جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۹
برای نخستین بار در کشور صورت گرفت

ترمیم دریچه قلب جنین دررحم مادر

برای نخستین بار در کشور ناهنجاری دریچه قلب جنین درون رحم مادر ترمیم شد.
کد خبر : ۹۷۱۹۱

  به گزارش صراط،رئیس بیمارستان مادر و کودک غدیر شیراز ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با همکاری مرکز تحقیقات جراحی جنین، مرکز تحقیقات لاپروسکی و مرکز تحقیقات طب مادر و جنین دانشگاه علوم پزشکی نخستین مورد انسانی جراحی درون رحم در مورد جنین هفت ماهه مبتلا به تنگی دریچه قلب در بیمارستان مادر و کودک شیراز انجام شد.

مسعود امینی افزود: این جنین نیاز به گشاد شدن دریچه قلب داشت و درون رحم با هدایت سونوگرافیک یک نیدل وارد حفره قلب شد و رفع انسداد صورت گرفت.

رئیس تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این زمینه گفت: در حال حاضر چند روز از عمل گذشته و جنین و مادر در وضعیت مناسبی قبول دارند و امید بسیاری داریم که پس از تولد قلب نوزاد به طور طبیعی کار کند.

حمیدرضا فروتن ادامه داد: این تیم متشکل از فوق تخصص‌های طب مادر و جنین، جراحی اطفال، جراحی کلیه و مجاری ادرار، جراحی مغز و اعصاب، متخصص قلب اطفال، جراح قلب اطفال، متخصص بیهوشی و متخصص ژنتیک است.

وی خاطرنشان کرد: برای انجام عمل بر روی انسان، با همکاری دانشکده دامپزشکی ابتدا یک سری عمل جراحی روی گوسفند به صورت تحقیقی انجام شد و هنوز این تحقیقات ادامه دارد.

نایب رئیس تیم جراحی درون رحم دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در همین زمینه ابراز داشت: ناهنجاری‌های مادرزادی سه دسته هستند، دسته یک ناهنجاری‌های کشنده است که اگر در سن حاملگی مناسبی مراجعه کرده باشند اجازه سقط درمانی و ختم حاملگی داده می‌شود.

حمیرا وفایی اضافه کرد: یک دسته دیگر از ناهنجاری‌ها کشنده نیستند، اما نقص مهم محسوب می‌شوند و در زندگی فرد تاثیر می‌گذارند که بعضی از این ناهنجاری‌ها اگر درون رحم یا حین زایمان درمان شوند از عوارض بعدی کاسته می‌شود.

این فلوشیپ طب فوق تخصصی طب مادر و جنین ادامه داد: ناهنجاری‌های خفیف دسته سوم هستند که در درون رحم درمان نشده و باید بعد از تولد پیگیری شوند.

وفایی تصریح کرد: به عنوان مثال برگشت ادرار به کلیه جنین اگر در حد خفیف باشد نیاز به درمان داخل رحم ندارد و بعد از تولد اقدامات درمانی انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: بنابر قانون ایران فقط به مواردی اجازه سقط جنین داده می‌شود که پیش از هفته شانزدهم حاملگی تشخیص داده شده و کشنده باشند.

وفایی ابراز داشت: نقصی که نیاز به یک جراحی بعد از تولد دارد، هیچ‌گاه برای سقط مجوز دریافت نمی‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: یک ناهنجاری کشنده قلبی اجازه سقط جنین پیدا می‌کند اما ناهنجاری قلبی که تنگی دریچه است و بعد از تولد با یک جراحی ترمیم می‌شود، اجازه سقط ندارد.

وفایی گفت: یکی از دیگر مواردی که توسط این تیم بر روی آن کار شده نقص نخاعی باز است و برای این مورد با عمل جراحی درون رحم، لایه‌ای روی نخاع کشیده می‌شود که تماس با مایع رحمی کم شده و عوارض بعدی کاهش یابد.

وی اذعان داشت: عمل جراحی درون رحم برای فتق دیافراگمی و همچنین در مورد دوقلوهای همسان برای ایجاد تعادل خونی، انجام می‌شود.

منبع: فارس