پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
سینما دیگر سینما نیست

افخمی: سینما شکل و شمایل مبتذل به خود گرفته است

افخمی گفت: سینما دیگر سینما نیست و شکل و شمایل مبتذل و بی‌ارزش به خود گرفته است.
کد خبر : ۶۶۷۹۶۴

 

روز گذشته جمعی از بازیگران و کارگردانان کشورمان برای عرض تسلیت به جمیله علم‌الهدی، همسر شهید جمهور آیت‌الله رئیسی در دانشگاه شهید بهشتی گردهم آمدند و از دغدغه‌ها و خستگی ناپذیر بودن شهید رئیسی گفتند.

افرادی همچون ابوالقاسم طالبی، بهروز افخمی، انسیه شاه‌حسینی، فرهاد قائمیان، مهران رجبی، علیرضا مسعودی، محمدرضا شفیعی، شیوا خسرومهر، منوچهر هادی و محمدرضا ورزی در این نشست حضور داشتند.

 

 

هنرمندان

علم‌الهدی در ابتدای سخنرانی خود به ماهیت فلسفه رسانه پرداخت و گفت: از دیدگاه قرآن رسانه همان آیه است. مفهوم آیه یعنی اینکه پیامی از سوی خداوند برای انسان‌ها دارند. اگر انسان‌ها به خودشان و زندگی اجتماعی نگاه کنند، این آیات را می‌بینند، که خود رسانه است. حکماء در موضوع فلسفه و حکمت الهی حرف‌های جدی دارند. اگر محتوای رسانه‌ای با نگاه سکولاریسم تولید شود، مرگ آخر خط است و چیزی جزء حسرت برای آدم باقی نمی‌گذارد. این نگاه غیر قرآنی است. اما با نگاه قرآنی مرگ اول راه است. 

تصویر مرگ در فیلم و سریال‌ها غم‌انگیز است

همسر شهید جمهور آیت‌الله رئیسی ادامه داد: آن چیزی که بیشتر مرا آزرده کرد، جا ماندن از پرواز شهدای اردیبهشت بود. شهید رئیسی چنان پرواز کرد، که تصور نمی‌کنم بتوانم به ایشان برسم. نکته جالبی که توجه‌ام را در فضای فرهنگی سراسر آلوده جلب کرده، این است که جوانان برومندی می‌بینیم که خواهان شهادت هستند. بدون شک رسانه‌های انقلابی جمهوری اسلامی ایران در ترویج این روحیه تاثیرگذار هستند. این رسانه‌ها بودند که مفهوم شهادت را زیبا و مرگ را شیرین کردند. با وجود اینکه انا لله و انا الیه راجعون یکی از شکل‌سازترین مفاهیمی است که قرآن برای مرگ بکار می‌رود، ولی متاسفانه تصویر مرگ در فیلم و سریال‌ها تصویر غم‌انگیزی است و بنظرم باید مرگ جذاب‌تر به تصویر کشیده شود.

وی با تاکید بر اینکه فقر و فحشا دو خطر عمده‌ای است که کشور را تهدید می‌کند، تصریح کرد: هر دوی اینها کار شیطان است. هنرمندان فهیم کشورمان می‌دانند چگونه باید با این خطرات برخورد کنند و با این جنگی که شیطان راه انداخته مقابله کنند.

سینما دیگر سینما نیست

در ادامه افخمی در واکنش به صحبت‌های علم‌الهدی با بیان اینکه اصولاً سینما رسانه مناسبی برای فرد کنجکاوِ دیندار نیست، افزود: در سال‌های اخیر بعد از شهادت مرتضی آوینی اوضاع خیلی بدتر شده است. اگر سید مرتضی الان بود می‌گفت سینما را رها کنیم و به سراغ ادبیات و شعر برویم. چراکه الان سینما دیگر سینما نیست و شکل و شمایل مبتذل و بی‌ارزش به خود گرفته است. این رسانه تمام ارتباطات سابق را تغییر داده است. اگر در سن ۱۳ سالگی برای فیلمسازی در تعلیم بودم و یک نفر می‌گفت روزی می‌رسد که فیلم‌های شما را در موبایل می‌بینند. اول می‌پرسیدم موبایل چیست؟ بعد از اینکه برایم توضیح دادند می‌گفتم من هم اگر داستان‌نویس شوم بهتر است. همه آنچه ما را به سینما علاقه‌مند کرده بود، وارونه شده است.

 

هنرمندان

هنرمندان

زمانی تماشای فیلم برای کودکان و نوجوانان آرزو بود

این کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: زمانی بود که برای تماشای فیلم به یک سالن تاریک می‌رفتیم، که اغلب با حضور ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ کودک و نوجوان بود. بعضی از کودکان از جیب پدر‌ها پول بلیت را دزدیده بودند، تا فیلم تماشا کنند. هرکه آمده بود، با احترام برای دیدن فیلم آمده بود. پول بلیت سینما برای اغلب مردم دغدغه بود، که نکند اشتباه کنند و پولشان را حرام کرده باشند. 

هنرمندان

در ادامه شاه‌حسینی خطاب به جمیله علم‌الهدی گفت: وقتی شما به زیبایی اشاره می‌کنید رسانه می‌تواند همان آیه باشد، قرآن، احادیث، نهج‌البلاغه و صحیفۀ سجادیه می‌تواند بهترین الگو برای ساخت فیلم باشد. مثلاً اگر می‌خواهیم بگوییم کار درست انجام دهید جهادی عمل کنید، می‌توانیم در هر شرایطی از ارزش‌ها صحبت کنیم و به نتیجه برسیم. چقدر زیبا قرآن می‌فرماید: قسم به جرقه سم اسب‌هایی که برای جهاد می‌تازند. اگر نویسنده ماهری باشیم، اگر حرفی برای گفتن داشته باشیم، می‌توانیم در هر ژانری به قصه مدنظر خود برسیم.

کارگردان «دست ناپیدا» خطاب به همسر شهید آیت‌الله رئیسی با ابراز تاسف از اینکه شما چطور در این سه سال سکوت کردید و در برخی از فیلم‌های ساخته شده دخالت نکردید؟ افزود: شما به عنوان همسر رئیس جمهور با این شعور، اندیشه، آگاهی و دلسوزی چطور توانستید سکوت کنید و اجازه بدهید این فیلم‌ها ساخته شود؟ وقتی شما راجب مرگ صحبت می‌کردید، پیش خودم گفتم جای سیمون دوبووار خالی است. شما چک به گوش او می‌زنید و چقدر زیبا جواب او را پیرامون مرگ می‌دهید.

مگر آقای رئیسی نیاز به پایگاه خبری دارد؟

شفیعی با بیان اینکه حالا که شهید آیت‌الله رئیسی در قید حیات نیستند، باید مراقبت بیشتری به خرج داد، افزود: این چه بی‌تدبیری است که صورت گرفته است. آیا واقعاً آقای رئیسی نیاز به پایگاه خبری دارد؟ نمی‌دانم چطور این تصمیم گرفته می‌شود که در آخرین جلسات هیئت نظارت بر مطبوعات یک پایگاه خبری به اسم شهیدجمهور گرفته می‌شود. این هجمه اصلاً ارزش ندارد. مگر آقای رئیسی نیاز به پایگاه خبری دارد؟ اسم ایشان خودِ مجوز است. بنظرم این هجمه بخاطر بی‌تدبیری است.

در پایان این عکس یادگاری از نشست دیروز به ثبت رسید.

هنرمندان

خبرنگار: نفیسه خلیلی