يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۸

پاسخ آیت الله آملی به نامه رییس جمهور

مسئولیت اجرای رئیس جمهور محدود و منحصر به قوه مجریه است و البته همچون سایر سران قوا پاره‌ای وظایف خاص دیگر هم دارد که درحدّ قانون اساسی معتبر است همچون ریاست شورای عالی امنیت ملّی ، ریاست شورای انقلاب فرهنگی و غیر آن .
کد خبر : ۸۴۸۵۳
آیت الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه با ارسال نامه ای، به موارد مندرج در نامه اخیر رییس جمهور پاسخ داد.

متن کامل پاسخ رییس قوه قضاییه به نامه رئیس جمهور به شرح زیر است:

دکتر محمود احمدی نژاد

رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران

بعدازسلام، نامه مورخه 1/8/91 شما را همزمان با انتشار آن در رسانه‌ها ، دریافت نمودم . بسیار متأسّفم که در شرایط خاص کنونی و پس از رهنمودها ی مقام معظم رهبری دائر برضرورت حفظ آرامش و وحدت و توجه به مشکلات مردم ، شاهد چنین مکاتبات رسانه ای هستیم. از باب انجام وظیفه و تنویر افکار عمومی و دفاع از قانون اساسی و حقوق عامه و جلوگیری از انحرافات و قانون گریزی ها ناچار از توضیحات زیر می باشم و همانطور که در نامه محرمانه گفته ام : این سطور را می نگارم تا در ذاکره تاریخ بماند .

1 - مدّت مدیدی است که در مقابل حملات غیرمنطقی و غیر قانونی و نسبت‌های خلاف واقع شما به قوه قضائیه و مسئولان آن، سکوت اختیار کرده‌ام . مبنای این سکوت رعایت مصالح نظام و تبعیّت از فرامین مقام معظم رهبری در عدم تقابل مسئولان و خصوصاً سران قواست . لذا پاسخ نامه اوّل را به صورت « خیلی محرمانه» ارسال داشتم تا این مصلحت اهم را رعایت کرده باشم . متأسفانه شما به بهانه « حقوق اساسی ملت » نامه دومتان را نیز رسانه‌ای کرده‌اید، که علاوه بر سخنان نادرست ، نسبت‌های ناروا و خلاف واقع بسیاری در آن مطرح کرده اید. سکوت بر این نسبت‌های خلاف واقع ممکن است پاره‌ای اذهان را ره زند که شاید واقع امر همین است که می‌گویید.

2 - مبنای باطلی که تقریباً اکثر دعاوی شما بر آن استوار گشته، باید مورد مداقّه قرار گیرد و واضح گردد که چگونه نه فقط در مورد آن اشتباه کرده‌اید بلکه متعمدانه علی رغم همه تصریحات قانون اساسی و تفسیرهای روشن شورای محترم نگهبان برآن پای می‌فشرید و برای دیگران خط کشی‌های نادرستی ترسیم می نمایید و همه را متهم به تجاوز به حقوق خود می‌نمایید. حکایت شما حکایت سلطانی است که اموال و املاک مردم را غاصبانه تصرف کرده بود و به ملک خود منضّم ساخته بود و به همه می‌گفت چرا رعایت ملک سلطان نمی‌کنید !!

3 - گفته‌اید « براساس اصل 113 قانون اساسی رئیس جمهوری مجری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است » . و قاعدتاً معتقدید معنای آن اجراء قانون اساسی در همة حیطه ها است .

آیا واقعاً با خود نیندیشیده‌اید که اگر این فهم از قانون اساسی درست باشد، پس معنای تفکیک قوا و استقلال آنها که در اصل پنجاه و هفتم قانون اساسی بر آن تنصیص شده است، چه خواهد بود.

برای تنویر خاطر حضرتعالی نصّ اصل پنجاه و هفتم قانون اساسی را می‌آورم:

« قوای حاکم در جمهوری اسلامی ایران عبارتند از قوة مقنّنه ، قوة مجریه و قوة قضاییه که زیرنظر ولایت مطلقه امر و امامت امّت بر طبق اصول آیندة این قانون اعمال می‌گردد. این قوا مستقل از یکدیگرند. »

اگر بنا به فهم شما از اصل 113 ، رئیس جمهور مجری قانونی اساسی است و معنایش هم این است که همة نهادها و دستگاه‌ها و قوای مذکور در قانون اساسی مشمول این اجرا می‌گردند، بفرمایید معنای استقلال قوا از یکدیگر چیست ؟

علاوه بر نکته فوق ، نگاهی به صدر اصل یکصدو پنجاه و ششم بیندازید: « قوة قضاییه ، قوه‌ای است مستقل که ...» اگر بنا باشد «مجری» قانون اساسی در قوة قضاییه هم رئیس جمهور باشد ، این استقلال چه معنایی دارد؟!

4 - در اصل یکصد و پنجاه و هفتم قانون اساسی آمده است :

« به منظور انجام مسئولیّت های قوة قضاییه در کلیّة امور قضایی و اداری و اجرایی، مقام رهبری یک نفر مجتهد عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبّر را برای مدّت پنج سال به عنوان رئیس قوّة قضاییه تعیین می‌نماید که عالی‌ترین مقام قوّة قضاییه است .»

نصّ این اصل که اجرای مسئولیت‌های قوة قضاییه را به عهدة رئیس قوة قضاییه گذاشته است جایی برای «مجری» دیگری باقی نمی‌گذارد.

5 - اینجانب به همراه اکثریت قریب به اتفاق اعضای محترم شورای نگهبان که مسئولیت تفسیر قانون اساسی را بعهده دارند و داستان آن خواهد آمد ، معتقدیم که تفسیر مسئولیت اجرا و تعمیم آن به همه قوا آنگونه که شما معتقدید ، خطا است. با این وجود بفرمایید به چه منطقی اینجانب باید به فهم شما از قانون اساسی تمکین کنم ؟! صورت مسأله روشن است : رئیس دو قوه دو برداشت مختلف از قانون اساسی دارند: بنده حیطة « مسئولیت اجرا» را منحصر در قوه مجریه می‌دانم ( به قرینه همة آنچه آوردم) و شما آن را عام و شامل همه قوا و دستگاهها ( حسب ظاهر نامة ارسالی و پاره‌ای سخنان جسته و گریخته دیگر ) ، و فعلاً فارغ از صحت ادله و استدلالات ، به چه دلیل باید به نظریّه ای که آن را صددرصد خطا می‌دانم تمکین کنم و برای شما در امور اجرایی قوة قضاییه و یا نظارت بر آن حقی و شأنی قائل باشم؟!

6 - اگر به هر دلیل بین رؤسای قوا و مسئولین در فهم قانون اساسی اختلافی روی داد ، به صراحت قانون اساسی ، مرجع رسمی تفسیر قانون اساسی که فصل الخطاب در این امور خواهد بود ، شورای محترم نگهبان است .

