شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸

نامه های بی جواب زنگنه

با امضای وزیر نفت، نامه های جداگانه به ریاست جمهوری، سازمان صدا و سیما و وزارت راه و شهرسازی ارسال شده تا طبق قانون هر کدام از این سازمان ها وظایف خود را در بخش گاز برعهده بگیرند اما تا امروز جوابی به نامه های وزیر نفت داده نشده است.
کد خبر : ۱۵۷۰۶۱
صراط: محمدرضا یوسفی پور در نشستی خبری اظهار داشت: اصولا ارتباط شرکت گاز با لوله کشی داخل منازل مسکونی مثل ارتباط شرکت برق است با سیم کشی داخل منازل و مثل ارتباط شرکت آب با لوله کشی داخل منازل است.

وی افزود: البته شرکت برق و سازمان آب در ارتباط با کیفیت برق و آب مصرفی باید جوابگو باشند و شرکت گاز نیز در این خصوص باید جوابگو باشد.

رئیس HSE شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ما در برابر کیفیت گاز مسئولیم، گفت: از سال 82 رسما و قانونا موضوع کنترل کیفی لوله کشی داخلی به سازمان نظام مهندسی ساختمان در وزارت راه و شهرسازی واگذار شد.

وی ادامه داد: علی رغم اینکه تکلیف سازمانی ما نیست، در خصوص فرهنگ سازی و تبلیغات در کل کشور، تبلیغات در صدا و سیما و گنجاندن مطالب آموزشی و فرهنگی در کتب درسی اقدام کرده ایم.

یوسفی پور از ارتباط پیامکی شرکت گاز با 666 امام جمعه در سراسر کشور خبر داد و گفت: مهمترین موضوعات روز را از طریق سامانه پیامکی به اطلاع ائمه جمعه می رسانیم تا در خطبه های نماز جمعه، موضوعات مهم را به مردم منطقه خود یادآوری و اطلاع رسانی کنند.

وی افزود: حدود 1.5 میلیارد تومان برای بیمه حوادث اطلاع رسانی کردیم و فقط در 22 روزنامه پیام اسپانسری ثابت داریم.

رئیس HSE شرکت ملی گاز ایران با اشاره به تلاش 3 ساله برای درج ملزومات فرهنگ سازی و آموزشی گاز در کتب درسی اذعان داشت: اکنون در کتب درسی در مقاطع مختلف تحصیلی محتوای آموزشی در مورد فرهنگ سازی و ایمنی مصرف گاز و همچنین لزوم صرفه جویی در مصرف آن آورده شده است.

وی ادامه داد: در حالی که سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان مسئول کنترل ایمنی لوله کشی داخل منازل مسکونی است و سازمان پزشکی قانونی مرجع رسمی آمار دهی از فوتی های ناشی از حوادث گاز است، هیچ کدام به جمع بندی و ارائه آمار حوادث به صورت تفکیکی و جامع اقدام نمی کنند اما در شرکت ملی گاز ایران با وجود اینکه جمع بندی آمار از وظایف ما نیست و طبق قانون از 10 سال پیش ما حتی اجازه ورود به منازل مسکونی را نداریم، این آمار جمع آوری می شود و آمار کامل هرسال در میانه سال آینده به صورت جامع تهیه شده و در اختیار سازمان های مربوطه همچون نظام مهندسی ساختمان و بیمه مرکزی قرار می گیرد.

یوسفی پور با بیان اینکه در ارائه آمار باید سهم مرگ ناشی از استنشاق مونوکسید کربن از دیگر موارد تفکیک شود، گفت: ‌در تحلیل و بررسی علل بروز انتشار گاز مونوکسید کربن در محیط های مسکونی در سال گذشته، سهم دودکش 75 درصد ، استفاده از وسایل پخت و پز به عنوان وسیله گرمایشی 10 درصد، عدم تهویه مناسب 7 درصد، نواقص مربوط به وسایل گازسوز 5 درصد و سایر موارد 3 درصد از مرگ و میرها را شامل می شود.

وی افزود: با امضای وزیر نفت نامه های جداگانه به ریاست جمهوری، سازمان صدا و سیما و وزارت راه و شهرسازی ارسال شده تا طبق قانون هر کدام از این سازمان ها وظایف خود را برعهده بگیرند اما تا امروز جوابی به نامه وزیر نفت داده نشده است.


منبع: تسنیم