جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۰
عکاس مسلمان

لیلة القدر

سالهاست بین عقل و دلم دعواست که شب‏های پرفضیلت قدر که می‏آید باید عکاسی کنم یا دوربین را رهانیده و چشم از لحظه‏های زیبای مناجات مؤمنین بسته و همصدا با ناله و استغاثه آنان جوشن کبیر زمزمه کنم؟!
کد خبر : ۷۴۵۱۶
به گزارش سرویس وبلاگ صراط؛ عکاس مسلمان در آخرین بروزرسانی وبلاگ اش نوشت:


منطق دینی و احساس هنری، سالهاست سخت در جدلند، یکشب این پیروز می‏شود، یک شب آن! شب نوزدهم عقل می‏گوید بنشین و دعا بخوان و قرآن بر سر بگیر، شب بیست و یکم احساسم می‏گوید این لحظه‏های زیبای بندگی را نمی‏بینی؟ مناجات و اشک مؤمنین را نمی‏بینی؟ بلند شو، قامت در برابر دشمن بی‏دینت ببند، از دینت با هنرت دفاع کن، دوربینت را در دست بگیر و چیلیک چیلیک … شب بیست و سوم هم باهم کنار آمده و عدالت را رعایت می‏کنند…

پ.ن: "قدر” در لغت به معناى اندازه و اندازه‏گیرى است. تقدیر نیز به معناى اندازه ‏گیرى و تعیین است. اما معناى اصطلاحى قدر، عبارت است از ویژگى هستى و وجود هر چیز و چگونگى آفرینش آن به عبارت دیگر، اندازه و محدوده وجودى هر چیز، "قدر” نام دارد.

خداوند متعال، شبی از شب‏های پرفضیلت رمضان را وقت تقدیر و اندازه‏گیری اعمال بنده‏های خود قرار داده و از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است. خداوند در قرآن مجید نیز از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام "سوره قدر” نازل فرموده است.

در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد. این شب شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و ارواح پاک و طیبه نیز نام گرفته است.

عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود.

ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان "عجل الله” می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند.

امام باقر "علیه السلام” مى‏فرماید: "انه ینزل فى لیلة القدر الى ولى الامر تفسیر الامور سنةً سنةً، یؤمر فى امر نفسه بکذا و کذا و فى امر الناس بکذا و کذا؛ در شب قدر به‏ ولى امر (امام هر زمان) تفسیر کارها و حوادث نازل مى‏شود و وى درباره خویش و دیگر مردمان مأمور به دستورهایى مى‏شود.”

شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.

در بعضی از تفاسیر آمده است که روزی پیامبر اکرم ”صلوات الله” فرمود: "یکی از بنی اسرائیل لباس جنگ پوشید و هزار ماه (هشتاد سال) از تن بیرون نیاورد و پیوسته مشغول یا آماده جهاد فی سبیل الله بود.”
یاران پیامبر تعجب کردند و آرزو کردند چنین فضیلت و افتخاری برای آنها نیز میسر شود؛ در این هنگام بود که سوره قدر نازل شد و بیان شد که "شب قدر از هزار ماه عبادت و جهاد برتر است.”

دو مناسبت دیگر که اولی شب ضربت خوردن امیرمؤمنان حضرت علی (ع) را تسلیت و تعزیت عرض نموده و دومی ۱۷ مرداد ماه سالروز شهادت تعدادی از دیپلمات‏ها و خبرنگار ایرانی در مزارشریف افغانستان بدست ایادی استکبار را که روز خبرنگار نام گرفته، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آن شهدای عزیز، این روز را به آنان که با قلمشان مبارزه می‏کنند یعنی خبرنگاران تبریک عرض می‏کنم.