شورای محترم نگهبان در رأی تفسیری موّرخ 12/4/91 خود به روشنی آورده است که رئیس جمهور بر اساس اصل 113، حق نظارت بر اجرای قانون اساسی ندارد . اکنون بفرمایید چرا و به چه مجوّزی به خود حق می‌دهید در مقابل رأی تفسیری شورای نگهبان تمکین ننمایید .

براساس اصل نود و هشتم قانون اساسی: « تفسیر قانون اساسی به عهدة شورای نگهبان است که با تصویب سه چهارم آنان انجام می‌شود.»

7 - شما حتماً به نظریه تفسیری اخیر شورای نگهبان واقفید . تعجب در این است که چرا در مقابل قانون اساسی ایستاده‌اید و با فرافکنی علیه قوای دیگر از پذیرش آن شانه خالی می‌کنید. برای تذکّر مجدد به حضرتعالی و برای اطلاع عموم مردم شریف‌مان متن تفسیر شورای محترم نگهبان را در اینجا می‌آورم:

نظر شورای نگهبان

« عطف به نامه شماره 46909/31/91 مورخ 17/3/1391 ، مبنی بر اظهارنظر تفسیری در خصوص اصل 113 قانون اساسی موضوع در جلسه مورخ 31/3/1391 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر شورا به شرح زیر اعلام می‌گردد:

1- مستفاد از اصول متعدد قانون اساسی آن است که مقصود از مسئولیت اجرا در اصل 113 قانون اساسی، امری غیر از نظارت بر اجرای قانون اساسی است.

2- مسئولیت رئیس جمهور در اصل 113 شامل مواردی نمی‌شود که قانون اساسی تشخیص، برداشت، نوع و کیفیت اعمال اختیارات و وظایفی را به عهده مجلس خبرگان رهبری ، شورای نگهبان ، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و هر مقام و دستگاه دیگری که قانون اساسی به آنها اختیار یا وظیفه‌ای محول نموده است.

3- در مواردی که به موجب قانون اساسی رئیس جمهور حق نظارت و مسئولیت اجرا ندارد، حق ایجاد هیچگونه تشکیلاتی را هم ندارد. »

این تفسیر علاوه بر اینکه صراحتاً نظارت رئیس جمهور را به حسب اصل 113، نفی می‌کند ، مسئولیت وی را نیز در حیطه وظایف مذکور در قانون اساسی برای دیگر قوا و دستگاه‌ها و نهادها منتفی می‌داند .

8 - جناب رئیس جمهور . آیا واقعاً دغدغة شما ، صیانت از حقوق اساسی مردم است ؟ در این صورت باید به قانون اساسی که سند حقوق اساسی مردم است احترام بگذارید و در موارد اختلاف، به داوری که خود قانون اساسی تعیین کرده، تمکین کنید نه اینکه همواره فراتر از اختیارات مذکور در قانون اساسی، و با تفسیری شخصی، نسبت به سایر قوا مدعی شوید و بی‌جهت و بدون دلیل، موجب تنش در جامعه گردید، و خوراک تبلیغاتی برای معاندین و دشمنان انقلاب فراهم آوردید.

9-‌ در بند سوم نامه در پاسخ این جمله بنده که نباید قبل از استیذان از قوه قضاییه ، نسبت به سرکشی به زندان‌ها برنامه ریزی می‌کردید، آورده‌اید « باید یادآور شوم که در اصول قانون اساسی، لزوم اجازه یا موافقت و یا مصلحت اندیشی قوه قضائیه در اجرای وظایف قانونی رئیس جمهوری پیش بینی نشده است .»

البته و صد البته کبرای این سخن درست است و کسی را در آن تردیدی نیست . تمام سخن در تطبیق ‌نادرست شما است . در اصول قانون اساسی ننوشته‌اند که آقای رئیس جمهور هرگاه اراده کرد می‌تواند به زندان‌ها برود و با هر زندانی صحبت کند و در هر دادگاهی ولو غیرعلنی حضور پیدا کند.

سخن ما با شما این است: مسئولیت اجرای رئیس جمهور محدود و منحصر به قوه مجریه است و البته همچون سایر سران قوا پاره‌ای وظایف خاص دیگر هم دارد که درحدّ قانون اساسی معتبر است همچون ریاست شورای عالی امنیت ملّی ، ریاست شورای انقلاب فرهنگی و غیر آن . در هر حال به حسب نصّ قانون اساسی برای انجام مسئولیت‌های قوة قضائیه در کلیّه امور قضایی و اداری و اجرایی ، رئیس قوّة قضاییه از ناحیة رهبری تعیین می‌شوند و عالی‌ترین مقام قوة قضاییه است . طبق قانون ، دادگاهها و سازمانهای تابعه بخشی از قوه قضاییه‌اند با این حساب چگونه می‌فرمایید که سرکشی به زندان‌ها نیاز به هماهنگی و موافقت قوة قضاییه ندارد.

10 - آورده‌اید:

« چگونه جنابعالی اجرای قانون اساسی را به مصلحت نمی‌دانید . اگر این نگاه بر کل فعالیت‌های قوه قضاییه حاکم باشد آیا نمی‌شود تّصور کرد که برخی از اصول قانون اساسی و حقوق اساسی مردم با مصلحت اندیشی و تشخیص شخصی در قوة قضاییه متوقف شده و یا نادیده انگاشته می‌شود.»

البته این نسبت خلافی است که داده اید ، بنده هیچگاه نگفته‌ام که اجرای قانون اساسی را به مصلحت نمی‌دانم، بلکه بر عکس مصلحت اندیشی بنده ، دقیقاًدر راستای تحفظ بر اجرای دقیق قانون اساسی و ممانعت از دخالت‌های بیجا و خارج از حدود قانونی بوده است ، و اگر آن زمان کسی در این تردید داشت ، اکنون با رفتارهای نامتعارف و نامه پراکنی‌های علنی ، دیگر در این نکته کسی تردید نمی‌کند.

11 - عجیب تر از این نسبت ، مطلب خلاف دیگری است که به اینجانب نسبت داده‌اید ، گفته‌اید: « متأسفانه جنابعالی قبلاً اعلام کرده‌اید که وجود هیئت منصفه مطبوعات که صراحت اصل 168 قانون اساسی است را قبول ندارید که در این مورد حضوری تذکّر دادم. امّا متأسفانه ظاهراً بخشی از اقدامات قوة قضاییه دربارة مطبوعات و رسانه‌ها با همین نگاه انجام می‌گیرد»

بنده در اینجا صراحتاً اعلام می‌کنم که این نسبت ، خلاف واقع و کذب است . و به خاطر هم نمی‌آورم که حضرتعالی حضوری در این باره اشاره ای کرده باشید . ولی در هر حال اینجانب در هیچ موضعی و در هیچ زمانی نگفته‌ام که وجود هیئت منصفه که صراحت اصل 168 قانون اساسی است ، را قبول ندارم . اگر کمترین شاهدی دارید اقامه کنید.

