جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۷
عده‌ای باستان گرایی را نشخوار می‌کنند

تفاوت گفتمان2خرداد76با3خرداد61

دسته سوم نیز افرادی بودند که مقابل رای ملت ایستادگی کردند و ارزشهای سوم خرداد را به بند کشیدند.
کد خبر : ۶۴۸۹۶
به گزارش صراط به نقل از مهر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشریح تفاوتهای گفتمانهای دوم خرداد 76 و سوم خرداد 61 گفت: سوم خرداد موجب تقویت ملی شد اما دوم خرداد 76 موجب تقویت غرور همه ملت نشد.

محمد حسین صفار هرندی که عصر روز سه شنبه به مناسبت گرامیداشت حماسه سوم خرداد در جمع اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه تهران سخن می گفت با بیان اینکه خیلی ها از قطار انقلاب پیاده شدند افزود: این افراد کسانی بودند که 30 سال پیش در دو کوهه خود را برای مبارزه و مقابله با دشمن آماده می کردند. از سوی دیگر نیز افرادی بودند که در بیعت با شهیدان عازم سرزمین های نور می شدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دسته سوم نیز افرادی بودند که مقابل رای ملت ایستادگی کردند و ارزشهای سوم خرداد را به بند کشیدند.

وی در ادامه به تفاوت گفتمان های دوم خرداد 76 و سوم خرداد 61 اشاره کرد و با طرح این پرسش که چرا دوم خرداد عید نشد؟ اظهار داشت: حقیقتا تفاوتهای زیادی بین این دو واقعه بزرگ (دوم و سوم خرداد) وجود دارد اما تردیدی در آن نیست که دوم خرداد حماسه بزرگی را رقم زد.

مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: روز دوم خرداد برای ملت روز پیروزی و خلق حماسه بود. مردم با آرای بسیار بالا رئیس جمهور خود را انتخاب کرده بودند و حقیقتا برای ما دوم خرداد 76 یک حماسه بود.

صفار هرندی همچنین افزود: سوم خرداد نیز غرور همه ملت را بیدار کرد اما باید این سئوال را مطرح کرد که آیا دوم خرداد نیز چنین کرد؟

وزیر سابق ارشاد ادامه داد: در سوم خرداد هیچ کس دلخور نشد اما در دوم خرداد 76 افرادی که نامزد مورد حمایت آنها نتوانست حائز اکثریت آراء شود دلخور شدند اما این موضوع چیزی از اهمیت دوم خرداد کم نکرد.

وی افزود: سوم خرداد تقویت ملی را رقم زد اما دوم خرداد موجب تقویت غرور همه ملت نشد.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در سوم خرداد ما از شر دشمنان نجات پیدا کردیم افزود: اما در دوم خرداد این قضیه دیده نمی شود. پس از انتخابات دوم خرداد دشمنان انقلاب شادمانی خود را از این اتفاق اعلام کردند.

وی افزود: در سوم خرداد جشن ملی به راه افتاد اما در دوم خرداد فقط یک عده سیاستمدار از آن رویداد استقبال کردند و استقبال آنها یا برای خدمت یا برای خیانت بود.

مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در سوم خرداد هیچکس خود را در میانه میدان نمی دید افزود: اما در دوم خرداد 76 ما شاهد چنین چیزی نبودیم. در عین اینکه دوم خرداد ظرفیت حماسه بزرگ ملی را داشت اما با معامله ای که برروی آن انجام دادند باعث شد تا خیلی ها از دوم خرداد فاصله بگیرند و نزدیکی و وابستگی خود را به این جریان به صورت رسمی اعلام نکنند به طوری که اگر از صد نفر سئوال شود فقط ممکن است یک نفر حمایت خود را از این جریان اعلام کند.

صفار هرندی گفت: در سوم خرداد 61 خیلی ها عکس یادگاری کرفتند اما در دوم خرداد حماسه آفرینان بعدها از این حماسه رفع اتهام کردند ولی شاهد و ناظر آنیم که خالقان سوم خرداد شرمنده نیستند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه سوم خرداد به ما اعتماد به نفس داد افزود: سوم خرداد شاخص مهمی دارد که یکی از مهمترین این شاخصه ها صف بندی مقابل جبهه دشمن است و حقیقتا فاصله گذاری بین خودی و غیر خودی را سوم خرداد به ما آموخت اما آیا در دوم خرداد این قاعده رعایت شد؟ صف بندی دشمن در دوم خرداد به دلیل یارگیری از جبهه خودی صورت گرفت و ما در آن زمان نمی توانستیم فاصله جبهه خودی و غیر خودی را نشان دهیم. برخی از طرفداران دوم خرداد بر این باور بودند که ما اصلا خودی و غیر خودی نداریم.

