقتصاد و میزان تأثیر گذاری بر بازار جهانی توسط هر کشور و یا منطقه ای میزان صادرات به بازارهای هدف است.

شرایط ویژه استان کرمانشاه در داشتن مرزهای مشترک گسترده با کشور عراق و بازار بکر این کشور که البته کم کم شاهد حضور پر قدرت رقبایی مثل ترکیه است، باعث شده که همواره آمار صادرات از طریق این مرز به عراق در صدر اخبار قرار بگیرد و البته مدیران استان در دوره های مختلف این صادرات را به عنوان یکی از شاخص های سنجش عملکرد خود در صدر گزارش هایی که ارائه می دهند اعلام کنند.

بر اساس آماری که امروز مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران در جلسه شناسایی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در کشور عراق که در کرمانشاه برگزار شد میزان صادرات کل کشور به عراق طی 10 ماهه نخست سال جاری، چهار میلیارد و 407 میلیون و 870 هزار و 737 دلاربوده است.

رقمی که معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه سهم استان از آن را دو میلیارد و 700 میلیون دلار عنوان کرد.

اینها در حالی است که معاون برنامه ریزی استانداری هدف گذاری برای میزان صادرات سال آینده از کرمانشاه را رسیدن به مرز 10 میلیارد دلار عنوان کرد که بلند پروازهنه به نظر می رسد.

پیش بینی صادرات 10 میلیارد دلاری کرمانشاه به عراق در حالی است که میزان صادرات کل کشور به عراق در سال جاری طبق همان آماری که مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد به 4.5 میلیارد دلار نمی رسد.

البته معاون برنامه ریزی استانداری این آمار را بلند پروازانه نمی داند و می گوید: این هدفگذاری به هیچ عنوان بلند پروازانه نیست، اگر ساز و کارهای لازم فراهم و نیازمندی های بازارهای هدف مشخص و درنظر گرفته شود می توان به این عدد رسید.

صادرات ایران به عراق در سالجاری 4.4 میلیارد دلار بوده است

ظهر چهارشنبه در نشستی که تحت عنوان شناسایی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در کشور عراق با حضور جمعی از مسئولین اقتصادی و تجار و بازرگانان کرمانشاه در اتاق بازرگانی برگزار و راه های چگونگی افزایش مبادلات تجاری به این کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این نشست مجید قربانی فراز، گفت: طی 10 ماهه نخست سال جاری، چهار میلیارد و 407 میلیون و 870 هزار و 737 دلار از کشورمان به عراق صادرات صورت گرفته است.

وی همچنین به عمده محصولات صادراتی ایران به کشور عراق نیز اشاره کرد و گفت: سیمان تیپ پنج با صادرات هشت میلیوت تنی در راس اقلام صادراتی کشورمان قرار دارد و کاشی و سرامیک، بستی و انواع شربت های یخ زده، بوتان مایع شده، ماست و فرآورده های لبنی، هندوانه و رب گوجه نیز در رتبه های بعدی قرار دارد.

قربانی در ادامه سخنان خود اشاره ای نیز به صادرات خوردو از کشورمان به عراق کرد و اظهار داشت: از ابتدای سال 82 تا پایان سال گذشته نزدیک به 185 هزار دستگاه خوردوی صادراتی داشته ایم که یکصد هزار دستگاه آن مربوط به خودروی پراید و 85 هزار دستگاه نیز مربوط به سمند و پژو پارس بوده است.

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با اشاره به پتانسیل های ایران در بخش فنی و مهندسی، گفت: از ابتدا تاکنون بیش از چهار میلیارد دلار صادرات در بخش خدمات فنی و مهندسی داشته ایم..

وی همچنین به آمار صادرات در این بخش طی شش ماهه نخست امسال نیز اشاره و اظهار داشت: طی این مدت موفق به صادرات 530 میلیون دلار شده ایم که آمار قابل توجهی است.

قربانی همچنین با اشاره به نیاز کشور عراق برای واردات بسیاری از محصولات به دلیل عدم خودکفایی در بخش تولیدی، خاطرنشان کرد: طبق اظهارات قائم مقام وزیر بازرگانی عراق، این کشور سالانه نیاز به واردات 900 هزار تن شکر، 400 هزار تن روغن خوراکی، یک میلیون و 20 هزار تن برنج، پ5 هزار تن شیرخشک و چهار میلیون تن گندم دارد.

وی خاطرنشان کرد: تجار و بازرگانان کشورمان می توانند از این فرصت و ظرفیتی که در عراق وجود دارد نهایت استفاده را برده و بازار عراق را در دست بگیرند.

مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با اشاره به ظرفیت های بالای مرزها و بازاچه های استان کرمانشاه، اظهار داشت: در اختیار داشتن حدود 55 درصد کل صادرات ایران به عراق توسط کرمانشاه به خوبی حاکی از ظرفیت بالای این استان برای تقویت تجارت خارجی آن است.

قربانی افزود: مسئولین کرمانشاه چشم انداز صادرات 10 میلیارد دلاری را برای سال 93 خود درنظرگرفته اند که با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های موجود توان رسیدن به آن را دارند.

وی یادآور شد: هرچند مشکلات زیاد است اما باید با تقویت بازارچه ها و حمایت از تجار و پیله وران به این سمت و سو حرکت کنیم.

 رسیدن به صادرات 10 میلیارد دلاری بسیاری از مشکلات کرمانشاه را مرتفع می کند

بابک دلفانی ظهر چهارشنبه در نشست شناسایی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در کشور عراق که با حضور مسئول امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از مسئولین اقتصادی و تجار و بازرگانان کرمانشاه در اتاق بازرگانی برگزار شد، از ظرفیت های بالای استان برای صادرات سخن و گفت.

