شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۳

بازيگران بعدي سناريوي قرآن سوزي

کد خبر : ۱۰۱۰۳
عضو هيئت علمي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران گفت: در ادامه روند اسلام ستيزي، عربستان و اردن عليه ايران وارد ماجرا مي شوند و با پروپاگانداي تبليغاتي در پي القاي اين مطلب بر مي‌آيند كه ايران عامل غيرمستقيم آتش زدن قرآن است چرا كه با اقدامات خود غرب را تحريك مي كند.



به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو»، دكتر ابراهيم فياض قرآن سوزي اخير را برخاسته از استراتژي غرب براي تحريك جمهوري اسلامي دانست.

وي كه روز گذشته براي شركت در افتتاحيه همايش نقطه عطف در دانشگاه تهران حضور پيدا كرده بود، در حاشيه اين همايش و در گفتگو با خبرنگار گروه انديشه «شبكه خبر دانشجو» اظهار داشت: قرآن سوزي اخير بخشي از طرح كلان غرب است كه در راستاي كاهش نقش ايران در خاورميانه صورت گرفته است.

عضو هيئت علمي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران در تشريح بيشتر اهداف پشت پرده اين عمل آن را برنامه اي از قبل طراحي شده دانست كه براي فشار و تحريك جمهوري اسلامي تدارك ديده شده است.

وي در توضيح بيشتر اين طرح افزود: يقين بدانيد كه در ادامه اين روند عربستان سعودي و اردن كه حلقه هاي بعدي محسوب مي شوند عليه ايران وارد ماجرا خواهند شد. آنها با جنگ رواني و پروپاگانداي تبليغاتي در پي القاي اين مطلب برخواهند آمد كه اقدامات ماجراجويانه ايران است كه هزينه جهان اسلام را اين چنين افزايش داده است. ادعا خواهند كرد كه ايران است كه بطور غيرمستقيم باعث شد كار به آتش زدن قرآن برسد چرا كه با اقدامات خود غرب را تحريك مي كند. در مقام واكنش بايد هوشيارانه و منطبق بر پيام اخير مقام معظم رهبري عمل كنيم.

فياض هدف ديگر اين اقدام را انحراف افكار عمومي از مسئله اسراييل و فلسطين عنوان كرد و افزود: البته اين مسئله با واكنش رهبر انقلاب در خطبه هاي نماز عيد فطر مواجه شد كه مجددا فلسطين را مسئله اول جهان اسلام دانستند.

وي در ادامه اظهارات خود عنوان داشت: غرب از مدتها قبل درصدد كاهش نقش ايران در خاورميانه و جايگزيني تركيه است. براي اين منظور تركيه ابتدا بايد هويت اروپايي پيدا كند. بنابراين از يك طرف در تركيه رفراندوم قانون اساسي برگزار مي شود و اصلاحات قانون اساسي به نفع اسلامگراها راي مي آورد بدون آنكه با مخالفت جديلاييك هاي اين كشور و كشورهاي اروپايي ها شود. از طرف ديگر تركيه با همين اسلامگرايي خود در حال سهم گيري از اروپاست. مدتي است زمزمه هايي مبني بر پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا از بعضي مقامات اروپايي شنيده مي شود. چندي قبل يكي از معاونين وزارت خارجه اتريش اظهار كرده بود ما با پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا به دنبال همسايگي با ايران هستيم.

استاد مردم شناسي دانشگاه تهران در تبيين اوضاع آينده خاورميانه اظهار داشت: اگر روند كنوني به همين شكل ادامه پيدا كند، به تدريج جايگاه تركيه در خاورميانه تثبيت شده و ايران بايد جايش را به تركيه بدهد. از طرفي فلسطين آينده هم متعلق به تركيه خواهد بود اما تركيه اي كه به اتحاديه اروپا پيوسته است.

برخي پزشكي خوانده ها و مهندسي خوانده ها تمسخرم كردند

فياض كه هم چنين به عنوان اولين سخنران همايش نقطه عطف در سالن شهيد دهشوري دانشكده علوم دانشگاه تهران حضور پيدا كرده بود در افتتاحيه اين همايش به ايراد نقطه نظرات خود در اين حوزه پرداخت و وضعيت علوم انساني را در ايران بسيار اسفبار توصيف كرد.

وي مبناي اصلي علوم انساني را دين دانست و اظهار داشت: علوم انساني جديد از بعد از رنسانس با تفسير يهودي از مسيحيت آغاز شد. حتي تفكر يوناني را با يهوديت تفسير كردند. ماركس و هگل تفسيري يهودي از اقتصاد و فلسفه هستند. ما كشوري به شدت جاهل هستيم و جهالت مان هم ناشي از بي ديني است.

