شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۳

مذاکرات ژنو پشت درهای بسته خواهد بود

از معدود بيانيه‌هايي که در اختيار خبرنگاران قرار گرفته از مذاکرات در جوي جدي، پشت درهاي بسته و به دور از هياهو حکايت دارد.
کد خبر : ۱۴۳۸۸۴
صراط: از معدود بيانيه‌هايي که در اختيار خبرنگاران قرار گرفته از مذاکرات در جوي جدي، پشت درهاي بسته و به دور از هياهو حکايت دارد.

همچنین قرار است گفتگوهاي دوجانبه از بعد از ظهر امروز پشت درهاي بسته از سرگرفته شود.

برخلاف جلسات قبلي ، رسانه‌ها حتي حق ورود به ساختمان محل گفتگوها را هم نخواهند داشت.

گفتنی است، کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به همراه "وندی شرمن"، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا لحظاتی پیش هتل اینترکانتیننتال را ترک کردند، این در حالی است که نمایندگان کشورهای گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای دقایقی دیگر با یکدیگر دیدار می‌کنند.

از سوی دیگر هیئت آمریکایی دقایقی پیش به منظور حضور در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 وارد ژنو شد.

همچنین جدیدترین دور مذاکرات هسته‌اي ایران و گروه 1+5 امروز چهارشنبه، 29 آبان در ژنو آغاز خواهد شد، اما قبل از آغاز دور جدید مذاکرات، "محمدجواد ظریف" به همراه تیم مذاکره‌کننده ایران، در روز سه‌شنبه به رم، پایتخت ایتالیا رفت و با همتای ایتالیایی خود و برخی از مقامات این کشور دیدار کرد.

در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 تدابیر امنیتی در شهر میزبان مذاکرات به شدت در حال افزایش است به طوریکه خیابان منتهی به هتل اینترکانتیننتال (محل مذاکرات) مسدود شده و امکان تردد در آن وجود ندارد.

هیئت مذاکره‌کننده ایرانی به ریاست دکتر "محمد جواد ظریف" چهارشنبه تهران را به مقصد رم ترک کرد؛ وزیر امور خارجه کشورمان پس از ترک رم به منظور شرکت در مذاکرات ایران و 1+5 راهی ژنو سوئیس خواهد شد.

شب گذشته نیز وزير امور خارجه ايتاليا در کنفرانس خبري با همتاي ايراني خود درباره برنامه هسته‌اي ايران و مذاکرات ژنو گفت: بر اين باور هستم در برابر يک فرصت تاريخي قرار گرفته‌ايم.

از سوی "سرگئي لاوروف"، وزير امور خارجه روسيه چهارشنبه در نشست مشترک با "لوييس آلبرتو فيگردو"، همتاي برزيلي خود اعلام کرد روسیه اميدوار است مذاکرات هسته‌اي ايران در ژنو موفقيت آميز باشد.

به دنبال‌ دور جدید مذاکرات ، "بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم غاصب صهیونیستی قرار است امروز با "ولادیمیر پوتین"، رئیس‌جمهور این کشور دیدار کند، این درحالی است که دیروز، رئیس‌جمهور روسیه گفته بود یک "شانس واقعی" وجود دارد تا مسئله اتمی ایران در این مذاکرات حل و فصل شود.

"سید عباس عراقچی"، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای کشورمان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، پیرامون چگونگی مذاکرات آتی با گروه 1+5 اظهار داشت: ‌‌مذاکرات به روال معمول خود با "حضور محمدجواد ظریف" و "کاترین اشتون" آغاز می‌شود و این که وزرای امور خارجه در این دور نیز حضور یابند به خودشان بستگی دارد و تاکنون برنامه‌ای در این خصوص اعلام نشده البته ممکن است وزرا بنابر تصمیم خودشان در نشست حضور یابند.

