جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۵
بالاخره پراید کیلویی چند!؟

وقتی احمدی نژاددستورخودش رافراموش کرد

پراید کیلویی چند؟ این سوالی بود که رئیس جمهور در گفتگوی ویژه خبری از مردم کرد، در حالی که مردم مدت هاست این سوال را از رئیس جمهور دارند و هیچ پاسخی از سوی دولت دریافت نکرده اند. اگر دولت متولی شرکت های خودروسازی است پس ارائه چنین سوالی از سوی احمدی نژاد، آن هم در مقابل چشمان میلیون ها بیننده تلویزیونی چه دلیلی می تواند داشته باشد؟
کد خبر : ۹۹۳۸۰
به گزارش صراط،گویا ماجرای بالا و ‍پایین شدن قیمت خودرو تمامی ندارد و همچنان درگیری ها بر سر پایین آوردن قیمت خودرو ادامه دارد.  
 
نمایندگان مجلس از یک سو به دنبال پایین آوردن قیمت خودرو هستند و دائما بحث تعرفه و احتمال پایین آوردن تعرفه خودروهای وارداتی را به خودروسازان داخلی گوشزد می کنند. اما در مقابل خودروسازان نیز که گویا به این نتیجه رسیدند که این تهدیدها عملی نمی شود، پای حرف خود ایستاده اند و به هیچ عنوان راضی به کاهش قیمت خودرو نیستند.
 
همین چند روز پیش بود که غلامرضا اسدالهی از مقاومت خودروسازان در قبال پایین آمدن قیمت خودرو و کاهش تعرفه ها خبر داد و گفت: دو سال قبل که ما میخواستیم تعرفه خودرو را پایین بیاوریم، خودروسازان با این موضوع مخالفت کردند. ما به خودروسازان هم فرصت دادیم و هم امکانات در اختیار آنها گذاشتیم تا بتوانند خودشان را به سطح خودروسازهای دنیا برسانند. اگر ما افزایش تعرفه را اعمال کردیم برای این بود که به خودروسازان داخلی کمک کرده باشیم. مردم که در آن شرایط به خودروسازان کمک کردند، حالا نوبت به خودروسازان است که در این شرایط به وجود آمده به مردم کمک کنند، نه اینکه بیایند قیمت ها را یکباره بالا ببرند و یک شبه صددرصد افزایش قیمت در خودروها به وجود آید. این درست است که قیمت خیلی از مواد اولیه و قطعات بالارفته، اما به این میزانی که قیمت خودروها بالا رفته نبوده است.
 
وی همچنین افزود: الان شاید قیمت تمام شده یک پراید برای خودروسازان از 4 یا 5 میلیون به حدود هفت میلیون تومان رسیده باشد اما یقینا قیمت تمام شده حدود 20 میلیون تومان نیست. اگر قرار است که قیمت واقعی خودرو به دست آید و مردم آن را بپردازند، باید تعرفه خودروها را پایین تر بیاوریم. وقتی خودروهای خارجی وارد شود، آن زمان است که قیمت تثبیت شده از سوی خودروسازان دیدنی خواهد بود.   
 
در مقابل اما با توجه به اينكه اكثركارشناسان علت افزايش قيمت خودرو را كاهش عرضه وتوليد مي‌دانند، موید حسینی صدر عضو هيات رئيسه كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي از بی توجهی مجلس و نمایندگان به آشفته بازار خودرو انتقاد کرد و گفت: مجلس و نمایندگان در زمینه کنترل قیمت خودرو به شدت کوتاهی کرده اند و بنده به نوبه خودم به شدت از این موضوع ناراحت هستم. اما در مجلس به دنبال این هستیم که مجوز واردات بدون تعرفه خودروهای کارکرده بالای 3 سال به کشور را صادر کنیم چراکه با صدور این مجوز شاهد کاهش 50 درصدی قیمت خودروهای داخلی خواهیم شد.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: در هیچ کشوری سابقه نداشته که قیمت خودرو به یکباره 2 برابر و در برخی خودروها تا 3 برابر افزایش داشته باشد. این اعداد غیر منتظره است و باعث تشکیل تورم و افزایش آن می شود.   
 
