به گزارش صراط، درباره انواع غذاها و خوراکیهای مجاز و
غیرمجاز عرضه شده در بوفههای مدارس، توضیح داد: بر اساس آییننامه پایگاه
تغذیه سالم (بوفههای مدارس) عرضه انواع آش، سوپ، لوبیا، عدسی، حلیم،
شلهزرد و فرنی و با رعایت اصول بهداشتی و به شرط پخت روزانه و توزیع آن در
بین دانشآموزان، بلامانع است.
وی افزود: مدارسی که اقدام به پخت غذاهای گرم مجاز میکنند، بر اساس آییننامه بهداشت محیط مدارس باید دارای آشپزخانه باشند.
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: همچنین پخت روزانه غذا، ارائه مواد غذایی در ظروف یک بار مصرف ویژه غذاهای گرم، نظارت انجمن اولیاء و مربیان بر پخت و توزیع غذاها و همچنین رعایت کامل نکات بهداشتی از مواردی است که باید رعایت شود.
چینیان تصریح کرد: غذاهایی که از مراکز پخت تهیه میشوند، باید با شرایط حملونقل مناسب و مطابق با آییننامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشته باشند تا از ایجاد مسمومیتها و بیماریها جلوگیری شود.
وی گفت: در غذاهای گرم باید میزان نمک مصرفی زیاد نباشد، روغن به کار رفته با اسید چرب ترانس کمتر از ۱۰ درصد باشد، حجم غذا متناسب با سن و انرژی دانشآموزان در نظر گرفته شود و به پروتئینها و ویتامینهای مواد غذایی ارائه شده نیز توجه کافی صورت بگیرد.
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بر اساس بخشنامه پایگاه تغذیه سالم دانشآموزان، توزیع انواع نوشابههای گازدار، چیپس، پفک، سوسیس، کالباس و ساندویچهای حاوی این مواد در مدارس ممنوع است، گفت: طبق آییننامه وزارت بهداشت، این خوراکیها نه تنها برای سلامتی دانشآموزان مفید نیستند، بلکه استفاده بیش از حد آن اثرات زیانباری را در بزرگسالی برای افراد ایجاد میکند که بالا رفتن فشار خون، دیابت و چاقی مفرط از مهمترین عوارض مصرف فست فودهاست.
وی تاکید کرد: برای اصلاح عادت غذایی در کودکان علاوه بر اصلاح فرهنگ تغذیه در خانواده، اولیاء میتوانند برای میان وعده کودکان از انواع خشکبار، خرما، انواع میوه خشک، انواع مغزها، کشمش، نخودچی، آجیل، آجیل سویا، انواع میوه سالم که شسته شده و ضدعفونی شده، نوشیدنیهایی مانند دوغ بدون گاز و انواع آبمیوه طبیعی، شیر و پنیر استفاده کنند.
چینیان عنوان کرد: ارائه لقمههای سالم در بوفه مدارس از جمله نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجهفرنگی و نان و کره و عسل به شرط رعایت نکات بهداشتی بجای تنقلات مضر توصیه میشود.
وی افزود: مدارسی که اقدام به پخت غذاهای گرم مجاز میکنند، بر اساس آییننامه بهداشت محیط مدارس باید دارای آشپزخانه باشند.
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: همچنین پخت روزانه غذا، ارائه مواد غذایی در ظروف یک بار مصرف ویژه غذاهای گرم، نظارت انجمن اولیاء و مربیان بر پخت و توزیع غذاها و همچنین رعایت کامل نکات بهداشتی از مواردی است که باید رعایت شود.
چینیان تصریح کرد: غذاهایی که از مراکز پخت تهیه میشوند، باید با شرایط حملونقل مناسب و مطابق با آییننامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشته باشند تا از ایجاد مسمومیتها و بیماریها جلوگیری شود.
وی گفت: در غذاهای گرم باید میزان نمک مصرفی زیاد نباشد، روغن به کار رفته با اسید چرب ترانس کمتر از ۱۰ درصد باشد، حجم غذا متناسب با سن و انرژی دانشآموزان در نظر گرفته شود و به پروتئینها و ویتامینهای مواد غذایی ارائه شده نیز توجه کافی صورت بگیرد.
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بر اساس بخشنامه پایگاه تغذیه سالم دانشآموزان، توزیع انواع نوشابههای گازدار، چیپس، پفک، سوسیس، کالباس و ساندویچهای حاوی این مواد در مدارس ممنوع است، گفت: طبق آییننامه وزارت بهداشت، این خوراکیها نه تنها برای سلامتی دانشآموزان مفید نیستند، بلکه استفاده بیش از حد آن اثرات زیانباری را در بزرگسالی برای افراد ایجاد میکند که بالا رفتن فشار خون، دیابت و چاقی مفرط از مهمترین عوارض مصرف فست فودهاست.
وی تاکید کرد: برای اصلاح عادت غذایی در کودکان علاوه بر اصلاح فرهنگ تغذیه در خانواده، اولیاء میتوانند برای میان وعده کودکان از انواع خشکبار، خرما، انواع میوه خشک، انواع مغزها، کشمش، نخودچی، آجیل، آجیل سویا، انواع میوه سالم که شسته شده و ضدعفونی شده، نوشیدنیهایی مانند دوغ بدون گاز و انواع آبمیوه طبیعی، شیر و پنیر استفاده کنند.
چینیان عنوان کرد: ارائه لقمههای سالم در بوفه مدارس از جمله نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجهفرنگی و نان و کره و عسل به شرط رعایت نکات بهداشتی بجای تنقلات مضر توصیه میشود.