وی در پاسخ به این پرسش که احتمال دارد مذاکرات به روز جمعه کشیده شود، خاطرنشان کرد: اگر پیشرفت‌ها در مذاکرات به خوبی جلو رود، مذاکرات تا جمعه تمدید می‌شود، البته هفته آینده نشست وزیران خارجه اکو در تهران برگزار می‌شود و جلسات کارشناسان ارشد اکو از روز یکشنبه در تهران آغاز می‌شود؛ بنابراین هیات دیپلماتیک ایران برای انجام امور این نشست باید زودتر به تهران برگردد.

مذاکره کننده ارشد تیم هسته‌ای ایران درباره سفر جان کری در روز جمعه هفته جاری به سرزمین‌های اشغالی تصریح کرد: هر دو طرف متحدان و دوستانی دارند که با آن‌ها مشورت و تبادل نظر خواهند کرد و آن‌ها را در جریان کارها قرار خواهند داد، رژیم صهیونیستی و آمریکا دو متحد نزدیک هستند و طبیعی است که بین آن‌ها مشورت‌هایی وجود داشته باشد؛ همان‌طور که ما نیز با دوستان‌مان مشورت و رایزنی‌های مستمر داریم؛ این گفتگوها امر چندان عجیبی نیست.
 
به گفته، نیویورک تایمز، زبیگنو برژینسکی و برنت اسکوکرافت، مشاوران سابق رؤسای جمهور آمریکا، در نامه‌ای خطاب به رهبران سنا و مجلس نمایندگان آمریکا از تلاش‌های باراک اوباما برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران حمایت کردند.
 
نیویورک تایمز در بخشی از گزارش خود به بخش‌هایی از این نامه اشاره کرده و به نقل از این دو مشاور سابق کاخ سفید می‌نویسد: ما از تصمیم باراک اوباما برای دستیابی به مرحله اول تفاهم با ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور حمایت می‌کنیم، اگر آمریکا نتواند از این فرصت تاریخی استفاده کند، ما با خطر شکست در دستیابی به هدف عدم اشاعه هسته‌ای و از دست دادن حمایت متحدین و دوستان و نیز افزایش احتمال یک جنگ مواجه می‌شویم.
 
جروزالم‌پست نوشت؛ مقامات ارشد صهیونیستی پذیرفته‌اند که اسرائیل در متوقف کردن روند توافق ایران و گروه 1+5 ناموفق بوده است.
 
همچنین این مقامات از تیره شدن روابط اسرائیل و آمریکا بر سر موضوع فعالیت‌های هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده‌اند.
 
مقامات ارشد اسرائیل که نام آن‌ها فاش نشده است، ادعا کرده‌اند در صورت توافق ایران و قدرت‌های جهانی میلیاردها دلار از دارایی‌های ایران آزاد خواهد شد.
 
یک خبرنگار اسرائیلی در صفحه توئیتر خود با انتشار عکسی مدعی شد، در آستانه دور جدید مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دقایقی قبل در تل‌آویو دیدار کردند.

"محمد جواد ظریف"، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز ساعت 14:30 به وقت ژنو بر سر میز ناهار به رایزنی می‌پردازند.

پس از این رایزنی، مذاکرات ایران و شش کشور موسوم به 1+5 آغاز خواهد شد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیام ویدیویی خود را که به 5 زبان زنده دنیا (فارسی، انگلیسی، ترکی، فرانسه، عربی) ترجمه شده، در سایت یوتيوب منتشر کرد.

ظریف در این پیام ویدیویی سعی کرده‌ مواضع کشورمان را در رابطه با حقوق هسته‌ای ایران به زبان ساده و قابل فهم برای جهانیان تشریح کنند.

درحالی‌که جان کری در مذاکرات قبلی ژنو در اوایل نوامبر شخصاً در مذاکرات شرکت کرد، شب گذشته "جن پساکی" سخنگوی او اعلام کرد که جان کری ،تنها در صورتی که ضروری باشد، در مذاکرات چهارشنبه شرکت خواهد کرد.

اعضای گروه 1+5 پیش از مذاکرات "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان و "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، جلسه خواهند داشت.

