شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۶
چرا بازار ارز همچنان متلاطم است؟

چهارراه استانبول، جولانگاه دلارهای تقلبی

"تلاش می‌کنیم ارز ۲۴ساعته پایین بیاید " این آخرین اظهارات ارزی رئیس جمهور درباره بازار ارز است که در نشست خبری مطرح مطرح شد. از ۱۱ مهر تا امروز ۱۲ روز گذشته اما هنوز وعده ۲۴ ساعته رئیس ...
کد خبر : ۸۳۳۴۹
صراط : "تلاش می‌کنیم ارز ۲۴ساعته پایین بیاید " این آخرین اظهارات ارزی رئیس جمهور درباره بازار ارز است که در نشست خبری مطرح مطرح شد.

از ۱۱ مهر تا امروز ۱۲ روز گذشته اما هنوز وعده ۲۴ ساعته رئیس جمهور عملی نشده است و بازار ارز همچنان متلاطم است.

در این میان اخبار غیر رسمی حاکی از این است که در چند روز اخیر پنج میلیارد دلار ارز تقلبی به بازارهای کشور وارد شده و در میان مردم توزیع شده و یا در حال توزیع است.

ارسلان فتحی‌پور رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید این خبر و با بیان این‌که طی چند روز گذشته پنج میلیارد دلار ارز تقلبی وارد کشور شده است، گفت: متاسفانه این ارزها در حال توزیع در سراسر کشور است و مردم باید مراقب باشند تا مالباخته نشوند.


این در حالی است که پیش از این نیز اخباری در خصوص عرضه دلار تقلبی در بازار منتشر شده بود و کارشناسان بازار ارز در این خصوص هشدار داده بودند.


ماجرا اما از این قرار بود که در ماه‌های گذشته با نوسانات قیمت دلار در بازار و تغییرات سینوسی نرخ ارز در هر هفته، اخبار متفاوتی از این بازار مانند قاچاق دلار و ورود دلارهای تقلبی به بازار نیز منتشر شد.

ورود دلار‌های تقلبی در بازار ارز، زمزمه‌ای بود که از اواخر سال گذشته در این بازار منتشر شده بود و حکایت از آن داشت که دلارهای تانخورده‌ای در بازار پخش شده‌اند که غیرحرفه‌ای‌ها قادر به شناخت و تشخیص آن‌ها نیستند.

همچین بر اساس شنیده‌ها در آن زمان، شناسایی این اسکناس‌های تقلبی حتی برای برخی از کهنه‌کاران بازار ارز هم امکان پذیر نبوده و به‌راحتی معامله می‌شد زیرا در بین اسکناس‌های واقعی به مردم فروخته می‌شد.

بر اساس همین اخبار شنیده شده، دلارهای تقلبی دارای نخ هستند و فقط برخی از قدیمی‌های بازار ارز قادر به شناسایی آن‌ها بوده‌اند.

هرچند مقدار ارز دلار جعلی که وارد بازار شده، به میزان قابل توجهی نیست، اما فعالان بازار ارز را به دلیل نوع اسکناس تقلبی که با ظرافت جعل شده است، نگران می کند، دلار که به کالایی پر سود تبدیل شده است، شاید با ورود اسکناسهای تقلبی به ابزاری برای از بین بردن سرمایه برخی ها تبدیل شود.

این شایعات همچنان در بازار ارز ادامه داشت تا اینکه هفته دوم مرداد ماه، «سید شمس الدین حسینی» سخنگوی اقتصادی دولت با اعلام خبر ورود دلار‌های تقلبی به بازار، آنرا به طور رسمی تایید کرد.

وی در مورد وجود دلارهای تقلبی در بازار گفت: همواره و همیشه نگران حضور هیجانی غیر حرفه‌ای‌ها در بازارهایی هستم که حرفه‌ای‌ها در آن حضور دارند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به احتمال متضرر شدن بخشی از مردم گفت: مسوولان دستگاه‌های امنیتی و نظارتی کار خود را دنبال می‌کنند، ولی دلار تقلبی در بازار وجود دارد و ممکن است از طریق کانال‌های غیر رسمی یا در گوشه خیابان‌ها مبادله شوند؛ بنابراین مردم مراقب باشند و ازچنین معاملاتی پرهیز کنند.


بعد از آن نیز بانک مرکزی در بیانیه ای اعلام کرد: در پی بروز برخی شایعات مبنی بر وجود دلارو سکه‌های تقلبی در بازار ، از کلیه هموطنان عزیز درخواست می‌شود که به منظور ارتقاء سطح ایمنی در مبادلات روزمره و جلوگیری از ضرر و زیانهای احتمالی ، برای خرید ارز و سکه‌های خود به بانکها و صرافیهای مجاز مراجعه نمایند.

تا به این ترتیب اقتصادی های دولت رسما وجود دلار و سکه تقلبی در بازار را تایید کنند.

حالا اما با گذشت نزدیک به ۲ ماه از این تایید رسمی، اقتصادی های مجلس همچنان در خصوص حضور دلار تقلبی در بازار هشدار می دهند .

هشدارهایی که غیر حرفه ای های بازار ارز و سکه باید آن را جدی بگیرند چرا که وجود دلار و سکه تقلبی کار را برای سرمایه گذاری تازه کارها مشکل تر کرده است.

هر چند اخبار حکایت از برخورد شدید با اخلاگران بازار ارز دارد اما در هر حال باید منتظر ماند و دید، نتیجه اقدامات دولتی ها برای کنترل بازار ارز چه خواهد بود ؟
نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۲۳ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
دولت وعده وعیدهای کاذب !