صراط: پرویز کردوانی عصر امروز در جلسه هماندیشی مدیریت بحران آب استان اصفهان که در پژوهشگاه شاخصپژوه برگزار شد، اظهار کرد: تولید آب به وسیله آب شیرینکنها به دلیل کمبود سدیم و برخی از مواد سنگین برای سلامتی انسانها و دیگر موجودات زنده خطرناک است.
وی ادامه داد: برگزاری اینچنین جلسات زمانی که شهرداریها بیشترین مصرف آب را دارند و با کاشت درخت توت و نحوه غلط آبیاری و جدولبندی، مفید واقع نمیشود.
این چهره ماندگار کشور با بیان اینکه هر منطقهای باید با توجه به ظرفیت آب موجود خود برنامهریزی و مصرف کند، تصریح کرد: زمانی که وزارت نیرو منبع آبی برای تزریق ندارد، چگونه میتوان از آن مطالبه آب کرد.
وی افزود: توسعه اقتصادی و شهری نیاز به مصرف آب دارد؛ در صورتی که میزان آب ثابت، اما مصارف آن افزایش یافته و به این ترتیب نخست با کمی آب و پس از آن با کمبود و بحرانهای آن مواجه هستیم.
کردوانی با بیان اینکه آب هر منطقه با میزان بارش برابر است، تاکید کرد: میزان بارش هم به دو عامل عرض جغرافیایی و میزان فشار هوا در ارتفاعات بستگی دارد که این آب ناشی از بارش، مقداری در آب سطحی مقداری تبخیر و مقداری هم آب چشمه و دریاچه میشود.
وی اضافه کرد: محیط زیست یعنی قسمتی از آب و خاک و هوا است که زیستگاه موجودات زنده است اما طرفداران محیط زیست گاهی با برخی از نظرات خود مشکلاتی را در این زمینه به وجود میآورند.
پدر علم کویرشناسی ایران با اشاره به اینکه توسعه جمعیت و افزایش سطح فرهنگ منجر به افزایش مصرف آب میشود، اظهار کرد: جامعهای که آب بیشتری مصرف میکند، آب بیشتری را هم آلوده میکند.
وی متذکر شد: در زمان بحران آب به ناچار به سراغ آبهای غیرمتعارف و استفاده از فاضلابها میرویم.
کردوانی پس از تأمین آب تهیه تأمین غذا را عنوان و تأکید کرد: برای تأمین آب از روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد؛ مانند جمعآوری آب باران از طریق ضد نفوذ کردن زمین، شیرین کردن آب، استفاده از رطوبت هوا و تبدیل آن به آب، آبهای مجازی و آب تجاری است.
وی افزود: یکی دیگر از روشهای تامین آب در مناطق کمآب انتقال آب است اما برای هر استانی که آب را انتقال دهد این یک امر نابودکننده است.
این چهره برتر کشور در پایان به استفاده درست از آب و آگاه کردن مردم از کمبود آب تأکید کرد.