پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۹

آزادی عمل مفسدان دلیل گرانی در بازار

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:‌ اگر با عوامل فساد اقتصادی،‌ احتکار و گران‌فروشی برخورد قاطع نشود وضعیت اقتصادی بدتر می‌شود
کد خبر : ۸۹۹۰۳
به گزارش صراط ؛ سیدسعید زمانیان دهکردی از وزیر صنعت،‌معدن و تجارت خواست تا راه عملی برخورد با گرانفروشان و محتکران را به دستگاه‌های زیرمجموعه خود نشان دهد.

نماینده مردم شهرکرد عدم نظارت و کنترل بر بازار مصرف را دلیل اصلی گران ماندن کالا با وجود کاهش نسبی قیمت دلار دانست و افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه لازم به موضوع نظارت و کنترل را به درستی دنبال نمی‌کند. کاهش نسبی قیمت دلار با وجود تذکرات پی در پی نمایندگان مجلس موجب نظارت درست وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت نشده است. به عبارت دیگر برخی مسوولان صرفا به بیان شعاری برخورد با عوامل گرانی کالا در بازار پرداخته و برخورد قاطعی با وارد کنندگانی که از ارز 1226 تومانی برای واردات کالاهای غیرضرور نظیر وارد کنندگان خودروهای لوکس نکرده است.

زمانیان ابراز عقیده کرد: جایگاه نظارت برای کنترل بازار در دستگاه‌های متولی بسیار ضعیف است. وزیر صنعت باید توجه ویژه‌ای به این موضوع کند. غضنفری باید با عوامل گران‌فروشی و احتکار از طریق دستگاه‌های زیرمجموعه برخورد قاطع کند و بداند اگر چنین نکند شرایط اقتصادی بدتر از این خواهد شد.

وی خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت پرسید: تاکنون با چند محتکر، انبارکنندگان کالا و چند گران‌فروش برخورد کرده‌اید و چند نفر از مفسدان اقتصادی را به محاکم صالحه فرستاده‌اید؟

وی بی‌توجهی‌های دستگاه‌های متولی بازار مصرف را موضوع قابل پیگیری در مجلس دانست و افزود: نظام اقتصادی کشور باید برخورد با مفاسد اقتصادی را به صورت سیستمی پیگیری کند. تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف‌کننده نیز به عنوان بازوان اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت باید از برخورد انفرادی و جزیره‌ای اجتناب کنند چرا که ساماندهی نابسامانی‌های بازار مصرف تنها از طریق رفتارهای سیستمی قابل اصلاح است.

نماینده مردم شهرکرد کنترل، نظارت و مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر کاهش سطح عمومی قیمت‌ها حائز اهمیت دانست و افزود: در حال حاضر نظارت سیستمی و جامعی بر کنترل قیمت‌ها وجود ندارد. اینکه دلیل گران ماندن کالا، واردات 40 درصد کالاها با ارز آزاد بیان می‌شود درست نیست و آقایان به جای مدیریت مناسب نظام واردات و صادرات کشور به نوعی فرافکنی روی آورده‌اند. حجم عظیمی از کالاهای غیرضرور و لوکس با نرخ ارز 1226 تومان وارد کشور شده و در انبارهای گمرک یا انبارهای کسبه و تجار دپو شده است، آیا این کار موجب استمرار گرانی نمی‌شود؟

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خطاب به وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار تقویت وظایف مدیریتی و نظارتی‌اش شد و گفت:‌ باید در قالب آمار اعلام شود که چه میزان کالا قبل از افزایش نرخ دلار وارد کشور شده است یا چه میزان از این کالای وارد شده در گمرک باقی است و یا حجم کالای ذخیره شده در انبار تجار چه میزان است. تا زمانی که به این سوالات پاسخ داده نشود، نمی‌توان بالا ماندن نرخ کالا را صرفا ریشه در افزایش مقطعی نرخ ارز دانست.

زمانیان با ابراز تاسف از حذف برخی کالاها از سبد کالایی خانواده‌ها، گفت:‌ مشکلات معیشتی و کاهش توان اقتصادی مردم در پی کاهش ارزش پول ملی و افزایش چند برابری قیمت‌ها موجب حذف برخی کالاها از سبد کالایی خانواده‌ها شده است بنابراین مسوولان وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت بهتر است نظارت و کنترل را در عمل نشان دهند و تنها با حرف زدن و آمار مختلف نشان ندهند که بازار تحت کنترل است چرا که قیمت‌ها در سبد کالایی خانواده‌ها خود را نشان می‌دهد
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۲۵ آذر ۱۳۹۱
۰
۰
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:‌ اگر با عوامل فساد اقتصادی،‌ احتکار و گران‌فروشی برخورد قاطع نشود وضعیت اقتصادی بدتر می‌شود
_______________________
نه بابا؟؟؟
راست بگو
تو رو خدا؟