چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵
آخرین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲

سخنگوی قوه قضاییه: تعیین تکلیف پرونده‌های مهم اقتصادی/ پرونده کروز آماده صدور رای است

سخنگوی قوه قضاییه: تعیین تکلیف پرونده‌های مهم اقتصادی/ پرونده کروز آماده صدور رای است
سخنگوی قوه قضاییه تعیین تکلیف پرونده‌های مهم در حوزه مفاسد اقتصادی را از مهمترین اقدامات این قوه در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد و گفت: پرونده شرکت کروز نیز آماده صدور رای است.
کد خبر : ۶۵۱۱۰۲

به گزارش صراط به نقل از ایرنا، مسعود ستایشی روز سه‌شنبه در آخرین نشست خبری در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: ایام مبارک ماه رحمت، برکت و مغفرت الهی؛ ماه استغفار، توبه و ماه روزه و امساک از لذایذ دنیوی برای چشیدن سفره نعمات بی پایان معنوی و الهی را به همه ملل مسلمان و به‌ویژه ملت بزرگ ایران تبریک عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: ماه پربرکت رمضان ماه نزدیکی هر چه بیشتر مخلوق به خالق متعال و تمرین زیست اجتماعی معنوی است و این فرصت نه برای عزلت نشینی بلکه موعدی برای حرکت پاک و بی‌آلایش برای دست گیری و استمداد از مردم به دور از آلودگی‌های مادی است.

ستایشی با اشاره به وضعیت ناگوار مردم بی پناه و مظلوم غزه ظهار داشت: آنها مردمی هستند که در ۶ ماه گذشته تحت شدیدترین اقدامات وحشیانه رژیم نحس، نجس و پلید قرار گرفتند و بیش از ۳۱ هزار نفر از عزیزان خود را از دست دادند و در این دنیای قدرت‌های ستمگر هیچ دادخواهی جز خداوند نداشتند.

وی با اشاره به فرمایش امام راحل ره افزود: غده سرطانی بودن اسرائیل اکنون مبرهن شده است و آنها جز تباهی، فساد و خونریزی دستورالعمل دیگری در پیش ندارد البته براساس سنت الهی جز زوال و نابودی و انحطاط و نابودی ندارد.

تعیین تکلیف پرونده‌های مهم اقتصادی و امنیتی در سال ۱۴۰۲

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در بعد اقتصادی افزود: در بعد اقتصادی اقدامات قاطعی از سوی قوه قضاییه در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی شد. قوه قضاییه با شناسایی مفاسدی همچون واردات چای اراده خود را مبنی بر پیشگیری از وقوع جرم نشان داد.

ستایشی گفت: به سرانجام رسیدن پرونده‌هایی همچون موسوم به گروه رستمی صفا، بازگشت اموال بابک زنجانی، زندانی شدن مالک گروه عظام و یا رد دیون قابل توجه از دیگر مفسدین اقتصادی و بازگرداندن اموال به بیت المال به همراه عدم تحمل نسبت به بروز فساد در هر سطح و جایگاه در برون ودرون دستگاه قضایی نشان از عزم قوه قضاییه برای سلامت بخشی بدون خط قرمز به فضای اقتصادی و کسب و کار سالم دارد.

ستایشی افزود: در بعد سیاسی اساس حرکت قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲، عدم ورود به منازعات سیاسی براساس اراده عالی رفع مشکلات مردم با همکاری و هم‌افزایی با سایر قوا اقدام کرده است.

وی ادامه داد: در بعد امنیتی رسیدگی به پرونده‌های مهم و دادگاههایی از جمله رسیدگی به پرونده اعضای اصلی و سرکردگان گروهک تروریستی منافقین با صدور کیفرخواست ۷۰۰ صفحه‌ای بوده است همچنین اقدام برای اجرای احکام پرونده تروریست‌ها و اجرای احکام برخی اعضای اصلی گروهک‌های ضد بشری از جمله گروهک تروریستی حرکه النضال، اقدامات موثری و جامع‌الشمول بود.

ستایشی افزود: در سال ۱۴۰۲، مقابله قاطع قوه قضاییه با برهم‌زنندگان امنیت روانی مردم به عنوان گفتمان قالب مورد توجه تمامی بخش‌های قضایی قرار گرفت و قوه قضاییه تلاش کرد تا با طلب کردن اسناد و مدارک اظهارات افراد، مانع برهم خوردن امنیت مردم با ایراد اظهارات خلاف واقع و جعلی شود.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اقدامات فرهنگی و اجتماعی دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۲ افزود: در بعد فرهنگی و اجتماعی قوه قضاییه رویکرد آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم را در دستور کار قرار داد و با برپایی تورهای رسانه‌ای در کنار مردمی سازی و باز کردن درب‌های مدیریتی برای دیدارهای مردمی از جمله اقدامات قوه قضاییه در این زمینه است.

ستایشی اضافه کرد: ادامه سفرهای بدون تشریفات ریاست قوه قضاییه و نیز دیدارهای بی‌واسطه با اقشار مختلف از جمله رویکردهای مثبت و ارزشی در قوه قضاییه و در این مدت بوده است.

وی اظهار داشت: قوه قضاییه ضمن برخورد با جرایم مشهود با استفاده از ظرفیت‌های قوانین تلاش کرد تا از آمران به معروف و ناهیان از منکر دفاع کند. در عین حال اهتمام داشتیم تا با پرهیز از دو دستگی‌ها با عناصر ضد فرهنگی مقابله کنیم؛ اجرای احکام متجاوزان به نوامیس و صدور احکام قاطع از جمله برای سردسته یکی از این باندها به نام شهروز سخنوری معروف به الکس از جمله این موارد بوده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در راستای احیای حقوق عامه رفع تصرفات اراضی ملی و قلع و قمع مستحدثات و بازگرداندن این اراضی به بیت‌المال مورد توجه بوده است و امروز گفتمان صیانت و تثبیت اراضی ملی همچنین حراست از محیط زیست و سرمایه‌های ملی به عنوان موهبت‌های الهی در دستور کار قرار داشته است.

آخرین وضعیت پرونده مدیران شرکت کروز

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه پرونده تخلف مدیران شرکت کروز به کجا رسیده است؟  گفت: این پرونده در شعبه ۴ دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی مطرح شد و هشت جلسه کیفرخواست ۶۰ جلدی این پرونده قرائت شد همچنین اظهارات متهمان و وکلا استماع شد.

ستایشی افزود: از ۱۸ متهم این پرونده هفت نفر کارمند گمرک بودند و اتهامات آنها مشارکت و معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی و دریافت رشوه بوده است.

وی اضافه کرد: آخرین دفاع متهمان اخذ شده و پرونده آماده صدور رأی و در حال انشاء است و پس از قطعیت رأی، اطلاع‌رسانی می‌شود.