12 - آنچه بنده در طی برخی جلسات گفته‌ام و مضبوط هم هست و کاملاً هم از آن دفاع می‌کنم این است که فرق است بین « مشروط بودن رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی به حضور هیأت منصفه در محاکم دادگستری » که نصّ قانون اساسی است و اینجانب صددر صد آن راقبول دارم و بین « الزام قاضی به تبعیّت از رأی هیئت منصفه ولو اینکه آن را خلاف بداند ». این دوّمی مطلبی است که آن را قبول ندارم و آشکارا هم می‌گویم و موضع شخصی بنده هم نیست، موضع اکثریت یا همه فقهای محترم شورای نگهبان است که نظر آنان طریق احراز خلاف شرع بودن قوانین و مقررات و حتی اطلاقات و عمومات قانون اساسی است. و در قانون اساسی نه فقط مطلبی علیه آن نیامده ، بلکه ذیل آن به توضیحی که خواهد آمد ، مؤید ادعاست. متأسفانه عدم تفکیک دو مطلب فوق که ظاهراً تا حدی دقت می‌طلبیده است، منجر به نسبت دادن چنین مطلب خلاف واقعی به اینجانب شده است.

بنده الزام قاضی به رأی دادن بر خلاف نظر خویش را جایز نمی‌دانم و بعید هم می‌دانم فقیهی این امر را جایز بشمارد.

13 – نکته قابل توجه این است که در ذیل اصل یکصد و شصت و هشتم تصریح شده است: «نحوة انتخاب، شرایط، اختیارات هیأت منصفه و تعریف جرم سیاسی را قانون بر اساس موازین اسلامی معین می‌کند.»

فقهاء محترم شورای نگهبان در مقام رسیدگی به طرح هیئت منصفه که در مجلس ششم مطرح شده بود، مکرراً بصورت رسمی نظر خویش را دائر بر جایز نبودن الزام قاضی به رأی بر خلاف نظر خود به مجلس محترم شورای اسلامی اعلام نموده‌ا‌ند.

14 - در بند چهارم نامه، با اشاره به اینکه گفته‌ام «در شرایط کنونی که موضوع اصلی، رسیدگی به معیشت مردم، سامان دادن به اقتصاد کشور و کنترل بازار است، رفتن به زندان اوین که یکی از منتسبین نزدیک شما در حال تحمل کیفر در آن زندان می‌باشد، و پس از گذشت هفت سال از دورة ریاست جمهوری شما، شائبه سیاسی بودن و جانبداری از مجرم را خواهد داشت و به هیچ وجه به مصلحت نمی‌باشد » پرسشهایی مطرح کرده‌اید که برخی از آنها اصلاً محصّلی ندارد مثل اینکه گفته اید « آیا به عنوان رئیس قوه قضائیه می‌توانید به استناد تشخیص سیاسی خود حکمی صادر نمایید؟»

در اینجا معلوم نیست مقصود چه حکمی است با چه محتوایی، مقصود حکم قضایی و انشاء رأی است یا غیر قضایی و صرفاً تصدیق امری، و اگر حکم قضایی مقصود است حکم قضایی مربوط به چه چیزی. با اینهمه ابهامات، سؤال شما محصّلی ندارد. در عبارتی که نقل کرده‌اید بنده حکم قضایی صادر نکرده‌ام، بلکه چند مطلب گفته‌ام که در آنها نوعی «تصدیق» به معنای منطقی وجود دارد. اگر از من بپرسید آیا به عنوان رئیس قوه قضائیه می‌توانید به استناد تشخیص سیاسی خود تصدیق‌هایی در باب مصلحت بودن یا نبودن یا شائبه سیاسی داشتن و نداشتن ، داشته‌ باشید، پاسخ حتماً مثبت است.

حتماً می‌توانم تصدیق‌هایی از این قبیل داشته باشم اعم از اینکه شما آنها را بپذیرید یا نپذیرید. واضح است که بر اساس تشخیص سیاسی خود و از باب نصح مؤمنین می‌توانم بگویم جناب رئیس جمهور این کار شما موجب شک و شبهه در اذهان می‌شود و به صلاح نیست. مسأله بسیار سهل است، نمی‌‌دانم چرا در آن مانده‌اید؟!

15 - در قسمت دیگری پرسیده‌اید: « به استناد کدام اصل از اصول قانون اساسی، جنابعالی می‌‌توانید امری را تفسیر سیاسی کنید و مانع از اجرای قانون اساسی شوید.» پاسخ آن است که پرسش شما نادرست است: بنده نه تفسیر سیاسی کرده‌‌ام ونه مانع از اجرای قانون اساسی شده‌ام. آنچه رخ داده است مانع شدن از دخالت شما در کار قوة قضائیه است که آن را نه فقط از اختیارات خود می‌دانم، بلکه صد در صد وظیفه می‌‌دانم. وظیفه می‌‌دانم که نگذارم فتح بابی در دخالت ناصواب قوه مجریه در حیطه اختیارات قوه قضائیه صورت گیرد و آنچه راجع به شائبه سیاسی بودن و جانبداری از مجرم گفته‌ام، «خبری است از انعکاس عمل شما در اذهان عمومی». می‌‌توانید این گزارة‌ واقعی را بپذیرید یا نپذیرید ولی بهرحال این یک تفسیر سیاسی نیست.

16 - در ادامه گفته‌اید: « خامساً به راحتی به اینجانب اتهام « حمایت از مجرم» زده‌اید ... چگونه ممکن است سرکشی به زندان حمایت از مجرم تلقی شود. ... در حالی که جنابعالی به آسانی به رئیس جمهوری که نماینده ملت و مجری قانون اساسی است اتهام می‌زنید آیا می‌توان برای آحاد مردم که پشتیبان خاصی جز خداوند ندارند امنیت قضایی متصور بود»

این جملات بسیار تعجب آور است. شما بعنوان رئیس جمهور کشور ، مجموعه دستگاه قضایی را زیر سؤال برده‌اید آن هم بر اساسی واهی. در حالیکه بقول خودتان سوگند یاد کرده‌اید که پاسدار نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشید. آیا سزاست دستگاه قضایی کشور که رکن مهمی از نظام جمهوری اسلامی است، بر اساس ویرانی ، مورد هجمه قرار گیرد و بهانه بدست دشمنان و ضد انقلاب داده شود . قاعدتاً اخبار رسانه‌های خارجی این روزها به عرض عالی می‌رسد.