این نظرات در حالی مطرح شد که اکثر کارشناسان اقتصادی از اظهارات رئیس جمهور در گفتگوی ویژه خبری هفته گذشته متعجب شدند. احمدی نژاد در پاسخ به سؤالی در مورد افزایش قیمت خودرو طی ماه‌های اخیر، اظهار داشت: خودروسازان نباید از فضا درست استفاده نکنند؛ خودروسازان باید تولیدشان را بالا ببرند چرا که در حال حاضر همه چیز وجود دارد و خودروسازان ما هم خیلی پولدارند؛ من شنیدم که خودروها را پیش‌فروش کردند و بعد زیر این موضوع زدند و خودروها را با قیمت بالاتری می‌فروشند که این خیلی بد است. خیلی بد است که ما به این موضوع وارد شویم و بخواهیم با کسی برخورد کنیم؛ خود، خودروسازان باید خوش‌قول باشند؛ در حال حاضر نوعی انحصار در موضوع خودرو بوجود آمده است و من دارم به این نتیجه می‌رسم که کنترل واردات خودرو را از وزارت صنایع بگیریم، چرا که این وزارتخانه مانع‌تراشی می‌کند. کارخانه‌های داخلی هم مقداری اجحاف می‌کنند.
 
رئیس جمهور در ادامه اظهاراتش در این گفتگوی ویژه عنوان کرد: ممکن است خودروسازان یک خودروی پراید را 20 یا 18 میلیون بفروشند و باز هم بگویند ضرر می‌کنم؛ چطور ضرر می‌کنید، مگر پراید چقدر ارزبری دارد؛ پراید حدود 8 میلیون تومان بود؛‌مگر چقدر گران شده است، این خیلی بد است و من امیدوارم خودشان قیمت‌ها را اصلاح کنند. چرا که خوب نیست ما به این موضوع ورود پیدا کنیم. مگر خودروسازان چقدر هزینه دارند و خودروها چقدر می‌ارزند؛ بالاخره خودرو یک قیمتی دارد؛ اگر هم بخواهیم کیلویی بخریم، بگویم کیلویی چند است.
 
پراید کیلویی چند؟ این سوالی بود که رئیس جمهور در این گفتگوی ویژه خبری از مردم کرد، در حالی که مردم مدت هاست این سوال را از رئیس جمهور دارند و هیچ پاسخی از سوی دولت دریافت نکرده اند. اگر دولت متولی شرکت های خودروسازی است پس ارائه چنین سوالی از سوی احمدی نژاد، آن هم در مقابل چشمان میلیون ها بیننده تلویزیونی چه دلیلی می تواند داشته باشد؟ 

البته این اظهارات احمدی نژاد در شرایطی از رسانه ملی به گوش مردم رسید که یک ماه و نیم پیش، شخص رئیس جمهور به خودروسازان دستور داد تا خودروهای داخلی بر مبنای ارز مبادله ای قیمت گزاری شود.

اواخر دی ماه بود که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگویی از دستور رئیس جمهور برای مبنا قرار گرفتن ارز مبادله‌ای در قیمت‌گذاری خودرو خبر داد و گفت: درصد تغییرات قیمتی برای خودروهای مختلف متفاوت خواهد بود و قیمت‌های جدید براساس نظر سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان انجام خواهد شد.

همین موافقت رئیس‌جمهور با قیمت‌گذاری خودرو بر اساس ارز مبادله‌ای و تدوین دستورالعمل این نوع قیمت‌گذاری، چند روز بعد موجب افزایش ۵۰۰هزار تا  ۸میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی در بازار طی ۴ روز اخیر شد. به همین دلیل است که اظهارات احمدی نژاد در گفتگوی ویژه خبری موجبات تعجب اقتصاددانان را فراهم کرد چراکه آنها این سوال را مطرح می کردند که این گرانی خودرو با دستور شخص رئیس جمهور صورت گرفت، پس چگونه است که وی در گفتگوی ویژه خبری از گرانی خودرو اظهار نارضایتی می کند؟
 
سرانجام دبیرانجمن خودروسازان در گفتگویی آب پاکی را روی دست مردم ریخت و با تاکید بر اینکه ارایه آنالیز و اطلاعات قیمتی به شورای رقابت به منزله کاهش قیمت خودرو نیست، گفت: هم اکنون خودروسازان با قیمت‌های فعلی نیز در حاشیه ضرر قرار دارند و بنابراین، نباید منتظر کاهش قیمت رسمی خودرو بود.
 
با توجه به وضعیت به وجود آمده به نظر می رسد که ماجرای قیمت خودرو نیز مانند بالارفتن قیمت ارز، حرکت معیوب خود را ادامه خواهد داد و فقط مردم هستند که در قبال این قیمت های گزاف، توانایی خرید خودرو را از دست می دهند.
 
منبع: فردا