وی تاکید کرد: باید هتک حرمت به عاشورای حسینی صورت می گرفت که ما خودی و غیر خودی را بشناسیم.

مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: علوی تبار با یکی از رسانه های غربی در سال 78 مصاحبه کرده بود و در آن مصاحبه رسما به این نکته اشاره کرده بود که هر کس در معیارهای دموکراتیک قرار بگیرد در جبهه خودی قرار دارد. من در اینجا باید به مظلومیت امام هادی (ع) نیز اشاره کنم. اگر این گفته آقایان را این گونه برداشت کنیم می توانیم این گونه نتیجه بگیریم که امام (ع) برای آنان غیر خودی است چرا که این امام بزرگوار همواره بر ارزشهای دینی تاکید داشته اند اما ما می بینیم بعضی از این آقایان از همجنس بازی دفاع می کنند.

صفار هرندی در ادامه افزود: در کنار خود ما نیروهایی وجود داشتند اما امروز آنها دیگر در کنار ما نیستند و در خیمه دشمن قرار گرفته اند البته از اینکه آنها این راه را انتخاب کرده اند نگرانیم.

وی افزود: همچنین در دوم خرداد 76 عده ای فقط برای سهم خواهی آمدند و بر این باورند که باید یکی از وزارتخانه ها و یا کرسی نمایندگی مجلس را برعهده بگیرند ولی در سوم خرداد وقتی که گرد و غبار جنگ فرو نشست جماعتی از آن خالقان در گمنامی مشاغل خود را ادامه دادند.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه حمایت ملی گرایان از ایران به هیچ وجه قابل پذیرش نیست افزود: افرادی که به شعار چون ایران نباشد تن من مباد و یا ملی گرایی خود افتخار می کنند در دوران هشت ساله اصلاحات نشانی ارائه دهند تا متوجه شویم آنها برای این مملکت چه کردند؟

هرندی افزود: سوم خرداد وحدت ملی را برای ما به ارمغان آورد و همه ایرانیان به این روز افتخار می کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه بعضی از افراد برای وحدت ملی پیشنهادهایی را مطرح می کنند به انتقاد از این پیشنهادها پرداخت و افزود: بعضی از این پیشنهادها در این راستا مطرح می شود که از نگاه دینی و مذهبی عبور کنیم تا بتوانیم به وحدت دست یابیم در حالی که بنده خطاب به آنها می گوییم اگر از ارزشهای دینی عبور کنیم وحدت ملی شکسته می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: وحدت ملی بدون اعتقاد اصیل مردم و پایبندی به زیارت جامعه کبیره حاصل نمی شود.

هرندی خاطرنشان کرد: زیارت جامعه کبیره از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و امام هادی (ع) به این جایگاه اشاره کرده اند اما بعضی از تئوریسن های دوم خرداد به راحتی اهمیت این زیارت را نادیده گرفته بودند و بر این باور بودند که دیگر باید این زیارت را کنار گذاشت.

هرندی خاطرنشان کرد: سوم خرداد از کیان انقلاب اسلامی دفاع کرد اما یک عده به اسم پایبندی به دموکراسی معتقد بودند که ما می توانیم اروند را به عراق ببخشیم چرا که این خواست شوروی است و ما می توانیم از این طریق از شوروی سهم بگیریم.

وی در ادامه سخنانش از دانشجویان خواست تا تاریخ را به دقت مطالعه کنند بخصوص بسیج دانشجویی باید سیر مطالعاتی خود را دوچندان کند و تا آنجایی که در اطلاع دارم  بسیج این وظیفه را انجام می دهد. دانشجویان باید از اتفاقات گذشته به خوبی در جریان باشد.

صفارهرندی با اشاره به اینکه سوم خرداد نقش ایران در عرصه بین المللی را به خوبی نشان داد تصریح کرد: در دوم خرداد 76  موضوع گفتگوی تمدنها مطرح شد در همان سالی که  به عنوان سال گفتگوی تمدنها نامید ه شد کشور ما به عنوان یک کشور شرور در دنیا شناخته شد.

وزیر سابق ارشاد گفت: همچنین گفتمان سوم خرداد امروز در منطقه دنبال می شود و این گفتمان منجر به بیداری اسلامی منطقه شده است.

کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نباید مدام از باستان گرایی دفاع کرد افزود: یک عده که نقشی در دوران دفاع مقدس نداشتند می خواستند برای ما حماسه قلابی طراحی کنند و آن را جایگزین حماسه دفاع مقدس کنند از این رو ما را به حماسه 2500 ساله ارجاع می دادند. این چه مواضعی است که مطرح می شود.

وی گفت: ترویج باستان گرایی حرف جدیدی نیست این حرفها در گذشته نیز بیان می شد و امروز یک عده ای آن را نشخوار می کنند.