چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۰

عملیات 2 ساعته امریکا علیه ایران!

«حمله سریع و کوتاه نه تنها ناخوشایند نیست، بلکه احتمال موفقیت آن نیز زیاد است و کار سایتهای غنی سازی اورانیوم را فلج خواهد کرد و برنامه هسته ای ایران را سالها به عقب برخواهد گرداند...»
کد خبر : ۸۳۲۹۲

سایت رادیوفردا (radiofarda) در گزارشی نوشت:

«"دیوید راتکوف" کارشناس امور بین الملل که به دولت باراک اوباما نزدیک است، در مقاله ای در نشریه آمریکایی فارین پالیسی (سیاست خارجی) نوشته است که رئیس جمهوری ایالات متحده انجام یک حمله "به دقت جراحی شده" علیه سایت های هسته ای ایران را بررسی می کند.

آقای راتکوف که در دولت دموکرات بیل کلینتون خدمت کرده و ارتباط های نزدیکی نیز با دولت باراک اوباما دارد، بر این باور است که حمله به تأسیسات هسته ای ایران هنوز در دستور کار مشترک آمریکا و اسرائیل قرار دارد و سران آمریکا و اسرائیل در زمینه یک حمله کوتاه با بیشترین کارآیی، به اتفاق نظر نزدیک می شوند.»

طبق گزارش فوق، دیوید راتکوف مدعی است که از یک منبع نزدیک به مذاکرات میان کشورها اطلاع یافته است که حمله مشترک به سایت های غنی سازی اورانیوم ایران در دست بررسی است. او تنها 2 ساعت زمان را برای چنین حمله ای در "خوش بینانه ترین" حالت و در صورت لزوم، تداوم آن تنها در 1 یا 2 روز، ذکر کرده است.

فارین پالیسی (ForeignPolicy) می نویسد: «حمله ای سریع و کوتاه نه تنها ناخوشایند نخواهد بود، بلکه احتمال موفقیت آن نیز زیاد است و کار سایت های غنی سازی اورانیوم را فلج خواهد کرد و برنامه هسته ای ایران را سال ها به عقب برخواهد گرداند...»

به نوشته فارین پالیسی، حامیان چنین طرحی می گویند که نتایج این نوع حمله برق آسا، فراتر از خاورمیانه را تحت تأثیر مثبت قرار خواهد داد: «عراق را (از نفوذ فزاینده ایران) رها خواهد کرد؛ برای سوریه و لبنان بسیار مفید خواهد بود و حتی می تواند روند به اغما رفته مذاکرات سیاسی اسرائیلی–فلسطینی را زنده کند؛ به کشورهای صادرکننده نفت از خلیج فارس اطمینان خاطر بدهد؛ و همزمان، پیامی قاطع برای روسیه و چین باشد و هژمونی و برتری آمریکا را نیز در منطقه برای یک دهه آینده تأمین کند.»

دیوید راتکوف می افزاید: «حامیان حمله سریع براین باورند که هزینه های این نوع اقدام کم خواهد بود و از درگیر شدن عمقی آمریکا در ایران جلوگیری خواهد کرد به ویژه که اسرائیل هرگز به تنهایی قادر به حمله نیست و اگر می خواست حمله کند، آمریکا را عمیقاً درگیر بحران می کرد. به خصوص که آمریکایی ها همواره گفته بودند که حمله به سایت غنی سازی اورانیوم در دل کوه های قم، هرگز از دست اسرائیل برنخواهد آمد و تنها آمریکایی ها با بمب های فوق سنگین خود قادر به این کار هستند.»

راتکوف احتمال حمله از طریق هواپیماهای بدون سرنشین را هم مطرح کرده است.

در ادامه گزارش به نقل از فارین پالیسی آمده است: «اقدام نظامی، باید از جنس آمریکایی باشد؛ چه با همراهی اسرائیل و کشورهای دیگر و چه بدون آن.»

به نوشته سایت رادیوفردا، مقاله یادشده ساعاتی پس از نطق مهم هفته گذشته "میت رامنی" نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، منتشر شده است. رامنی در این سخنرانی در ویرجینیا، نکات اصلی سیاست خارجی خود را در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد و مدعی شد که «ایران امروز از هر زمان دیگر به توانایی جنگ افزار هسته ای نزدیک تر شده است.»

نویسنده گزارش معتقد است انتقادهای تند رامنی از اوباما ممکن است در تصمیم گیری اوباما برای رفتن به سوی حمله نظامی سریع علیه ایران اثرگذار باشد. دیوید راتکوف اضافه می کند: «نظر به پیشرفت هفته های گذشته در تماس های اسرائیلی ها و آمریکا، ممکن است انتخاب گزینه "حمله جراحی" و محدود، آسان ترین راه برای تیم اوباما در خنثی کردن انتقادهای میت رامنی از سیاست های دولت اوباما در ارتباط با ایران باشد.»

راتکوف در جمع بندی مقاله خود می نویسد: «ابعاد حمله ای که عملی شود مهم نیست، بلکه مسأله مهم فوایدی است که از آن به دست خواهد آمد؛ اینکه گزینه نظامی به یک ابزار دیپلماتیک و حتی یک ابزار سیاسی مبدل می شود.»

خاطرنشان می شود که زنده نگه داشتن احتمال حمله رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته ای ایران از جمله مأموریت های تعریف شده رادیوفردا (ارگان رسانه ای سازمان سیا) است که به طور مداوم از طریق تهیه و پخش پرتعداد مطالبی در این راستا پیگیری می شود. این رسانه در انجام وظیفه سازمانی خود از انتشار اخبار تأییدنشده، شایعات سریالی، گزارش های بی پایه، تحلیل های تخیلی، و در یک کلام "لاف و بلوف" هیچ گونه ابایی ندارد.

منبع: جام نیوز
نظرات بینندگان
arash
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۲۲ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
ترجمه صحیح حمله ی صاعقه گونه یا برق اسا است.
شایلین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۹ - ۲۲ مهر ۱۳۹۱
۳
۱
شتر در خواب بیند پنبه دانه . لازم شد به این متفکران دموکراسی نتایج حمله طبس را یاد آوری کرد. العاقل یکفی الاشاره
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۲۳ - ۲۲ مهر ۱۳۹۱
۲
۰
عقل سالم حکم می کنه هر تهدیدی رو باید جدی گرفت .
مجید عاشق امام خامنه ای
|
Armenia
|
۱۸:۴۱ - ۲۲ مهر ۱۳۹۱
۲
۱
این تحلیلی که آقای راتکوف دادن خیلی بی منطق هست چرا که اصلا به واکنش کشور هدف نپرداختند. حرف هایی از این دست پفکیست. فراموش نکنیم که عده ای از سیاستمداران آمریکایی در دولت فعلی پیامد های حمله را برای آمریکا فاجعه بار میدانند . چرا که واکنش کشور هدف را در نظر گرفتند.یا علی مدد