من از قرائت‌ها و تفسیرهای شما انگشت به دهان می‌مانم. از کجای نامه اینجانب برآمده است که شما را «متهم به حمایت از مجرم» کرده‌ام. گفته‌ام کار شما در این ظرف زمانی خاص «شائبه سیاسی بودن و جانبداری از مجرم را خواهد داشت» معنای عرفی شائبه این است که در اذهان شک و شبهه ایجاد می‌کند. بنده خود قضاوت نکرده‌ام که شما جانبدار مجرم هستید یا نیستید، بلکه خبری داده‌ام از یک واقعیت ، خبر از یک انعکاس عمومی و این ربطی به متهم ساختن حضرتعالی آنهم از ناحیه اینجانب ندارد.

در همان نامه که مورد استناد شماست، در عبارت دیگر به صراحت به «اذهان برخی» تأکید کرده‌ام و گفته‌ام « ... حتماً شائبه سیاسی بودن این گونه اعمال را در اذهان برخی تقویت خواهد کرد»

واقعاً معنای « تقویت شائبه سیاسی بودن در اذهان برخی » یعنی من شما را متهم می‌کنم!! این چه قرائتی است؟

شما براساس این فهم ناصواب مجموعه قوّة قضاییه را که به نصّ قانون اساسی مرجع تظلّمات و رسیدگی عادلانه به منازعات است را زیر سؤال برده‌اید : از این کار چه کسانی سود می‌برند؟ این همان صیانت از قانون اساسی است که بدان سوگند یاد کرده اید ؟

17 - در امر هفتم به مشکلات مزمن اقتصادی کشور اشاره کرده‌اید و به وظایف اصلی قوة قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی و رانت خواری‌ها و.... .

قوة قضاییه مفتخر است که به خصوص در این چند سال اخیر مبارزة بی‌امانی را با مفاسد اقتصادی پی‌ ریخته است و خواب را از چشمان بسیاری از رانت خواران ربوده است . نمونه بارز آن برخورد با فساد کلان اقتصادی اخیر است که واقعاً اعتماد عمومی را جریحه دار ساخته بود. فعلاً در باب نقش برخی مقامات و دستگاه‌های اجرایی در این فساد کلان سخنی نمی‌گویم و آن را به زمان دیگری وا می‌گذارم. حضرتعالی براساس فرمایش این فقره از نامه‌تان باید از این برخورد شجاعانه توأم با رسیدگی های دقیق قوه قضاییه استقبال می‌کردید ولی متأسفانه در عمل اینطور نشده است . در مصاحبه تلویزیونی زنده ، در مقابل دیدگان حیرت زده میلیونها نفر با اشاره به محاکمه مفسدان اقتصادی مطلبی قریب به این مضمون گفته اید: « ما که نفهمیدیم چه شد البته برای ما روشن است ولی بالاخره کو؟» آیا این همان حمایت شما از اجرای قانون اساسی و مبارزه با مفاسد اقتصادی است که در این نامه به آن تأکید می‌کنید ؟

18 - گفته‌اید « درحالیکه به فرمودة امام راحل (ره) زندان باید دانشگاه باشد و علی القاعده درب آن به روی اقشار مختلف حقوقدانان، روانشناسان ، جامعه شناسان و محققین علوم انسانی و دانشجویان و مددکاران اجتماعی باز باشد ، بازدید رئیس جمهوری که انتظار می‌رفت با استقبال مسئولین قوه قضاییه مواجه شود ، شائبه‌ای ایجاد نمی‌کند بلکه مخالفت با این امر شائبه‌ای زیادی ایجاد خواهد کرد.»

اوّلاً هم اکنون حسب گزارش ، بسیاری از روانشناسان و مددکاران اجتماعی به زندان ها رفت و آمد دارند و برنامه‌های متنوع و مؤثّری برای بهبود وضعیت روحی زندانیان و بازگشت آنان به زندگی در دست اقدام دارند.

کدام زمان حضرتعالی از من در این باره پرسش کرده‌اید و بنده از اطلاع رسانی به شما امتناع کرده ام . بعلاوه بسیاری از مشکلات در این ارتباط معلول وضعیت بودجة
قوه قضاییه است که متأسفانه دولت شما در مسأله بودجة قوة قضاییه بسیار کم لطفی می‌کند که این داستانی طولانی دارد و باید در جای دیگری گفته آید.

ثانیاً بنده با بازدید رئیس جمهور از زندان به نحو کلی مخالف نیستم و این نکته را صراحتاً به وزیر محترم دادگستری گفتم که به آقای رئیس جمهور بفرمایید « فعلاً این بازدید مصلحت نیست، هر زمان مصلحت بود اعلام می‌کنم » ، معنای این سخن ممانعت کلّی نیست. به همان علل و عواملی که قبلاً گفتم معتقدم فعلاً این بازدید به مصلحت نیست. تشخیص این مصلحت هم با اینجانب است نه با شما. سازمان زندان‌ها مجموعة قوه قضاییه است وچنانکه قبلاً به تفصیل آورده ام اداره وانجام مسئولیت‌های قوه قضاییه با رئیس قوه قضاییه است نه با رئیس‌جمهور وحسب نص تفسیر شورای نگهبان شما حق نظارت بر قوای دیگر ندارید. اما نیک بخاطر دارم قریب به دوسال پیش که در جلسه‌ای مسأله وضعیت دشوار زندان‌ها و کمبود بودجه برای توسعه وتجهیز آنها مطرح شده بود به حضرتعالی گفتم شما خود از زندان‌ها بازدید کنید تا مشاکل را به چشم خود ببینید. حال چرا باید با بازدید شما مخالفت کنم؟ سّر مخالفت امروز بنده همان است که گفته‌ام. بعلاوه حسب گزارش سازمان زندانها تنها در دوره مسولیت اینجانب بیش از صدها نفر از وزرا ، استانداران ، فرمانداران ، نمایندگان مجلس و هیات های خارجی از جمله برخی از سازمانهای بین المللی از زندان‌ها بازدید بعمل آورده‌اند چرا مطالبی مطرح می کنید که اینگونه القاء شود که درب زندان‌ها بر روی همه بسته است .

19 - متأسفانه نامه‌‌ها و پاره‌ای گفتارهای شما این گمان را تقویت می‌کند که برای خود «حق نظارت» و «بازدید» و «بررسی» در تمام دستگاه قضایی حتی دادگاه‌ها قائلید.

علاوه براین باید عرض کنم که مزید بر مصلحت‌سنجی‌های قبلی ، اکنون هم این را یک مصلحت ملزمه می‌دانم که براین توهمات خط بطلان بکشم. هرمنصفی سطرهای پایانی نامة شما را بخواند ، دراین تشخیص مصلحت ، با بنده همراهی خواهد کرد. شما گفته‌اید: «مطمئناً با سرکشی از زندان‌ها و برخی دادگاه‌ها نحوة اجرای اصول قانون اساسی و رعایت حقوق اساسی ملت را مورد بررسی قرار داده و گزارش آن را به ملت بزرگ و مقام معظم رهبری تقدیم خواهم کرد.»

