به گزارش صراط به نقل از روزنامه جوان، محمد خوشچهره گفت: اگر کسی بنده را قبول دارد، من به عنوان دلسوز دارم هشدار میدهم که در اقتصاد داریم میبازیم. من به دنبال ناامیدکردن نیستم، بلکه هشدار میدهم. بعد از عملیات وعدهصادق ما باید بیشتر در حوزه اقتصاد متمرکز شویم. اسرائیل تمرکز بیشتری میکند تا در این حوزه به ما ضربه بزند.
در هر نظامی فردی است که بالاترین حرف را میزند، حتی در امریکا هم رئیسجمهور این مسئولیت را بر عهده دارد، بنابراین رهبری تعیینکننده اولویتها و جهتگیریهای کشور است.
رهبری وظیفه دارند این جهتگیریها را مشخص کنند. اینکه چرا برخی مواقع عملیاتی نمیشود، مرتبط با عملکرد بخشهای مختلف کشور است. در ساختار کشور ما قوای مقننه، مجریه و قضائیه هر کدام استقلال ساختارهای خود را دارند و این عدمتحقق مرتبط با غفلتها، کجفهمیها و عدمدرک و باور در بعضی از سطوح عالی و تصمیمگیر و سیاستگذار بوده که در سالیان گذشته اتفاق افتاده است. خود بنده موقع نامگذاری شعارهای سال دلم میریزد که رهبری فرمایش مهمی را مطرح کردند و ممکن است بخشهای مختلف با غفلت و برخی بخشها هم با تعمد و شیطنت خلاف سخن رهبری عمل کنند.
تبیین درستی از شعارهای سال و فرمایشات رهبری نمیشود، مثلاً من در جمع برخی روحانیون برجسته سخنرانی داشتم. در آن جمع سؤال این بود که مگر ما کشور کمونیستی که در آن اقتصاد زیربناست، هستیم که این همه بر مسئله اقتصادی تأکید میشود؟! من دیدم که درک درستی از جهتگیری رهبری شکل نگرفته است.
متأسفانه در خصوصیسازی برخی در پوشش مردم، اما در واقع ثروتمندان زالوصفت وارد شدند و اقداماتی انجام دادند و خواهان دراختیارگرفتن مراکز مهم اقتصادی مثل پالایشگاهها بودند. اینها که مردم نیستند، ما باید حساب مردم با افراد به ظاهر سرمایهدار زالوصفت یا سرمایهدارنما را جدا کنیم، چون خیلی از اینها پول هم نداشتند. واگذاریها به افرادی صورت گرفته است که دغدغه تولید نداشتهاند بلکه دنبال فروش دارایی این شرکتها بودهاند.
برخی مواقع صداوسیما ناخواسته در تقابل با نظام عمل میکند. بسیاری از دولتها و مسئولان حرفهای ناپخته زیادی در تلویزیون میزنند که متأسفانه مبنای تصمیمگیری و سیاستگذاری میشود. در عین حال در برنامههای تلویزیونی دستگاههای اجرایی به جای پاسخگویی مطالبهگر شدهاند. این در حالی است که در دهه ۷۰ من با وزیر دولت مناظره و سیاستهایش را نقد میکردم. همین دوسه روز پیش رئیس بانک مرکزی در صداوسیما حاضر شد و به جای پاسخگویی مطالبهگری کرد.
من این مسئله را فاجعه زمامداری میدانم. رئیس بانک مرکزی به جای پاسخگویی به فاجعه سقوط ارزش پول ملی و سیاستهای نامناسب ارزی در مورد سقوط ارزش پول ملی، استدلالهای نادرست میکرد.
نظام تصمیمگیری ما خیلی وقت است دچار توهم دانایی و آگاهی است. این افراد طعمه راحت برای نفوذ دستگاههای جاسوسی دشمن هستند. امروز ما درگیر جنگ اقتصادی هستیم که از جنگ نظامی هم بالاتر است.
«اقتصاد» میدان شلغمفروشان شده است!