جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۸
اخبار ویژه روزنامه‌های یکشنبه

اصراردولت به تعيين حقوق ومزاياي يک مسئول

ها آرتص: اسرائيل و غرب در سوريه از ايران شكست خوردند،برق از سر اقتصاد انگليس پريد اما تازه اول بحران است ،ضرر 500 میلیارد دلاری آمریکا از تحریم ایران ،آقاي مذاكره‌كننده به خاطر يه تكه نان مذاكره نكن ،بايد قوه قضائيه يك احضاريه به رئيس‌جمهور مي‌فرستاد،شروط عراق براي واردات محصولات غذايي از ايران،اعلام برنامه‌های امنیتی برای انتخابات؛ سال بعد،کشف 21 تندر احتکارشده در یک باغ،،چرا صادرات پسته ممنوع شد؟ ،اهانت به وزير ارشاد صدای دبير جشنواره فيلم فجر را در آورد؛از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.
کد خبر : ۹۷۷۹۷

به گزارش صراط،اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید. 

*کیهان:

نتانياهو دوباره بز آورد!

ناكامي نتانياهو در تشكيل دولت ائتلافي جديد، احتمال تكرار انتخابات پارلماني در رژيم صهيونيستي را جدي تر كرد.
نتانياهو چندماه پيش به خاطر آشفتگي هاي موجود در دولت ائتلافي خود خواستار انتخابات زودرس شد، با اين تصور كه كرسي هاي بيشتري را در كنست (پارلمان رژيم صهيونيستي) كسب كند اما 11كرسي از مجموع كرسي هاي ائتلاف متبوع وي در اين انتخابات كاهش يافت. اكنون با توجه به اينكه او نتوانسته پس از يك ماه تقلا دولت جديد را تشكيل دهد رسانه ها از احتمال تجديد انتخابات خبر مي دهند اما نكته جالب تر اين است كه براساس نظرسنجي ها در اين صورت، تعداد كرسي هاي ائتلاف نتانياهو باز هم كمتر خواهد شد!

راديو اسرائيل در اين زمينه گزارش داد: تلاش هاي نتانياهو براي تشكيل دولت ائتلافي به نتيجه نرسيده است. نمايندگان وي براي چندمين بار با نمايندگان حزب «هبيت هيهودي» (كانون يهودي) ديدار كردند «هبيت هيهودي» كه 12 كرسي پارلماني را به دست آورده خواهان آن است كه وظايف شهروندي در كشور بين همه آحاد ملت به طور يكسان تقسيم شود و از جمله جوانان يهودي نيز همانند ديگران در ارتش خدمت كنند و همچنين اختيار هرگونه تصميم گيري از تسيپي ليوني در گفت وگوي صلح با فلسطيني ها گرفته شود چرا كه وي با تشكيل دولت فلسطين در مرزهاي سال 1967 به پايتختي شرق اورشليم موافق است و حاضر است از برخي آبادي هاي اسرائيلي نشين در كرانه باختري رود اردن به سود فلسطيني ها صرفنظر كند.

راديو اسرائيل مي افزايد با توجه به اين كه نتانياهو تاكنون تنها توانسته در زمينه تشكيل دولت ائتلافي با حزب «هاتنوعا» (جنبش) به رهبري تسيپي ليوني به توافق برسد و رهبر حزب «كاديما»، شائول موفاز نيز حاضر نشده در شرايط فعلي با ائتلاف «ليكود-بيتينو» متحد شود، احتمالا انتخابات پارلماني تجديد مي شود و اين در حالي كه نتيجه آخرين نظرسنجي ها نشان مي دهد اگر انتخابات تجديد شود، ائتلاف «ليكود-بيتينو» كه به 31 كرسي پارلماني دست يافته اين بار ضربه سخت تري را متحمل خواهد شد و تنها خواهد توانست 28 كرسي پارلماني را به خود اختصاص بدهد و احزاب «آينده اي هست» و «هبيت هيهودي» به رهبري يائير لاپيد و نفتالي بنت از قدرت بسيار بيشتري برخوردار خواهند شد.

خبرنگار راديو فردا در فلسطين اشغالي نيز گزارش داد: حزب ليكود به رياست نتانياهو در كنار ائتلاف تاكتيكي كه با حزب راست گراي «اسرائيل بيتينو» ايجاد كرده بود، 32 كرسي را از ميان 120 كرسي «كنست» به دست آورد. در حالي كه تنها ده روز به پايان مهلت بنيامين نتانياهو براي تشكيل دولت و معرفي آن براي كسب راي اعتماد از «كنست» باقي مانده، اما وي به عنوان رهبر ائتلاف «ليكود-بيتينو» تنها توانسته است با حزب كوچك و جديد «هاتنوعا» (جنبش) به رهبري تسيپي ليوني براي تشكيل دولتي ديگر هم پيمان شود.

ليوني كه در گذشته وزير امور خارجه اسرائيل بوده است، با اين شرط كه مسئول انحصاري پيشبرد مذاكرات سياسي با فلسطيني ها باشد به هم پيماني با نتانياهو رضايت داد اما حزب «يش آتيد» (آينده اي هست) به رياست يائير لاپيد، سياستمدار تازه كار گفته هر تصميمي كه براي ورود به دولت يا رفتن به جناح اپوزيسيون بگيرد، در هماهنگي با حزب «هبيت هيهودي» (خانه يهودي) به رياست سياستمداري تازه از گرد راه رسيده به نام نفتالي بنت خواهد بود.

