شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۲۲:۲۴

حضور ضدانقلاب در هیأت داوران یک جشنواره + تصاویر

این اولین باری نیست که برگزارکنندگان جشنواره برلین از یک چهره ضد نظام جمهوری اسلامی برای حضور در بخش‌های مختلف جشنواره دعوت می‌کنند.
کد خبر : ۱۵۷۳۰۶
صراط: در حالی‌که طی سال‌های اخیر بالاخص پس از فتنه 88، علاقه جشنواره‌‌های غربی به نمایش فیلم‌های ضد ایرانی و حضور فیلمسازان مخالف نظام جمهوری اسلامی افزایش یافته، جشنواره فیلم برلین، «میترا فراهانی»، فیلمساز و نقاش ایرانی متولد پاریس را به عنوان یکی از اعضاء هیأت داوران شصت و چهارمین دوره از رقابت‌ها معرفی کرد.

 

میترا فراهانی

«میترا فراهانی» سال 1354 در تهران متولد شد. او سال 1376 مدرک کارشناسی گرافیک خود را از دانشگاه آزاد دریافت کرد و در سال 1378 به فرانسه رفت.

وی 10 سال بعد همزمان با فتنه‌های سال 88 وارد ایران شد ولی بلافاصله دستگیر و به زندان اوین منتقل شد و کمی بعد آزاد شد.

امسال اولین حضور فراهانی در جشنواره فیلم برلین نخواهد بود، او در سال 2001 نیز برای مستند کوتاه «فقط یک زن» برنده جایزه تدی شد. جایزه‌ای که هر ساله به فیلم‌های همجنس‌بازانه اعطاء می‌شود.

او فیلم‌های دیگری چون «تابو‌ها-زهره و منوچهر» و «فیفی از خوشحالی زوزه می‌کشد» را در کارنامه کاری خود دارد که هر دو در بخش پانوراما جشنواره برلین به نمایش درآمده‌اند.

«فراهانی» در فیلم «تابوها-زهره و منوچهر» به مسئله رابطه جنسی خارج از ازدواج با تم بکارت و همچنین هم‌جنس‌گرایی در ایران پرداخته است. 

فیلم دیگر او «فیفی از خوشحالی زوزه می‌کشد»، روزهای آخر عمر «بهمن محصص»، نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی را به تصویر کشیده است.

 این اولین باری نیست که برگزارکنندگان جشنواره برلین از یک چهره ضد نظام جمهوری اسلامی برای حضور در بخش‌های مختلف جشنواره دعوت می‌کنند.

پیش از این در سال 1388 در جریان فتنه‌ 88 و محکومیت «جعفر پناهی» به ساخت فیلم‌ ضد نظام و تهییج جریانات آشوبگرانه، رئیس جشنواره فیلم برلین شخصا طی نامه‌ای از این فیلمساز ایرانی خواست تا در شصتمین سال تولد جشنواره، به عنوان میهمان ویژه حضور یابد.

در همان سال فیلم سیاه «شکارچی» به کارگردانی «رفیع پیتز»، در برابر چشمان مسؤلان سینمای کشورمان، به عنوان نماینده ایران در بخش مسابقه جشنواره برلین به نمایش درآمد.

درست سال بعد جشنواره برلین بار دیگر از «جعفر پناهی» برای حضور در هیأت داوران جشنواره دعوت کرد، این درحالی بود که آنها می‌دانستند که «پناهی» برای چند سال ممنوع الخروج شده است. در نهایت به جای «پناهی» در کنار دیگر اعضاء هیأت داوران یک صندلی خالی و در کنار سکوی اصلی پوستری بسیار بزرگ از او گذاشته شد و در فراق او و محکومیت مقامات ایرانی یک بیانیه قرائت شد.

 

به نظر می‌رسید که این جریان همچنان ادامه دارد، چون برگزارکنندگان جشنواره برلین، سال بعد در کنار دعوت دوباره از «جعفر پناهی»، از «محمد رسول‌اُف» و «مجتبی میرطهماسب»، فیلمساز و مستندسازی که از جمله محکومین فتنه 88 بودند، برای حضور در جشنواره دعوت کردند.

سال گذشته نیز «جعفر پناهی»، در عین ممنوع‌الکار بودن، فیلم جدید خود با عنوان «پرده بسته» را درون یک کیک تولد برای جشنواره فیلم برلین فرستاد و آنها نیز جایزه خرس نقره‌ای بهترین فیلمنامه را طی مراسمی به او اعطاء کردند.

منبع: فارس