حسب نصّ تفسیر شورای محترم نگهبان که همة قوا وظیفه دارند نسبت به آن تمکین کنند، حضرتعالی چنین وظیفه (و البته اختیاری) ندارید. نمی‌شود انسان خود برای خود وظایف و اختیاراتی تخیّل کند و بعد هم به دنبال آن راه بیفتد. از سخنان شما چنین استشمام می‌شود که قصد دارید ولو بدون هماهنگی و اجازة مسئولان ذی‌ربط در قوه قضاییه ، به زندان‌ها و برخی دادگاه‌ها سرکشی کنید. به حضرتعالی عرض می‌کنم که این ، تعدّی از حدود و اختیارات رئیس‌جمهور و دخالت در کار قوه قضاییه است و اینجانب حسب وظیفه‌ای که براساس قانون اساسی دارم وازجملة آن صیانت از استقلال قوه قضاییه و اداره مقتدرانه آن است ، قاطعانه از هرگونه حرکت تعدّی‌گونه و دخالت نابجا ممانعت خواهم کرد.

در خاتمه بعنوان خدمتگزار مردم و حافظ حقوق آنان ، مشفقانه عرض می کنم جناب آقای رئیس جمهور در شرایط خطیری قرار داریم ، دغدغه ها و مشکلات مردم ایجاب می کند که همه با حسن ظن و اعتماد به یکدیگر کمک کرده و راهکاری برای رفع نگرانی ها و عبور از تحریم و گرانی ها بیابیم و خالصانه تلاش کنیم تا نظام اسلامی و مردم شریف به اهداف و آرمانهای والای خود نائل آیند .