نتانياهو تلاش كرده است كه راه اين دو حزب را از يكديگر جدا كند، اما ناكام شده است. نفتالي بنت در يك نشست خبري در اورشليم (بيت المقدس) گفت: «حتي اگر ضرورت داشته باشد كه يك انتخابات جديد برگزار شود، ما از اصول و ارزش هاي خود براي ورود به دولت عدول نخواهيم كرد.»

حزب نفتالي بنت كه ديد گاه هاي راست گرايانه دارد، گفته است كه با «تقسيم اورشليم و سپردن بخش شرقي آن به فلسطيني ها، مخالفت خواهد كرد» و «اجازه نخواهد داد كه تسيپي ليوني هدايت سكان مذاكرات آينده با فلسطيني ها را در دست بگيرد».
اين گزارش مي افزايد: با اين تفاسير، بنيامين نتانياهو براي جلوگيري از رسيدن شرايط به وضعيتي كه انتخاباتي ديگر را الزامي كند، اكنون ناچار است كه با احزاب مذهبي افراطي، مانند «شاس» و «يهدوت هتورات» (يهوديت توراتي) هم پيمان شود كه در اين صورت، دولتي كه او تشكيل دهد، چندان قوي نخواهد بود.

راديو فردا مي افزايد نظرسنجي هايي كه رسانه هاي اسرائيل روزجمعه، چهارم اسفند، منتشر كردند نشان مي دهد كه اگر انتخابات تكرار شود، حزب تازه تاسيس «يش آتيد» از 19 كرسي كنوني به 30 كرسي و حتي بيشتر دست خواهد يافت و در آن صورت، نخست وزير بعدي اسرائيل، يائير لاپيد خواهد بود.
 
ها آرتص: اسرائيل و غرب در سوريه از ايران شكست خوردند

يك روزنامه صهيونيستي در تحليل وضعيت سوريه نوشت سرنوشت اين كشور در دست ايران است، نه كشورهاي غربي.
هاآرتص تأكيد مي كند: سرنوشت حاكميت سوريه در واقع از عهده غرب خارج شده و در دست ايران و روسيه است.
اين روزنامه با اشاره به شكست راهبرد غرب و اسراييل در سرنگوني نظام سوريه نوشت: بطلان فرضيه سرنگوني نظام سوريه با توجه به رويدادهاي ميداني در اين كشور، بار ديگر بر شكست نقشه هاي غرب و اسرائيل در سرنگوني بشار اسد رئيس جمهوري سوريه تاكيد مي كند.

روزنامه صهيونيستي تاكيد كرد: ديدگاه هاي غرب، به ويژه اسرائيل در مورد سوريه مبتني بر اين مقوله بود كه سرنگوني نظام اسد در راستاي تامين منافع اسراييل است، چرا كه در آن صورت، سوريه از دامن حزب الله و ايران دور خواهد شد.

اين روزنامه نوشت: ايجاد راهكار نظامي براي حل بحران سوريه همچنان در افق دور قرار دارد و همه طرف هاي سوري از جمله مخالفان نظام، به اين باور رسيده اند كه بحران اين كشور، راهكاري جز سياست ندارد، از سوي ديگر نشريه آمريكايي فارين پاليسي در گزارشي خاطر نشان كرد: آمريكا با تسليح شورشيان در سوريه نمي تواند به نفوذي كه خواستار آن است، دست يابد.

استفان والت مي نويسد: موضوع اين نيست كه آيا شما قادر به بررسي و تحقيق دقيق درباره گيرندگان كمك ها هستيد يا خير بلكه موضوع اين است كه آيا تسليحاتي كه امروز مي دهيد، تاثير ماندگاري بر گيرندگان اين كمك ها در آينده دارد يا خير؟ آيا اين همان فيلمي نيست كه بارها و بارها شاهد آن بوديم؟ آمريكا ميليارد ها دلار به ويتنام جنوبي كمك كرد اما، هرگز نتوانست دولتي را در آنجا سر كار آورد كه مطابق ميل ما رفتار كند.

اين تحليل مي افزايد: ما تسليحات مختلف، از جمله موشك هاي پيچيده ضدهواپيما، در اختيار مجاهدين افغان قرار داديم و حاصل اين كمك ها، ايجاد القاعده بود. ما تنها به اين علت كه شاهد به قدرت رسيدن «احمد چلبي» از كنگره ملي عراق پس از سرنگوني «صدام حسين« باشيم، وي را تامين مالي و به توصيه او در رابطه با براندازي صدام گوش كرديم.

 ما صدها ميليارد دلار در اختيار دولت «حامد كرزاي» در افغانستان گذاشتيم اما، وي اين پول ها را در راه فساد و مخالفت با آرزوهاي آمريكا هزينه كرد. البته اين امر محدود به ما نيست. شوروي سابق نيز در طول ساليان طولاني، پول و سلاح در اختيار اقمار خود قرار داد اما، در اعمال نفوذ پايدار بر آنها توفيق چنداني به دست نياورد. آيا به ياد نداريد كه «انور سادات» به آنها پشت كرد و در مقابل، از در اتحاد با ما برآمد؟ اين شرايط نبايد باعث تعجب شود.
 
