به گزارش پایگاه خبری صراط ؛ اندام مصنوعی ساخته شده این ربات، نشاندهنده همگام شدن علم با
داستانهای تخیلی و تلاش برای تعویض اندام بدن با جایگزینهای ساخت دست بشر
در موارد ضروری است.
البته این ربات 1.8 متری، همچنین باعث بروز معضلات اخلاقی نیز شده است؛ چرا که پژوهش بر روی دست و پاهای پروتز و همچنین چشم، قلب و شش مصنوعی و حتی ترکیبات بین تراشههای رایانهای و مغز زنده به معنی تعویض بخشهای بدن انسان و ارتقای قابلیتهای آن است.
ربات «رکس» برای برنامهای در یک شبکه تلویزیونی به نام «چگونه یک مرد مصنوعی بسازیم» ساخته شده که «برتولت میز»، روانشناس اجتماعی که دست چپ خود را در کودکی از دست داده را با دانشمندانی که در حال کار بر روی اندام پروتز هستند، نشان خواهد داد.
«رکس» با اندام مصنوعی به ارزش یک میلیون دلار که از برخی از آزمایشگاهها و شرکتهای برجسته جهان ، وام گرفته شده، توسط «ریچارد واکر» و «متیو گودن»، رباتیککاران برجسته انگلیس ساخته شده است.
اجزای بدن «رکس» شامل یک دست با حرکت 26 درجه با یک درجه اختلاف با دست انسان که خود را برای کار آموزش داده، عینکی که تصاویر را به یک ریزتراشه در شبکیه فرستاده و از آن پالسهای الکتریکی به مغز ارسال می شوند و یک قلب پیلخور است که در حال حاضر برای اهداکنندگان موقت مورد استفاده است.
این ربات همچنین از مچ پای بیونیک برخوردار بوده که از یک سیستم موتور و فنر برای تقلید از حرکت عضله ساق پای انسان و تاندون آشیل استفاده میکند و توسط پروفسور «هیو هر» که هر دو پای خود را در اثر سرمازدگی از دست داده، ابداع شده است.
یکی از اندامی که دانش هنوز نتوانسته مطابق آن را ایجاد کند، مغز انسان است که از صد میلیون نورون ساخته شده و پیچیدهترین ساختار جهان شناخته شده است.
اما دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در حال بررسی علائم الکتریکی درون مغز موشها برای ایجاد ریزتراشههایی هستند که در آینده ممکن است بتوانند حافظه را بازیابی کرده و با کار بر روی مغزهای زنده حتی آلزایمر را درمان کنند