جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۹

تصویر روز ناسا: لکه سیاهی که ۲۵۰ برابر زمین وسعت دارد

تصویر روز ناسا: لکه سیاهی که ۲۵۰ برابر زمین وسعت دارد
۱۶ برابر زمین قطر داشت. آن‌قدر بزرگ بود که می‌توانستید آن را بدون هیچ ابزار کمکی روی سطح خورشید ببینید. این منطقه فعال عظیم حاوی میدان‌های مغناطیسی قدرتمند و درهم‌پیچیده و همچنین لکه‌های تاریک خورشیدی متعددی بود که اخترشناسان، آن را AR 3664 (منطقه فعال ۳۶۴۴) نامیدند.
کد خبر : ۶۵۷۹۵۴

به گزارش صراط به نقل از خبرآنلاین، خیلی زود، AR 3644 یکی از پرانرژی‌ترین فوران‌هایی که در سال‌های اخیر روی خورشید دیده شده است، به راه انداخت و موجی از ذرات پرانرژی را به فضا پرتاب کرد که بخشی از آن به زمین برخورد کرد و شفق‌های قطبی زیبایی را در عمده نواحی نیمکره شمالی زمین ایجاد کرد؛ و البته ممکن است ادامه داشته باشد.

لکه‌های خورشیدی دمایی بین ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ کلوین دارند و بسیار داغ هستند؛ اما ازآنجایی‌که در مقایسه با دیگر نواحی اطراف خود روی سطح خورشید بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه خنک‌ترند، تیره دیده می‌شوند. مناطق فعال روی خورشید مانند AR 3664 می‌توانند بسیار خطرناک باشند، اما فوران‌های اخیر خورشیدی از این منطقه که به CME (فوران تاج خورشیدی) معروفند، هنوز آسیب زیاد و جبران‌ناپذیری به ماهواره‌های مدار زمین یا شبکه‌های الکتریکی روی زمین وارد نکرده است.

تصویر روز ناسا: لکه سیاهی که ۲۵۰ برابر زمین وسعت دارد

این تصویر، منطقه فعال عظیم را در غروب خورشید نشان می‌دهد. تصویر چند روز پیش از سیویتاوکیا، رم، ایتالیا گرفته شده و نوردهی بسیار کوتاهی داشته تا جزئیات کلی روی سطح خورشید ثبت شود. خوشبختانه AR 3664 اکنون در حال دور شدن از زمین است و تا حدود دو هفته دیگر زمین در امان خواهد بود؛ هرچند ممکن است این منطقه به اندازه کافی دوام بیاورد تا پس از چرخش به دور خورشید، دوباره زمین را هدف بگیرد.

 

۵۴۵۴

برچسب ها: ناسا نجوم خورشید