رفتار متناقض آمريكا جايي براي جلب اعتماد ايران باقي نمي گذارد

آمريكا به مواضع متناقض خود در قبال ايران ادامه مي دهد.به تازگي و در حالي كه شماري از اعضاي كنگره آمريكا لايحه اي را براي مذاكره مستقيم با ايران ارائه كرده و از دولت خواسته اند تا اين امر را پيگيري كند، همزمان كنگره در حال گذراندن قانوني است كه براساس آن سيستم بانك مركزي اتحاديه اروپا را به خاطر دور زدن تحريم هاي ايران تحت فشار قرار مي دهد.

خبرگزاري رويترز در گزارشي به نقل از فايننشال تايمز مي نويسد هدف تحريم هاي جديد زير فشار گذاشتن بانك مركزي اروپا براي تشديد اقداماتي است كه نگذارد شركت ها و بانك هاي ايراني از سيستم پرداخت هاي خارجي اين بانك، براي تسويه نقل و انتقال هاي پولي معاملات درگير با يورو استفاده كنند. اين سيستم به تارگت-2 موسوم است.

رويترز نوشت: اعمال فشار بر ايران، ديگر تنها يك سياست تاكتيكي براي كنگره نيست؛ بلكه يك تشريفات عميقا نهادينه شده است كه انتظار مي رود همه اعضا آن را رعايت كنند. اين واقعيتي ناراحت كننده است كه ايران نيز به خوبي از آن آگاه است. آيت الله خامنه اي، رهبري ايران، هفته گذشته و پس از اعمال تحريم هاي جديد كنگره، اين موضوع را مورد اشاره قرار داد. وي اشاره كرد كه ايران با سياست «مذاكره براي مذاكره» در مقابل آمريكا مخالف است. ايران مي گويد آمريكا به تعهدات خود پايبند نبوده و با اين وصف اميد نمي رود به اين زودي ها مذاكرات دوجانبه امكان پذير باشد.

دور تازه مذاكرات 1+5 با ايران 8 اسفند در آلماتي قزاقستان برگزار مي شود.
از سوي ديگر 2 كارشناس آمريكايي گفتند نبايد منتظر نتايج بزرگي از مذاكرات آتي ايران و قدرت هاي 1+5 بود. توماس پيكرينگ مي گويد كه تضاد سياسي در بخش هايي از كنگره و دولت آمريكا كه يك طرف مايل به براندازي رژيم ايران و طرف ديگر خواهان برقراري گفت وگو است، نمي تواند اعتماد رهبر جمهوري اسلامي را جلب كند.

مركز سابان از موسسه بروكينگز چند روز پيش ميزبان توماس پيكرينگ، ديپلمات باسابقه آمريكايي و كنت پولاك، كارشناس سابق سازمان سيا در حوزه ايران و عراق و همچنين عضو شوراي امنيت ملي آمريكا در اواخر دهه نود بود. به گزارش خودنويس، پيكرينگ گفت انتظار ندارد از اجلاس آلماتي در 26 فوريه نتيجه زيادي گرفته شود.

توماس پيكرينگ درباره تناقض در سياست هاي آمريكا در قبال ايجاد اعتماد از يك سو و تلاش براي حمايت از گروه هاي برانداز از جمله سازمان تروريستي منافقين گفت: «به نظر من خارج كردن اين سازمان از ليست سازمان هاي تروريستي ايده بدي بود و حالا بايد به رفع سوءتفاهم با ايران بپردازيم، و يا وقتي جو بايدن، معاون اوباما در مونيخ درباره گفت وگوهاي دو طرفه صحبت مي كند، سخت تر كردن تحريم ها براي ايران نمي تواند فضا را مناسب تر كند.

برق از سر اقتصاد انگليس پريد اما تازه اول بحران است

از دست رفتن رتبه اعتباري براي دولت انگليس هنوز اول راه است و كسري بودجه و بدهي بيشتر انتظار دولت را مي كشد.
روزنامه گاردين با اشاره به از دست رفتن اعتباري AAA كه توسط موسسه اعتبارسنجي موديز انجام گرفت، نوشت: اين مسئله جورج اوزبورن، وزير دارايي انگليس را كه قول داده بود اقدامات رياضتي خود را براي حفظ اين رتبه اجرا كند تحت فشار قرار داد.
كاهش رتبه اعتباري اين كشور مشكلات سياسي زيادي را براي ائتلاف وي ايجاد خواهد كرد.

موسسه اعتبارسنجي موديز كه اولين موسسه اعتبارسنجي بزرگي است كه انگليس را از فهرست كشورهايي با رتبه اعتباري AAA حذف كرد، اعلام كرده ضعف رشد اقتصادي و افزايش بدهي ها علت كاهش يك رتبه از رتبه اعتباري انگليس و رساندن آن به AA1 است.
اوزبورن كه اغلب به اهميت رتبه اعتباري AAA اشاره كرده گفت: «اين اتفاق مشكلات بدهي كشورمان را بار ديگر به ما يادآوري كرد.»

در عين حال پروفسور جك راسموس اقتصاددان آمريكايي به شبكه راشاتودي گفت: انگليس در آينده نيز با كسري بودجه و بدهي هاي بيشتري مواجه خواهد شد و شايد ديويد كامرون مجبور شود انگليس را از اتحاديه اروپا جدا كند.

اين صرفا آغاز روند كاهش رشد اقتصادي در انگليس است. اين روند، حاكي از آن است كه نه تنها در انگليس، بلكه در ساير كشورها، سياست چاپ اسكناس هاي بيشتر، ممكن است به سامانه بانكي كمك كند، اما باعث افزايش رشد اقتصادي نخواهد شد.
وي تاكيد كرد: از همين رو، چشم انداز بلندمدت انگليس افزايش كسري بودجه و زيادتر شدن بدهي هاي اين كشور خواهد بود.