اين دانش آموخته حوزه و دانشگاه، علوم انساني آينده را برآمده از مسيحيت و بوداييسم دانست كه در حال حاضر در حال تركيب با يكديگر هستند. فياض در توضيح اينكه چرا غرب در بازگشت به وجه آسيايي خود بوداييسم را برگزيده است آن را ناشي از اين امر دانست كه بوداييسم، عرفاني اومانيستي است كه خدا در آن گم است.

مدير گروه انسان شناسي دانشگاه تهران مقام علوم انساني را سياستگذاري كلان جامعه دانست و افزود: متاسفانه اين مقام در كشور ما در دست فني ها و پزشكي هاست درست برخلاف غرب. مدتي قبل يكي از آقايان هيئت رييسه مجلس به من گفت: خب اين حرفهايت يعني چه؟! در جوابش گفتم هيچ! فقط شما سر جايتان باشيد و ما هم سر جايمان! يكي از همكلاسي هاي سابق من اكنون در آلمان جزو شوراي سياستگذاري ناتو است. فقط هفت ماه او را فرستاده بودند افغانستان كه سيستم قضايي اين كشور را راه اندازي كند! بنده وقتي در ديدار اساتيد با مقام معظم رهبري در ماه رمضان آن سخنان را گفتم با تمسخر برخي از همين مسئولان پزشكي خوانده و مهندسي خوانده مواجه شدم. همين الان اكثر اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي را مهندسين و پزشكان و دامپزشكان تشكيل مي دهند. احتمالا دانشگاهيان و اساتيد جامعه هم دام هستند!

وي در ادامه سخنانش عنوان كرد: وضعيت امروز تهران ناشي از همين مديريت فني ها و پزشكي ها و فقدان علوم انساني است! واقعا اين شهر است؟! اين همان عاقبت شوروي است كه از نظر سخت افزاري پيش رفته بود ولي فقر نرم افزاري داشت! چه كسي تصور مي كرد امروز با وضعيتي روبرو شويم كه فاحشه ها در خيابان اين چنين ظاهر شوند؟! اگر اين روند به همين شكل ادامه پيدا كند در آينده همجنسگراها در خيابان رژه مي روند!

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در ادامه اظهارات خود افزود: تمام مشكلات فني و پزشكي ها هم ناشي از علوم انساني آنهاست. اقتصاد پزشكي در اين مملكت يك اقتصاد ورشكسته است. بودجه هاي كلاني در رشته هاي پزشكي و فني هزينه مي شود ولي به اندازه هزينه اي كه مي شود خروجي نداريم.

انتقاد شديد از صدا وسيما

فياض در بخش ديگري از سخنان خود در نقد صدا و سيما عنوان داشت: صدا و سيماي ما واقعا عقب مانده است. همان موقع هم به آقاي ضرغامي گفتم اين سازمان پر از ماركسيست زده و تصوف زده است. هنگام افطار در همين سريال جراحت يك مشت نكبت را با پول شهرداري تهران به خورد مردم دادند؛ يا سريال ملكوت، واقعا اين ملكوت بود به معناي واقعي كلمه؟! بنده خبر دارم كه در اين سازمان هر چيزي قيمتي دارد! هر كس بخواهد در اين سازمان كار كند كنار گذاشته مي شود؟! نادر طالب زده مدتي مسئول خريد فيلم‌هاي خارجي بود كه عاقبت كنارش گذاشتند! الان خريد فليمهاي خارجي را بر چه مبنايي صورت مي گيرد؟!

وي در تبيين مناسبات دين و رسانه اظهار داشت: اگر دين وارد رسانه شود پوك و تهي مي شود مگر اينكه بدانيم چگونه آن را وارد رسانه كنيم. ما اگر بتوانيم به مدد تكنولوژي رسانه اي و ارتباطي، خدا را به عنوان حقيقت در واقعيات جاري روزمره وارد كنيم موفق خواهيم بود.

فياض در بخش ديگري از سخنان خود به بررسي روند توليد علوم در غرب پرداخت و سير تجربه گرايي را در غرب را ناشي از رويكرد اومانيستي دانست كه در آن جسم و هيكل انسان محوريت پيدا مي كند.

گفتني است همايش سه روزه نقطه عطف با هدف ساماندهي متقاضيان تغيير رشته اي كه در مقطع تحصيلات تكميلي قصد ورود به رشته هاي علوم انساني را دارند با حضور اساتيد برجسته اي نظير فياض، كچويان، رهدار، پارسانيا، نبوي و ديگر اساتيد اين حوزه از سه شنبه 23 تا پنج شنبه 25 شهريور در دانشكده علوم دانشگاه تهران در حال برگزاري است
نظرات بینندگان
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۲۵ - ۲۵ شهريور ۱۳۸۹
۰
۰
موضوع 11 سپتامبر چه ربطي به ايران دارد كه كشورهاي خاورميانه ايران را مقصر مي دانند؟!