جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۸

پرده‌برداری از راز جمله تاریخی فاتح ماه

پس از گذشت سه ماه از مرگ «نیل آرمسترانگ» اولین مردی که پا به ماه گذاشت، خانواده وی اظهار کردند که گفته معروف وی هنگام این رویداد تاریخی، در حقیقت نه یک جمله آنی، بلکه یک کلام از پیش تمرین شده بوده است.
کد خبر : ۹۱۷۱۳
 به گزارش پایگاه خبری صراط ؛ جمله «این قدمی کوچک برای (یک) انسان و یک جهش بزرگ برای انسانیت است»، نقل قولی معروف و بحث برانگیز بوده است.

اکنون خانواده آرمسترانگ گفته‌اند که این جمله پیش از این سفر توسط وی نوشته شده و این که آرمسترانگ همیشه قصد داشت حرف جا افتاده «یک» را در این گفته وارد کند.

نیل آرمسترانگ گه در ماه اوت 2012 در سن 82 سالگی درگذشت، همیشه از اینکه این جمله به طور بداهه و در زمان فرود فضاپیما در سطح ماه بر زبان وی آمده، حمایت می‌کرد.

اما یک میلیون بیننده‌ای که از سراسر جهان صحنه قدم گذاشتن آرمسترانگ را بر روی ماه مشاهده می‌کردند، کلمه «یک» را در این جمله نشنیدند که منجر به بحث در مورد معنی آن شد.

با این حال، مجموعه‌ای از مصاحبه‌های جدید و نادر با خانواده وی نشان داده که آرمسترانگ در حقیقت چند ماه پیش از این پرواز تاریخی ، آن را پیش‌نویس کرده بود.

دین آرمسترانگ، برادر این فضانورد اظهار کرد که نیل از وی خواسته بود کمی پیش از حرکت مسافران ماموریت آپولو 11 به کیپ کارناوال که برای چند ماه در آنجا اقامت داشته و برای سفر آماده می‌شدند این جمله را بخواند.

او اصرار داشت که متن اصلی که توسط نیل به وی داده شده بود، از کلمه «یک» برخوردار بوده است، این در حالی بود که دوباره در جریان این مصاحبه نیز بدون این کلمه، جمله را تکرار کرده بود.

حذف این حرف در جریان مخابره از سطح ماه باعث بحثهای 40 ساله در مورد آنچه آرمسترانگ گفته بود، شد. بسیاری وی را متهم به اشتباه لپی کرده، در حالیکه سایرین به معنی بین این جمله توجه داشتند.

بدون کلمه «یک»، جمله به مرد انتزاعی و کل بشر مانند بخش دوم این جمله اشاره خواهد داشت. آرمسترانگ همیشه اصرار داشت که جمله را بطور کامل گفته، تا اینکه در سال 1999 اذعان کرد که خود نیز نمی‌تواند این کلمه را در صدای ضبط شده بشنود و اینکه احتمالا در اثر ایستایی مخابره از بین رفته است.

بررسی‌های این جمله همچنین نشان داده که به طور تصادفی گفته شده و از قبل آماده نشده است. اما اکنون امید است که این آشکارسازی سرانجام بتواند حدس و گمانها را پایان بخشد.

آرمسترانگ دو سال پس از این ماموریت از کار در ناسا استعفا کرده و به عنوان استاد مهندسی در دانشگاه به کار مشغول شد و به ندرت در انظار عمومی ظاهر می‌شد.

به گفته خانواده آرمسترانگ، وی همیشه مضطرب بود که چگونه می‌تواند کار مهمتری از قدم گذاشتن بر ماه انجام داده و براساس انتظارات مردم از وی به عنوان یک نماد بین‌المللی زندگی کند.
منبع: ایسنا