در همين حال شبكه يورونيوز در گزارشي اعلام كرد: كاهش رتبه اعتباري انگليس، ضربه اي سنگين به وزارت دارايي اين كشور است. انگليس در سال هاي گذشته مدعي بود از آنجا كه در منطقه يورو حضور ندارد توانسته است وضع مالي و اقتصادي خود را از بحران در اين منطقه به دور نگه دارد.

جرج اوزبورن وزير دارايي انگليس مي گويد: «اين مسئله تداعي كننده ناگهاني مشكلات بدهي انگليس است. اين هشداري واضح به همه آنهايي است كه همانند كبك سر خود را زير برف پنهان كرده اند.»
به گفته صندوق بين المللي پول ميزان بدهي انگليس امسال افزايش خواهد يافت و به 3/93 توليد ناخالص داخلي خواهد رسيد.

*وطن امروز:

فساد اخلاقی و درگیری در VOA

اپوزیسیون داخلی که قبل و پس از فتنه ۸۸ به امید پول بیشتر دست به دامن رسانه‌های آمریکایی- صهیونیستی شدند، امروز در آستانه اخراج، ملتمسانه و ذلیلانه خواستار ادامه کار خود حتی در پایین‌ترین سطح هستند. به گزارش آنا، در ادامه افشای فساد اخلاقی و درگیری‌های داخلی در ارگان رسانه‌ای سازمان جاسوسی آمریکا(صدای آمریکا)، موجی از اخراج‌ عوامل و کارکنان این رسانه را فرا گرفت.

البته شنیده‌ها حکایت از آن دارد که فساد اخلاقی فقط بهانه‌ای برای اخراج کارکنان ایرانی صدای آمریکاست و عامل اصلی؛ «اتمام تاریخ مصرف این افراد» برای دستگاه جاسوسی آمریکایی- صهیونیستی است. با بالا گرفتن اخراج اپوزیسیون مهاجر ایرانی از صدای آمریکا؛ «کاوه باسمنجی»، سردبیر بخش فارسی صدای آمریکا هم در ادامه فساد اخلاقی و تسویه حساب‌های درونی، چندروز پیش از این بنگاه رسانه‌ای اخراج شد.

«کاوه باسمنجی» که از آشنایان خانوادگی فریبا داوودی مهاجر و علی افشاری است، به اتهام استخدام اعضای خانواده و دوستان و همچنین روابط غیراخلاقی با کارکنان زن VOAدر محل کار از این رسانه اخراج شد. وی پس از ورود به صدای آمریکا پسرش «آرش باسمنجی» را که کوچک‌ترین آشنایی با روزنامه‌نگاری و رسانه نداشته استخدام کرد و پسر باسمنجی در ازای چرخاندن صفحه نمایش مقابل چشم مجریان، چند هزار دلار به جیب می‌زد.

فریبا داوودی مهاجر، رفیق گرمابه و گلستان آقای باسمنجی، در دوره مدیریت باسمنجی در صدای آمریکا صاحب شغل می‌شود و داماد وی «‌افشاری» هم به شکل افسارگسیخته‌ای به همراه اعضای موسوم به دفتر تحکیم وحدت در همه برنامه‌های بخش فارسی، به عنوان کارشناسان نظامی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، هنری، اجتماعی حاضر می‌شوند.

 کاوه باسمنجی در دوران مدیریت خود در صدای آمریکا به‌‌رغم اینکه ارتباطات نزدیک و ویژه‌ای با فریبا داوودی مهاجر، حمیده آرمیده و رودی بختیار داشت، از انجام توطئه‌های پشت پرده علیه دیگر همکارانش غافل نمی‌شد. شنیده شده با اخراج باسمنجی سرنوشت، کار و آینده مافیای ضدانقلاب، از جمله افشاری، داوودی مهاجر و بختیار در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

با افزایش نفوذ گروه‌های نظارت بر بخش فارسی صدای آمریکا که در ارتباط با کنگره آمریکا هستند مدیریت صدای آمریکا سختگیری بیشتری نسبت به پرسنل بخش فارسی اعمال می‌کند و گروه دیگری که مشمول این سختگیری‌ها شده‌اند کیانوش سنجری، کورش صحتی، احمد باطبی و رودی بختیار بوده‌اند که گفته می‌شود ضمن سوء‌استفاده از موقعیت شغلی خود در بسیاری موارد با اقدامات غیرقانونی مشکلات حقوقی برای پناهگاه خود(صدای آمریکا) ایجاد کردند و شکایت‌های متعدد از افراد و سازمان‌ها علیه رفتار این افراد به نهادهای قضایی ارسال شده است.

 البته این بهانه‌ها برای اخراج خبرنگاران و مدیران صدای آمریکا ادعای رسانه‌های معاند نظام اسلامی ایران است و دلیل اصلی این اخراج‌ها و تسویه‌ها در این رسانه، شیوع فساد اخلاقی و ارتباطات جنسی افسارگسیخته میان کارکنان صدای آمریکاست. در ادامه این پیگیری‌ها؛ کیانوش سنجری، از صدای آمریکا اخراج شد و به شکل زننده‌ای با اسکورت ماموران امنیتی آمریکا به بیرون از ساختمان هدایت شده و حتی به وی اجازه داده نشد تا لوازم شخصی‌اش را از میز کارش جمع کند و لوازم شخصی وی توسط ماموران امنیتی در کیسه‌ای پلاستیکی جمع‌آوری و در بیرون از ساختمان به وی تحویل داده شد.

