جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۹

سرانه مصرف لبنیات چقدر است؟

به گفته این فعال بخش صنعت لبنیات کشور، درصورتی که گزارشی از تخلف یکی از واحدهای تولید فرآورده های لبنی تهیه شود، برابر قوانین جاری کشور با واحد تولیدی متخلف برخورد خواهد شد.
کد خبر : ۷۳۴۷۰
به گزارش صراط به نقل از مهر: دبیر انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران با بیان اینکه اگر کارخانجات لبنی برخلاف تفاهم نامه انجمن صنفی صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با وزارت صنعت، معدن و تجارت عمل کنند، متخلف هستند، سرانه مصرف روزانه و سالیانه لبنیات را اعلام کرد.
 
رضا باکری درخصوص برخورد با کارخانجات تولید فرآورده های لبنی که محصولات خود را براساس تفاهم نامه انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران با وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازار عرضه نمی کنند، اظهارداشت: همه کارخانجات تولید فرآورده های لبنی که تفاهم نامه تولید کالاهای حمایتی لبنی را با وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا کرده اند، موظفند که براساس این تفاهم نامه محصولات خود را به بازار عرضه کنند.
 
وی با بیان اینکه اگر این کارخانجات برخلاف تفاهم نامه مذکور عمل کنند، متخلف هستند، گفت: براین اساس بازرسان سازمان بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها به صورت مستمر در این کارخانجات حضور دارند و بر اجرای صحیح این تفاهم نامه نظارت کامل دارند.
 
به گفته این فعال بخش صنعت لبنیات کشور، درصورتی که گزارشی از تخلف یکی از واحدهای تولید فرآورده های لبنی تهیه شود، برابر قوانین جاری کشور با واحد تولیدی متخلف برخورد خواهد شد.
 
وی اضافه کرد: همچنین به مناسبت ماه مبارک رمضان سازمان صنعت، معدن و تجارت مراکز وفروشگاههایی را علاوه بر میادین میوه و تره بار تعیین کرده تا این محصولات با نرخ مصوب از طریق این مراکز عرضه شوند.
 
باکری درعین حال تصریح کرد: البته براساس قانون، هیچ مرجعی نمی تواند قیمتی را به کارخانجات و واحدهای تولیدی ابلاغ کند کند بلکه تنها می توانند دستورالعمل نحوه محاسبه قیمت تمام شده محصول تولیدی را به کارخانجات بدهند.
 
وی با بیان اینکه کارخانجات راسا براساس دستورالعمل مذکور اقدام به قیمت گذاری محصولات خود می کنند، گفت: با توجه به اینکه هرکارخانه ای براساس دستورالعمل موجود قیمت تمام شده محصول خود را محاسبه و به بازار عرضه می کند باید پاسخگوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در رابطه با رعایت دستورالعمل مذکور به استناد مدارک مثبته باشد.
 
دبیر انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران در ادامه با اشاره به اینکه برخی از کارخانجات تولید فرآورده های لبنی تنها سه محصول ماست، شیر و پنیر کم چرب را تولید می کنند و به دلیل اینکه محصولات پرچرب تولید نمی کنند ممکن است متضرر شوند، درعین حال گفت: کسی جلوی این کارخانجات را نگرفته است و می توانند مانند سایر کارخانجات محصولات لبنی پرچرب تولید و به بازار عرضه کنند تا متضرر نشوند.
 
باکری اضافه کرد: البته آنها می توانند با روسای سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها و همچنین کارشناسان فنی مربوطه جلساتی برگزار کنند و نسبت به سودآوری خود چاره ای بیاندیشند.
 
وی، سرانه مصرف سالیانه لبنیات را درکشور به ازای هرفرد 85 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: به عبارتی دیگر، سرانه مصرف روزانه لبنیات هر فرد در کشور 233 گرم است.
 
به گفته دبیر انجمن صنفی صنایع فرآورده های لبنی ایران، میزان تولید فرآورده های لبنی درسال 6 میلیون و 670 هزارتن در کشوراست.
 
به گزارش مهر، براساس تفاهم نامه مذکور محصولات لبنی "شیر900 گرمی نایلونی با 1.5 درصد چربی با قیمت 900 تومان، ماست 900 گرمی با داشتن 1.5 درصد چربی با قیمت 1300 تومان و پنیر یو.اف 400 گرمی با قیمت 2400 تومان، شیر بطری یک لیتری 1.5 درصد چربی با قیمت 1200 تومان" باید توسط کارخانجات تولیدفرآورده های لبنی در بازار عرضه شود.