يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۷

آلودگی نفتی خلیج فارس بسیاركم است

‌به گفته كرباسی اندازه گیری آلودگی نفتی خلیج فارس نشان می‌دهد كه غلظت مجموع هیدروكربن‌های نفتی هیچ‌گاه در این خلیج از سطح استاندارد كه برابر با 10 پی پی ام فرا‌تر نرفته است.
کد خبر : ۶۵۴۴۹

به گزارش صراط به نقل از ایرنا، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استاندارد غلظت آلودگی های هیدروكربن های نفتی 10 پی پی ام است كه آلودگی خلیج فارس بین یك تا دو پی پی ام در نوسان است.از این رو آلودگی های نفتی خلیج فارس بسیاركم است.

' عبدالرضا كرباسی ' روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این كه گفته می‌شود آلودگی آب‌های خلیج فارس 40 برابر بیش از حد استاندارد است، غیر واقعی است . در خلیج فارس روزانه بیش از 1500 نفتكش بزرگ تردد می‌كند كه این تردد خود حجم بالای آلودگی را به دنبال دارد‌. ‌‌در سال 1370 بسیاری از این نفتكش‌ها در هنگام بارگیری ، آب توازن خود را به داخل خلیج فارس تخلیه كردند كه این امر موجب انتقال آلودگی به خلیج فارس ‌شد‌.
 
وی افزود: این در حالی است كه امروزه بیش از 70 درصد كشتی ها آب توازن خود را داخل خلیج فارس تخلیه نمی كنند و این كشتی ها دارای تانكرهایی محصوص برای تخلیه آب توزان هستند بنابراین در حال حاضر آلودگی نفتی خلیج فارس بسیار كم است و عمده آلودگی نفتی در خلیج فارس زمانی رخ می‌دهد كه یك حادثه نفتی اتفاق بیفتد‌.
 
‌به گفته كرباسی اندازه گیری آلودگی نفتی خلیج فارس نشان می‌دهد كه غلظت مجموع هیدروكربن‌های نفتی هیچ‌گاه در این خلیج از سطح استاندارد كه برابر با 10 پی پی ام فرا‌تر نرفته است .
 
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست یادآور شد كه در سواحل كشورمان دردریای خزر نیز آلودگی نفتی وجود ندارد بلكه عمده آلودگی نفتی از كشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه وارد آب های دریای خزر می شود . همچنین بیشترین صدمات ناشی از آلودگی دریای خزر از نظر فلزات سنگین و سموم كشاورزی نیز از سوی این دو كشوربه دریای خزر وارد می‌شود‌. ‌
 
وی گفت: آلودگی دریای خزر از سمت ایران بیشتر مربوط به فاضلاب های خانگی است كه از لحاظ زیست محیطی كمترین آسیب را به سلامت انسان و آبزیان وارد می كند.
 
كرباسی افزود: اگر در دریای خزر صد در صد آلودگی داشته باشیم فقط 12 درصد آن مربوط به ایران است 88 درصد دیگر بر عهده چهار كشور دیگر حاشیه دریای ‌خزر است.
 
معاون دریایی سازمان محیط زیست همچنین از راه اندازی سازمان توسعه عمران ساحل خبر داد و گفت: راه اندازی این سازمان در كمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است. تعیین حریم سواحل كشور از وظایف این سازمان است.
 
وی تاكید كرد: ما برای توسعه صنعت اكوتوریسم به سواحل نیاز داریم بنابراین حفظ آنها باید در اولویت قرار گیرد از این رو بر اساس توافق وزارت كشور با سازمان های دولتی ، مشاغل حاشیه سواحل كه مجوز فعالیت نداشتند، جمع آوری شدند.
 
كرباسی خاطرنشان كرد: حریم كلی سواحل از داغاب ( خط ساحلی ) 60 متر است كه البته با توجه به شرایط اكوسیستم در نوسان است . سازمان حفاظت محیط زیست نیز موظف شده تا حریم اكولوژیك سواحل را مشخص كند كه این مساله در حال بررسی است. البته ممكن است حریم اكولوژیكی به سه كیلومتر هم برسد.
 
وی به موانع تعیین حریم در حاشیه سواحل اشاره كرد و گفت: تعداد فعالیت هایی كه در حاشیه سواحل انجام می شود بی شمار است بنابراین سازمان ها و نهادهای زیادی درگیر این فعالیت ها هستند كه هماهنگ كردن آنها بر عهده سازمان عمران و توسعه ساحل است.
 
كرباسی گفت:‌ تحقیقات و تجربه نشان داده است كه در چند سال گذشته دریای خزر هم پیش روی و هم پس روی آب داشته ، امسال در حوضه خزر حدود 20 درصد افزایش بارندگی داشتیم و همچنین میزان ورودی رودخانه ولگا به دلیل ذوب شدن یخ های قطب افزایش یافته است بنابراین پیش روی آب دراین حوضه را خواهیم داشت.
 
معاون دریایی سازمان محیط زیست افزود: بر اساس مصوبات هیات دولت، وزارت نیرو مكلف است برای تمام شهرهایی كه بیش از 30 هزار نفر جمعیت دارند ، تصفیه خانه فاضلاب تاسیس كند ، اما رشد جمعیت در سواحل جنوبی كشور سرعت زیادی دارد بنابراین وزارت نیرو باید رشد جمعیت این مناطق را در برنامه های این وزارتخانه لحاظ كند كه تاكنون این كار انجام نشده است .
 
وی ادامه داد: همچنین شرایط آب و هوایی در جنوب كشور به گونه ای است كه خوردگی تاسیسات دراین مناطق زیاد است بنابراین تاسیسات به طور مرتب و مداوم نیاز به بازسازی دارند و مدیریت این تاسیسات نیز باید بسیار قوی باشد.
 
كرباسی گفت: امسال 80 پروژه دریایی اجرا می شود. نیمی از این پروژه ها با موضوع تدوین استانداردها و ضوابط دریایی هستند و موضوع بقیه آنها مربوط به تعیین مناطق حساس ساحلی ، حریم اكولوژیك، مسایل زیست محیطی ، تغییرات و نوسانات سطح اب خزر و اثر ریزگردها بر محیط های خلیج فارس و دریای خزر است .