در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 در ژنو ،کارل بیلت (carl bildt) وزیر خارجه سوئد گفت: اینکه مذاکره‌کنندگان در ژنو در کنار یکدیگر بنشینند کافی نیست،آنها موظف به انعقاد قرارداد موقت در رابطه با موضوع هسته ای ایران هستند.

"مايكل مان" سخنگوی کاترین اشتون در پیامی در صفحه توئیتر خود اعلام کرد فردا بعد از ظهر وزیر امور خارجه کشورمان با "كاترين اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار می‌کند.

ظریف در سفر به ايتاليا در مصاحبه با شبکه رای نیوز ایتالیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در این دور از مذاکرات با تاکید بر حقوق هسته‌ای خود، بر مبنای احترام متقابل، بدنبال رسیدن به توافقی همه جانبه با طرف غربی است.
 
ظریف در پاسخ به سوالی در رابطه با اجازه یافتن بازرسان آژانس برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران، اظهار داشت: هر زمانی که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بخواهند می‌توانند از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کنند و ایران هیچ‌چیز برای پنهان‌کاری ندارد.

وی ادامه داد: غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم بخشی از نیازهای هسته‌ای ایران است.

ظریف در پایان تصریح کرد: امیدوارم که همتایان من در طرف غربی، دید روشن به مذاکرات پیش‌رو داشته باشند.

وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در گفتگوهای هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گروه 3+3 در ژنو به سر می‌برد طی توقفی کوتاه در رم با "آمابونینو" وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار و گفتگو کرد .

ظریف در این دیدار با مرور بر روابط جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
 
وزير خارجه ايتاليا درباره گفتگوهاي هسته‌اي ژنو اظهار داشته است: گفتگوهاي هسته‌اي به لغو تحريم‌ها منجر خواهد شد؛ البته بايد تاکيد کنم لازم است محتاط باشيم اما در عين حال واقعا اميدوارم اين دور جديد فرصتي از دست رفته نباشد؛ البته هميشه حرفهاي محتاطانه کاري عقلاني است.
 
"اما بونينو" وزير خارجه ايتاليا درباره گفتگوهاي ژنو 2 گفت: به نظر من ايران بايد بخشي از راه حل سوريه باشد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه گفت ایران در نشست این هفته در ژنو با قدرت‌های جهان می‌تواند به پیشرفتی جدی در مذاکرات درباره حل مسئله هسته‌ای تهران دست یابد.
 
بنیامین نتانیاهو در آستانه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 قرار است فردا چهارشنبه به روسیه سفر کند و با ولادیمیر پوتین،رئیس جمهور این کشور دیدار کند.
 
"محمدجواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان، پیش از عزیمت به ژنو برای شرکت در دور جدید مذاکرات میان ایران و 1+5 در جمع خبرنگاران در فرودگاه رم گفت: سفر به ایتالیا در راستای پیگیری بحث‌های مطرح شده در جریان دیدار میان دکتر روحانی و نخست وزیر ایتالیا در خصوص مسائل منطقه، موضوعات دوجانبه، بحران سوریه و افغانستان انجام شد.
 
ظریف ادامه داد: در آینده قرار است، نخست وزیر ایتالیا و وزیر خارجه ایتاليا به تهران سفر کنند.
 
هیئت مذاکره‌کننده ایران ساعت 10:55 دقيقه به وقت تهران به منظور شرکت در مذاکرات و گفتگو با نمایندگان 1+5 وارد فرودگاه ژنو شد.
 
دور قبلی مذاکرات به مدت 3 روز (16،17،18 آبان ماه) در حالی برگزار شد که به لحاظ حساسیت و سطح مذاکره‌کنندگان در نوع خود بدیع و بی‌سابقه بود، گرچه با خوش‌بینی طرفین و تلاش‌های بسیار "فرزندان انقلاب" جهت حفظ حقوق حقه مردم ایران همراه بود، اما با کارشکنی‌های برخی از طرف‌های اروپایی بویژه فرانسه و فشارهای رژیم صهیونیستی به توافق نهایی و مطلوب نرسید.