جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹

ماکارونی را چطور مصرف کنیم

ماکارونی را چطور مصرف کنیم
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو همدان در مورد نحوه مصرف مواد غذایی ماکارونی به مردم استان نکاتی را گوشزد کرد.
کد خبر : ۶۸۱۹۷۵

به گزارش صراط به نقل از مهر، حجت الله کمکی بعد از ظهر روز شنبه در جمع خبرنگاران در مورد مسمومیت‌های غذایی اظهار کرد: به علت اینکه باکتری‌های عامل مسمومیت‌های غذایی، دوره‌های کمون (نهفتگی) متفاوت از حدود یک ساعت تا چندین روز دارند، لذا در بروز مسمومیت افراد، علاوه بر وعده غذایی قبلی، وعده‌های غذایی روزهای قبل هم می‌تواند عامل مسمومیت باشد.

وی با اشاره به اینکه اثبات عامل مسمومیت غذایی نیاز به بررسی بسیار دقیق علائم بیمار دارد افزود: نوع مواد غذایی مصرف شده در روزهای گذشته، نحوه پخت، نگهداری بعدی مواد غذایی و دیگر عوامل مؤثر است.

مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: در صورت اثبات اینکه ماکارونی عامل مسمومیت غذایی اخیر در برخی افراد بوده باشد، دو عامل مسمومیت مطرح است که یکی باکتری باسیلوس سرئوس است که احتمال رشد این باکتری در ماکارونی خام وجود ندارد.

وی ادامه داد: اما مواد غذایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخته شدن در صورتیکه در شرایط دمایی نامناسب نگهداری شوند، محیط مناسبی برای رشد اسپور این باکتری بوجود آمده هستند و سم خطرناک تولید می‌کنند که مقاوم به حرارت بوده است.

کمکی خاطرنشان کرد: مسمومیت غذایی حاصل از آن، با تهوع و استفراغ با دوره نهفتگی ۶-۱ ساعت و دردهای شکمی همراه با اسهال با دوره نهفتگی ۱۶-۸ ساعت بروز می‌کند و حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود.

وی با بیان اینکه در صورت استفاده از کنسرو یا مایه سس ماکارونی، آنها را باید مشابه تمام کنسروهای دیگر جوشاند گفت: قبل از استفاده از این مواد باید حداقل به مدت ۲۰ دقیقه جوشاند تا در صورت آلودگی به باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم و تولید سم، آلودگی از بین برود.

مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیماری حاصل از سم این باکتری بوتولیسم نامیده می‌شود که پس از ۳۶–۱۸ ساعت از خوردن غذای آلوده با بروز علائمی مانند تاری دید، تهوع، مشکل بلع، استفراغ، اسهال و فلج نمایان می‌شود افزود: در صورت تشخیص سریع این بیماری و درمان، مسمومیت کنترل شده و در غیر این صورت موجب مرگ بیمار می‌شود.

وی در مورد نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده مانند برنج و ماکارونی عنوان کرد: مواد غذایی پخته شده بهتر است بلافاصله مصرف شود و در صورتیکه مقادیری از غذا باقی می‌ماند، در کوتاه مدت باید در دمای بالاتر از ۶۳ درجه سانتیگراد و برای مدت بیشتر با استفاده از ظروف درب‌دار در یخچال نگهداری شود.

کمکی با اشاره به اینکه نگهداری این مواد غذایی در طولانی مدت (بیشتر از یک روز) نیز باید در فریزر و در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد باشد افزود: به هنگام مصرف مجدد، باید در مدت زمان مناسب تمام قسمت‌های غذا کاملاً داغ (حداقل ۷۴ درجه سانتیگراد) و سپس مصرف شود.

وی در پایان در خصوص اینکه گفته می‌شود باید نسبت به نحوه تولید مواد غذایی چون ماکارونی هم نظارت شود، آیا کارخانه ماکارونی در استان وجود دارد؟ پاسخ داد: خیر؛ در حال حاضر کارخانه فعال تولید ماکارونی در استان نداریم.