پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۷

اتمام‌حجت مجلس‌با 157نهادفرهنگی

بیژن نوباوه از اتمام حجت مجلس به 157 نهاد فرهنگی برای پاسخگویی در قبال بودجه دریافتی خود خبر داد.
کد خبر : ۷۳۷۲۷
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با قدس تأکید کرد: عملکرد تک تک این نهادها بررسی خواهد شد و همین بررسی ها ملاک دریافت بودجه خواهد بود.
این اتمام حجت که برای نخستین بار رسانه ای می شود، واکنشهای فراوانی را در میان نهاد فرهنگی مذکور در پی داشته که نوباوه از آنها به عنوان «هجمه بی پایان یاد کرد. اما ماجرای این نهادهای فرهنگی و بودجه درخواستی شان چیست؟

امسال در هنگام تصویب بودجه سالیانه هنگامی که برخی نمایندگان جدول شماره 12 بودجه را نگاه کردند، متوجه وجود بودجه‌های خاصی برای برخی دستگاه‌های فرهنگی در فلان بنیاد و بهمان دستگاه شدند!

این بودجه که بیش از 7 هزار و 500 میلیارد ریال بود، واکنش عده ای از آنها را برانگیخت و حاشیه‌هایی را برای صحن علنی مجلس ایجاد کرد؛ این حاشیه ها به دلیل پایان یافتن دوره هشتم مجلس ناتمام ماند و این تصور به وجود آمد که این ماجرا هم مانند برخی دیگر از اتفاقات سرانجامی نخواهد داشت و گردبادی بود که گذر کرد و رفت.

اما این هفته ناگهان این گردباد سر برگشتن یافت و صحبتهای برخی نمایندگان نشان داد که آنها از همان موقع تاکنون در فکر اصلاح این ردیفها و مشخص کردن محل هزینه آنها بوده اند.

جدول شماره 12 که این روزها می رود تا به یکی از نامهای مشهور مجلس بدل شود، به دولت اجازه می دهد 750 میلیارد تومان را صرف عناوینی مانند «بنیاد مولانا»، «بنیاد شمس و مولانا»، «دانشگاه عدالت»، «بنیاد سعدی»، «دانشگاه چشم‌انداز پارس»، «کانون فرهنگی ورزشی سردار شهید حاجی بابایی»، «موسسه باغ نجات» و ... کند؛عناوینی که شاید کمتر کسی آنها را دیده یا شنیده باشد.این جدول هم اکنون مورد چالش جدی قرار گرفته و برخی نمایندگان با ارایه طرحی خواستار اصلاح ارقام آن هستند.

اما با تصویب یک فوریت این طرح، حداکثر ظرف دو تا سه هفته آینده تکلیف بودجه این 157 موسسه گلچین شده از بین 5 هزار مؤسسه فرهنگی روشن خواهد شد، اما از آن مهمتر کاری است که کمیسیون فرهنگی کرده و دیروز بیژن نوباوه در گفت وگو با قدس از آن خبر داد.کاری که بدون شک یک تحول جدی در عرصه سیاستگذاری‌های فرهنگی و اعمال نظارت مجلس محسوب شده و جلوی بسیاری از ریخت و پاشها را خواهد گرفت.نوباوه دیروز از ارسال یک نامه برای همه این 157 دستگاه نام برده شده در جدول شماره 12 خبر داد و اظهار داشت: کمیسیون فرهنگی برای اولین بار نامه ای را به این دستگاه فرهنگی نوشته و از آنها خواسته است، هرچه سریعتر بیلان کاری و برنامه‌های آینده خود را برای کمیسیون ارسال کنند تا عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید به سمت اقتصاد مقاومتی برویم نه این که پولها را صرف رفتن به اروپا و سفر خارج کنیم.مجلس روی این مسایل بسیار حساس است و بشدت پیگیری می کند تا بودجه اختصاص یافته به دستگاه‌ها به طور مناسب هزینه شود.وی تصریح کرد: بدون تردید اگر دستگاه هایی که نامه ما را دریافت کرده اند، تکلیف برنامه و بیلان کاری خود را مشخص نکنند، در بودجه سنواتی آنها تجدید نظر جدی خواهیم کرد و من به عنوان عضو هیأت رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس با جدیت این موضوع را پیگیری خواهم کرد تا به سرانجام درستی منتهی و جلوی برخی هزینه‌های بی مورد گرفته شود.
نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۱
۰
۰
اکر پیگیر ماجرا باشند و رها نکنند که خدا خیرشان بدهد!
میشه برای ما مردم هم اسم این 157 موسسه را قرار بدهید تا آشنا شویم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۱
۰
۰
خوب در این چند سال سرمایه این مردم صبور را با عناوین مختلف ............. تقسیم کردیداین موسسات فرهنگی در این چند سال جز چند همایش ........ ایا کار دیگری برای این مردم کرده اند اگر مجلس مردمی باشد باید بودجه این موئسسات ی که مانند قارچ بیرون امده اند را قطع کند بدیهی است اگر یک برسی جامعه انجام شود مسولین این موئسسات همشان .........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۱
۰
۰
اتمام‌حجت مجلس‌با 157نهادفرهنگی !! بي خيال ....................