جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲

راهنمای خرید بهترین لپ تاپ گیمینگ در بازار

دیگر دنیای کیس‌های بزرگ و سنگین گیمینگ گذشته است. تمام گیمرهای حرفه‌ای علاقمند هستند تا با خرید لپ تاپ گیمینگ همیشه و همه جا بازی کرده و لذت ببرند. امروزه تمامی لپ‌تاپ‌های گیمینگ موجود در بازار سخت‌افزارهای بسیار قدرتمندی دارند که با یک کیس گیمینگ برابری خواهد کرد. مشکل اصلی اینجاست که با این همه برند و مدل موجود در بازار کدام مدل را باید انتخاب کنیم؟
کد خبر : ۶۷۹۲۱۰

خرید لپ تاپ گیمینگ

دیگر دنیای کیس‌های بزرگ و سنگین گیمینگ گذشته است. تمام گیمرهای حرفه‌ای علاقمند هستند تا با خرید لپ تاپ گیمینگ همیشه و همه جا بازی کرده و لذت ببرند. امروزه تمامی لپ‌تاپ‌های گیمینگ موجود در بازار سخت‌افزارهای بسیار قدرتمندی دارند که با یک کیس گیمینگ برابری خواهد کرد. مشکل اصلی اینجاست که با این همه برند و مدل موجود در بازار کدام مدل را باید انتخاب کنیم؟

به نقل از PC Gamer:

«خرید لپ‌تاپ گیمینگ همیشه با چالش‌های خاص خود همراه است؛ از انتخاب کارت گرافیک گرفته تا سیستم خنک‌کننده و قابلیت ارتقاء، هر تصمیم می‌تواند تجربه گیمینگ شما را متحول کند.»

ویژگی‌های مهم در انتخاب لپ تاپ گیمینگ

پردازنده

برخلاف باور عموم، شما اول باید به پردازنده لپ تاپ دقت کنید. پردازنده اصلی‌ترین قطعه یک سیستم گیمینگ است؛ چرا که در کنار کارت گرافیک قرار گرفته و وظیفه پردازش‌ها و عملیات بازی‌ها را باید انجام دهد. بدین ترتیب اگر یک پردازنده مناسب انتخاب نشود،‌ هر چقدر هم کارت گرافیک پرقدرتی داشته باشید،‌ باز هم بازی‌ها به آن روانی که انتظارش را دارید اجرا نمی‌شوند.

معمولا برای همه کامپیوترهای گیمینگ دیگر از پردازنده‌های Intel Core i7 و Core i9 و AMD Ryzen7 و Ryzen9 استفاده می‌شود؛ چون این دو نسل پردازنده، هسته‌های بسیار متعدد و زیادی داشته و می‌توانند با فرکانس بسیار بالا تمام پردازش‌ها را به خوبی انجام دهند. به طور کلی برای انتخاب پردازنده شما می‌توانید از پردازنده‌های 6، 8 و به بالا انتخاب کنید اما بهتر است پردازنده گیمینگی را انتخاب کنید که 10 هسته به بالا باشد زیرا این تعداد هسته برای چندین سال می‌تواند به خوبی کار کند.

بعد از انتخاب نوع پردازنده و هسته‌ها، باید به دنبال پردازنده‌ای باشید که فرکانس اولیه و فرکانس توربو بوست بسیار بالایی داشته باشد. هر چقدر بیشتر بهتر. بخصوص شمایی که بازی‌های اوپن ورلد بازی می‌کنید.

کارت گرافیک

بعد از پردازنده نوبت به کارت گرافیک لپ تاپ گیمینگ می‌رسد. کارت گرافیک یکی از با ارزش‌ترین قطعات لپ‌تاپ شما بوده و باید خیلی دقیق به آن توجه کنید. معمولا برای یک گیمینگ بسیار روان باید به دنبال لپ‌تاپ‌هایی با کارت‌های گرافیک RTX باشید زیرا سری RTX دقیقا برای گیمینگ طراحی شده و به شما امکان پردازش تصویر در لحظه‌ای می‌دهد که برای بازی‌کردن بسیار مناسب‌ است. انواع دیگر کار‌ت‌های گرافیک شاید بسیار قوی باشند‌ اما نمی‌توانند رندرینگ بلادرنگ داشته باشند،‌ به همین دلیل فقط به دنبال این سری باشید.

بعد از آن حتما دقت کنید که کارت گرافیک شما فناوری‌های مدرنی مانند Ray Tracing را برای خروجی بسیار عالی تصویر داشته باشد.

بعد از انتخاب سری، باید به VRAM یا همان حافظه اختصاصی مادربرد دقت کنید. برای گیمینگ بهتر است از VRAM با ظرفیت 4 گیگابایت به بالا انتخاب کنید. چون بازی‌های سنگین و مدرن به حافظه بیشتری نیاز دارند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که لزومی ندارد این عدد خیلی زیاد باشد؛ از 4 تا 12 برای مدت‌های زیادی می‌تواند مناسب باشد.

و در آخر دقت کنید که کارت گرافیک شما از G-Sync یا FreeSync مانیتور کاملا پشتیبانی کند.

حافظه رم

لپ تاپ گیمینگ ایسوس

بعد از این دو قطعه حساس نوبت به رم است. هیچ وقت در یک لپ‌تاپ گیمینگ از رم غافل نشوید زیرا همه لپ‌تاپ‌های خوب و پرفروش گیمینگ مانند لپ تاپ ایسوس TUF Gaming FX506HE - i7 11800H 16GB 512GB RTX3050Ti حداقل 16 گیگابایت رم با سرعت بالا را دارند.

