جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۲
اهل بیت

ختم نبوت، آغاز امامت و ارتباط آنها

اگر سیـری در بیانات گهربار حضرات آل الله ـ علیهم صلوات الله ـ داشته باشیم به این نـکته برمی‌خوریم که بین ختم نبوت و آغاز امامت رابطه‌ی تنگاتنگی وجـود دارد که ایشان بارها به آن تصریح داشته‌اند.
کد خبر : ۶۸۳۶۰

به گزارش سرویس وبلاگ صراط، نویسنده وبلاگ اهل بیت در آخرین مطلب وبلاگ خود نوشته است:

خورشید متعجبانه می تابیـد. با همه‌ی درخشش محـو چیزی شده بود. از روزنـه‌ای در یک کوه، نوری به بلندای ملکوت پرتو افکنـی می‌کرد. ناگهان محمـد ـ صلی الله علیه و آله ـ در حالی که لباس نبوت را با شرافت خاتمیتش به تن کرده بود از غار حرا خارج ‌شد. با خروجش از آنجا بشارتی به قلب‌ها داده می‌شد که کفر، نفاق و بت‌پرستی نیز از قلوب خارج می‌شود؛ چرا که او خودش مدت‌ها بعد از این واقعـه الهی و میمـون فرمود: من مبعوث شدم تا مکارم و محاسن اخلاق را تمام کنـم.[1]

بعد از آنـکه سلسله نبوت و پیامبـری در وجـود مبارک جناب رسول الله ـ صلی الله علیه و آله ـ ختم شد و مردمِ زمان به این حقیقت پی بردنـد به حکمت خداوندی می‌بایست برای امت رهبـر و هدایتـگر معیـن شود تا مردم بعد از پیامبـر گمراه نشوند. پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ که دلسوز امت بوده و به فرموده‌ی خود، پدر این امت محسوب می‌شدند[2] بر آن شدند تا تکلیفی را که خداوند بر وجود نازنینش قرار داده بود اجرایی کند و آن تلکیف چیزی نبـود جز اعلان پذیرفتن ولایت الهی گونـه[3] علی ـ علیه السلام ـ بعد از خودش.

اگر سیـری در بیانات گهربار حضرات آل الله ـ علیهم صلوات الله ـ داشته باشیم به این نـکته برمی‌خوریم که بین ختم نبوت و آغاز امامت رابطه‌ی تنگاتنگی وجـود دارد که ایشان بارها به آن تصریح داشته‌اند. اهمیت این ارتباط به گونه‌ای می‌باشد که حتی تمام پیامبـران قبل از حضرت محمـد ـ صلی الله علیه و آله ـ هم در آن حضور داشتـه‌اند. وجود پیامبران در این ارتباط (ختم نبوت و آغاز امامت) را از بیـان گهـربار امام صادق ـ علیه السلام ـ در می‌یابیم که می فرماینـد: خداوند هيچ پيامبر و رسولى را مبعوث‏ نـكرد مگر اينـكه از او پيمان گرفت به رسالت حضرت محمّد و امامت حضرت علي ـ صلی الله علیهما و آلهما ـ.[4]

به تحقیق اگر ارتباطی بین ختم نبوت و آغاز امامت نبود خداوند منّان دلیلی نداشت که از تمام پیامبران و رُسُل به طور همزمان از رسالت پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ و امامت جانشینش امام علی ـ علیه السلام ‌ـ پیمان بـگیرد.



[1] ـ بحار الانوار ، ج 68 ، ص 382 و مکارم الاخلاق ، ص 8.

[2] ـ ( من و علی پدران این امت هستیم ) بحار الانوار ، ج 16 ، ص 95.

[3] ـ (در توضیح ولایت الهی گونه آل الله ـ علیهم صلوات الله ـ باید عرض شود: که امام باقر ـ علیه السلام ـ فرمودند: ولایت ما اهل بیت ولایت خداست.) ترجمه امامت بحارالانوار ، ج 4 ، ص 211.

[4] ـ ترجمـه امامت بحارالانوار ، ج 2 ، ص 293.