کورش صحتی هم ملتمسانه با امضای تعهد کتبی پذیرفت به صورت کارمند قراردادی ساعتی تا زمانی که بتواند کار جدیدي را پیدا کند، در آنجا مشغول باشد و در تعهدنامه تاکید کرد به قوانین صدای آمریکا احترام خواهد گذاشت. از احمد باطبی هم خواسته شده است تا کار جدیدی پیدا کند و عنوان شده که تا پایان این ماه وی نیز اخراج خواهد شد.

 همچنین در پی اتمام تاریخ مصرف این افراد، رودابه (رودی) بختیار هم که ۲ سال مشاور صدای آمریکا بود، از این رسانه اخراج شد. در پی درگیری لفظی شدید بین وی و «سارا ولی‌نژاد» یکی دیگر از پرسنل صدای آمریکا، رودی بختیار توسط ماموران امنیتی صدای آمریکا دستگیر و به بیرون از ساختمان فرستاده شد.

ضرر 500 میلیارد دلاری آمریکا از تحریم ایران

به گزارش ایرنا، تارنمای رگنوم روز شنبه در گزارشی به نقل از کارشناسان آمریکایی نوشت: در واشنگتن بشدت نگران هستند که کنگره آمریکا با تصویب تحریم‌های نفتی بر ضد‌ایران ناخواسته به نفع این کشور غرب آسيا اقدام کرده است. در این گزارش اضافه شده است: اقتصاد آمریکا در 3 دهه اخیر500 میلیارد دلار از تحریم ایران خسارت دیده است.

 در این گزارش به نقل از رابین میلز، کارشناس برجسته امور انرژی آمریکایی گفته شده است: اعمال هرگونه تحریم علیه صنعت نفت ایران فارغ از نتیجه احتمالی آن، فقط به اقتصاد آمریکا ضربه وارد می‌کند. در گزارش رگنوم آمده است: تحریم نفتی ایران صرفنظر از اینکه هرگونه نتیجه‌ای به همراه داشته باشد برای نیل به اهداف سیاست خارجی آمریکا ایده مناسبی نیست. تارنمای روسی افزود: حتی اگر تحریم‌ها تاثیر بگذارند زیان‌های آن در وهله اول متوجه کشورهای متحد آمریکا و برخی کشورهای دارای اقتصاد ضعیف همچون یونان می‌شود که بدون این مساله هم در شرایط بسیار دشوار قرار دارند.

*خراسان:

اصرار دولت به تعيين حقوق و مزاياي يک مسئول

در حالي که بر اساس بند "ج" ماده 9 اساسنامه صندوق نوآوري و شکوفايي، تعيين حقوق و مزاياي رييس هيئت عامل صندوق بر عهده اعضاي هيئت امناي آن از جمله رييس جمهور به عنوان رييس اين هيئت گذاشته شده، يک نهاد نظارتي با ارسال نامه اي از دولت خواسته بود که اين بند را به علت مغايرت با فصل دهم قانون مديريت خدمات کشوري حذف کند اما پس از وصول اين نامه، يک مقام ارشد دولتي با ارسال ابلاغيه اي به دستگاه هاي اجرايي اعلام کرده که از اين مغايرت، با اضافه شدن "با رعايت قوانين" به اساسنامه حل شد.

شروط عراق براي واردات محصولات غذايي از ايران

شنيده شده وزارت بهداشت عراق در نامه چندي پيش خود به مسئولان کشورمان اعلام کرده که از اين پس صادرات محصولات غذايي از ايران به اين کشور تنها به شرطي اجرايي خواهد شد که محصولات صادراتي داراي گواهي عدم بيماري جنون گاوي و تب برفکي، گواهي نبود ماده سمي ديوکسين در اين محصولات، حلال بودن و داشتن تاريخ انقضاء به زبان عربي باشند و در غير اين صورت اجازه ورود از گمرکات اين کشور را نخواهند داشت.

*آرمان:

قاضی احتمالی پرونده مهدی هاشمی

شنیده شد که قاضی سراج به عنوان قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده مهدی هاشمی تعیین شد. فارس نوشت؛ یک منبع آگاه از تعیین قاضی سراج به عنوان قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده مهدی هاشمی خبرداد. قاضی سراج که مسئولیت معاونت امنیت دادستان کل کشور را عهده‌دار است، قاضی ویژه رسیدگی به پرونده فساد 3 هزار میلیاردی بوده است.

پیش از این سخنگوی قوه قضائیه درخصوص زمان دادگاه مهدی هاشمی تاکید کرده بود که به‌زودی دادگاه مهدی هاشمی شروع می‌شود و قاضی پرونده نیز تعیین شده است. لذا زمان شروع دادگاه بستگی به قاضی دارد و باید تعیین وقت کند ولی زمان نباید طولانی شود.

نام محصولی درکنار ثروتمندترین ایرانیان جهان

شنیده شد که سامانه ویکی پدیا درحالی فهرست ثروتمندترین ایرانی‌های جهان را معرفی کرده است که به‌نظر می‌رسد صادق محصولی عضو ارشد جبهه پایداری تنها میلیاردر مسلمان این فهرست باشد. آذرنگار نوشت؛ سامانه ویکی‌پدیا فهرست ایرانیان ثروتمند جهان را درحالی به‌روز کرده است که در سال گذشته نام اسدا... عسگراولادی در این فهرست به چشم می‌خورد که امسال این نام در بین اسامی منتشرشده وجود ندارد. در فهرست ۱۱ نفره منتشرشده تنها نام یک ایرانی که در داخل کشور زندگی می‌کند، دیده می‌شود.