والسلام علی عبادالله الصالحین

صادق لاریجانی

منبع: مهر
نظرات بینندگان
محمد ممل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۱۳۱۵
۱۱۲۲
سرنگون باد گروهک انحرافی ضد ولایت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
نزدیکه انشاالله
اشنای قدیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
منظورتون دقیقا چه کسایی است؟
بابا جون چرا شما و همفکران شما تا یه مسئله ای پیش میاد از ولایت هزینه میکنید . مگه همین یکی دو سال پیش ادعا نمکردید که اینها ولایت مدارترین و قبلی ها فتنه گر و ضد ولایت فقیه و خاین و ... ؟؟!!
اختلاف و نقد و نظرات مخالف یک چیز طبیعی و غیر قابل اجتناب در سیاست و اداره هر کشوری است. حالا اون نظر چه از طرف هاشمی باشه یا موسوی و خاتمی و احمدی نژاد و لاریجانی و عسگر اولادی و مطهری و توکلی و کوچک زاده و ...
خواهشا مثل بید با هر بادی به راحتی تغییر نظر ندهید و برای توجیه عقاید خود ، دیگران را ضد ولایت و ضد نظام و برانداز و خائن و منحرف و منافق و ... ننامید. چرا که بعد از مدتی همین گفتمان باعث میشود همه و همه و همه مخالف نام نهاده میشوند و آن موقع است که با چراغ دنبال موافق بابد گشت.
در نام نهادن و بر چسب زدن به اشخاص جو گیر نشویم و با عقل و با ارامش مسایل را تحلیل کنیم. و از اشتباهات و تجربیات گذشته درس بگیریم.
و من ا... التوفیق
محمد ممل
|
Iran (Islamic Republic of)
آشنای قدیمی همانگونه که حضرت آقا فرمودن "فرد برای ما ملاک نیست ، اعمال فرد ، کردار فرد ، رفتار فرد و عملکرد فرد ، برای ما ملاک هست ؛ حضرت امام ره هم از بنی‌صدر حمایت می‌کرد." یعنی تا زمانی که فرد در مسیر صحیح حرکت کنه حتما بهش میگیم ولایتمداره یا حرکت نکنه برعکس بهش میگیم فتنه گر !! تا زمانی که فرد اعم از احمدی نژاد و موسوی براساس معیارهای انقلاب اسلامی حرکت کنن قطعا بهشون میگیم اینها ولایتمدارترین هستن
حالا اینکه برخی ها بیان و بگن مگه ما از سال‌ها پیش نمی‌گفتیم که احمدی‌نژاد این‌جوره و اون ‌جور ؟ خب میگیم قبول ، اما شما که اینجوری گفتین چکار کردین ؟ آیا پشت سر ولایت و رهبری حرکت کردین ؟ آیا اومدین و گفتین احمدی‌نژاد رو می‌کوبیم برای دفاع از ولایت و رهبری ؟ یا اومدین از کسایی که پرچم مرگ بر اصل ولایت فقیه رو در دست داشتن و این شعارو می‌دادن حمایت کردین یا خنثی بودین در مقابل اینا ؟ شماها که هزار درجه جلوتر و بیشتر در مخالفت با ولایت فقیه از او حرکت کردین شما چه مسیری رو انتخاب کردین که امروز میگین مگه ما از اول نمی‌گفتیم احمدی‌نژاد انحرافی است یا فلان است یا مگه موسوی نگفت یا مگه کروبی نگفت ؟ قبول شما از همون اول گفتین احمدی‌نژاد فلان است، ولی خودتون صد برابر بدتر از این فرد حرکت کردین
رونوشت از
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۷ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۵۸
۳
راستی در قانون اساسی کشور ما رسیدگی به جرم عدم اجرای قوانین بوسیله ریاست محترم جمهوری در اختیار کدام قوه است -
این اختیار صراحتا به رئیس دیوانعالی کشور در قانون اساسی تفویض شده ومسئول رسیدگی به جرایم رئیس جمهور در خصوص عدم اجرای قوانین مصوب مجلس و ...رئیس دیوانعالی کشور و در موارد کفایت سیاسی با مجلس شورای اسلامی است ودو قوه مذکور ناظر بر رئیس جمهور هستند طبعا این رئیس دیوانعالی کشور است که باید قضاوت نماید که آیا این مورد از مصادیق اجرای قانون بوسیله رئیس جمهور هست یاخیر اگر قوه قضائیه دقت کافی مبذول می نمود و یا جدی نگریسته شود که در عدم اجرای قوانین یا ترک قانون وضععیت رئیس قوه مجریه چگونه است رئیس محترم قوه مجریه این طور مدعی اختیارات مستقل قضات نمی شد برادر عزیز آقای رئیس جمهور نور چشم ملت شلتاق نکنید این فرمایش شما محمل قانونی تدارد این قوه قضائیه است که می تواند به رئیس محترم جمهور نظارت داشته باشد قوه قضائیه اساسا یک قوه نظارتی و قضاوتی است و موردی را که اشاره فرموده اید از اختیارات قوه مجریه ساقط است در این مورد عزیزان حقوقدان مشاور ئیس محترم جمهور به ایشان نظر مشورتی بدهند - سرور گرامی جناب آقای دکتر الهام که ید طولا و صاحب نظر فرهیخته حقوق هستند خوب است بحث حقوقی این موضوع را طرح وتبیین نمایند که جامعه نیازمند روشنگری در این خصوص است.
arsalan
|
Iran (Islamic Republic of)
چه حرفها آقا؟ ایشون به همه مشورت میده به مشورت هم نیازی نداره! خودش یه پا شورای نگهبان و بعلت آرای بالاتر از نمایندگان مجلس، خودش یه پا مجلس و ... هستش!
ردانی
|
Iran (Islamic Republic of)
پاسخ دهنده محترم لطفا رونوشت مرتبط با این نوشته را بخوانید در ذیل این صفحه بخوانید و قانون اساسی را نیز که خون بهای شهیدان است بخوانید
راشن
|
Iran (Islamic Republic of)
اصل یکصدو دهم:
بند10- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی - یا رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتادو نهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۳۹۴
۳۴۱
چقدر تند بود !! الحق از احمدی نژاد صد پله تند تر بود
arsalan
|
Iran (Islamic Republic of)
پیشنهاد میکنم یه بار دیگه هر دو تا نامه رو بخونید مطمئنم نظرت عوض میشه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
جواب های هوی است کسی که شان خودش و ملت را در هیچ موردی در نظر نمی گیرد و کشور را تا لبه سقوط پیش می برد این ملایم ترین جواب برایش بود
مرتاض
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۶ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۴۷۴
۳۰۷
احسنت به لاریجانی با قانون زد توی دهن بی قانونی
arsalan
|
Iran (Islamic Republic of)
امیدوارم این پاسخ نجیبانه کمی جریان انحرافی رو سر عقل بیاره! بابا برو وفق قانون به امور اجرایی ات برس هر دفعه یه مصیبت به پا میکنی خسته شدیم از این حرفهای صد من یه غاز...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
دیدار رئیس جمهور مملکت از زندان بی قانونی است ؟؟
محمد ممل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۱ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۶۵
۲۲۲
خدایا لعنت کن کسانی رو که اینهمه هزینه از اسلام و حزب الله و شهدا و هیاتهای امام حسین کردن و آخرش بر علیه همه اینا و قوانین نظامی که حاصل خون شهداس عمل میکنه ، خورک تبلیغاتی برای دشمنان خارجی درست میکنه بر علیه نظام !
خاله جون
|
Iran (Islamic Republic of)
آقا ممل ، آش خاله است دیگه ! دست پخت خودتونه!
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۶ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۴۲۸
۵۷۵
درود بر این عالم بزرگوار و مطیع ولایت . نامه با ادبانه این عالم کجا و نامه رئیس جمهور ....
teoden
|
Iran (Islamic Republic of)
نامه رئیس جمهور هم مودبانه بود هم به کسی نهمت نزده بود ...
دوست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۹۱۷
۸۹۶
درود بر احمدی نژاد شجاع و بی باک
arsalan
|
Iran (Islamic Republic of)
آقای دوست! کمی منطق چرا همش شعار؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
فكر كنم با امار راي منفي جوابتو گرفتي
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
جناب دوست مثل اینکه معنی شجاعت رو خوب یاد نگرفتی در موقع مشکلات داخلی و خارجی به منافع مملکت اندیشیدن شجاعت محسوب میشه، نه اینکه تو این موقعیت بلوای بیخودی به پا کردن و دنبال تسویه حساب های شخصی رفتن
عاشق سیدعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
دوست من سلام.
............... کمی واقع بین باش.تشخیص خوب وبدوابسته به شرایط وزمانه.وبه گفته پیرجماران ملاک حال فعلی افراداست.مواظب ایمان وبصیرتت باش دوست ندارم اسیرفتنه هابشی.تورکاب سیدعلی شمشیربزن مرد.حق محورباش نه شخص محور.اگرجایی عمل اشتباهی انجام دادبگواشتباه بودواگرکارش درست بودازکارخوبی که انجام داده حمایت کن.فرمایشات رهبری روبادقت بیشتری توجه کن.ایشون دوست نداره به خطابریم.یاعلی
محمد (ممل)
|
Iran (Islamic Republic of)
ببینم اونایی که میرفتن روی مین و سیم خاردار دراز می کشیدن تا رزمنده ها از روشون رد بشن ..... داشتن و شجاع محسوب میشن یا آدم بی حیا و گستاخی که حرمت عالم و بزرگ و کوچیک و ... رو نگه نمیداره ؟
حاج صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۵۶۳
۲۷۱
يه لغت نامه بديد خدمت اقاي رييس جمهور تا اين مطالب را بتونه بخونه حالا معناش پيش كش !! سراسر نامه اقاي لاريجاني تواضع بود و اشارات قانوني با تفاسير فقهي .
علی
|
Kazakhstan
|
۲۱:۱۵ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۱۱
۸۸
صراط واقعا جانب عدالت رو از دست دادی. مغرضانه عمل میکنی . متاسفم. ادعاتم قد یه آسمونه
ناشناس
|
Kazakhstan
فقط متن دو تا نامه منتشر شده اونقدر واقعیت دردناکه که شما رم متحیر و گیج کرده می فهمم
سلیمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۸ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۰
۸۰
عزیزان قوه قضائیه برای حفظ کیان اسلامی سکوت الزامی است
یا علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۳ - ۰۳ آبان ۱۳۹۱
۶۵
۱۰۹
هم مودبانه بود هم مستدل.
ولی ای کاش احمدی نژاد این بازی کودکانه و دور از عقلانیت رو شروع نمیکرد تا سوژه نشه برای رسانه های خارجی و خون دل مردمو بیشتر نکنه.
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۰ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۲
۲۲
دوستان گرام:به همين نکته ميتوان بسنده کرد:ادب مردبه زدولت اوست!آقاي رييس قوه مجريه.کاررييس دستگاه قضانيزدنباله روي راه رييس جمهوربود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
ادب احمدی نژاداز اون موسوی دروغگوورهنوردمتقلب داماد لرستان وازخاتمی وهاشمی صد برابر بیشتر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۰ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۴
۱
حیف که تاریخ کشور ما فراوان کسانی را به خود دیده است که بر شاخ نشسته اند و بر بن زده اند.
امیر علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۴ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۵
۳۱
اقای احمدی نژاد نوبت شماست