اما چرا اینقدر رم مهم است؟ رم وظیفه دارد تا داده‌ها و دستورات مورد نیاز برای پردازش بازی را به طور موقت در خود نگهداری کرده و یک رابطی باشد بین پردازنده و دستورات مخصوص پردازنده گرافیکی که قرار است پردازنده اصلی آنها را پردازش کند. هر چقدر نوع، سرعت و ظرفیت آن بالاتر باشد این ارتباط سریعتر خواهد بود.

 

برای مثال در این مدل رم با فرکانس 3200 مگاهرتز و فناوری 4DDR قرار گرفته که می‌تواند نهایت سرعت و پهنای باند را به شما ارائه کند. اگر بتوانید از دو عدد رم به صورت دو کاناله استفاده کنید، این پهنای باند دو برابر خواهد شد. بدین ترتیب اگر قرار است رم لپ‌تاپ گیمینگ خود را مشخص کنید اولا باید ظرفیت 16 به بالا داشته باشد و ثانیا 4 DDRیا DDR5باشد. اگر رم DDR4انتخاب شد، حتما فرکانس آن حدود 3200 مگاهرتز و اگر رم DDR5 انتخاب می‌کنید، می‌تواند فرکانس و ظرفیت آن کمتر هم باشد زیرا در نهایت همان سرعت و کارایی را برای شما خواهد داشت.

حافظه ذخیره ‌سازی

یکی از مهمترین قطعاتی که باید به آن دقت کنید حافظه داخلی است. امروزه معمولا تمام لپ‌تا‌پ‌های گیمینگ با حافظه داخلی SSD NVMe عرضه می‌شوند. حال هر چقدر فناوری و سرعت آن بالاتر باشد، سیستم عامل و بازی‌ها خیلی سریع‌تر لود خواهند شد.

صفحه ‌نمایش

صفحه نمایش لپ‌تاپ گیمینگ حداقل باید 15 اینچ به بالا بوده و از رزولوشن حداقل FHD و فرش‌ریت 144 هرتز و به بالا باشد تا یک گیمینگ بسیار نرم، سریع و بی عیب و نقصی را داشته باشد. حتما به زمان پاسخگویی آن نیز دقت کنید. زمان پاسخگویی 1 و زیر 1 میلی‌ ثانیه بسیار عالی خواهد بود.

سیستم خنک ‌کننده

سیستم خنک ‌کننده، یکی از حیاتی‌ترین قسمت‌های لپ‌تاپ گیمینگ است؛ چون در هنگام اجرای بازی‌های سنگین، حرارت زیادی تولید می‌شود. سیستم‌های خنک‌کننده‌ پیشرفته، با طراحی فن‌های قوی، لوله‌های حرارتی و حتی خنک‌کننده‌های مایع، به پایداری عملکرد و جلوگیری از افت سرعت در طول زمان کمک می‌کنند. سیستم خنک‌کننده مناسب، دمای پردازنده و کارت گرافیک را در حد استاندارد نگه می‌دارد و موجب طول عمر بیشتر لپ‌تاپ می‌شود.

برای گیمرهایی که به بازی‌های طولانی‌مدت علاقه دارند، سیستم خنک‌کننده با چندین فن و فناوری‌های جدید نظیر خنک‌کننده مایع بسیار اهمیت دارد. این نوع خنک‌کننده‌ها به دستگاه اجازه می‌دهند دما را حتی در حالت‌های سنگین کنترل کند و عملکرد لپ‌تاپ تحت تأثیر گرما قرار نگیرد.

باتری و شارژدهی

هر چند برای سیستم گیمینگ عمر باتری چندان مطرح نیست اما بهتر است لپ‌تاپ گیمینگی را انتخاب کنید که عمر بالاتری داشته باشد. معمولا لپ‌تاپ‌های گیمینگ به دلیل کارت گرافیک پیشرفته،‌ سیستم خنک کننده و قطعات قوی، توان مصرفی زیادتری داشته و می‌تواند از آنها انتظار شارژ دهی بالایی داشت.

نکات مهم پیش از خرید لپ تاپ گیمینگ

نکات مهم خرید لپ تاپ گیمینگ

  • اولین کاری که باید بکنید این است که یک بودجه مشخص برای خودتان تعیین کرده و فقط در آن بازه به دنبال بهترین سخت‌افزار لپ‌تاپ باشید.
  • حتما لپ‌تاپی را انتخاب کنید که بتوانید در آینده رم و هارد آن را به میزان قابل توجهی ارتقا دهید.
  • سعی کنید لپ‌تاپ مورد نظر شما پورت‌های پرسرعت مانند Thunderbolt و تایپ سی داشته باشد.
  • حتما به جنس بدنه دقت کنید. تا آنجایی که می‌توانید یک لپ‌تاپ بدنه فلزی یا پلاستیک فشرده بسیار با کیفیت انتخاب کنید.
  • هر چند لپ‌تاپ‌های گیمینگ نسبت به انواع دیگر سنگین‌تر هستند اما سعی کنید سبکترین آن را انتخاب کنید. وزنی بین 2 الی 2.5 کیلوگرم برای گیمینگ بسیار مناسب می‌باشد.
  • حتما به سیستم خنک‌کننده لپ‌تاپ دقت کنید تا در بازی‌ها به مشکل بر نخورید.
  • سعی کنید لپ‌تاپی را انتخاب کنید که صفحه نمایش بزرگتر و با رزولوشن بالاتر و فرش‌ریت بیشتر (بالای 120 هرتز) باشد.