اعلام برنامه‌های امنیتی برای انتخابات؛ سال بعد

شنیده شد که فرمانده سپاه محمد رسول‌ا...(ص) تهران بزرگ گفت: مصداق تقوا در عمل سیاسی، صداقت است. ایسنا نوشت؛ سردار کاظمینی در حاشیه همایش «مهندسین، پیشگامان تولید ملی» در پاسخ به این پرسش که مصداق تقوا در عمل سیاسی چیست؟ گفت: مصداق تقوا در عمل سیاسی صداقت است و مسئولان باید در عمل خود صداقت داشته باشند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درمورد برنامه‌های سپاه محمد رسول‌ا...(ص) تهران بزرگ برای تامین امنیت در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده اظهار کرد: سپاه محمد رسول‌ا...(ص) تهران بزرگ در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی کرده است که در سال آینده اعلام می‌شود.

دستگیری نویسنده مطالب علیه سازمان‌های دولتی

شنیده شد که منتشرکننده مطالب علیه یک سازمان دولتی در فضای مجازی دستگیر شد. ایسنا نوشت؛ رئیس پلیس فتای بوشهر گفت: درپی شکایت نماینده حقوقی یکی از سازمان‌های دولتی استان مبنی بر اینکه فردی ناشناس در وبلاگ اینترنتی اقدام به نوشتن مطالبی خلاف واقع علیه مسئولان آن سازمان به‌منظور تشویش اذهان عمومی کرده، ماموران اقدامات خود در این زمینه را آغاز کردند.

 سرهنگ جواد جهانشیری خاطرنشان کرد: هر فرد به قصد اضرار یا تشویش اذهان عمومی علیه فرد یا سازمانی دولتی در فضای مجازی اقدام به نشر اکاذیب کند، افزون بر اعاده حیثیت به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

افتتاح نیروگاه برق‌آبی در تاجیکستان توسط احمدی‌نژاد

شنیده شد که محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران، در ماه مارس به تاجیکستان سفر خواهد کرد. فارس نوشت؛ احمدی‌نژاد در این سفر به همراه امامعلی رحمانف، رئیس‌جمهور تاجیکستان، فاز دوم نیروگاه برق آبی «سنگ توده 2» را افتتاح خواهد کرد. ایران 180 میلیون دلار و تاجیکستان 40 میلیون دلار در ساخت این نیروگاه برق آبی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

محکومیت 160 میلیاردی یک شرکت وارد کننده شمش آهن

شنیده شد که سازمان تعزیرات حکومتی از محکومیت 160 میلیارد ریالی یک شرکت واردکننده شمش آهن خبر داد. مهر نوشت؛ پس از انجام تحقیقات لازم، تخلف انتسابی محرز تشخیص و شعبه مزبور با توجه به مستندات موجود در پرونده اقدام به صدور رای نموده و مدیر شرکت متخلف را به پرداخت بیش از 160 میلیارد ریال جزای نقدی معادل دو برابر ارزش ریالی کالای مکشوفه در حق صندوق دولت محکوم نمود.

کشف 21 تندر احتکارشده در یک باغ

شنیده شد که 21 دستگاه خودرو ال نود احتکارشده در منطقه کلاک کرج کشف شد. شفاف نوشت؛ نایب‌رئیس ستادتنظیم بازار گفت: فردی با احتکار 21 خودرو در محوطه باغ شخصی خود به قصد گرانفروشی در زمان مناسب اقدام به احتکار خودرو کرده است. آجرلو افزود: این فرد مرداد امسال اقدام به خریدن خودرو کرده و ارزش خودروها یک میلیارد تومان برآورد شده است.

رهایی قلعه‌نویی و ۳ بازیکن استقلال از ممنوع‌الخروجی

شنیده شد که با رایزنی عضو هیات‌مدیره باشگاه استقلال سرمربی و سه بازیکن این تیم دیگر ممنوع‌الخروج نیستند. مهر نوشت؛ امیدوار رضایی، عضو هیات‌مدیره باشگاه استقلال صبح دیروز برای حل شدن مشکل پژمان منتظری، حنیف عمران‌زاده و مجتبی جباری و همچنین امیر قلعه‌نویی با دکتر نوری، رئیس اداره مالیات استان تهران جلسه‌ای را برگزار کرد و با تعهدی که به این اداره از سوی باشگاه استقلال داد، مشکل ممنوع‌الخروجی بودن این چهار نفر حل شد.

کارمند بازداشتی سفارت ایران در اسپانیا آزاد شد

شنیده شد که سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا جمعه‌شب از آزادی کارمند محلی بازداشتی این سفارت از سوی پلیس این کشور اروپایی خبر داد. فاطر نوشت؛ رضاییان که توسط پلیس دستگیر شده بود، آزاد شده است و هیچ فرد دیگری از کارکنان سفارت ایران بازداشت نشده بود. اتهامات پلیس اسپانیا علیه کارمند سفارت ایران وجود یک شبکه جاسوسی بود که یک منبع آگاه آن را تکذیب کرد.

