شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۰

مشکل‌سیاستمداران‌،ازمنظر رئیس مجلس

رئیس مجلس با اشاره به محسنات رهبر معظم انقلاب حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای گفت: از خصوصیات ایشان بعنوان یکی از پربرکت‌ترین امور برای ملت‌ این است که ايشان فردی فرهیخته، دانشمند و اهل مطالعه هستند.
کد خبر : ۹۸۷۸۹
به گزارش صراط، نمایشگاه اهدا کتاب به مدارس تهران با عنوان یاد یار مهربان در کتابخانه پارک‌ موزه دفاع مقدس با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، شهردار تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئيس شورای شهر تهران برگزار شد.

بر اساس اين گزارش، علی لاریجانی در این مراسم با اشاره به دستاوردهای چندساله اخیر شهرداری گفت: در سال‌های اخیر شهردار محترم تهران آقای قالیباف با همکاری شورای شهر تهران کارهای بزرگ و ارزنده‌ای انجام دادند که از این موارد می‌توان به باغ موزه دفاع مقدس اشاره کرد،این نمونه بی‌نظیر و ارزشمند لایق مجاهدت‌های ملت بود که به دلیل پیشینه مجاهدت دکتر قالیباف انگیزه احداث این باغ موزه در ایشان ایجاد شد.   
 
وی افزود: از دکتر چمران و آقای خوراکیان برای رفع این نقیصه (اشاره به نمایشگاه دائمی کتاب) سپاسگزاری می‌کنم،قطعا پشت این تفکر این نکته نهفته است که در دوران امروز در راستای توسعه راهی جز محور قرار دادن دانایی نیست؛ایران از نظر منابع و ژئوپلیتیک در رتبه ممتازی قرار دارد اما مسئله‌اي که می‌تواند رتبه ایران را حائز اهمیت قرار دهد این است که از منابع موجود در کشور در راستای تقویت نیروی انسانی استفاده کرد.   
 
لاریجانی تصریح کرد:‌ برای برخورداری از توسعه دانایی محور باید نیروی انسانی متناسب با جهش‌های پیشرفت را تقویت کنیم و محورهای این مسئله در توجه به چند نکته است،باید از نظر تخصص،برجستگی داشته باشیم و مسئولین نظام در جهت تکنولوژی و پیشبرد علوم پیشرفته گام بردارند و کیفیت آموزش سامان پیدا کند که یکی از موارد حائز اهمیت در این راستا تقویت کتاب‌خوانی است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: گرچه امروز دسترسی به اطلاعات از طریق منابع رسانه‌ای مختلف سهل و آسان است اما هیچ چیز نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد زیرا مولفین با دقت می‌نویسند و این باعث می‌شود که دسترنج یک عمر مولف را در کتاب مشاهده کنیم.
 
وی همچنین ادامه داد: افرادی که می‌خواهند در زمینه پیشرفت دانایی‌محور گام بردارند باید از نشاط فکری برخوردار باشند که دارا بودن این امر لازمه‌ای است برای ترقی افراد که می‌تواند در راستای معارف معنوی انسان‌ها تجلی پیدا کند.   
 
لاریجانی با بیان این مطلب که ذهن ورزیده در راستای برنامه‌ریزی چابک است بیان کرد: یکی از مشکلات سیاستمداران این است که کتاب‌خوان نیستند.
 
رئیس مجلس با اشاره به محسنات رهبر معظم انقلاب حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای اظهار داشت: از خصوصیات ایشان بعنوان یکی از پربرکت‌ترین امور برای ملت‌ این است که فردی فرهیخته، دانشمند و اهل مطالعه هستند.
 
وی ادامه داد: تربیت نیروی انسانی برای سطوح مختلف به عنوان افرادی که دارای آمادگی باشند با کتاب‌خوانی میسر است البته کتاب‌ها باید تنوع داشته باشد و هر کدام حد مطالعه خود را دارد.
 
لاریجانی در ادامه با اشاره به سخنان استاد مطهری که فرمودند انسان‌ها دارای خصوصیات جوهری هستند و نقش آدمی در بالفعل کردن استعدادهای بالقوه موثر است اظهار داشت: اگر در سنین کودکی و یا نوجوانی به تقویت این استعدادها بپردازیم،نیروهای بالقوه،بالفعل می‌شوند و این مسئله بستگی به چگونه پرداختن به این شاخصه‌ها دارد،باید کتاب‌های مختلفی در رشته‌های مختلف در دسترس قرار گیرد و افراد به کتاب‌خوانی تشویق شوند.   
 
رئیس مجلس همچنین با بیان این مطلب که انسان‌ها با دو بال می‌توانند پرواز کنند،‌اظهار داشت: هر کدام از این دو را می‌توان به صورت جداگانه در امور ایمانی و تخصص عقلانی جستجو کرد که شهید مطهری در این باره می‌گوید: انسان‌ها اگر با دو بال حرکت کنند پرواز آراسته‌ای دارند،حتی در دوره‌های مختلف ما شاهد این مسئله‌ بوده‌ایم که دانشمندانی که دارای تخصص بودند از نظر عقلانی نزول داشته‌اند دچار گمراهی شدند.   
 
وی همچنین ذهن انسان را به عنوان یک ظرف تشبیه کرد که بزرگی در باب تخصص‌های مختلف و مسائل ذهنی هر چه با آراستگی معنوی همراه باشد این ظرف بهتر شکل می‌گیرد.   
 
لاریجانی با اشاره به این مطلب که جامعه‌ای که می‌خواهد الگو و پیشرفت اسلامی داشته باشد، باید مولفه‌های آنرا در دوره های آموزشی شکل بدهد گفت: برای محور قرار دادن این یادگیری کتاب و کتاب‌خوانی می‌تواند یک محور کانونی شود.
 
رئیس مجلس در پایان با تشکر از شهرداری و وزارت ارشاد و همه دست‌اندرکاران که در برگزاری این نمایش‌ها اهتمام ورزیدند به این مسئله اشاره کرد که در شرایط فعلی با وجود مشکلات اقتصادی ناشرین و مولفان دچار مشکل هستند و این نوید را داد که در بودجه سال آینده برای این قشر از جامعه فرهنگی امکاناتی در نظر گرفته شود که متناسب با شرایط پیش روند.