که خودت بذر این نقاقو پاشوندی
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۲۵
۱
متاسفم از بی تدبیری این سیاست مداران بی سیاست!!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۴
۲
احمدی نژاد داره کم کم اون روشو نشون میده.
شاهدمیشاب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۷
۲
باسلام
آقای احمدی نژاد آن مواضع و سخنان دهه 80 چی شد , به خدا وقتی این جنجالها را می بینیم از درد مثل شخص مار گزیده به خود می بالیم .بابا جان یک عده از این وضع دلار و سکه سوء استفاده کرده و هفت پشت بلکه الی یوم القیامه ÷شت خود را بستند . و این افراد سکه ها و دلارها اگر در بانک نگهداری کنند لو می روند احتمالا بانکهای زیر زمینی دارند .
تو را به تمامی مقدسات در چند ماهه باقی مانده لااقل رأی ما را که در حمایت به ارزشهای انقلاب (خون شهدا , رامام و رهبری) بود ضایع نکن . یا علی مدد.
ماهستیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۸
۵
درود بر صادق لاریجانی عزیز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۱
۴۱
ادبیاتت رو عشقه سید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
سید!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۵
۳۰
باید به این صراحت در کلام رئیس قوه قضائیه احسنت گفت

جوابهاش واقعا قاطعانه است و مثل نامه رئیس جمهور احساسی نیست
حسين
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۷
۳۵
واقعا نامه آقاي احمدي نژاد پر از تندي و تهديد و ..... بود
البته لحن آقاي احمدي نژاد اينگونه بوده
بي باكي و شجاعت در بعضي جاها خوبه ولي در بعضي موارد عين ظلم و بي دقتي است
آقاي احمدي نژاد خودش باعث شد آقاي لاريجاني اين نامه را در جوابيش بنويسه وگرنه آقاي لاريجاني نامه اول را محرمانه نوشته بود
مگر چون رئيس جمهور هست بايد به همه دستور بده و توقاع داشته باشه همه هم بهش بگن اطاعت و هركي گفت نه ، يا عزل ميشه و يا اينگونه جوسازي ميكنند و شاخ شونه ميكشند
آقاي احمدي نژاد فكر ميكرد آقاي لاريجاني هم مثل فلاني و فلاني بي زبون و بي استدلاله و نميتونه جوابش رو بده لذا از در مغالطه كاري و تهديد و قانون بازي وارد شد ولي غافل از اين كه آقاي لاريجاني خود مرد بحث و نظر و قانون است
خودتون هر دو نامه را ببينيد
چي قضاوت ميكنيد
هممون عقل داريم و لازم نيست كسي بهمون بگه
اي كاش آقاي احمدي نژاد كمي محافظه كاري ميكرد و ولايت مداريش رو مثل سابق حفظ كرده و به دستورات و توصيه هاي رهبر عزيزمان مبني بر وحدت قوا و دوري از مباحث جنجال برانگيز در اين ايام بهراني گوش ميكرد
چرا ؟؟؟؟
چرا ؟؟؟؟؟
چرا؟؟؟؟؟؟
چرا ؟؟؟؟
و صد چراي ديگر
اميرعباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۹
۱۱۷
افرين ايت الله املي
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۶ - ۰۴ آبان ۱۳۹۱
۹۶
۱۵
آنوقت که کوپن تان خرج این گروه ناشناخته که بعداًتحت عنوان منحرفین اشتهاریافتندشدبایدپبش بینی امروز رامیکردید.
حالابرویم دنبال موشهاکه فیلها را ازخانه بیرون کنند.
سعید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
شما مورد بهتری رو سراغ داشتیییید ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۱ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۶۶
۱۸
متاسفم از رايم، متاسفم از اعتمادم، متاسفم از انتخابم...
majid r
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۳
۳۴
مردم فهیم آقای احمدی نژاد را در مناظرات سال 88 شناختند در آن زمان هم رهبر معظم انقلاب توصیه به حفظ آرامش کرده بودند ولی آقای احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور وقت به این توصیه توجه نکردند و مناظره را به میدان جنگ تبدیل کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۱
۷
فرشته عدالت دستگاه قضایی ایجاب میکند که در خصوص جرایم رئیس جمهور با وی برخورد قانونی گردد ضمن اینکه انتظار میرفت بابت توهین به رئیس قوه قضائیه با وی برخورد قانونی گردد تا شائبه این در اذهان ایجاد نگردد که قانون فقط برای ضعیفان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۱
۲
واقعا زور می گوید خودتان هم می دانید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۳
۴
ریس جمهور تورا به خدا دست بردار تو چه طوری میخوای باسخ خون شهدارا بدهی.خدایا این مدت باقیمانده را به ما ببخش و اونو ببر بهشت
ممد
|
United States of America
|
۱۹:۴۱ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۵
۳
خدايا اين چه بلايى بود كه طى سى سال بر سر ملت ايران اومد چند نسل از مردم اين آب و خاك حسرت خوردن و زندكى ها از دست رفت. شايد اين هزينه خروج اسلام از اين خاك پاك باشد
ناشناس
|
United States of America
شما لطفا ساکت این خاک اگر پاک است به بهای یکتا پرستی بوده که پیامبران الهی یک به یک به این سرزمین هدیه کرده اند و به بهای خون هزاران شهید که جان بر سر ایمان نهادند وگرنه باوجود آدمهایی مثل شما گمان نکنم اصلا ازاین خاک چیزی باقی می ماند
اصغر از تاکستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۷ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۵۰
۱
حیف به این ملت نجیب که مسئولانش به جای خدمت در این روزهای بحرانی به این ملت مشغول چانه زنی هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۴ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۰
۱
مملکت گل و بلبل که میگن اینه، سران قوا را باش که چطور جان بر کف مطیع امر رهبرند. واقعا که خار در چشم و استخوان در گلو که میگن حال رهبر و دلسوزان نظام هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۰۵ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
مملکت گل و بلبل که میگن اینه، سران قوا را باش که چطور جان بر کف مطیع امر رهبرند. واقعا که خار در چشم و استخوان در گلو که میگن حال رهبر و دلسوزان نظام هست.
غفارپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۱
۰
ماههای آخر دولت احمدی نژاد است خواهش می کنم با او مدارا کنید ایشان تمام زحمات امام راحل، شهدا، ملت و رهبری عزیز را تباه می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
ایول حاج محمود
تا میتونی شلوغش کن همه رو به هم بریز بگذار بفهمند که فرزند ملت چه قدرتی دارند