پورمحمدی: هاشمی کاندیدا نمی‌شود

شنیده شد که حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی گفت: به عنوان یک آدم مطلع می‌گویم که هاشمی رفسنجانی کاندیدا نمی‌شود. حجت الاسلام پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور، این جمله را در جمع خبرنگاران، پس از حضور به عنوان مهمان در جلسه هفتگی جامعه اسلامی مهندسین عنوان داشت.

*تهران امروز:

در ديدار اصلاح‌طلبان با مقام معظم رهبري چه گذشت

از ديدار اصلاح‌طلبان با مقام معظم رهبري اطلاعات زيادي در دست نيست اما به گزارش آرمان در اين ديدار مجيد انصاري به ارائه گزارشي از روند اجراي اصل 44 و ميزان پيشرفت در سند توسعه چشم‌انداز پرداخته است. موسوي لاري گزارشي از وضعيت فرهنگي و اجتماعي كشور خدمت مقام معظم رهبري ارائه كرده است و در نهايت اسحاق جهانگيري در مورد وضعيت بخش صنعتي و عمراني كشور گزارشي ارائه داد؛ البته صحبت چند ثانيه‌اي و خصوصي جهانگيري هم از جمله موضوعات قابل طرح در مورد اين جلسه است. يكي از سايت‌ها در مورد گزارش جهانگيري نوشت كه اشاره وزير سابق صنايع به وضعيت اشتغال بود كه فراتر از آمارها عنوان شده است.

آقاي مذاكره‌كننده به خاطر يه تكه نان مذاكره نكن

سردار محمد جعفر اسدي معاون بازرسي قرارگاه خاتم الانبياء(ص) در گفت‌وگو با سايت نداي انقلاب با بيان اينكه مگر با آمريكا به خاطر شكم مي‌خواهيم رابطه پيدا كنيم، گفت:آمريكا به‌دنبال گرفتن عزت، شرف و دادن نان است و دوباره همه چيز بايد مونتاژ آمريكا شود.حضرت امام فرمودند كه آنها كليد كارخانه را براي روشن شدن به ما نمي‌دادند و مي‌گفتند كه بايد كسي از خارج بيايد و روشن كند.سردار اسدي خطاب به مسئولان مذاكره‌كننده با آمريكا گفت: آقاي مذاكره‌كننده تو چه مي‌خواهي و آنها چه مي‌خواهند به تو دهند؟ آنها عزت و دين تو را در مقابل يك تكه نان مي‌خواهند! حاضري اينها را بدهي!

احمدي‌نژاد همه را دشمن فرض مي‌كند

محمدرضا خباز نماينده سابق مجلس در گفت‌وگو با فردا گفت: دولتي‌ها هم تصميمي براي بهبود شرايط ندارند و اگر هم كاري انجام شود، مقطعي و براي جلب نظر راي دهندگان خواهد بود. تا زماني هم كه اين دولت

بر سر كار باشد، هم قيمت ارز و طلا افزايش خواهد داشت و هم تورم بيشتر مي‌شود.وي همچنين گفت: آقاي احمدي‌نژاد همه كانديداهاي انتخاباتي را دشمن خودش فرض مي‌كند. هر جا اسمي از كانديداهاي سال 84 گرفته تا كانديداهاي سال 88 برده مي‌شود، آقاي احمدي‌نژاد حساس مي‌شود. در صورتي كه انتخابات تمام شده و نبايد آنها را دشمن فرضي دانست. الان دولت بر محور تعقل، برنامه‌ريزي و سياست‌هاي چشم‌انداز حركت نمي‌كند. كارها كاملا سليقه‌اي و خود محور انجام مي‌شود و نتيجه آن وضعيتي است كه مي‌بينيد.

بايد قوه قضائيه يك احضاريه به رئيس‌جمهور مي‌فرستاد

عباس عبدي فعال سياسي در گفت‌وگوي با تسنيم نيوز گفت: اگر قوه قضائيه مناسبي داشتيم، با اولين اظهارنظر رئيس‌جمهور كه ليست اسامي را در جيب دارم، يك احضاريه رسمي براي او مي‌فرستاد و مطابق قانون خواهان ارائه اطلاعات وي مي‌شد و در صورت استنكاف به‌طور قطع بايد با او برخورد مي‌شد و اگر مستندات معتبر بود، افراد مذكور در آن متهم و محاكمه مي‌شدند.

در ايران بيشتر اتهامات، به‌ويژه اتهامات مرتبط با حوزه عمومي، روي زمين مي‌ماند و حل و فصل نهايي نمي‌شود. بنابراين اگر نخبگان به قواعد سياسي پايبند نباشند، ناشي از ضعف نهادهاي نظارتي است، زيرا اگر اين قواعد، الزام‌آور و قانوني باشد، نهاد نظارت رسمي بايد به صورت شفاف، عادلانه و بي‌طرفانه و منصفانه با آن برخورد كند.

چرا صادرات پسته ممنوع شد؟

اسدالله عسگراولادي درخصوص چگونگي تصميم‌گيري براي منع صادرات پسته كه توسط معاون اول رئيس‌جمهور گرفته شده بود به هفته نامه تجارت فردا گفت:متاسفانه آقاي رحيمي برخوردي كه با موضوع گراني پسته داشت،تخصصي نبود،هرچند، چند روز پس از صدور دستور توقف صادرات پسته ايشان متوجه اشتباه‌شان شدند وآن را اصلاح كردند.اين تصميم شتابزده نيز در جلسه دو هفته پيش ستاد تنظيم بازار به شكلي عجيب و عجولانه گرفته شد.فردي به نام نظري،در اين جلسه حضور داشت كه از كرمان آمده بود.

