چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲

انصاری: بدون رفع تحریم‌ها پایبندی به اهداف محیط زیستی ممکن نیست

انصاری: بدون رفع تحریم‌ها پایبندی به اهداف محیط زیستی ممکن نیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تا زمانی که تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است.
کد خبر : ۶۷۹۲۶۳

به گزارش صراط به نقل ازمهر، شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اولین سخنران دومین روز اجلاس بین‌المللی کاپ ۲۹ در شهر باکو در جمهوری آذربایجان بود.

متن کامل سخنرانی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به شرح ذیل است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس، دبیر اجرایی، رهبران محترم و نمایندگان گرامی، خانم‌ها و آقایان،

ابتدا مایلم مراتب سپاس صمیمانه خود را به دولت و مردم جمهوری آذربایجان بابت میزبانی کنفرانس COP 29 ابراز کنم. این کنفرانس باید فرصتی برای اقدام‌های فراگیر، مطابق با اصل مسئولیت‌های مشترک ولی متفاوت، برای مقابله با بحران‌ها و چالش‌های جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی فراهم آورد.

حاکمیت ملی و اولویت‌های کشورها کلید مواجهه با چالش‌های تغییرات اقلیمی جهانی و دگرگونی سیستم انرژی جهانی است. کشورها باید به طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند. از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشورهای عضو در این مسیر شوند.

تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، توانایی کشورهای عضو را برای دسترسی به منابع مالی جهانی و توسعه تجهیزات فناورانه محدود می‌کند. تا زمانی که این تحریم‌ها به‌طور کامل برداشته نشوند، انتظار پایبندی به اهداف زیست‌محیطی کنوانسیون ناعادلانه و غیرمنطقی است. از این رو، از تمامی کشورهای عضو می‌خواهم این اقدامات سیاسی را محکوم کرده و برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کنند.

ایران، به عنوان امضاکننده بیش از ۱۵ توافق‌نامه چندجانبه زیست‌محیطی، یکی از کشورهای فعال در مقابله با تغییرات اقلیمی است. ایران اقدامات متعددی برای مقابله با تهدیدات تغییرات اقلیمی انجام داده و ابتکارات بیشتری نیز در دست دارد. این موارد شامل صدور سیاست‌های کلی در زمینه مدیریت تغییرات اقلیمی و گسترش اقتصاد سبز توسط بالاترین مقام کشور و همچنین گنجاندن برنامه ملی مدیریت تغییرات اقلیمی در برنامه هفتم توسعه پنج‌ساله کشور است.

علاوه بر این، اجرای پروژه‌هایی نظیر تبدیل نیروگاه‌های سوخت فسیلی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، کاهش انتشار گازهای آلاینده در صنعت نفت و گاز، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و هسته‌ای و اقدامات مشابه دیگر از گام‌های مؤثری است که برداشته‌ایم.

ما، کشورهای عضو سازمان ملل، گرد هم آمده‌ایم تا درباره آلودگی‌های زیست‌محیطی روی سیاره‌مان گفتگو کرده و برای کاهش رنج انسانی همکاری کنیم. اما چگونه می‌توانیم به این هدف دست یابیم وقتی تنها در سال گذشته بیش از ۴۳,۰۰۰ نفر که بیش از نیمی از آنها زنان، کودکان و نوزادان بودند توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی کشته شدند؟ این افزون بر قربانیان اخیر در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم به لبنان است.

طبق گزارش اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) درباره اثرات زیست‌محیطی حملات رژیم صهیونیستی بر مردم غزه، این رژیم با بمباران شدید خود، زیرساخت‌های حیاتی از جمله سیستم‌های مدیریت فاضلاب و زباله‌های جامد را به طور بی‌سابقه‌ای تخریب کرده است. تمامی منابع آب در غزه آلوده شده‌اند و وضعیت بهداشت عمومی به سطح فاجعه‌باری رسیده که توانایی بلندمدت فلسطینی‌ها در تأمین مواد غذایی را تحت تأثیر قرار داده است. علاوه بر این، استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های تامین‌شده توسط کشورهای غربی، به طور قابل توجهی خطر مواجهه شهروندان با انتشارات سمی را افزایش داده است.

سکوت کشورهای غربی، که با حفظ استانداردهای دوگانه و سیاست‌های گزینشی همراه است، بسیار نگران‌کننده است.

در پایان، مایلم تأکید کنم که محیط زیست مشترک ما، پیوندی مشترک برای همه ماست. امیدواریم جامعه بین‌المللی، بدون ملاحظات سیاسی، در کنار هم بایستد، دانش را تبادل کرده، فناوری را انتقال دهد و دسترسی به منابع مالی را بدون تبعیض تسهیل کند و تحریم‌های یکجانبه علیه کشورها، از جمله جمهوری اسلامی ایران، را به‌طور کامل رفع نماید.

اما نباید فراموش کنیم که وضعیت کنونی اقلیمی جهان نتیجه سیاست‌های صنعتی تعداد معدودی از کشورهای توسعه‌یافته است و کشورهای در حال توسعه نباید به دلیل اقدامات دیگران از حق توسعه خود محروم شوند. بار دیگر تأکید می‌کنیم که اگر این کنفرانس قصد دارد حسن نیت خود را در تلاش برای آینده‌ای بهتر برای همه ثابت کند، باید از استانداردهای دوگانه دوری کرده و اقدام‌های معناداری از سوی همه کشورها برای دستیابی به این اهداف محقق شود.

برچسب ها: تحریم محیط زیست