وی با بیان اینکه طی 10 سال اخیر همواره شاهد رشد صادرات در استان بوده ایم، افزود: در حالی که طی سال گذشته دو میلیارد و 700 میلیون دلار به عراق صادرات داشته ایم امسال و در 10 مااه نخست توانستیم به این رقم دست یابیم.

دلفانی خاطرنشان کرد: از سوی استاندار کرمانشاه یک هدف گذاری 10 میلیارد دلاری برای صادرات استان صورت گرفته که اگر محقق شود می تواند توسعه پایدار و هرچه بیشتر کرمانشاه را فراهم کند.

معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه با تاکید بر اینکه هدف گذاری صورت گرفته به هیچ عنوان بلند پروازانه نیست، یادآور شد: اگر ساز و کارهای لازم فراهم و نیازمندی های بازارهای هدف مشخص و درنظر گرفته شود می توان به این عدد رسید.

دلفانی همچنین استاندارد بودن کالا را برای جذب بیشتر بازرهای خارجی و ادامه رقالبت با رقبا را مسئله ای مهم ارزیابی کرد و از تولید کنندگان استان خواست تا به این مسئله مهم توجه کنند.

وی با بیان اینکه رسیدن به مرز صادرات 10 میلیارد دلاری فواید بی شماری برای استان خواهد داشت، تصریح کرد: یکی از فواید آن افزایش تولیدات استان متناسب با افزایش صادرات خواهد بود، چرا که وقتی ما صادراتمان افزایش یابد برای جلب مشتری های خود در بازارهای خارجی مجبور به افزایش تولیداتمان نیز خواهیم شد.

دلفانی ادامه داد: رسیدن به صادرات 10 میلیارد دلاری علاوه بر اینکه نرخ بیکاری را به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد، سبب افزایش درآمد سرانه  شده و بسیاری از مشکلات و ضعف های اجتمایی که در نتیجه ضعف اقتصاد رخ می دهد را برطرف می کند.

وی فعالین بخش خصوصی را سربازان عرصه اقتصادی خواند و گفت: امروز در اقتصادهای موفق دنیا بخش عمده کار توسط بخش خصوصی انجام می پذیرد و دولت تنها نقش تسهیل کننده را دارد.

برای بازار سوریه نیز باید هدف گذاری شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اینکه بازار هدف کرمانشاه نباید تنها به کشوری خاص محصور شود، گفت: می توان روی بازار سوریه نیز هدف گذاری کرد.

جهانگیر شاهمرادی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 99 درصد محصولات صادراتی استان به عراق صادر می شود و این در دراز مدت می تواند برای کرمانشاه خطرناک باشد.

وی خاطرنشان کرد: عراق می تواند دروازه صادراتی و پل ارتباطی ما با کشورهای دیگر باشد و زمانی که بتوانیم محصولات با کیفیت به این کشور صادر کنیم قطعا خواهیم توانست در سایر کشورها نیز مشتری های خوبی پیدا و بازارهای هدف بیشتری جذب نمائیم.

شاهمرادی تاکید کرد: استان کرمانشاه به واسطه وجود بازارچه های و گمرکات توانمند می تواند به عنوان پل ارتباطی میان ایران و عراق درنظر گرفته شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه همچنین به هدف گذاری 10 میلیارد دلاری صادرات در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: اگر می خواهیم به این میزان صادرات دست پیدا کنیم چاره ای نداریم مگر اینکه از تمام ظرفیت ها و امکانات موجود استفاده و آن ها را تقویت کنیم.

شاهمرادی سازماندهی تیم های کارشناسی برای شناسایی و استفاده از فرصت ها و شناسایی نیازهای بازار عراق را از جمله راهکارهایی عنوان کرد که می تواند کرمانشاه را به صادرات 10 میلیارد دلاری نزدیک کند.

باید از غفلت سایر کشورها در خصوص بازار عراق استفاده کنیم

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این نشست، با اشاره اینکه عراق یکی از کشورهای ثروتمند منطقه است، گفت: این کشور دومین فروشنده نفت اوپک در خاورمیانه است و بازار و آینده بسیار خوبی دارد.

کیوان کاشفی با بیان اینکه بازار عراق در حال حاضر به خاطر برخی بی ثباتی های سیاسی و خطراتی که وجود دارد در نزد بسیاری از کشور مغفول مانده و ایران می تواند با استفاده از این غفلت جا پای خود را در بازار این کشور محکم کند.

وی یادآور شد: در این میان استان کرمانشاه با داشتن 330 کیلیومتر مرز مشترک با عراق و انجام 55 درصد از صادرات کل ایران به این کشور می تواند نقش و جایگاهی ویژه داشته باشد.

کاشفی همچنین از چند دستگی و عدم وحدت رویه در کار صادرات و منطقی نبودن برخی سرمایه گذاری های صورت گرفته انتقاد و خواستار اصلاح این معلایب برای تقویت تجارت استان به عراق شد.

وی همچنین با اشاره هدف گذاری صورت گرفته در بخش توسعه تجارت خارجی و رسیدن صادرات کرمانشاه در پایان سال آینده 10 میلیارد دلار، تحقق این مهم را با فراهم کردن امکانات لازم عملیاتی دانست.

کاتشفی افزود: خوشبختانه استاندار کرمانشاه توجه ویژه ای به بخش صادرات و تقویت بازاچه های مرزی دارد و همین عامل می تواند تشویقی برای تجار و پیله وران برای افزایش فعالیت و صادرات آن ها باشد.

منبع: مهر