چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۰

تشخیص به موقع کلید درمان بیماری‌هاست

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کلید اساسی درمان در دنیا تشخیص زودرس بیماری‌ها است، بر لزوم استفاده از سلول‌های بنیادی و هوش مصنوعی در تشخیص و درمان بیماری‌ها تاکید کرد.
کد خبر : ۶۷۹۸۴۲
به گزارش صراط به نقل از تسنیم، محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی در مراسم افتتاحیه بزرگترین مجتمع آزمایشگاهی ژنتیک پزشکی و پاتوبیولوژی با اشاره به تغییر و تحول در نظام پزشکی اظهار کرد: کلید اساسی درمان در دنیا تشخیص زودرس بیماری‌ها است، اصل درمان موثر، تشخیص زودرس است که این امر بر پایه ژنتیک و پنل‌های شخصی و در بستر هوش مصنوعی می‌تواند صورت بگیرد. اکنون جهان در حال حرکت به سمتی است که برای هر شخص، پنل تشخیصی در نطر گرفته شود تا تشخیص سریع‌تر انجام شود.

رئیس زاده ادامه داد: موضوع غربالگری نیز اهمیت بالایی دارد و تاسیس چنین آزمایشگاه‌های می‌تواند دروازه‌ای برای نهادینه کردن تشخیص به موقع باشد.

وی بیان کرد: در حوزه درمان نیز در بستر هوش مصنوعی آنچه مهم است، بحث‌های ژن درمانی و سلول‌های بنیادی است. لازم است کشور ما نیز پیشرفت‌های صورت گرفته در این زمینه را رصد کند و در حوزه درمان نیز به این سمت برویم.

وی گفت: باید به جایی برسیم که با آنچه مبدا حیات است بتوان بیماری‌ها را درمان کرد که آن، سلول‌های بنیادی است.

رئیس زاده در ادامه افزود: تشخیص و درمان به شکل کلان و محوری در دنیا دچار تغییر می‌شود و کشور ما نباید از این تغییرات و تحولات عقب بماند، اگر موضوعات را رصد کنیم با یک مدیریت کلان، می‌توان در این حوزه در دنیا پیشران بود.

نیمی از تشخیص‌های پزشکی با تصویربرداری انجام می‌شود

در ادامه این رویداد، مسعود سلیمانی، رئیس هیات مدیره این آزمایشگاه نیل گفت: دنیای تشخیص خیلی دنیای پیچیده‌ای است، هرچه سیستم تشخیص کامل‌تر باشد خدمات بهتری ارائه خواهد شد.

وی افزود: این مجموعه با این هدف ایجاد شده است که با تشخیص سریع بیماری‌های ژنتیکی و بیماری‌های سرطان در بحث پیشگیری به افراد کمک کند.

سلیمانی بیان کرد: طی 5 سال گذشته، رنج سرطان در کشورهای پیشرفته زیاد شده است و در بحث درمان نیز این کشورها مرگ و میر نرخ کاهشی دارند در این کشورها افزایش نرخ سرطان با قدرت تشخیص سریع، برابری کرده است.

وی ادامه داد: در کشورهای درحال توسعه اگر 12.5 درصد رشد سرطان داشته باشیم 25 درصد مرگ و میر داریم که این آمار بالایی است لذا تشخیص به موقع و سریع کمک کننده است.

وی اظهار کرد: دستگاهی در این مجموعه داریم که از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری استفاده می‌کند که این امر به سرعت بالا در موضوع تشخیص کمک خواهد کرد؛ این دستگاه 85 درصد احتمال خطا را کاهش می‌دهد. 

نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در مراسم افتتاحیه این مجتمع آزمایشگاهی ژنتیک پزشکی و پاتوبیولوژی اظهار کرد: حوزه درمان به سمت کم شدن عوارض درمان‌هاست که یکی از هدف گذاری‌ها در تشخیص و درمان است.

وی افزود: سعی داریم با تشخیص، چرخه درمان را تسریع کنیم این امر به کم شدن روش های درمان نیز کمک می‌کند.

توکلی بیان کرد: سازمان‌های بیمه گر پاشنه آشیل فعالیت آزمایشگاه‌ها هستند، همچنین ما باید در جهت تسریع و کمک برای رفع موانع مجوزها و پروانه‌های بهره برداری کمک کنیم.