او جزو صادركنندگان بزرگ نيست و فقط در انجمن پسته كرمان عضويت دارد.ايشان در آن جلسه خطاب به آقاي رحيمي عنوان مي‌كندكه قيمت هر كيلو گرم پسته در كرمان 30 هزار تومان است اما در بازار با نرخ 60 هزار تومان عرضه وفروش مي‌شود.آقاي معاون اول هم گفتند اگر 30 هزار تومان است به ما به همين قيمت بفروشيد،كه آن آقا در جواب گفت، بياييد كرمان من به شما به همين قيمت مي‌دهم.

در حالي كه پسته‌اي كه اين آقاي اهل كرمان مدعي فروش آن به قيمت هركيلو گرم 30 هزار تومان شد،از نوع پسته ريز است كه اصلا به درد فروش نمي‌خورد.آقاي رحيمي گفتند كه من حتما پسته دو انگشتي مي‌خواهم وبايد به همين قيمت كه گفتيد به ما (دولت)بفروشيد.آن آقا ظاهرا گفت چشم و به حالت قهر و دلخوري از جلسه ستاد تنظيم بازار خارج شد چرا كه حرف و ادعاي درستي نداشت.

آقاي رحيمي هم گفت حالا كه اين آقا بي‌ادبي كرد و رفت پس صادرات پسته ممنوع مي‌شود و اينگونه بود كه درباره ممنوعيت صادرات پسته در اين جلسه تصميم گرفته شد.عسگر اولادي مي‌گويد:نه تنها من بلكه هيچ كدام از صادركنندگان مطرح پسته حضور نداشتند.

اصلاح‌طلبان چرا روزه شك دار بگيرند؟

مجيد انصاري عضو مجمع روحانيون مبارز در مصاحبه‌اي با هفته نامه اصلاح‌طلب آسمان ازتجربه ناموفق و مديريت نه چندان خوب اصلاح‌طلبان در انتخابات نهم و دهم و دستاورد منفي آنها مي‌گويد. وي در ادامه مي‌افزايد: عدم توجه به واقعيات در اين دو انتخابات گذشته در اردوگاه اصلاح‌طلبان،باعث شد نوعي مصلحت‌گرايي همراه با واقع‌گرايي تقويت شود.

انصاري همچنين گفت: به دليل مسائلي كه بعد از انتخابات پيش آمد نمي‌شود كتمان كرد كه با جريان اصلاحات برخورد شديدي شد كه بعضي از اين برخوردها دور از عدل و انصاف بوده و هست، چه برخوردهاي انزوايي و حذف از مسئوليت‌ها و ميدان‌هاي خدمت در دانشگاه و در اجرا و... يا حتي برخوردهاي شديدي كه به حبس و حصر افراد انجاميده، من اين را نمي‌خواهم منكر شوم ولي مي‌گويم همه حذف‌ها و آنچه اتفاق افتاده الزاما در يك كانون تصميم‌گيري نظام صورت نگرفته، بلكه آنچه در حوزه قوه مجريه به حداقل صورت گرفته، به نظر مي‌رسد بايد خارج از اين نگاه تعريف شود.

وي درخصوص تشكيل دولت وحدت ملي گفت: ببينيد! دولت وحدت ملي زماني مطرح مي‌شود كه امكان حضور تمام عيار جريانات سياسي نباشد يا يك تهديد خارجي وجود داشته باشد. ما امروز تفرقه ملي نداريم كه بخواهيم به‌دنبال دولت وحدت ملي برويم. ما اگر قواعد عقلاني اداره كشور و تجربه‌اي كه كشورهاي ديگر دارند را پيش رو بگذاريم چنين فرض و ضرورتي اصلا مطرح نمي‌شود.وي اضافه كرد: نظريه دولت وحدت ملي در ذاتش پذيرفتن ناتواني اصلاح‌طلبان از مديريت درون گروهي است يا نااميدي از پذيرش آنها در نظام است.

به چه مناسبت ما اصلا به‌دنبال وحدت ملي برويم؟ بايد بسترها فراهم شود تا اصلاح‌طلبان بتوانند با كانديداي حداكثري خودشان به ميدان بيايند. وقتي چنين ظرفيت بالفعلي وجود دارد چرا ما روزه شك‌دار بگيريم؟ همچنين انصاري درخصوص حضور انتخاباتي اصلاح‌طلبان گفت:اينكه مطرح شود كه آقاي خاتمي ردّ‌صلاحيت شود براي من اصلا قابل قبول نيست و به نظر من نوعي توهين به نظام، توهين به مردم ايران و توهين به گذشته و تاريخ اين كشور است. وي افزود:بعد از انتخابات به هر حال اتفاقاتي افتاد كه به نظرم در اين اتفاقات همه مقصر بودند.

*جمهوری:

اهانت به وزير ارشاد صدای دبير جشنواره فيلم فجر را در آورد

دبير سي و يكمين جشنواره فيلم فجر از برخي انتقادها به وزير ارشاد با عنوان متلك و اهانت به وزير ياد كرد و گفت: "كسي كه به خودش اجازه مي‌دهد چنين بي‌پروا به وزير رسمي مملكت توهين كند حتماً مورد حمايت جايي است كه پول پروژه‌اش را پرداخت كرده است". وي در عين حال گفت: "اگر فضا آنقدر بسته باشد كه كسي نتواند حرف بزند بايد نگران باشيم.