پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۵

انتقاد فرمانده درياباني‌ناجا از طرح‌دريا

فرمانده درياباني ناجا با انتقاد از نحوه اجرا و امكانات موجود در طرح دريا، گفت: طرح‌هاي سالم‌سازي دريا بايد يك متولي داشته باشد و با سيستمي كه مختص كشورهاي اسلامي است، اجرا شود.
کد خبر : ۷۶۰۰۸
به گزارش صراط، سردار علي محمد سلامي در گفت‌وگو با ايسنا، ورود سازمان‌هاي مختلف به طرح سالم‌سازي دريا را سبب بروز مشكلاتي دانست و گفت: معتقدم بايد سازماني متولي انجام اين امور باشد اما در حال حاضر حدود 17 سازمان در اجراي اين طرح ورود پيدا كرده‌اند.


سلامي با تاكيد بر اينكه بايد سازماني باشد تا تمام اين موارد را پوشش داده و كنترل امور را به دست بگيرد، اظهار كرد: البته تاكنون اين امر ميسر نشده اما روند شكل‌گيري و ايجاد چنين نهادي آغاز شده است.


فرمانده درياباني ناجا با بيان اينكه در حال حاضر مسئوليت هماهنگي اين طرح با استاندار هر استان است، تصريح كرد: علي‌رغم هماهنگي‌ها و تعاملات خوبي كه در اين زمينه صورت گرفت اما بايد توجه كرد كه هماهنگ‌كردن چيزي حدود 17 دستگاه براي اجراي اين طرح با يكديگر سخت است و اگر يكي از آنان بخواهد كار نكند يا مسير خودش را برود، مشكلات زيادي ايجاد خواهد شد.


انتقاد از عدم‌توجه به سواحل جنوب

وي با اشاره به اينكه در حال حاضر نگاه مردم براي تفريح به استان‌هاي شمالي كشور است به ايسنا گفت: معتقدم فضاهايي كه در سواحل و آب‌هاي جنوب كشور وجود دارد، بيشتر از شمال كشور است اما متاسفانه در اين مناطق سرمايه‌گذاري خوبي انجام نشده و مكان مناسبي در اختيار مردم قرار نگرفته است.


سلامي با بيان اينكه طرح دريا در سواحل استان‌هاي جنوبي كشور اجرا نمي‌شود، اظهار كرد: طرح دريا، تنها در كيش به عنوان منطقه آزاد وجود دارد كه متاسفانه رويكرد خوبي نيز در آن نيست.


به گفته فرمانده درياباني ناجا، اينكه ما بياييم و سواحل يك كشور اسلامي را مانند كشورهاي غربي و با الگويي غيراسلامي مديريت كنيم، از نظر جامعه اسلامي مطلوب نيست.


بايد نگرش جديدي در طرح‌هاي شناي كيش داشته باشيم


وي با بيان اينكه بايد در كيش نگرش جديدي در طرح‌هاي شنا داشته باشيم، اظهار كرد: به نظرم مطلوب نيست كه زنان و دختران بيايند و در مناطقي شنا كنند كه تنها دو طرف محصور است و از بالا و روبرو باز است.


به گفته سلامي، متاسفانه عده‌اي از مسافران در جزيره كيش در طرح‌هاي دريا شنا نمي‌كنند و براي اين كار به مكان‌هايي كه مختص شنا نيست، مراجعه مي‌كنند كه اين كار سبب بروز حادثه براي آنان و نيز هنجارشكني در جامعه مي‌شود.


به گفته فرمانده درياباني ناجا، در جزيره كيش ساختمان‌هاي بلندي وجود دارد كه به طرف‌هاي دريا مشرف است كه همين امر بيانگر اين است كه بايد در طرح‌هاي سالم‌سازي يك نگرش واحد و نيز الگويي واحد وجود داشته باشد.


طرح سالم‌سازي دريا!


وي ضمن انتقاد شديد از طرح‌هاي سالم‌سازي دريا و تاكيد بر اينكه اين طرح‌ها بايد يك متولي داشته باشند، گفت: وضعيت طرح‌هاي دريا در استان‌هاي شمالي كشور به حدود 40 سال پيش برمي‌گردد.


سلامي ادامه داد: بنابراين بايد با نقشه مهندسي و سيستمي كه مختص كشورهاي اسلامي است، طرح‌هاي دريا را طراحي و مديريت كرد، چرا كه طرح‌هاي فعلي آنچه كه در سطح مردم است را پوشش نمي‌دهد.


فرمانده درياباني ناجا همچنين درباره سازمان‌هاي متولي در اجراي اين طرح به ايسنا گفت: به نظر مي‌رسد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و ... بتواند در ساماندهي طرح‌هاي دريا و ارائه امكانات متناسب با شان مسافران در سواحل شمال و جنوب كشور را بر عهده بگيرد.

سلامي پيش از اين نيز بر ضرورت افزايش كيفيت اماكن تفريحي در استان‌هاي ساحلي تاكيد كرده و گفته بود، با توجه به اين كه گردشگري يك صنعت است، كشور ما بايد بتواند از آن درآمد خوبي كسب كند.


وي با اشاره به وضعيت نامطلوب برخي از پلاژ‌ها و سواحل، به ويژه در استان‌هاي شمالي كشور، گفت: پلاژ‌ها و مكان‌هاي طرح‌ سالم‌سازي دريا، به ويژه قسمت شناي بانوان، نبايد با پارچه، پلاستيك و پرده محصور شود، بلكه بايد از وسايلي در اين مناطق استفاده كرد كه علاوه بر بالا بودن درصد محصور بودن آن، امنيت آن نيز كافي باشد و بهداشت در آن رعايت شود.


در حال حاضر امكاناتي كه در بسياري از سواحل به ويژه در استان‌هاي شمالي كشور در اختيار مسافران قرار داده مي‌شود، در شان و درخور آنان نيست و بايد ديد كه مسئولان چه تدابيري را براي رفع نواقص و بهبود آن انديشيده‌اند.
برچسب ها: اسلام دریا صراط