.
حسن از شيراز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
انصافا آقاي رييس جمهور دارند از چند نفر دور و بر خود دفاع مي كنند.
من به آقاي احمدي نژاد راي داده ام و براش تبليغ هم كرده ام ولي اگر الان از من نظر بخواهند به هيچ وجه به ايشان و يا كانديداي همفكر با ايشان راي نخواهم.
درسته كار زيادي شده است ولي مملكت با رويه مريد و مرادي و خيره سري اداره نمي شود آقا!
یاسر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
بزرگترین مشکل ما همین واژه مصلحت است.
قاضی حک می دهد اما مصلحت نیست اجرا شود.
دستگاه های دولتی در اختلاس نقش دارند اما مصلحت نیست بیان شود.
از زندان بازدید میکنن الان مصلحت نیست انجام شود.
....
از این مصلحت اندیشی کی میخواید دست یردارید . مگه شما ها عقل کلید که همه جوانب کار رو در نظر بگیرید. قانون نوشته شده. برید اجرا کنید. به اسم مصلحت هرکاری که دلتون بخواد انجام میدید.
..........................
اقای قاضی القضات مگر روزی که حضرت علی با آن یهودی رفت به دادگاه و علی محکوم شد مصلحت به خطر نی افتاد که شائبه اینکه خلیفه دروغ میگوید ایجاد نمی شد؟
فقط یک چیز : دیده بگشا ای پس از سو القضا حسن القضا دیه بگشا .
ما که دیگه خسته شدیو از دعوا های این جماعت.
(باز صراط مصلحت اندیشی میکنه و این متن رو منتشر نمی کنه)
حاج سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
سلام متاسفانه همیشه در تاریخ همینجور بوده و شاید خواهد بود تا ظهور دولت یار ما عوام در کوچه و بازار فریاد می زنیم ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند اما خواص همه بر علیه علی هستند فریاد ما به جائی نمی رسد یاران علی در فکر منافع حزبی گروهی دوستان و شخصی شان هستند و مهم نیست سر مملکت چه خواهد آمد بنده خدا رهبر مظلوم و تنها چه کاری از دستش برمی آید وقتی پشتش خالی است البته ناگفته نماند خدا پشت اوست و او کافی است اما اگز دوستان و یاران و همرزمان قدیم هم با اون بودند ایران گلستان می شد اللهم عجل لولیک الفرج صلوات
دانیال
|
-
|
۱۳:۴۱ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۱۱
۲۶
در این نامه ایشون شرع وظایف رئیس جمهور رو بهش یادآوری کرد و فرقی بین رئیسای سه قوه قائل نشد در حال که رئیس جمهور با رای مستقیم ملت انتخاب می شه و بعد از رهبری بالاترین شخص مملکت است
چگونه بالاترین شخص مملکت نتواند از زندان بازدید کند برای من سئواله گذشته از مسایل و اشتباهات ایشان
البته صراط فعلا سعی داره هر مطلبی که بر علیه رئیس جمهور و به نفع هاشمی و جریان اصلاح طلب هست بهش زوم کنه
فانون اساسی
|
-
اصل یکصدو دهم:
بند10- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی - یا رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتادو نهم
جاهد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۰۶ آبان ۱۳۹۱
۳۲
۲۰
اقایونی که مخالف احمدینژاد هستند دنبال یه حکومت پوچ بله قربان گو مقابل زورگویان عالمند
معالی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۰۷ آبان ۱۳۹۱
۵۳
۰
توصیه همه دوستان به مطالعه قانون اساسی که در پاسخ نقد رونوشت از یکی از هم وطنان بر اوطعنه زده
که به نظر من مفهوم مردم سالاری دینی در نوشته رو نوشت از مشهود است - یعنی در همه حال نگاه مردم به قوانین بالاخص قانون اساسیی و نظارت بر رفتار قوا - بنی صدر معزول در برخورد با همین قانون اساسی در کنترل ونظارت ملت قرار گرفت و از قانون اساسی به شدت وحشت داشت - نمیدانم چرا قانون اساسی برای بعضی ها مثل جن و بسم اله است- طرف مطالب ارزنده ای نوشته است چرا حرف بی ربط می زنی من که لذت بردم - وقتی صحبت از قانون اساسی است وضعیت فرق می کن - من قانون اساسی را برای مصداق مطالب خوندم شماهارا نیز توصیه می کنم به دقت بخوانید و دانستن آن جزء حقوق ملت است ـ شمارا نیز توصیه می کنم بخوانید در این صورت نقش مردم می شود نگاه راهبرانه به اداره کشور -
- فصل هشتم اختیارات رهبری:
اصل یکصدو دهم:
بند10- عزل رئیس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی - یا رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتادو نهم
- انسان وقتی قانون اساسی را می خوانداز این همه مردم سالاری لذت می برد
بله دوست عزیز مردم بالاتر از همه این قوا هستند چی فکر کرده ای امتیاز جمهوری اسلامی به همه نظام ها به همین فهمیدن درست از قانون اساسی است ملت صاحب قانون اساسی هستند و باید عالی ناظر از منظر قانون اساسی به رفتار خادمان خودشان در سه قوه باشند زیرا که هر سه قوه متعلق به ملت است
وقتی گفته می شود مردم سالاری دینی مصداق آن این گونه فهم از اداره کشور است بدون توجه به قوه خاص - هر سه قوه باید در خدمت مردم باشند
- معطوف به اظهارات مباحثات تلویزیونی آقای احمدی نژاد با مو سوی با جریان ساز فتنه سبز که ایشان نیز می گفتند دولت قوانین را اجرا نمی کند در صورتی که اصل بحث مربوط به جلسه نمی شد و صاحب صلاحیت در امر اجرای قوانین دیوانعالی کشور است -
در هر حال من ازاین همه فهم هم وطنم را جع به قانون اساسی لذت بردم و ایمان آوردم به بصیرت مردم که از متمدنانه ترین روش یعنی فهم اداره کشور با قانون آن هم قانون اساسی یعنی یار و همراه رهبر در اداره کشور راستی که قانون اساسی نقطه وفاق ملی و ملت است-
غدیر کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۰۷ آبان ۱۳۹۱
۱۳
۱۸
سلام پیشنهاد می کنم برای رفع هر گونه شائبه ای : 1 _ اگر رئیس جمهور حتما می خواهند از زندان بازدید کنند ، قوه ی قضائیه زمینه ی بازدید ایشان از یک زندان دیگری غیر از اوین را فراهم کنند . 2 _ اگر اصرار بر بازدید از اوین هست دوستان رئیس جمهور از آنجا به یک زندان دیگری منتقل و سپس بازدید انجام شود .
با یکی از این دو کار جلوی همه چیز گرفته می شود ، نه شائبه ی سیاسی برای رئیس جمهور پیش می آید نه شائبه ی مخالفت با رئیس جمهور برای قوه ی قضائیه . به همین راحتی !
رویا
|
Iran (Islamic Republic of)
آقای رئیس جمهور از وزارت بازرگانی بازدید کنند که گرانی کمر مردم را شکسته است -
ضرب المثلی بین خانم هاست که می گویند طرف در درون خانه خود نمی تواند سر خودرا ببندد در عروسی می خواهد سر عروس را آرایش کند - مشکل مردم گرانی است گرانی گرانی گرانی